[NEWS] - Plăci video
Moderator: Moderatori
- Neon Biker
Re: [NEWS] - Plăci video
Eu sunt curios cand vor lansa Kepleru' cel mare, ca sa ajunga mainstreamul asta la preturi normale. Mai jos ma gandesc ca vor taia GK104 in doua si in patru ca de obicei, dar nu-i nicio graba atata timp cat capacitatea de productie a TSMC-ului pe 28nm e limitata, iar generatia veche poate isi face datoria in continuare.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Iata si dovada la cele zise mai sus: Nvidia Kepler GPUs - back to games, away from compute?
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
So....performanta care nu e chiar stelara, pret mare SI niste features castrate. Why nVidia, why ?
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Si uite cum intra in scena un nou concurent : http://lab501.ro/placi-video/nvidia-gef ... 670-review
Performanta mi se pare de data aceasta chiar impresionanta dar am o suspiciune ca imbunatatirea driverelor e mai ales de remarcat. As vrea sa vad un 680 retestat cu aceste drivere. Daca nVidia scoate un 660 pana in toamna poate nu am asteptat degeaba
Performanta mi se pare de data aceasta chiar impresionanta dar am o suspiciune ca imbunatatirea driverelor e mai ales de remarcat. As vrea sa vad un 680 retestat cu aceste drivere. Daca nVidia scoate un 660 pana in toamna poate nu am asteptat degeaba

Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Am vazut si eu review uri, in multe teste e peste 7970 (si calca in picioare 7950 ul care e la acelasi pret) care e cu cel putin 50-60 de parai peste gtx 670(dupa scaderea de pret aferenta dupa lansarea proaspata de la nvidia). sincer sa fiu in iulie cand se intoarce o ruda din sua o sa-i zic sa-mi ia un gtx 670, cel mai probabil de la evga, mai ales ca garantia e worldwide si se poate cumpara extinderea ei ulterior.
acum e 400 de dolarie gtx 670 pe newegg, 460 dolari 7970 de la ati. la noi gtx 670 cea mai ieftina e 1800 de lei, daca scade (si totusi nu prea cred) la noi pana la 1500 de lei spre sf lui iulie o cumpar de aici, daca nu, o iau si la 400 de parai sau mai putin de la ei. pare sa fie noul 8800gt de la nvidia care ori va duce la scaderi de pret de la ati sau va mesteca rau de tot din cota de piata a rosiilor.
edit: doar 419 parai EVGA 670GTX FTW pe pcb de 680, racire modificata pe newegg - e si in stoc, garantie worldwide, porcaria cu 145% powerdraw sau cum ii zic ei e bullcrap, cele mai multe 670 uri nu sint in stare sa traga mai mult de 100% putere nici chiar cu overclock. deci plusurile vin doar de a racire si calitatea compoenteleor puse + pcb. sariti pe ea!
acum e 400 de dolarie gtx 670 pe newegg, 460 dolari 7970 de la ati. la noi gtx 670 cea mai ieftina e 1800 de lei, daca scade (si totusi nu prea cred) la noi pana la 1500 de lei spre sf lui iulie o cumpar de aici, daca nu, o iau si la 400 de parai sau mai putin de la ei. pare sa fie noul 8800gt de la nvidia care ori va duce la scaderi de pret de la ati sau va mesteca rau de tot din cota de piata a rosiilor.
edit: doar 419 parai EVGA 670GTX FTW pe pcb de 680, racire modificata pe newegg - e si in stoc, garantie worldwide, porcaria cu 145% powerdraw sau cum ii zic ei e bullcrap, cele mai multe 670 uri nu sint in stare sa traga mai mult de 100% putere nici chiar cu overclock. deci plusurile vin doar de a racire si calitatea compoenteleor puse + pcb. sariti pe ea!

I5 2500k@4.5ghz, Asus A8Z68-V, Veno X+ SWIF2 120P,8GB Kingston HB DDR3, Asus Xonar D1, MSI GTX750 Ti, Samsung 250 G 840 EVO + Samsung HD502HJ, LG GSA H22L, SIRTEC 700W HPC-700-B12S, HAF 932, S 223BW
Se mai stie cand va iesi seria GTX 660 de la nVidia ? Era planifat un upgrade luna asta dar acum ceva timp s-a anuntat intarzierea seriei 660 dar nu se stie exact cand va iesi.
Mai spre toamna, le convine sa vanda inca seria 5 in zona asta.. ![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Imi imprumuta careva un GTX 5xx 2-3 luni
?

Niste informatii:
http://news.softpedia.com/news/NVIDIA-P ... 1742.shtml
Ceea ce m-a uimit nu este data lansarii, cat pretul ~ 350 $. Sincer mi se pare astronomic. Daca punem dolarul la 3.58 si mai adaugam 10% (placile in Ro au cel putin atat adaos fata de pretul cu care se lanseaza in dolari) dam de un pret gen 1400 ron. Oare nVidia vrea sa aiba toata seria noua peste 1000 ron ?
Se pare ca singura sansa sa iei o placa de la astia intr-o suma decenta inseamna sa iei o placa veche de 2 ani precum si faptul ca majoritatea care au asteptat sperand la o varianta mainstream la un pret mai omenesc au asteptat cam degeaba.
http://news.softpedia.com/news/NVIDIA-P ... 1742.shtml
Ceea ce m-a uimit nu este data lansarii, cat pretul ~ 350 $. Sincer mi se pare astronomic. Daca punem dolarul la 3.58 si mai adaugam 10% (placile in Ro au cel putin atat adaos fata de pretul cu care se lanseaza in dolari) dam de un pret gen 1400 ron. Oare nVidia vrea sa aiba toata seria noua peste 1000 ron ?
Se pare ca singura sansa sa iei o placa de la astia intr-o suma decenta inseamna sa iei o placa veche de 2 ani precum si faptul ca majoritatea care au asteptat sperand la o varianta mainstream la un pret mai omenesc au asteptat cam degeaba.
E mai mult decat evident acest lucru atata timp cat si AMD practica aceleasi preturi. Plus ca Nvidia nu are un chip midlevel, de fapt vinde midlevel-ul ca high, end asa ca mai jos s-a trezit ca n-are ce pune si prefera sa vanda in continuare generatiile mai vechi.
In cazul asta se pare ca alegerea optima tot ramane GTX 560 TI care acum se gaseste si pe la 800 ron.
@KAKAROT, daca tot zici ca ai pe cineva in state iti recomand daca tot ai 1400 de ron de aruncat pe placa video, sa iei un evga gtx670 oricare varianta, eu o recomand pe cea FTW care e 420 de parai pe pcb de gtx680 racire ceva mai buna decat varianta vanilla, alataieri am primit si eu una similara, pretul in lei fiind in jur de 1450 de lei (o sa fac si un review cat de curand cand o sa-mi permita timpul).
I5 2500k@4.5ghz, Asus A8Z68-V, Veno X+ SWIF2 120P,8GB Kingston HB DDR3, Asus Xonar D1, MSI GTX750 Ti, Samsung 250 G 840 EVO + Samsung HD502HJ, LG GSA H22L, SIRTEC 700W HPC-700-B12S, HAF 932, S 223BW
Pai tocmai, ca nu am. De fapt..na, am, dar chiar nu vreau. Oricum tocmai am devenit posesorul unui GTX 560 TI de la Palit pe care am dat 700 si ceva de ron. Nu au decat sa fie ei sanatosi cu preturile lor. La fel se intampla si acum 4 ani cu ram-ul...tin minte ca am dat pe 1 stick de 2 gb 430 ron. Vor reveni preturile la un moment dat.
Azi mi-am "transformat" si eu cele doua placi 7970 in doua 7970 Ghz Edition printr-un simplu update de bios la placi.
-
Stie cineva cam pe cand ar trebui sa se lanseze urmasii lui HD 7970 si GTX 680 ?!?
Din auzite: AMD anul asta, Nvidia prin martie. Acum ramane de vazut practic cand apar.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Dar tot din auzite , si daca apare ceva din seria 8 de la AMD, nu apare prima data cele puternice...
-
@ Alexis: multumesc
Oricum Dorule, vreau sa te mai intreb ceva... am vazut ca tu ai transformat un HD 7970 intr-un "GHz edition". Eu am cumparat acum vreo 3 zile un Sapphire HD 7970 (design standard AMD) pentru un prieten si ma intrebam cam ce-as putea obtina maxim de la ea. Din driverul AMD i-am ridicat procesorul grafic la 1125 MHz si memoria la 6300 MHz. Cum scap de limitarile astea si cat de sus pot sa-i urc frecventele? Trebuie sa-i umblu si la voltaj? Cat? Ce versiune de Bios trebuie sa-i pun si de unde-l iau? Cu ce utilitar i-ai flash-uit noul Bios? Ti-ai salvat si vechiul Bios? Cu ce utilitar?

tough shitedoru_bm wrote: si daca apare ceva din seria 8 de la AMD, nu apar prima data cele puternice...
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Oricum Dorule, vreau sa te mai intreb ceva... am vazut ca tu ai transformat un HD 7970 intr-un "GHz edition". Eu am cumparat acum vreo 3 zile un Sapphire HD 7970 (design standard AMD) pentru un prieten si ma intrebam cam ce-as putea obtina maxim de la ea. Din driverul AMD i-am ridicat procesorul grafic la 1125 MHz si memoria la 6300 MHz. Cum scap de limitarile astea si cat de sus pot sa-i urc frecventele? Trebuie sa-i umblu si la voltaj? Cat? Ce versiune de Bios trebuie sa-i pun si de unde-l iau? Cu ce utilitar i-ai flash-uit noul Bios? Ti-ai salvat si vechiul Bios? Cu ce utilitar?
Ce-ai putea obtine maxim din ea mai bine ca voi care aveti placa nu va poate spune nimeni...
Cu rabdare si mai multe incercari... puteti vedea voi cel mai bine cat urca placa ...Depinde de la placa la placa asta ...dar in principiu cam orice 7970 duce catre 1000-1100 sau chiar 1200Mhz la gpu si minim 6000Mhz la memorii..( unele bune merg lejer si la 7000 )
Se zice ca cele cu ASIC Quality mai mare ( catre 100 ) s-ar overcloca cel mai bine...
Asta poti sa vezi daca instalezi clasicul GPU_Z si dai click dreapta sus pe bara GPU-z si apoi cobori pe meniul ce-ti apare si dai Read ASIC quality...
Daca descarci ultimele drivere de la AMD , in Catalyst Control Center la b]Performance[/b] poti incerca sa setezi si sa vezi pana unde ai stabil , pana la 1500Mhz GPU-ul si 8000Mhz memoriile ; te poti ajuta si de Power Control pentru mai buna stabilitate
Daca nu te multumeste Catalystul poti incerca utilitarul MSI AFTERBURNER 2.2.5 Beta unde poti seta manual voltajul atat pe core cat si pe memory... ( pana la 1300mv pe core si pana la 1700mV pe memorii)
Eu mi-am updatat biosul de la Ghz Edition din comoditate , acest bios facand stabila beton placa la frecventele respective ( deci fara a mai cauta eu tensiunile minime necesare pe proc si memorii ). Cu ultimele drivere castigul fata de varianta clasica este undeva catre 10-20 % suficient sa intreaca concurenta ( GTX680 ) .
Sa salvezi biosul placii de referinta poti face foarte simplu din GPU-z in dreapta Versunii de bios a placii de baza dand click si apoi save to file...
Sa updatezi biosul unei Ghz Edition se poate face in mai multe feluri una din acestea o gasesti aici:
http://lenzfire.com/2012/07/how-to-conv ... z-edition/
Succes!
Cu rabdare si mai multe incercari... puteti vedea voi cel mai bine cat urca placa ...Depinde de la placa la placa asta ...dar in principiu cam orice 7970 duce catre 1000-1100 sau chiar 1200Mhz la gpu si minim 6000Mhz la memorii..( unele bune merg lejer si la 7000 )
Se zice ca cele cu ASIC Quality mai mare ( catre 100 ) s-ar overcloca cel mai bine...
Asta poti sa vezi daca instalezi clasicul GPU_Z si dai click dreapta sus pe bara GPU-z si apoi cobori pe meniul ce-ti apare si dai Read ASIC quality...
Daca descarci ultimele drivere de la AMD , in Catalyst Control Center la b]Performance[/b] poti incerca sa setezi si sa vezi pana unde ai stabil , pana la 1500Mhz GPU-ul si 8000Mhz memoriile ; te poti ajuta si de Power Control pentru mai buna stabilitate
Daca nu te multumeste Catalystul poti incerca utilitarul MSI AFTERBURNER 2.2.5 Beta unde poti seta manual voltajul atat pe core cat si pe memory... ( pana la 1300mv pe core si pana la 1700mV pe memorii)
Eu mi-am updatat biosul de la Ghz Edition din comoditate , acest bios facand stabila beton placa la frecventele respective ( deci fara a mai cauta eu tensiunile minime necesare pe proc si memorii ). Cu ultimele drivere castigul fata de varianta clasica este undeva catre 10-20 % suficient sa intreaca concurenta ( GTX680 ) .
Sa salvezi biosul placii de referinta poti face foarte simplu din GPU-z in dreapta Versunii de bios a placii de baza dand click si apoi save to file...
Sa updatezi biosul unei Ghz Edition se poate face in mai multe feluri una din acestea o gasesti aici:
http://lenzfire.com/2012/07/how-to-conv ... z-edition/
Succes!
Last edited by doru_bm on Thu Nov 22, 2012 3:21 pm, edited 1 time in total.
-
-
Nvidia se pregateste sa scoata pe piata un mostru de placa video cu un singur procesor grafic, a carei performante se pare ca vor fi cu doar 10% mai slabe decat cele a doua placi GTX 680 in SLI.
Articol preluat de pe "geek.com":
The new graphics card carries the name GeForce GTX Titan, will be marketed as the “world’s most powerful graphics card,” and is expected to launch at some point between February 18 and 26. What may surprise you is the fact Nvidia has, based on the expected marketing, managed to outperform the GTX 690, but using just a single Kepler GPU.
The GPU being used is the 28nm GK110, which has been clocked at 875MHz and boasts 2,688 CUDA cores. There’s also 6GB of GDDR5 RAM using a 384-bit bus, and the expected TDP is thought to be in excess of 235W. Two versions of the Titan are expected from ASUS and EVGA, with the ASUS card thought to be clocked even higher at 915MHz. For comparison, the GTX 690 had 4GB RAM and 3,072 shaders.
The jury is still out on whether the Titan will be able to outperform a GTX 690 using a single Kepler core. Bright Side of News’ own testing showed it easily outperformed a single GTX 680 $519.99 at Amazon using 3DMark Fire Strike, and fell just 10 percent shy of matching two GTX 680s in SLI. When you take into account this is a single GPU and pre-release testing, Nvidia may be able to at least match the GTX 690 with some fine tuning.
Of course, the GeForce GTX Titan won’t be cheap. A 1,000 Euro listing has already appeared, which will likely translate to a $1,000 price point in the US.
Articol preluat de pe "geek.com":
The new graphics card carries the name GeForce GTX Titan, will be marketed as the “world’s most powerful graphics card,” and is expected to launch at some point between February 18 and 26. What may surprise you is the fact Nvidia has, based on the expected marketing, managed to outperform the GTX 690, but using just a single Kepler GPU.
The GPU being used is the 28nm GK110, which has been clocked at 875MHz and boasts 2,688 CUDA cores. There’s also 6GB of GDDR5 RAM using a 384-bit bus, and the expected TDP is thought to be in excess of 235W. Two versions of the Titan are expected from ASUS and EVGA, with the ASUS card thought to be clocked even higher at 915MHz. For comparison, the GTX 690 had 4GB RAM and 3,072 shaders.
The jury is still out on whether the Titan will be able to outperform a GTX 690 using a single Kepler core. Bright Side of News’ own testing showed it easily outperformed a single GTX 680 $519.99 at Amazon using 3DMark Fire Strike, and fell just 10 percent shy of matching two GTX 680s in SLI. When you take into account this is a single GPU and pre-release testing, Nvidia may be able to at least match the GTX 690 with some fine tuning.
Of course, the GeForce GTX Titan won’t be cheap. A 1,000 Euro listing has already appeared, which will likely translate to a $1,000 price point in the US.
Las' că te văd eu peste două luni, cum o s-o etalezi la "Ce ne-am mai luat în ultima vreme"...
Te-ai găsit tu să zici că e scumpă. 

Old nickname: Rayden
PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
-
8970-ul ar trebui sa apara foarte curand si daca AMD va avea un pret normal pentru placa asta, Nvidia s-ar sinucide cu pretul ala de 1000 euro pt. Titan.
-
Eu stiam de intervalul aprilie-iunie 2013 pentru lansarea noii generatii AMD.
Si eu ma pregatesc de un upgrade la placa video, dar daca doar Nvidia ramane pe piata cu placa lor de 1000 euro, inseamna ca mai am de asteptat.
Si eu ma pregatesc de un upgrade la placa video, dar daca doar Nvidia ramane pe piata cu placa lor de 1000 euro, inseamna ca mai am de asteptat.
Last edited by coretweaker on Wed Feb 20, 2013 3:23 am, edited 1 time in total.
-
Partea proasta pentru noi este ca Nvidia si AMD isi cunosc reciproc destul de bine pasii pe care urmeaza fiecare sa-i faca... ca doar nu degeaba ambele firme isi fabrica placile la TSMC, asa ca este usor sa tragi cu ochiul in ograda vecinului si sa vii pe piata cu preturi enorme cand stii ca firma concurenta mai are 6 luni (sa zicem) pana cand poate sa apara pe piata cu o placa video la acelasi nivel de performante.
Asa ca, ceea zici tu Dorule are sens din pacate... altfel nu cred ca Nvidia ar fi avut tupeul sa scoata Titan-ul la un pret atat de mare.
Asa ca, ceea zici tu Dorule are sens din pacate... altfel nu cred ca Nvidia ar fi avut tupeul sa scoata Titan-ul la un pret atat de mare.
Titan la momentul de fata e un produs exclusivist, nu e pentru toata lumea de cumparat. Si are pretul pe care il are, pentru ca nu e concurenta. Cum si AMD cand nu aveam concurenta pt 7970 avea pretul umflat pana a aparut 680-ul. Totul se face bine calculat si nu tine de asteptarile noastre sau ca vai ce 'good guys' sunt AMD, Nvidia sau Intel cu noi. It's all about the money! 

Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
-
Se pare ca AMD este acum implicata total in proiectul Play Station 4 si nu prea mai au timp baietii si de altceva.doru_bm wrote:Eu am auzit ca pana in toamna-iarna nici o sansa sa apara ...
Pe mine ma deranjeaza foarte tare faptul ca s-au modificat pragurile pentru placile video. Acum mainstream e considerat segmentul 250-400 EUR. WTF, pe vremea mea cu 400 EUR luai dual GPU, best of the best.
La noi acum ARES II e 6500 RON. Si asta intr-un moment in care poti juca aproape orice la rezolutie Full HD cu placa video de 900 RON.
La noi acum ARES II e 6500 RON. Si asta intr-un moment in care poti juca aproape orice la rezolutie Full HD cu placa video de 900 RON.
- Neon Biker
Vor sa ne impinga sa ne luam la toamna PlayStation 4 cu 400-500$, care nici nu trebuie schimbata 8 ani. 

Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
-
Si acum exista high-end la preturi sub 400 euro... HD 7970 costa chiar si sub 1600 lei.VDtot wrote:Pe mine ma deranjeaza foarte tare faptul ca s-au modificat pragurile pentru placile video. Acum mainstream e considerat segmentul 250-400 EUR. WTF, pe vremea mea cu 400 EUR luai dual GPU, best of the best.
In depth review 7870 XT : http://ht4u.net/reviews/2013/sapphire_r ... ndex36.php
- georgeleus
La un momentdat ma-ntrebam care vor fi urmatoarele tendinte, in conditiile in care temperaturile si consumul n-au unde sa mearga decat in sus.
E poftim:
Sursa: Youtube
E poftim:
Sursa: Youtube
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
No, GTX 1070 la 2400 RON pe PCGarage, varianta Founder's Edition.
Nvidia GTX 1070 review: Faster than the Titan, at a more reasonable price
Nvidia GTX 1070 review: Faster than the Titan, at a more reasonable price