Ce muzica asculti?

Informaţii, discuţii şi opinii despre tot ce ţine de domeniul muzicii.

Moderator: Moderatori

Post Reply

Care este genul muzical preferat de tine?

muzica clasica
6
1%
manele
14
3%
pop&dance
13
3%
jazz
11
2%
hip-hop
76
16%
techno,house,rave(and stuff related)
103
22%
rock,black,death,power metal,industrial(and stuff related)
204
43%
r&b
6
1%
blues
7
1%
un alt gen muzical(nementionat mai sus)
31
7%

Total votes: 471

shogun

Ce muzica asculti?

Post by shogun »

Stiu ca acest subiect a fost discutat la nesfarsit aici si mai stiu cate certuri a declansat el in vremea in care nu existau moderatori pe forum. Totusi, vreau sa il readuc in discutie si, in acelasi timp sa fac un poll deoarece prea multe persoane isi dadeau cu presupusul cum ca:
"rockerii sunt o minoritate", "manelistii sunt majoritatea", "yo man, everybody is a hip-hoper",etc...
Macar acum o sa vedem si noi numarul exact al fanilor (de pe forumul acesta) diferitelor curente muzicale existente la ora actuala.
Tineti minte...eu am pus niste denumire mai generice ale curentelor. De exemplu :
techno va insemna toate curentele care au legatura cu o astfel de muzica
rock inseamna si Gothic, Black Metal, Death...etc
Sper ca a-ti priceput ce vreau sa zic. :)
So...vote people...vote!!

p.s: ar fi bine daca a-ti mentiona si de ce anume ascultati ceea ce ascultati. Sunt curios sa aflu si eu ce adora lumea la muzica.
Last edited by shogun on Tue Feb 11, 2003 10:49 pm, edited 3 times in total.
Colegu

Post by Colegu »

rock nu inseamna black metal/gothic/doom
clar nu...deci am votat clasica ;)
Alt-F4
shogun

Post by shogun »

mai omule...cateodata imi vine sa te injur: eu am spus ca am pus niste denumiri mai generice!!
am inclus in mod artificial si subgenuri sau genuri foarte apropiate.
ce e asa greu de priceput?
tu cum voiai sa fac un poll cat mai cuprinzator???
In topicul de fata...DEATH, BLACK, POWER METAL,ETC=ROCK!
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Shogun, do us a favor. Pune techno eventual, si astfel incorporezi toate substilurile, pentru cei interesati :wink:
Colegu

Post by Colegu »

shogun,ti-am raspuns pe privat ca sa evit o discutie banala...
totusi ma simt dator sa adaug ca genericul rock cuprinde aproape cea mai mare varietate de muzici...adica gothicul nu poate fi bagat in aceeasi oala cu heavy-metalul,hard-rockul cu industrialul si asa mai departe...in acceptia ca totusi le bagam la aceeasi categorie ce mai intelege omul cand eu afirm ca-mi place black,gothic dar ca cel mai nesuferit gen este heavy metalul + hard rockul + powerul .....si culmea prefer o-zone sau parazitii decat iron maiden,judas priest sau metallica ...si mie nu-mi place nici o-zone nici parazitii...
hip-hopul,tehnoul,dance-ul si celelalte stiluri sunt mult mai inchegae ca gen muzical..rockul este mult mult prea vag
era de preferat o impartire de genul rock,metal,alternativ ...dar o sa spui ca ne referim prea mult la acest "gen"
una peste alta rockeri sunt multi,poate prea multi,vorba aia prosti da multi :lol: ..fara nici un atac la persoana sau ceva de genu,dar electoratul este de fapt comunitatea utilizatorilor forumului xtrempc,si automat comunitatea utilizatorilor de pc-uri ....
daca puneai pollul asta la vreo intersectie de drumuri forestiere probabil ca pe primele locuri "tronau" muzica populara(inexistenta de altfel) si manelele.....
shogun

Post by shogun »

de acord cu tine...dar...nr. optiunilor pe care le aveam la dispozitie era ceva mai limitat si nu puteam acoperi o plaja foarte larga de stiluri.
Eu zica ca asa este mai bine! Nu crezi?

p.s: asa sunt sanse mai multe ca rock-ul sa iasa fruntas :) :wink:
bethrezen

Post by bethrezen »

Bah,ai uitat housu'!!!!!!!! :evil:
"eu nu ma tem de rau, raul se teme de mine..."

rpg's rule......
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

bEtHrEzEn take another look :)...cu atentzie
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
bethrezen

Post by bethrezen »

Scuze,n-am vazut. :fadein:
"eu nu ma tem de rau, raul se teme de mine..."

rpg's rule......
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

Am votat Rock&related pt ca imi dau o stare de spirit aparte, sau, cum ar spune un prieten de-al meu, sunt de sufletzel. Nu e nimic mai bun decat un death pentru a-ti varsa nervii, si nimic mai bun decat un Stratovarius pentru a medita la probleme existentale. Intotdeauna merge un Deep Purple pentru a ma inviora si un Maiden live pentru a tremura in fata imensitatii a 100000 de glasuri cantand impreuna cu trupa ( Fear Of The Dark - Rock In Rio). Deasemenea consider chitara instrumentul cel mai complex si cu cel mai bun rezultat la "operare". De aceea, maestri ca Jimmy Page, Joe Satriani, Slash, Janick Gers, Timo Tolkki, John Petrucci, Ritchie Blackmore etc sunt intotdeauna in playlist-ul meu.
Long live ROCK !!!
P.S. : Pentru relaxare si somnic de dupa-amiaza nu e nimic mai bun decat Blackmore's Night.
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

Prieteni - rockeri
Cunostinte - rockeri
Colective - rockeri
Cunostinte noi - rockeri
Forumuri - rockeri

Presupun ca reinvie rockul si o sa cam infunde hip-hopul si house-ul ....

ma intreb cine a contribuit la aceasta rasturnare de situatie

ps ... am votat rock :)
OceanSoul

Post by OceanSoul »

House rules. Dar of course, nu am nimic cu rockerii sau cu ceilalti. Sunt prietenos :angel: :roll:
+RIP+ Undernet... | last.fm
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
StaTich
Radioactiv

Post by StaTich »

Rock, dar ma enerveaza mai toate genurile de muzica... pana si unele formatii rock ma scot din sarite... :evil: azi sunt rau...
Image
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

Rock, rock and of course rock... toate genurile (aproximativ)... acest lucru avand legatura desigur cu starea de spirit
SG

Post by SG »

Cam cate genuri de muzica sunt? Mult mai multe decat credeti. SA luam de exemplu o compilatie, Better Undead than Alive, si sa vedem ce scrie:
Void of Silence : Apocalyptic Negative Metal
Aborym : Post Black Metal
Diabolicum : Infernal Black Metal
Thee Maldoror Kollective : Industrial Ritual Metal
Rakoth : Rackoth Metal (tinde spre power)
Bloodshed : Terror Death-Black Metal
Enid : Metallic Fantasy Art
Negura Bunget : Primitive Transylvanian Metal
Handful of Hate : Carnal Black Metal
Ephel Duath : Avantgarde Black Metal
Aghora: Emotional Metal
Atrox : Sick Gothic Metal
Manes : (Un)known and (Un)defined (industrial, aproape tehno chiar)
Unmoored : Hell-Fired Death Metal
Abortus : Raw Dethrash Metal

Si din cat am ascultat eu, descrierile stilurilor se potrivesc excelent, nu sunt puse la panarama, asa ca sa fie (mai putin la Rakoth, da astia-s rusi). Eu zic shogune sa le treci si pe astea in lista, fiecare ca optiune. Nu te teme, glumeam doar.
The grass was greener...
I am death...
Colegu

Post by Colegu »

lo toxxxick...
aborym am ascultat ...dar nu inteleg ce inseamna post black metal??
post de la postu mastelui sau cum??sau are semnificatia asemanatoare expresiei " post mortem"
ee,ce conteaza ...
apoi negura bunget e black metal misantropic se pare ...ce,ca daca e din transilvania gata sa spunem cai primitiv metal din transilvania??
si primitivi nu-s deloc,sunt marfa ;)
p.s. tocmai mi-am recapatat sidiul cu negura bunget si acu pot in sfarsit sa imi incant urechile cu niste riffuri suave ..........
shogun

Post by shogun »

black_adormen wrote:acu pot in sfarsit sa imi incant urechile cu niste riffuri suave ..........
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
riffuri suave!! :)
Colegu

Post by Colegu »

la caterinca ma ;)
SG

Post by SG »

Ca o concluzie la postul meu anterior:

Pana acum cateva zile, am crezut ca Negura Bunget e cea mai buna formatie Black Metal. Dar mi-am dat seama de o chestie. Nu exista cea mai buna formatie intr-un gen, caci fiecare gen are multe subgenuri, si fiecare subgen are alte subgenuri. Si daca eu consider ca NB e cea mai buna formatie, oricand se gasesc mult mai multi care sa spuna ca NB nici nu ar trebui sa fie formatie Black, face de rusine genul, caci Black adevarat, de la mama blackului de acasa, e Cradle of Filth, nicidecum NB. Altii prefera Ulver... Altii prefera Aborym si al lor Post Black Metal, jumatate tehno, jumatate industrial si restul black. Dar exista formatii potrivite unui caracter, care plac mai mult decat altele. Si in fond, exista atat de mari diferente intre formatii de acelasi gen. Caci daca nu ar fi, care ar mai fi diferenta dintre formatii, am putea asculta orice formatie, caci toate ar fi la fel.
The grass was greener...
I am death...
SG

Post by SG »

raddisk wrote:Presupun ca reinvie rockul si o sa cam infunde hip-hopul si house-ul ....

ma intreb cine a contribuit la aceasta rasturnare de situatie
Nu, nu reinvie rockul. Dar aici pe forum majoritatea celor care posteaza sunt rockeri. Si stiu ca o sa imi sariti in cap, dar iar zic ca rockerii sunt mai inteligenti decat restul. Si asta se observa comparand posturile rockerilor cu postul lui The One,
RAP all day.
Pai acesta e post de om inteligent? Restul care au votat cu hip-hop nici nu au avut destula materie cenusie ca sa poata incropi un post cat de mic. Deci rezultatul acestui poll nu arata ca in lume reinvie rockul, ci ca forumistii sunt in general rockeri, mai ales cei care abereaza la DG si la Muzica. Si dupa cum se vede si din discutiile generale, cei care sunt in stare sa spuna ceva interesant sunt in majoritate rockeri. Dar in realitate, inca mai conduc manelistii, hip-hoperii, dancerii si alte rase [editat]. Mai dureaza ceva pana sa vina rockul la putere. Si de ce sa revina, caci niciodata nu a fost. Da, au ramas mai multe formatii rock din trecut decat altfel de formatii, dar asta nu inseamna ca doar astea au fost. Si intradevar inainte rockerii reprezentau un procentaj mai mare din populatie, dar majoritari niciodata. Ce spune asta, doar ca intradevar numai formatiile adevarate raman, artistii de weekend si cantaretii de duzina fac bani cat canta, pe urma ii uita toata lumea. Un exemplu mai apropriat, tineti minte cine era Peter Andre? Era un sex simbol acum cativa ani, cel mai tare cantaret, cu cel mai misto corp, artistul minune, cantaret bestial, sa moare fetele dupa el... Iar azi nu isi mai aduce nimeni aminte de el. Si cea mai mare fana a lui probabil ca a migrat spre BSB mai intai, pe urma pe Enrique, pe urma cine mai stie. Si mai zic unii ca sunt rau cand spun ca muzica la moda de ca_cat.
The grass was greener...
I am death...
shogun

Post by shogun »

ToXXXicK wrote:Restul care au votat cu hip-hop nici nu au avut destula materie cenusie ca sa poata incropi un post cat de mic.
Te-ai gandit totusi la faptul ca au considerat aceasta tema cam rasuflata si au considerat ca un vot ar fi indeajuns pentru un reply?
Cat despre rock=oameni MAI inteligenti decat ceilalti... sa stii ca eu nu cred in aceasta definitie(desi intr-un fel m-as simti flatat sa cred in spusele tale). Sa-ti dau un exemplu: om care a castigat numeroase premii si mentiuni la olimpiadele judetene de matematica si engleza de-a lungul liceului, fost coleg cu mine, care asculta si in ziua de astazi manele si care nu stie cine a fost acela Bach. Asta nu e dovada de prostie, ci poate de o eventuala "incultura" muzicala, incultura care nu se datoreaza lui ci mediului in care a trait si gusturilor muzicale ale celor care faceau parte din el. Iar acest grup era format in marea lui majoritate din oameni inteligenti (cu IQ-ul peste medie). Pentru o scurta vreme am facut si eu parte din el (asta pana am infiintat cu unii iubitori de muzica folk si rock - coltu` negru :evilbat: ).
Colegu

Post by Colegu »

muzica nu tine seama de gradul de inteligenta...
insa majoritatea oamenilor destepti asculta muzica clasica(se vede ca n-ati avut ocazia sa aveti in fata un pianist care in acelasi timp e programator si pe deaspupra si evreu...respectele mele)
rock si haus...
acu tipu despre care vb shogune e cam praf in ochi...stiu indivizi care au ajuns la internationala si au luat medalii si culmea erau rockeri (nirvana,dimmu borgir respectiv sepultura,pantera)
asta e doar o speculatie ....

insa cum sunt rockeri destepti sunt si handicapati care nu stiu ce-i aia scoala generala...
on topic>>se pare ca-s singurul care prefera muzica clasica :-? ma simt singur si izolat
Alt-F4
shogun

Post by shogun »

black_adormen wrote:acu tipu despre care vb shogune e cam praf in ochi...
ma bucur sa aflu o astfel de atitudine la tine!
ma inchin in fata inteligentelor voastre... se pare ca nimeni nu se poate ridica la nivelul maretiei voastre!
Colegu

Post by Colegu »

hai sa fim seriosi
el e olimpic judetean si asculta manele
io am mentionat 2 olimpici internationali care asculta rock
e clar ca cei 2 indivizi sunt mai destepti(mai degraba realizati) decat cel mentionat de tine...
insa la capitolul muzica sunt exact pe aceeasi treapta..nu conteaza ca unul e manelist altul rocker...nici unul nu este mai breaz ca altul.......
da,m-am exprimat gresit kill me!!!de fapt nu gresit ci superior,ca un individ ce umbla cu nasul pe sus..sunt de fapt un ingamfat nu? un dobitoc ce se da mare si se crede superior...
am qi-ul scris pe frunte,si nimeni nu se pune cu inteligenta mea,nici nu merit sa va impartasesc din vasta mea experienta si din nemarginitele mele cunostinte....
sunteti demni de mila in ochii unui geniu precum eu...nu va ridicati nici pana la genunchii mei,sunteti niste muste care trebuie instruite,niste animale ...e de datoria mea,ca fiinta superioara ,sa va dau din energia mea si voua,pt ca suntem oameni si nu vampiri energetici (scuze wandi)
si cu atat mai greu pt mine acu,pt ca aici nu eu detin paine si cutitul....zeitatea mea este mai prejos decat voi,muritorii....sunteti infimi..eu...sunt scarbit....
:evil: :evil: :evil:
Alt-F4
shogun

Post by shogun »

tot ce voiam sa spun este ca gusturile muzicale nu au a face cu nivelul de inteligenta. Iar un om care "cocheteaza" cu olimpiadele (chiar daca nu sunt ele nationale, balcanice sau internationale) este departe de a fi prost. Daca tu te incapatanezi sa intelegi eronat, atunci problema aste doar a TA!
SG

Post by SG »

Am fost si eu pe la olimpiade, am vazut si eu oameni olimpici, si pot sa spun asa:

Multi dintre olimpici sunt bata, prosti, indiferent ce premii iau. Adica nu chiar. Un premiu la internationala intradevar e luat de un om inteligent, dar la nationala pot si fraierii sa ia premii. Am vazut destui tocilari, care invata pe de rost formule, probleme, fac culegeri dupa culegeri, pregatire cu profi, si invata problemele cuvant cu cuvant. Sau semn cu semn, ma rog. Am avut discutii cu indivizi la olimpiade, si veneau la mine sa ma intrebe cum se face o problema, eu care in viata mea nu am facut nici o culegere de mate. Si dupa ce le faceam problema, se puneau juma de ora sa o invete. Si in zilele premergatoare concursului stateau cu profu' si asta le dadea probleme interesante si posibile, iar astia chiar se puneau sa le faca. A fi olimpic nu presupune a fi inteligent. Cu o buna memorie poti sa iei premiu la nationala. Si nu zi ca e vina anturajului, ca daca te gandesti putin, iti poti da seama ce tampenie asculti. Dar asta e problema oamenilor in general, nu gandesc. Da, ne laudam ca oamenii sunt fiinte inteligente, dar degeaba, ca sunt doar cativa care gandesc. Si la olimpiade, de-abia in ultimii doi ani se vede cu adevarat cine e bun si cine nu. Stiti ca se trimit o gramada de clasa a saptea, o gramada de clasa a opta, tocmai ca sa se poata nimeri si unul mai destept. Si eu am putin respect pentru olimiade, tocmai pentru ca sunt asa de imbecile, oricine poate sa ia un premiu. Asa ca am fost doar intr-a doispea, fara pregatire, si am luat un premiu, ca sa intru la facultate fara examen.

Si daca voi credeti ca sunt destepti cei care invata cate o saptamana pentru un examen, si apoi iau nota mare pentru ca au pictat cate o demonstratie si cate un enunt, eu nu cred.
The grass was greener...
I am death...
SG

Post by SG »

Eu, de exemplu, indiferent de anturaj, nu as putea asculta manele. Adica inainte de a descoperi black-ul si death-ul, nu imi placea decat muzica clasica. Si indiferent cat de mult incercam sa ascult pop, nu imi placea. Asta de cand ma stiu. Niciodata nu mi-a placut muzica, niciodata nu mi-au placut discotecile, sau dansul, sau artistii la moda. Pentru mine rockul nu a fost o transformare, ci o implinire. Am fost menit pentru rock, doar ca nu il gasisem inca. Asa ca nu dpinde de anturaj. Depinde de anturaj pentru cei care nu sunt in stare sa gandeasca singuri.
The grass was greener...
I am death...
the one

Post by the one »

Scuze pentru intarziere dar de-abia acum am vazut ce s-a scris despre mine.
Am si eu o rugaminte pentru Toxxxic:Uita-te la subiectul acetui topic.Acolo scrie asa"Ce muzica asculti?"
Eu am intrat,am votat si am dat si eu un post mai mic care sa evidentieze ce am votat,nu cred ca trebuia sa incep sa argumentez foarte detaliat.Daca nu am scris o compunere asa cum au facut altii inseamna ca nu sunt inteligent?Si nu-mi spune mie ca rockerii sunt mai inteligenti dacat altii,exista oameni si oameni.Si sa-mi explice si mie cineva,preferabil Toxxxic,ce anume conduc hip-hoperii,manelistii si dancerii?PACE
Before me there were many,after me there will be none,I AM THE OnE!
Nea Emil

Post by Nea Emil »

House cam de orice fel: de la blandul trance pana la goa si progresiv... depinde de dispozitie. Nimic nu e mai adevarart ca o masina cu 4 amplifuri cu un bass de 15 inch in portbagaj si fara bancheta din spate(unde sunt alte boxe, evident!) si volumul dat la maxim! 8)
House time is anytime and anytime is House time!
blakut

ew

Post by blakut »

DISCO NEVER ROCK FOREVER!!! :evilbat:
Reality is not real
Azazel

Post by Azazel »

Rock e super dar pe de alta parte imi place si RAP!
The Madman

Post by The Madman »

Eu ascult mult rock si cu predilectie METALLICA.

A propos, vor scoate in iunie un nou album, "Saint Anger" cu noul basist, Trudillo.
"Oamenilor le-au fost date cuvintele pentru a-si putea ascunde gandurile." - Cehov
Nea Emil

Post by Nea Emil »

apaunescu wrote:Eu ascult mult rock si cu predilectie METALLICA.

A propos, vor scoate in iunie un nou album, "Saint Anger" cu noul basist, Trudillo.
Daca o sa sune ca Master of Puppets promit sa-l ascult si eu :D
Virtuosity

Post by Virtuosity »

Eu nu tin neaparat la un gen de muzica. Pot asculta si techno/house, rock, clasica, pop, dance, reggae, hip-hop/rap ... etc. Intr-adevar am o mica preferinta pentru techno/house insa repet pot asculta orice daca muzica e buna.
Apropo Shogun, Trance-ul l-ai uitat ?!
Si inca ceva: nu cred ca numai in rock gasesti formatii (sau cantareti solo) longevive.
Uite cazul E-Type care canta pop-dance ba chiar au si ceva piese dance-techno, canta dinainte de '90 (87-88). Pet Shop Boys la fel. Si au succes.
Nu sunt monstri ca Metalica dar nici suckeri de o vara ca Peter Andre (ala era mort din start de cand s-a lansat :) ).
Si mai sunt nume sonore dar demult apuse dar de care oamenii isi vor aduce aminte multi ani cum ar fi KLF, KraftWerk, TechnoTronic si de ce nu chiar 2Unlimited. Chiar si Prodigy (asa cum sunt ei) vor ramane multa vreme vii in amintirea noastra (depinde si sub ce forma :) ).

P.S. Chiar ca am stat sa ma gandesc vreo 5-10 min ca sa-mi aduc aminte cine era Peter Andre :) :). Parca era prin '96 ?!?!
Guest

lp4ever

Post by Guest »

Linkin Park

That's all 0X
Useri şterşi

in primul rand salutare lui raddisk :)

Post by Useri şterşi »

ar fi trebuit sa putem vota mai multe genuri in acelasi timp. mie cum imi place prodigy-ul , aproape la fel de mult imi place masive attack, sau saint germain, disturbed, static-x, sau laurent garnier. cum ar mai trebui sa votez in vazul asta ? of of, si mai mai :drinking:
shogun

Post by shogun »

Ar trebui sa votezi ceea ce asculti mai des. Nu se poate ceea ce vrei tu din motive tehnice. It is not my fault!
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

Rockul este, dupa mine, cea mai buna muzica din punct de vedere al raportului calitate/cultura necesara. Nu-ti trebuie cunostinte adanci de metafizica pentru a patrunde in esenta unei melodii de la Metallica sau Nightwish (numai exemple!), dar iti trebuie oricum mai multe comparativ cu a polua neuronii cu o manea. Omniprezenta de o groaza de ani a curentului rock (de orice fel) l-a facut sa evolueze si sa satisfaca o varietate mare de gusturi... Si cel mai important, a reusit sa atinga unele stadii de dezvoltare pe care aproape nici un gen de muzica mai mult sau mai putin comercial nu a reusit pana acum...
Evident, muzica clasica sau ambientala e mult mai... hmmm... nu gasesc un termen... (elevata?) Dar rockul reuseste sa stimuleze si pe cei care nu inteleg muzica clasica in aceeasi directie, a explorarii posibilitatilor muzicii, in ... relaxare, terapie, concentrare, autodepasire si autoexplorare si ce mai vreti voi, fiind ceva mai accesibila! Muzica are moduri de folosire polivalente (exemplu: Daca o femeie insarcinata dupa luna a 6-a asculta zilnic muzica clasica, sau ceva complicat si totodata placut auzului [rock :D ], copilul rezultat dupa urmatoarele 3 luni va avea in medie un IQ mai dezvoltat cu 20% decat restul celor care nu au avut parte de astfel de tratament intrauterin... :o :fadein: ).
shogun

Post by shogun »

Phoenix_88 wrote: Muzica are moduri de folosire polivalente (exemplu: Daca o femeie insarcinata dupa luna a 6-a asculta zilnic muzica clasica, sau ceva complicat si totodata placut auzului [rock :D ], copilul rezultat dupa urmatoarele 3 luni va avea in medie un IQ mai dezvoltat cu 20% decat restul celor care nu au avut parte de astfel de tratament intrauterin... :o :fadein: ).
Good One!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cat despre ceea ce ai spus tu mai devreme, inclin sa iti dau dreptate!! :wink:
Colegu

Post by Colegu »

se pare ca sunt singurul care asculta muzica clasica....
Alt-F4
Post Reply