Sursa. Înger sau demon?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

IL Dotore

Re: Sursa. Înger sau demon?

Post by IL Dotore »

Lasa maruntisul... ca nu conteaza doar fanul ci si controlerul, si poate omul vrea mai multa silentiozitate.
Dar daca n-or mai fi prin magazine vorbim discutii...
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Spoken like a true fanboy. :D
burebista
Moderator

Post by burebista »

Xigmatek 850W @[H]OCP.

Image

Naspa™.
However, after two different failure modes on two different tested units, the NRP-MC851 is not a unit that we would recommend being on enthusiasts short list at this time.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Snow

Post by Snow »

IL Dotore wrote:Acolo sunt doar aproximari ale zgomotului, pana nu trece pe la SPCR sa poti compara cu alte surse...
Cat despre stoc nu stiam ca exista probleme.
Las-o cu SPCR-ul ca m-am luat dupa ei cand mi-am luat hdd-ul. Nu mai am incredere deloc in ei.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Tre sa se mai inteleaga si faptul ca difera pana la urma de la exemplar la exemplar. Si mie mi-a tras teapa bure cu EarthWatts-ul de 380W intr-un fel(nu-ti port pica, ca oricum sursa e de piatra :D ), ca daca bag un Orthos si un Fur numa' inaudibil nu e vent-ul ala de 8 cm. Bine ca acum il acopera cooleru' GTS-ului. In plus de cand imi trec prin mana multe exemplare dintr-un singur produs, si nu ma refer neaparat la surse, ci in general, se observa si mai mult treaba asta, mai ales la HDD-uri. Eu zic ca EarthWatts-ul de 650W, la pretul pe care-l are, la puterea pe care o are, e un foarte mare best-buy. Daca ar fi scos si una modulara, in timpul asta as fi dat comanda pentru ea.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

@PP: Eu stiu ce HDD ai nimerit tu... si acolo conteaza mai mult modul de montare pe carcasa, si felul in care amplifica carcasa acele vibratii daca e hard mounted (doar ai vazut metoda pe elastice - de ce nu incerci?).

PS. Merced, da... sunt fanboy al silentiozitatii, ai ceva impotriva? :P
Iar la faza cu EA-ul de 380... evident ca face urat daca ii bagi load mare, ca doar acel controler are si el o curba ascendenta in functie de load si temperatura. Am si eu un exemplar pe sistemul secundar dar pe un load mic nici nu o auzi. (daca load-ul ar fi fost mai mare imi luam o sursa care la acel load sa fie silentioasa)
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Pai despre EA380 umblau vorbe ca-i inaudibila indiferent de load. :D
N-am nimic impotriva, ca si eu eram, dar mi-am luat componente pe care nu le mai vazusem inainte in functiune, si carcasa, si cooler, si sursa si HDD-uri, si nu prea mi-a iesit ce vroiam. Carcasa vibreaza iar sistemul de fixare al HDD-urilor e slab in ceea ce priveste amortizarea zgomotelor, vent-urile ei le-am pus pe 5V ca pe 12V erau aspiratoare dar tot se aud, Tuniq-ul chiar si la minim as zice ca se aude destul si are un zdranganit la rulment, sursa am zis ca atunci cand e solicitata se aude si ea(cand aveam 9600GSO cu vent subvoltat, daca bagam Fur si Orthos 10 minute, incepea sa se auda bine de tot, fiind singurul ventilator cu turatie variabila din PC, de cand am trecut la GTS se aude ala oricum mult mai tare) iar HDD-urile nu-s la fel de zgomotoase ca Seagate-urile similare, dar o tenta mai mult decat WD-urile, iar carcasa nu ajuta deloc la linistirea lor(si-i exclus sa le mai pun pe elastice din multiple considerente, de WM, de spatiu, etc.).
Silent PC aveam un Pentium 2 al carui singur ventilator era un 92mm de pe sursa, si ala schimbat de mine si pus pe 5V parca, HDD-ul era un celebru pentru silentiozitatea sa Seagate de 40 Gb pus pe elastice, in rest tot era pasiv. La ala trebuia sa ma uit la becurile carcase sa vad ca e in functiune. In ziua de azi insa, daca vrei si un pic de airflow, oricat de silent ar fi vent-urile, daca pui la socoteala vreo cinci sa zicem, tot s-ar auzi mai tare ca PC-ul ala antic al meu(ce rau imi pare ca nu l-am pastrat :( ). :d
burebista
Moderator

Post by burebista »

Antec Signature 650 @jonnyguru.
Better than 1% regulation at 12V. Better than 1% regulation at 5V. Better than 1% regulation at 3.3V.
How about ripple and noise below 16mV on all rails. I'm not talking about just the three main rails, I'm talking all of them. Even the -12V; which is usually noisy as hell, being an "afterthought" rail.
The Good:

* incredible ripple and noise suppression rivaled only by big brother 850W
* fantastic efficiency
* quiet under most conditions
* rated at 50 degrees
* semi-modular

The Bad:

* nothing really serious comes to mind

The Mediocre:

* why is there no 1kW version yet?

Image

Alaturi de frat'su de 850 sunt primele surse care primesc nota 10 la performanta pe jonnyguru.
Speechless. Probably the best consumer PSU in the world.
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
marinexu

Post by marinexu »

vreau sa inlocuiesc Antecul meu SmartPower 2 500W (in ianuarie face 3 ani de folosinta) si as vrea sa aleg una din:
-Corsair CMPSU-520HX
-Enermax EIN650AWT, 650W seria Infiniti
-Corsair CMPSU-650TX
le-am pus in ordinea preferintelor. nu va uitati la pretul lor pentru ca ma va costa maxim 450 oricare din ele.
Ce trebuie sa tina (eu zic ca pentru asta oricare din ele fac treaba buna) : un E8400@4GHz, MSI P45 zilent, 2x2GB mushkin, 3 HDD (2 WD 640 si un 7200.10 320) dvd-rw, 8800GT, audigy SE, 5 venturi (3 cu led-uri).
enermax-ul l-am vazut la un prieten, interesanta si optiunea de mentinere a fan-urilor sistemului in functiune pentru 30 sec sau 2 min (in functie de temperaturi), este si modulara (de asta as prefera si corsairul 520HX) si mai ales pretul e super.
Orice parere pro sau contra e de ajutor.
Forget IE ,use Firefox to browse the web
georgeleus

Post by georgeleus »

Zici ca oricare dintre cele pe care le-ai enumerat te costa in jur de 400 RON .
De ce nu mergi tu atuncea pe un EarthWatts de 650W care este (dupa cum a zis si cineva mai sus pe drept cuvant) un super best-buy ??

La 300 RON eu zic ca modelul celor de la Antec spulbera concurenta .
http://www.pcgarage.ro/surse/antec/earthwatts-650w/

In fine, tu mai asteapta pareri ... dar nu stiu cat de diferite vor fi .

:wink:
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
PSS 214

Post by PSS 214 »

maine dau comanda de sursa si vreau sa stiu care e mai buna dintre :
Antec EarthWatts 650W ( cooler 120mm , eficienta )
si
Sirtec HP-650-G14C 650W ( modulara , cooler 135mm )
sau
Sirtec HPC-560-A12C 560W ( modulara , LED display power watcher care este cam inecxact dupa unele review-uri , cooler 120mm silentios review )

in ultima instanta ma zgarcesc la Sirtecul 500W de 2mil care e in stoc la magazin si gata.......... ](*,)
help :sad1:
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
Merced
Moderator

Post by Merced »

Daca preferi electronica Delta care-i peste cea din Sirtec-uri, cred ca recomandarea este mai mult decat evidenta. Trecerea de la Sirtec de 430W la una de 500W ar fi foarte de pomana...
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Iote frate acia marfa buna: PC Power&Cooling 610w. Daca nu mergi pe acea antec 650w :thumbleft:
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
PSS 214

Post by PSS 214 »

cu vent de 80mm sa-mi zbarnaie in urechi ? nu merci... mai bine raman la Antecu de 650W.........
Red Baron

Post by Red Baron »

Enermax Pro82+ 525W ? :D
ajax26

Post by ajax26 »

Am si eu nevoie de un sfat pentru noul sistem care il configurez in acest moment.
El arata cam asa :
CPU : Intel Q8200
MB : Gigabyte EP45-DS3P
Mem : 2x2024 Corsair
Video : MSI HD4850
Case : Antec 300

M-am gandit la un Corsair 550Vx sau la un Antec EarthWatts 650W dar nu sunt modulare si as dori sa fac un wire-management cat mai bun mai ales ca am de gand sa renunt la cele 3 harduri care le am in acest moment in favoarea unui monstrulet de 750 sau 1000 GB
Ce mi-ar place ar fi un Sirtec HP-550-G14C care vad ca este modular si din ce am citit aici este destul de buna.
Bugetul este in jur de 300 RON
Multumesc mult pentru eventualele pareri. Poate mai are cineva Antec 300 cu una din sursele enumerate mai sus si ma poate ajuta
PSS 214

Post by PSS 214 »

mi-am luat sirtecul de 500W cu 1.5mil (cu reducere, de unde lucrez :-#) ) mai trag de ea pana schimb platforma pe DDR3 .. intel i7
70W in plus nu este mare afacere dar ma simt mai bine ca acum 9800GTX-ul are de unde sa suga mai mult juice :d
marinexu

Post by marinexu »

Gata, am dat comanda pentru Antec EarthWatts 650W. Mi-am linistit piticul cu sursa modulara si m-am convins ca modularitatea nu merita 100lei in plus :d chiar daca 3 ani am avut sursa modulara. multzam pentru sfaturi
Forget IE ,use Firefox to browse the web
burebista
Moderator

Post by burebista »

E pe vine, Corsair HX450.
Daca ar mai baga si ceva de fo' 850W pentru un SLI/Crossfire bengos atunci chiar ca au acaparat toata plaja de surse de pe piata la categoria best-buy pret/performanta.
nVIDIA

Post by nVIDIA »

Ce parere ai burebista de acest roundup? http://www.tomshardware.com/reviews/pow ... ,2062.html

Chiar ma gandeam la un "Enermax Modu 82+"... se pare ca nu e prea pe placul domnului Daniel Schuhmann... hmm...

Thanks!
burebista
Moderator

Post by burebista »

Sorry man, tomshardware e la mine in hosts cu 127.0.0.1. :D
Sursa merita, inainte de aparitia Antec Signature era cea mai bengoasa sursa pentru un home user.
nVIDIA

Post by nVIDIA »

127.0.0.1 :laughing6:

Super Antec-ul, cam scumpa insa... :)
[smilie=Respect.gif]
burebista
Moderator

Post by burebista »

FSP Everest 700W @jonnyguru.
Nu pot decit sa-l copii pe OW

Image

Oh FSP, FSP, FSP...

Incredibil, doua unitati trimise si ambele DOA. :(
burebista
Moderator

Post by burebista »

Hiper Power Supply Units Roundup @XBit Labs.
CWT über alles. :thumbleft:
Thus, the new PSUs from Hiper pleased me a lot. They feature neat assembly, high wattage, stable operation, comfortable noise level and a good selection of connectors. I can recommend them for any PC configuration including advanced gaming stations with two top-end graphics cards.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Antec Signature 650 @Hardware Secrets.
This is so far the best power supply we’ve ever reviewed. It can not only deliver its labeled power at 50º C, but you will be able to pull up to 870 W from it. Under normal conditions – i.e. pulling between 40% and 60% of the power supply labeled power – you will see a fantastic 90% efficiency. Voltage stability and noise and ripple levels were outstanding.
In afara de eficienta care-i cam ciudata la nenea asta, inca un review care intareste calitatea seriei Signature.
Deci
If you are looking for the “perfect” power supply Antec Signature 650 is the product to buy.
PS. Am inceput sa ma uit urit la M-12 500-le meu de cind cu Signature asta. [smilie=maniac.gif]
Am3oo

Post by Am3oo »

[vr-z] Hiper Launches M1000 Power Supply
"HIPER has announced the availability of its high-end M1000 PSU. This 1000W PSU boasts of an 80 Plus Bronze efficiency rating. It offers semi-modular cabling, where the most important cables are fixed, while peripheral and PCI-Express power connectors are given modularity. It is NVIDIA 3-way SLI capable. It is backed by a 5-year warranty. It will be priced at € 169 in Europe. For more information please visit the product page."
sursa
Le tour toujours
Lightmaster

Post by Lightmaster »

Burebista, ce parere ai de Seasonic SS-400ES?Am citit un review pe SPCR unde au testat o versiune mai veche de prin 2003 parca.Ai ceva cunostiinte despre modelul actual?
Nothing is ever Apple's fault. It is my fault I bought the most fragile cell phone in the world. I used my phone on Earth, in its natural environment. That should ruin a cell phone? I must be picky.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Nu stiu nica' in afara ca e Seasonic certificata 80+ si costa fo' 150 lei. :D
burebista
Moderator

Post by burebista »

Corsair Power Supply Survey.
Un set de 10 intrebari despre ce vreti de la o sursa. Ajutati-i sa-si imbunatatesca produsele. :D
Merced
Moderator

Post by Merced »

Da' ia zi cu sursa aia ieftinache de la Corsair, de 400W care e faza? Tot Seasonic inside e, ca-i mai ieftina in unele locuri ca EA380-ul si presupun ca-i silentioasa bine de tot. :d
burebista
Moderator

Post by burebista »

Iaca. Daca le ai cu germana citeste, daca nu uita-te la poze ca mine. :D
predaeduard

Post by predaeduard »

Va rog, daca se poate, sa imi recomandati o sursa pentru urmatorul sistem:
q9300
mb gigabyte p45
hd4870
4 gb ram
3 hdd sata2
2 dvdrw sata
audigy se
4 venturi (3 de 120mm, 1 de 140 mm).

puterea necesara, cam 500w.
care ar fi sursa ideala pentru un buget de 200-300 lei?
burebista
Moderator

Post by burebista »

La 200 lei Seasonic 500 de la dc-shop, pe la 300 lei un Antec EA650.
Intre, orice Corsair care incape in buget.
predaeduard

Post by predaeduard »

multumesc mult, burebista.

acum trebuie sa ma apuc de sapat, sa vad care dintre acestea au cablurile mai lungi.....carcasa este Antec 300, sursa sta jos... :-k
ShakirEL

Post by ShakirEL »

La cat e de mare carcasa aia nu ai nicio problema cu sursele alea :d .
Eu sunt născut in Timişoara/Şi sunt suporter Ultras Viola/Tu Poli pentru mine eşti unica iubire/Şi sunt convins că azi vei câştiga
PSS 214

Post by PSS 214 »

azi imi vine sursa comandata [smilie=Victory.gif]
un Sirtec HP-750-G14C , dupa multe cautari pe internet am gasit acest site http://www.80plus.org/manu/psu/psu_deta ... =42&type=2 unde scrie ca in full load are o eficienta de 82% si poate dezvolta maxim 737W [smilie=Victory.gif]
la 380roni si 36 de luni garantie eu zic ca e best buy :iconbiggrin:
burebista
Moderator

Post by burebista »

Hmmm... :-k
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Mă bate gândul la un CoolerMaster Real Power M850. Există alternative mai bune până în 650-700 RON?
burebista
Moderator

Post by burebista »

Iti trebuie musai 850W?
Ti-as sugera sa te gindesti serios la un BFG ES-800. Sau PC P&C 750.
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Ambele se prezintă bine, însă eu doresc o sursă modulară.
Post Reply