ATI vs. nVidia vs. console

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Care pe care?

ATI
70
31%
nVidia
128
57%
Console
25
11%

Total votes: 223

Alert

Re: ATI vs. nVidia vs. console

Post by Alert »

Fanboyii... :-#)
gabe_racer

Post by gabe_racer »

Vin si eu cu o intrebare:Nvidia sau ATI va dau de mancare sau va platesc pentru sustinerea asta asa de indarjita?Chill ca nu o sa ajungeti niciunde asta va spun sigur,credeti ca vreunu din voi va accepta ca placa din tabara lui e mai slaba si cealalta e mai buna?don't think so...
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
Y2K

Post by Y2K »

Alert wrote:Fanboyii... :-#)
Stiam deja asta despre tine,vei aparea in lista nu e problema =D>
Intr-un topic de VS e imposibil sa nu apara fanboys,intr-un fel chiar pt ei e pus acest VS....nu vad ce ar cauta pers neutre in acest VS?
Si cine ma rog ar fi neutrii,cei cu MATROX,VOODOO,VIA si placi video integrate?
Lupta va continua,verde contra rosu,e o lupta crincena ce nu se va sfirsi vreodata :-$

Nu sintem platiti pt a face reclama,dar oricine cind ii este criticata placa pe care a dat un salariu,va avea cu siguranta ceva de zis.....
Ginditi-va ca va luati o masina/femeie :laughing6: noua si vin unii si zic : ce e cu rabla/urita asta?.....ma intreb care va fi raspunsul vostru.....de fanboys dink

___|___NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE CONFIGURAŢIA "SISTEMULUI" TĂU___|___

Alert

Post by Alert »

Alert wrote:Intereseanta propunere, dar neutrii o sa avem?
greywolf wrote:Pai sa zicem ca lista ar fi ca sa evidentieze pe aceia "mai speciali" ...
Alert wrote:Fanboyii... :-#)
Y2K vad ca ai problema cu logica, asa ca hai si ti-l explic.

greywolf a avut o idee, la care l-am intrebat daca neutrii o sa fie, aici am referit la oameni ca el care nu tin partea nimanui, si el a raspuns ca lista o sa fie pt. cei "speciali", adica - si acum am spus eu - pt. fanboyii.
Acum este clar situatia?
Y2K

Post by Y2K »

eu zic sa-mi mai citesti o data reply-ul #-o
cind am spus povestea cu neutrii am spus ca e cam greu sa prezinti ca neutra o pers care are ATi sa NVIDIA in pc,eventual una fara asa ceva ar fi buna ca pers neutra....

PS : nu presupune ca am probleme de logica si nu-mi explica pe silabe ca nu e cazul :-$

___|___NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE CONFIGURAŢIA "SISTEMULUI" TĂU___|___

Alert

Post by Alert »

Am vizitat sectiunea Off-Topic. Vai ce misto e acolo! Pacat ca nu se poate posta.
Alert

Post by Alert »

burebista
Moderator

Post by burebista »

...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Răzvan

Post by Răzvan »

Foarte interesant articol-ul gasit la link-ul postat de tine burebista =D> [smilie=Respect.gif]
Asta o sa ii ajute pe userii care vor sa isi cumpere/upgrad-eze pc-ul foarte mult.Again =D>
Superfly
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Intr-adevar foarte interesant ce zic baietii aia acolo...

Din tot ce am citit...ceva anume in rezoneaza inca in creier : "but all this beauty can only be seen in the DirectX 10 mode"

Si da...trebuie sa acceptam ca s-a facut un pas important, un alt stadiu al calitatii imaginii...
Din pacate nu ne vom putea bucura niciodata cu adevarat de un joc DX10 pe placi din generatia 8800/X2900...aia e...
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Alert

Post by Alert »

Crysis performance test cu toate placile DX10 si cu mai vechi.
Attachments
c59d13a1-869c-41e1-9b6f-efe18c2e05bf.gif
cf0e1043-f070-411b-b9f6-b438640f8bdd.gif
3cfe3c75-acbf-4d46-96cc-cb877db281c7.gif
Last edited by Alert on Wed Oct 31, 2007 1:37 pm, edited 1 time in total.
Ghidusu

ATI vs. nVidia

Post by Ghidusu »

Parerea mea este ca nu trebuie neaparat sa fii fan ati sau nvidia, pe mine ma intereseaza raportul pret calitate iar seria 2900 nu a reusit sa impresioneze prin nimic, este scumpa si depasita in jocuri de seria 8800, eu unul ma asteptam la un raspuns mai serios din partea ati la seria 8800 .Seria 2900 este scoasa in graba de ati sa nu piarda prea mult din vanzari poate de acum incolo sa scoata ceva mai bun dar seria 2900 este varza fata de concurenta.
My Precious:QuadCore Intel Core i7 920@2.66GHz-Asus P6T-Corsair Dominator 6GB DDR3 1600MHz-460GTXSOC-1xSSD60GB 1X1TB WD & 3x640GB WD -Infiniti Zor-Sursa Thermaltake W0116RE Toughpower750W-Monitor Horizon22"- RevoltecFightBoard- RevoltecFightMouse
Aky

Re: 8800GT - scalarea performantei odata cu procesorul

Post by Aky »

Suna cam OffTopic sorry dar sunt tareeee curios de unde se poate akizitiona 8800'ul GT in RO ca nu prea vad prin ofertele emagului sau pcgarage'ului... si cum recent am luat un CPU Intel Q6600 si o placa de baza Gigabyte X38-DQ6 care are si PCI E 2.0 x16 (din cate am inteles dublu la latimea benzii fata de PCIe 1.0 & 1.1) si am citit si ceva reviewuri despre noul kinder al nVIDIEI si am ramas cu gura cascata ca tocmai ma pregateam sa dau un buy pe un 8800 GTS OC2 :)... VREAU si eu una buc :occasion14:

BTW Felicitari ptr initiativa & topic!
(\__/)
(='.'=)This is Bunny. Copy and paste bunny into
(")_(")your signature to help him gain world domination.
Alert

Post by Alert »

Si cu placi mai vechi:
Attachments
496a50f7-1b9e-4f18-83ab-2fd07e187f7c.gif
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Se gaseste la itdirect.ro sau la pcfactory .
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
darkzone

Post by darkzone »

Actually, înainte de 01.11 nu se pot vinde către end-useri. NDA issues. După 01.11 mai discutăm.
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
Alert

Post by Alert »

Ghidosu, mai gandeste-te la ce ai spus dupa ce te uiti pe imaginile postate de mine, cu benchuri din Crysis care are cea mai buna grafica pana acum si are cele mai mari cerinte de hardware.
adrian66

Post by adrian66 »

Eheee AMD mai bun decat Intel in jocuri ? Sa fim seriosi cel mai slab procesor de la Intel E2140 sau 2160 ovreclock-at bate absolut orice procesor de la AMD asa ca de mult un procesor AMD nu mai este o solutie nici ieftina nici buna la performanta ce dracu vorbiti acolo nu sunteti sanatosi.Pana la Phenom sau cu so numi urmatorul procesor de la AMD abtineti-va sa laudati AMD-ul ca va faceti de ras :).Multumim de teste darkzone dar am si eu o rugaminte care ar ajuta foarte foarte multa lume.Fa un test cu 8800GT-ul overclock-at la cat se poate maxim si cu 8800GTS 320MB la fel la cat se poate maxim si tot in 3dmark sa vedem cum se compara in situatii de overclock ptr. ca am o banuiala ca diferenta dintre astea 2 este foarte mica si in felul asta ii linistim si pe cei care se grabesc sa isi vanda GTS-urile ptr. un GT.
Aky

Post by Aky »

Vladutz20 wrote:Se gaseste la itdirect.ro sau la pcfactory .
Multumesc ptr pont! Stau cu manuta pe butonu de BUY pana pe 01.11.2k7 :tongue3:
(\__/)
darkzone

Post by darkzone »

adrian66 wrote:Eheee AMD mai bun decat Intel in jocuri ? Sa fim seriosi cel mai slab procesor de la Intel E2140 sau 2160 ovreclock-at bate absolut orice procesor de la AMD asa ca de mult un procesor AMD nu mai este o solutie nici ieftina nici buna la performanta ce dracu vorbiti acolo nu sunteti sanatosi.
Copilu' ... şi AMD-u' ştie overcloace d-alea, să ştii. Mai studiază înainte să faci afirmaţii gratuite. Şi atenţie la limbaj, n-am halit din aceeaşi strachină împreună :-$
adrian66 wrote:Pana la Phenom sau cu so numi urmatorul procesor de la AMD abtineti-va sa laudati AMD-ul ca va faceti de ras :).
Nu a lăudat nimeni AMD, doar s-au expus nişte fapte şi rezultate în teste. Că, întâmplător, sunt mai bune (sau foarte apropiate) decât ale echivalentelor de la Intel, asta e :iconbiggrin:
adrian66 wrote:Fa un test cu 8800GT-ul overclock-at la cat se poate maxim si cu 8800GTS 320MB la fel la cat se poate maxim si tot in 3dmark sa vedem cum se compara in situatii de overclock ptr. ca am o banuiala ca diferenta dintre astea 2 este foarte mica si in felul asta ii linistim si pe cei care se grabesc sa isi vanda GTS-urile ptr. un GT.
Şi care ar fi scopul? Toată lumea ştie deja de ce sunt în stare şi GTS-urile şi GT-urile.

gallardo, nu comparăm procesoarele în sine, ci influenţa lor asupra rezultatului final.
Last edited by darkzone on Wed Oct 31, 2007 11:51 pm, edited 2 times in total.
Albert Einstein
US General Patton
Aky

Post by Aky »

lol deja nu mai am rabdare pana pe 01.11.2007 [smilie=maniac.gif] si am mai dat si de editia de la EVGA 8800 GT SSC 700MHz GPU, 2000MHz mem ... nVIDIA RULEZ! \:D/
Image

Image

Reviewul continua >aici<
(\__/)
adrian66

Post by adrian66 »

darkzone wrote:Crede-mă pe cuvânt că pentru 8800GT nu există încă procesor care s-o valorifice la maxim. Iar dacă o pui pe un procesor prea slab, o pui degeaba.
Fals dragule crysis spre exemplu care este cel mai aratos joc al momentului si ingenucheaza placa video nu procesorul
http://www.legionhardware.com/document.php?id=698&p=6
de la core duo la 2,13 Ghz cresterea de perf. este foarte foarte mica de cate 1 fps oare care o fi limitarea in crysis procesorul ? si au folosit 8800GTX nu 8800GT.
Mai bine spus era ca depinde foarte mult de joc sa se intample sa ai o limitare de la procesor si quad core-ul este mai mult decat destul ptr. 8800GT inca n-am vazut joc sa foloseasca procesorul ala la maxim deci in nici un caz un quad core limiteaza performanta unui 8800GT la ce jocuri sunt pe piata acum decat in cazul in care tu faci serverul ptr. un joc de strategie de 100 pers. si mai vrei sa si joci la un framerate decent deci in cazuri din astea ai avea nevoie de ceva mai puternic.
darkzone wrote:Copilu' ... şi AMD-u' ştie overcloace d-alea, să ştii. Mai studiază înainte să faci afirmaţii gratuite. Şi atenţie la limbaj, n-am halit din aceeaşi strachină împreună
Ce overclock stie AMD-ul la 6000+ ? 100-200 mhz ? vorbesc de overclock obisunit care se poate obtine de toata lumea nu cu racire cu apa sau alte vrajeli si ce overclock ia intel din ultima generatie ?cumva ajung pe la 3600-4000 mhz ? si cum se compara 1 mhz de intel core duo cu 1 mhz de AMD ? toate raspunsurile sunt pozitive Intel si cel mai important 1 mhz de Intel este mai bun decat 1 Mhz de AMD toata ziua orice ai face.Multumim de teste inca o data si retrag cuvintele care te-au deranjat.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Vai de capul meu la ce discutii s-a ajuns. Omul vrea sa faca un bine si voi sariti cu tot felul de comparatii. Am ajuns s-o vad si p-asta Mhz-ul de la Intel comparat cu cel AMD.
Si totul pe un topic care ne informeaza din timp despre performantele unei placi video pe care multi o asteapta cu sufletul la gura.
Respectele mele darkzone pentru testul efectuat. Daca ai face acelasi lucru si cand apare concurenta de la ATI eu unul as ramane dator. [smilie=Respect.gif]
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

darkzone, tu nu ai inteles ce am zis eu :P
Din moment ce eu am simtit diferenta de la un 7900GT la X1900XT (placa mult sub 8800GT) pe un Venice 3200+ (proc sub X2 4600+) nu crezi cu tu vei simti o diferenta mai mare daca treci de la ce am avut eu la o placa peste ce am eu acum pe un proc peste ce am avut eu atunci. Mai exact daca 7900GT+Venice 3200+ < X1900XT+Venice 3200+ atunci unde ar intra un 8800GT + X24600+ in aceasta inegalitate, avand in vedere ca 8800GT >> X1900XT iar X24600+ > Venice 3200+? Cred ca esti de acord cu mine cand zic ca la final cu semnul "<<" :D

Hai sa-ti dau un alt exemplu. 8800GT a scos pe P4 630 in 3dMark06 2400/3300 in SM2/SM3. Tu nu cred ca scoti atat, corect? Acum daca pui acest 8800GT pe procul tau tu ce crezi ca o sa obtii? Un punctaj mai mare sau mai mic? Cred ca este evident ca mai mare :). Deci, again, cum naiba nu merită upgrade?

Evident ca 8800GT mai are de oferit, insa ofera mult peste un 7900GT in ORICE conjunctura.

PS: Cat despre OC...well daca iti iei PC-ul de la ALTEX probabil ca nu prea le ai cu OC-ul...sau IT-ul. Insa cum C2D-urile practic se OC-eaza singure nu cred ca sunt asa de putini aia care le oceaza. Parerea mea e ca daca ai un C2D si mergi cu el stock este ca si cum ti-ai lua masina si ai merge cu frana de mana trasa :D
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Merced
Moderator

Post by Merced »

Am jucat alalteieri demoul Crysis pe un amarat de D820 pus pe o placa de baza Gigabyte cu chipset P945 acompaniat de 2Gb DDR2 667 si o placa video Gigabyte X1950Pro 256Mb/256bit. Bineinteles pe DX 9, rezolutia aceeasi ca si la tine aproape totul pe high fara AA/AF(cred ca doar shadows era pe medium, si parca inca ceva, nu-mi amintesc exact). Nu am avut Fraps sau ceva similar, dar pur si simplu n-am simtit vreun moment ca-s jenat de modul in care se misca jocul. Cel putin pe DX 9 ar trebui sa zbarnaie 8800GT-ul. :d
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Merced, pe un C2D 4300@3Ghz si X1900XT 256Mb Crysis ruleaza cu totul pe High in 1280x1024 la 16fps (vezi benchul pe pag cealalta). Deci iti dai seama ca pe sistemul tau in 1680x1050 nu are cum sa aiba un fps mai mare. Ar fi o posibilitate sa ajungi pe la 20-25fps daca pui shader detail pe medium (ca tot ziceai tu ca nu mai tii minte exact ce) dar aia tot pe 1280x1024. Shader detail are impactul cel mai mare asupra performantei cat si asupra calitatii imaginii.
Da si tu un bench de curiozitate, ca sa vedem si noi cum se misca. Ca eu cand aud ca afirmatii de genul celor facute de tine, ca ar merge fluent jocul, ma gandesc ca merge pe la 30fps...ceea ce este imposibil pe High pe sistemul tau. Probabil ca pt tine fluent inseama 15fps, de aia zic mai bine pui cifre, ca pe alea toti le inteleg la fel.

darkzone, misto placa ai prins acolo :) Ce draq s-a apucat nvidia sa scoata alta generatie de placi video cand un 7900GT ruleaza orice (mai putin Crysis) la detalii high in 1680x1050 la min 30fps. Le-ai masurat tot ochiometric ca merced?
Sa iti dau cateva exemple de jocuri care nu ruleaza cum zici tu: Timeshift, World in Conflict, TRL, DiRT, Lost Planet, si ar mai fi, da astea ajung so far :)
Si nu, nu ma apuc sa iti zic tie cum iti merg jocurile, ci astea sunt jocuri care nu imi merg mie pe high in 1280x1024 la minim 30 fps, pe sistem mai bun ca al tau.
darkzone

Post by darkzone »

KodiaK wrote:darkzone, misto placa ai prins acolo :)
Fină ironia ... hi hi hi :thumbleft:
KodiaK wrote:Sa iti dau cateva exemple de jocuri care nu ruleaza cum zici tu: Timeshift, World in Conflict, TRL, DiRT, Lost Planet, si ar mai fi, da astea ajung so far :)
Exact ce n-am jucat :iconbiggrin: Mai puţin Lost Planet, pentru care găseşti rezultatele aici. Am menţionat că eu rulez Windows Server 2003?
Albert Einstein
US General Patton
Merced
Moderator

Post by Merced »

@KodiaK: Da, probabil shader-ul mai era pe medium in afara de shadows, dar hai nene, ce naibii, jocul mi-ar fi placut si cu grafica de FarCry pana la urma, e tare interesant si eu nu ma asteptam sa mearga asa bine pe rablamentul ala de sistem. Sincer. Si ala pana sa ma duc eu la el il jucase pe 1280x1024 si la shader avea high mi se pare, dar n-am avut chef sa vad cum merge, ca eu pefer rezolutia optima a monitorului si detalii mai mici in orice zi. Eu spun, cum l-am setat eu cu shadows si shader pe medium jocul se misca fluent, nu scadea sub 20 de frameuri ochiometric vorbind, chiar si cu explozii in jur nu am simtit vreun moment ca se sacadeaza. Te invit prin drumul taberei sa te convingi daca vrei, saptamana viitoare. :D Dar sa aduci tu un Fraps ca eu nu folosesc asa ceva. ;)
Si arata foarte bine din punctul meu de vedere(bine, eu nu sunt alexwinfast si ma multumesc cu mai putin decat el si multi dintre voi probabil).
And I'm done. Ca miroase a flame de pomana.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Mai, eu nu am zis ca arata nasol. Eu am jucat demoul pe medium de exemplu, si mi se parea ca arata f bine ;) De sacadat nu imi sacada nici mie pe all high la 16fps, insa se misca mai greoi si aveam si un usor input lag. Nu sacadeaza asa de evident din cauza motion blur-ului (uite aici niste explicatii mai competente :D) Ideea e ca unora asta li s-ar parea ca se misca jocul ok. eu de aia prefer sa pun niste cifre si sa nu zic ca mi se pare ca merge ok, fiindca acest "mi se pare" este al naibii de subiectiv.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Adevaru' e ca eu jucam in frageda pruncie CS 1.3 pe niste jagardele de sisteme si 20 de fps era bine daca prindeam(si totusi jucam bine, eram sefu' celei de-a treia echipe din oras pe vremea aia, vremea internet cafe-urilor :D ), deja de la 40 in sus mi se parea avion, d-aia am si alte standarde poate. Si gata, inchiem offtopicul ca nu-si are rostul. Poate o sa vin cu niste cifre concrete saptamana viitoare, pana atunci se pare ca placa asta testata de darkzone pare sa-si merite bani. Nu pot decat sa astept replica ATI.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Merced wrote:Nu pot decat sa astept replica ATI.
Eu nu pot decat sa astept sa iau salariul, ca sa imi iau cel mai colorat 8800GT :D
Merced
Moderator

Post by Merced »

De ce te grabesti? Cine stie cum sare iepurele si dupaia iti pare rau. :wink:
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Ideea e ca tot astept de prin septembrie. Si m-am cam saturat :D
Oricum prin vara probabil ca o sa-mi schimb iar placa video, asa ca 8luni cred ca o sa ma tine lejer 8800GT-ul. Si din cate vad eu RV670XT nu va fi cine stie ce.
adrian66

Post by adrian66 »

KodiaK wrote:Ideea e ca tot astept de prin septembrie. Si m-am cam saturat :D
Oricum prin vara probabil ca o sa-mi schimb iar placa video, asa ca 8luni cred ca o sa ma tine lejer 8800GT-ul. Si din cate vad eu RV670XT nu va fi cine stie ce.
Nu e graba Kodiak stai ca vine acum HD3000 nu stiu cat la 6-7 mil. si la perf. buna.Eu banuiesc ca bench-urile care le ruleaza astia de zic ca ar fi mai slaba placa de la ATI sunt in aceleasi jocuri uzate si invechite gen fear,half-life 2 si alte balari dar ce conteaza ptr. tine cred ca este cum merge in crysis Call Of duty 4 engine-uri de unreal 3 si in chestiile astea eu zic ca ATI-ul va merge cel putin la fel de bine ca un 8800GT si speculatiile ca HD3000-ul ar fi mai slab decat HD2900XT nu sunt adevarate daca are tot 320 SP-uri si tot 16 rops ca r600 atunci nu vad cum sa fie mai slaba cu GPU-ul la 825 Mhz si memoria GDDR4 la 2400 mhz.Eu vad doar un zvonac in treaba asta adica Nvidia inainte sa scoata 8800GT-ul vuia toata presa de pe internet depsre placile astea din zi in zi mai ne arunca cate o pastila acum la fel cu RV670XT AMD-ul nu zice nimic si site-urile spun ca habar nu au ce fac dar totusi ies zvonuri negative ca placa ar fi slaba.Eu nu cred ca le spune AMD-ul cat de proaste sunt placile lor asa ca nu mai credeti zvounrile ptr. ca logic ar fi sa fie mai buna RV670XT decat HD2900XT si daca pretul este cum se spune de 50-60$ mai ieftina decat 8800GT asta inseamna un HD2900XT la 55nm cu 825 Mhz la GPU si 2400 mhz GDDR4 de aici si concluzia unor site-uri ca va bate un 8800GT in 3dmark 2006 stock amandoua.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

adrian66, scrie si tu fraze mai scurte si mai concise, ca nu am inteles mare branza din postul tau, in afara de nu lua 8800GT ca HD3800 va fi mai bun, nu are cum sa nu fie mai bun :P
Daca apare RV670XT pina in 10nov la noi in magazine eu sunt dispus sa il iau in consiodertie. Insa cum am zis si mai sus m-am cam saturat sa astept. Optiunile in momentul asta sunt 8800GT si HD2900PRO transformat in XT. Pina acum toate review-urile sunt favorabile 8800GT-ului, si mi-e grau sa cred ca toate au fost platite de nVidia :P. Plus ca peste weekend o sa ne delecteze darkzone cu niste rezultate 100% reale ale 8800GT-ului. Si tot sapt viitoare pe la inceput trebuie sa ii vine 8800GT-ul si lui dennis_BOX, care a avut 2900XT inainte. Deci mai e timp sa ma raznadesc...cu toate ca nu prea vad cum :D
adrian66

Post by adrian66 »

KodiaK wrote:Si tot sapt viitoare pe la inceput trebuie sa ii vine 8800GT-ul si lui dennis_BOX, care a avut 2900XT inainte. Deci mai e timp sa ma raznadesc...cu toate ca nu prea vad cum
Greseala mare a lui DennisBox sa dea HD2900XT-ul sa isi ia un 8800GT.Intradevar un GT este mai rapid dar nu cu mult e de ordinul cateva fps de neobservat si nu imi dati teste in crysis cu demo-ul optimizat de nvidia ca nu il iau in seama decat cand o sa iasa si driver de la ATI optimizat si cand o sa se foloseasca si un timedemo neoptimizat.Daca iei in considerare HD2900pro atunci de ce nu astepti inca un pic RV670XT ptr. ca are frecvente mai mari si o sa fie si mai bun decat HD2900XT macar sa vezi testele si dupa aia ia o decizie sa iti iei 8800GT nu uita si de DX10.1 care dupa spusele de pe tomshardware nu e doar o gaselnita sa isi vanda mai bine produsele, initial se vorbise sa se includa toate chestiile astea in DX10 dar din cauza ca Nvidia nu a fost in stare sa realizeze o placa capabila au zis sa o lase mai moale cu compatibilitatea DX10 numai sa se vanda Vista mai bine(daca mai ti minte articolele cu tesselation si virtualization care nu erau suportate de nvidia si nici acum pe deasupra nici shader 4.1 care normal erau sa fie in 4.0).Asa ca neajusurile din G80 si G90 se vor face simtite intr-o zi intodeauna de ce sa iti iei o placa video pe care nu o sa ai toate efectele video intr-o zi cand poti sa iti iei ATI-ul si sa stai linistit.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Eu nu cred ca RV670XT o sa apara luna asta. Si pina in decembrie nu stau, plus ca o sa mai apara si alte cheltuieli atunci. Si faptul ca ATI nu are drivere optimizate inca, nu ma incalzeste cu nimic. Cine stie cand or sa apara si daca o sa apara si pina una alta eu am chef sa joc crysis acum.
Chestia cu Dx10.1 iar ma lasa rece, pt ca pina o sa apara joc cu efecte DX10.1 o sa mai schimbi 3 placi probabil. Asa si G80 a aparut acum 1 an si un pic, si nici pina acum nu a aparut joc Dx10 cu adevarat.
Intradevar un GT este mai rapid dar nu cu mult e de ordinul cateva fps de neobservat
Pai si daca e mai rapida de ce sa n-o iau? Numai ca e nVidia si nu iti place tie :)
Plus ca alea cateva fps-uri se simt cand e vorba de 23 vs 27 fps de exemplu.
andreeak

Post by andreeak »

Adriane, sincer, cred ca daca 8800 Ultra era la 1000 RON si 2900 XT la pretul actual ( ~ 1200 RON ) tot 2900 XT recomandai...
Povestea asta cu driverele o aud de cand s-a lansat actuala generatie de la AMD/ATI.
In legatura cu timedemo-ul ala, zici ca este optimizat pt. nvidia? Doar timedemo-ul? Asta ma face sa rad cu gura pana la urechi.
bolovan
adrian66

Post by adrian66 »

KodiaK wrote:Eu nu cred ca RV670XT o sa apara luna asta.
De ce mai Kodiak uite ca 8800GT-ul o sa devina disponibil in scurt timp ce crezi ca AMD-ul nu este in stare sa faca disponibila placa aia la fel de repede ca Nvidia ?
andreeak wrote:In legatura cu timedemo-ul ala, zici ca este optimizat pt. nvidia? Doar timedemo-ul? Asta ma face sa rad cu gura pana la urechi.
normal ca si jocul este optimizat sa mearga bine dar ia uite ce se intampla cand nu se foloseste timedemo-ul ala
http://enthusiast.hardocp.com/article.h ... VzaWFzdA== HD2900XT-ul este mai rapid decat GTS-urile si in alte review-uri unde s-a folosit timedemo-ul default HD-ul este sub orice 8800GTS.
andreeak

Post by andreeak »

Se pare ca 2900XT sufera in crysis cu setari high sau mai sus. La setari medium, cam bate si 8800GT: http://www.legionhardware.com/document.php?id=698&p=2
Latimea de banda a memoriei mai mare poate fi o explicatie. Dar asta nu inseamna ca timedemo-ul este optimizat pt. nvidia.
In linkul dat de tine nu sunt folosite niciodata toate setarile pe high de aici si rezultatul ceva mai bun pt. 2900XT.
bolovan
Post Reply