"We are to small to talk about something so big" - acuma stiu ca ne dam cu parerile si aberam si noi dupa cunostintele noastre dar sincer, nici unul de aici nu cred ca are cea mai vaga idee despre ce se intampla in realitate, practic nici angajati de la AMD sau Intel nu stiu mare braza, desigur vorbesc de majoritatea angajatilor, sunt cativa "SUS" care mai prind cate ceva din deciziile importante, din experienta imi permit sa zic ca: Nici cei de sus nu au date sigure despre viitorul companiei, asta daca nu au ceva "baba cu bila si furuncul pe nas" acolo sus cu ei.
La niste companii in genul celor de mai sus lucrurile se misca dupa diferite planuri facute fara cap, ziceam mai sus de experienta - eu personal am avut ocazia sa vad cum se misca lucrurile in domeniul respectiv si sincer cand vine vorba de contracte legat de anumite componente intr-un timp limitat apar probleme, nervi, stres - you get the picture, asta stiu sigur doar am vazut cu ochii mei, fiecare companie este dependenta de alta la randul ei, oricat de mari ar fi nu-si permit sa produca toate piesele in cadrul firmei, sa nu mai zic de investitii care menajeaza o carare spre viitor sau aduc firmei mari probleme financiare de unde apar si intarzierile.
Sunt prea multe lucrui de luat in calcul, economia in cazul lor este un fel de hopa mitica, cand sus cand jos - dupa cum bate vantul, tot zicea savantul de Intel si siguranta sa pentru viitor dar trecutul zice altceva, daca aveau o viziune clara asupra lucrurilor, aparea procesoarele CoreDuo odata primele AMD64, de cele mai multe ori norocul este decisiv nu datele bazate pe teorii care rar sunt 100% corecte, una-i teoria si alta-i practica "NetBurst" este cel mai bun exemplu care poate confirma acest lucru.
Intradevar AMD nu a achizitionat ATi fara o idee legata de viitorul companiei, Multi CPU + Multi GPU - reprezinta viitorul, deci aici trebuie sa-i dau dreptate lui Savantu, in caz contrar ramaneau pe drumuri, sa nu uitam ca si ATi aveam probleme la vremea respectiva desi au produse mai potente in general, nVidia a stiu sa-si prezinte mai bine marfa, desigur cel mai mare bonus a fost "Graba de a lansa un produs" - nu au stat la slefuit si optimizat pentru un mic bonus de performanta, lucru vizibil destul de usor in generatiile precedente, chiar si cea actuala a fost lansata fara a lua in calcul toate aspectele, chiar si cu procese + clienti nemultumiti, pana-si permite ATi sa lanseze gama lor de produse scot baetii o avere din vanzari .
PS.I'm sleepy, continui altadata.