Revin asupra carcasei Antec, cu o idee!

Vă încurajăm s-o utilizaţi înainte de a posta un topic nou.
Răspunsul ar putea fi acolo deja.

Moderator: Moderatori

RAYNOR

Revin asupra carcasei Antec, cu o idee!

Post by RAYNOR »

Zilele trecute cand ma uitam prin oferta de la caro mi-a venit o idee: ce ziceti de carcasa aia 1000AMG cu geam , fara sursa dar in schimb sa-i pun o sursa "normala" de 400W. Am vazut ca tot la ei este 17$. Beleaua e daca se potriveste? Si daca isi merita banii ajunge la 102$ +TVA. La banii astia mege un Chieftec dar nu mai e asa de "aratoasa". :cry:
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Sincer sa fiu, la o carcasa conteaza mai mult funcitonalitatea decat cum arata ... insa daca vrei sa faci gluma cu sursa separat, suna la Caro si intreba-i daca se potriveste (desi mi s-ar parea aberant sa nu sa potriveasca) ...
Truth is relative. Pick one that works
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Stiu ca este mai mult un moft dar imi place la nebunie cum arata.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Da, si mie imi place, nimic de zis ... insa gandeste-te ca sunt totusi niste bani ...
Last edited by Bossman on Sun Mar 09, 2003 8:46 am, edited 1 time in total.
SwatKat

Post by SwatKat »

Mai bine iei altceva, sau doar o sursa de calitate.
"Singurul lucru imperfect in natura e rasa umana!"
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Pai atunci poate imi recomandati ceva bun, ma gandeam la o sursa de 400W+carcasa. Apropo mi se pare mie sau carcasa aia de la ITshop testata in XPC are sursa de 350W. La Ultra am vazut carcase de 400W dar nu au poza. Tre' sa le vad la fatza locului.
Carcasele Antec au filtre de praf? Daca da sunt super belea. Dar cele Chieftec? :wink:
novi

Post by novi »

Chieftec am eu scorpio tx 10 bd am luat-o cu sursa 360 W dual fan ...nu au filtre de praf!Dar sunt super multumit asigura o ventilatie mai mult decat suicienta si nu i-am bagat decat un ventilator de carcasa in spate si unul de slot! :wink:

A si am thermaltake volcano 7+ !
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Filtre de praf nu stiu daca vin ,,by default" cu carcasele ... oricum, daca vrei sa te uiti dupa carcase, vezi ca a fost un test in XPC 39 :wink:
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Da mersi pt. recomandare dar cum eu sunt un cititor fidel, articolul e citit de mult. Pacat ca la acel test nu au ajuns si carcasele Antec.
Cred ca am sa ma apuc de strans ceva bani pt. modelul de 116$, care cred ca merita.
SwatKat

Post by SwatKat »

Dar unde se pot gasi filtre de praf?
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Chiar ar fi belea daca s-ar gasi si separat, poate vreo informatie.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Hmm, ma cam indoiesc sa se gaseasca filtre separat, fiindca in 90% din cazuri, ventilatorul sufla aerul din interior spre exterior ... si considerandu-se ca, carcasa e o incinta inchisa, nu prea ar fi motiv sa existe filtre, fiindca ar fi prea putin praf care sa se depuna pe ventilatoare ...
Nea Emil

Post by Nea Emil »

Acu' vin si eu cu o intrebare ... cam tardiv dar vreau sa stiu: cand am cumparat carcasa( Chieftec TX 01 W-D) am avut ocazia sa iau un Antec SLK3700AMB cu vreo 200000 mai ieftina ( la ce bani am dat nu mai contau :( ) da'... am facut bine?
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Pai dc intrebi? Nu esti multumit de ea? Oricum, eu zic ca mare diferenta nu prea ar fi ...
Max Inc

Post by Max Inc »

Bossman wrote:Hmm, ma cam indoiesc sa se gaseasca filtre separat, fiindca in 90% din cazuri, ventilatorul sufla aerul din interior spre exterior ... si considerandu-se ca, carcasa e o incinta inchisa, nu prea ar fi motiv sa existe filtre, fiindca ar fi prea putin praf care sa se depuna pe ventilatoare ...
Aerul evacuat din carcasa trebuie sa intre pe undeva, shi o va face pe unde apuca din exteriorul carcasei cu tot cu praf. Filtrele de praf sunt foarte eficiente pe ventilatoarele care introduc aer "proaspat" in carcasa shi aici sunt de acord cu tine.

Problema insa nu mi se pare praful depus pe paletele ventilatorului ci mai degraba in interiorul computerului, praful fiind un foarte bun izolator termic, facand componentele sa se supraincalzesca (dace e in excess).
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

E, praful oricum se depune pe componente , indiferent de cat de bine ventilata e carcasa sau cate filtre sunt (faza e ca si astea trebuiesc curatate la o anumita perioada) ... asa ca singura solutie practica ar fi un ,,maintenance" la una sau doua saptamani, cand se va folosi cu incredere un spray cu ,,aer" :wink:
Max Inc

Post by Max Inc »

Revenind la topic, daca e sa alegi intre frumusetze shi utilitate cred ca exista suficiente solutii care sa le cuprinda pe amandoua in banii de care dispui.

O carcasa 1000AMG cu geam shi cu o sursa de 17$ e ca shi cum ai avea um BMW seria 5 cu motor de dacie. Sigur, de cele mai multe ori se intampla ca sursele de alimentare ieftine sa mai shi "mearga".

Diferentele dintre o sursa adevarata shi una de 17$ sunt ca cea adevarat are 400W iar cealalta are doar pe eticheta. Crede-ma ca am avut probleme cu surse de alimentare de m-am saturat.

La sursele de 17$, filtrele antiparazite de pe intrarea de 220 lispsesc cu desavarshire, tranzistorii finali sunt mai mici shi de obicei modele care nu se mai fabrica de ani intregi, radiatoarele acestora sunt deasemeni reduse ca dimensiuni. Cablurile sunt mai subtziri shi mai scurte. Ventilatorul de evacuare a aerului din carcasa este unul ieftin deasemeni, cu performante pe masura.

Parearea mea e ca sursa e pe departe cel mai important factor al carcasei. Chieftec poate fi o alegere in acest sens, shi daca nu ma inshel, au scos shi o serie cu gemuletz lateral.
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

DA01BD arata bine poti sa o si tai si sai pui un geam, si primesti cu ea o sursa 400W care scoate 400W sau chiar mai mult si are vreo 2 kilograme fata de 0.5kg una de 17 dolari ceea ce poate insemna de ex ca inauntru sunt mai multe piese ceea ce nu cred ca e degeaba. Asa ca ia frumos un Chieftec mare si nu iti fa griji de filtre pentru ca la 150mii cat costa un fan de 80 poti sa le schimbi o data pe an ;)
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

Bossman wrote:asa ca singura solutie practica ar fi un ,,maintenance" la una sau doua saptamani, cand se va folosi cu incredere un spray cu ,,aer" :wink:
hehe, aici intra in actiune aspiratorul meu Zepter care trage ca un greiere dar sufla ca un dragon, am pus odata jet de aer puternic si am invartit coolerul in sens invers a ieshit atata praf de credeam ca o sa mor inecat, dar totushi e parca prea des pdata la 2 sapt, odata pe luna, trimestrial...e mai acceptabil parca :D
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Partial on topic : se pare ca, carcasele Chieftec sunt foarte apreciate ptr calitatea lor ... si nici preturile nu sunt exorbitant de mari ... fata de un Xaser III spre ex (comparatie un pic cam deplasata, dar ati prins ideea :angel: )

Restu' off-topic : shark, timpul intre maintenance-uri depinde si in ce conditii e tinut PC-ul ...
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Ce serie de la Chieftec are gemuletz pe laterala?
Nea Emil

Post by Nea Emil »

Bossman wrote:Pai dc intrebi? Nu esti multumit de ea? Oricum, eu zic ca mare diferenta nu prea ar fi ...
Ba da chiar foarte multumit... da' intrebam de curiozitate :)
RAYNOR wrote:Ce serie de la Chieftec are gemuletz pe laterala?
Ar cam fi MX-01 si un kit Lightsaber pus tot acolo :wink: Cam tare nu?
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Sau iti iei un chieftec obisnuit si un panou cu fereastra de la Tape.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Am vazut la Tape modelul Mx 01-BLD dar fara S in coada. Cred ca modelul asta e fara geam. Costa puţin peste 4 mil lei si asta cu sursa de 360W.
Credeti ca este varianta cu geam? :o
Max Inc

Post by Max Inc »

http://www.chieftec.com/products/products.htm

Ia de-aici shi leshina. Ashtia au scos pana shi tastaturi asortate :lol:

Noteaza-ti codurile shi confrunta-le cu oferta de la Tape. Incearca shi la Maguay. Ei mai auceau Chieftec.[/url]
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Ce carcasa Chieftec are sursa de 400W ca pe site-u lor nu dau asemenea specificatii, iar pe site-ul Maguay nu are nici o carcasa. Nici la Tape sau Caro n-am vazut carcase cu susa de 400W.
Cred ca daca n-am sa gasesc un Chieftec am sa merg pe un Antec 8)
Max Inc

Post by Max Inc »

RAYNOR wrote:Ce carcasa Chieftec are sursa de 400W ca pe site-u lor nu dau asemenea specificatii, iar pe site-ul Maguay nu are nici o carcasa. Nici la Tape sau Caro n-am vazut carcase cu susa de 400W.
Cred ca daca n-am sa gasesc un Chieftec am sa merg pe un Antec 8)
Man, siteul Magway mai are nevoie de multe... Da un telefon la firma. Vezi ca izti pot pune la comanda ce sursa vrei. Au am cumparat toate carcase Chieftec de la ei shi m-am descurcat pana la urma.

Oricum, decizia finala îţi apartzine.
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

La Maguay au carcase Chieftec eu de acolo mi-am luat-o DA01BD
si o poti vedea la ivilempire.go.ro (o sa mai pun niste poze) numai ca am pus ulterior o sursa Codegen destul de buna pentru ca nu am avut la momentul cand am cumparat-o bani destui si pentru sursa...
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Deci ai luat de la Maguay carcasa Chieftec fara sursa? Daca da la ce pretz?
Sursa Codegen tot de la Maguay?
Nu stiu numarul de la Maguay iar pe site-ul lor nu au nici o oferta si este destul de suparator :evil:
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

RAYNOR wrote:Deci ai luat de la Maguay carcasa Chieftec fara sursa? Daca da la ce pretz?
Sursa Codegen tot de la Maguay?
Nu stiu numarul de la Maguay iar pe site-ul lor nu au nici o oferta si este destul de suparator :evil:
Pai daca tot ai trecut pe siteul lor, puteai sa te uiti si la contacte (au acolo numerele de telefon)! 8)
021/2103809 e unul dintre ele!
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Filtru de praf poti sa incerci sa iti faci din niste tifon, de exemplu.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
RAYNOR

Post by RAYNOR »

M-am interesat la Best unde aveau seria MX, dar tipa de acolo mi-a spus ca varianta lor nu are geam, si-mi propune un Kit de iluminare.
Nedumerirea mea: daca-mi iau kit-ul asta, are inclus si geamu+cheder sau doar neonu fara cele 2 de mai sus? Binenteles ca trebuie sa-mi "castrez carcasa", in pachetul de iluminare nefiind o parte laterala care are deja geam montat, nu-i asa? :fadein:
Nea Emil

Post by Nea Emil »

RAYNOR wrote:M-am interesat la Best unde aveau seria MX, dar tipa de acolo mi-a spus ca varianta lor nu are geam, si-mi propune un Kit de iluminare.
Nedumerirea mea: daca-mi iau kit-ul asta, are inclus si geamu+cheder sau doar neonu fara cele 2 de mai sus? Binenteles ca trebuie sa-mi "castrez carcasa", in pachetul de iluminare nefiind o parte laterala care are deja geam montat, nu-i asa? :fadein:
Doar partea de iluminare gasesti in kitul respectiv. http://www.chieftec.com/products/USB/Light.htm
In schimb mai este pentru seria TX-01 un panou lateral cu geam si ventilator la 55$+TVA ... aaaa inca un sfat: daca vrei un raspus prompt si competent du-te la Tape :wink:
Max Inc

Post by Max Inc »

Totushi trebuie sa îţi aduca cineva carcasa cu geam cu tot, ca la inca 55$ îţi mai iei o carcasa de rezerva.
Nea Emil

Post by Nea Emil »

Max Inc wrote:Totushi trebuie sa îţi aduca cineva carcasa cu geam cu tot, ca la inca 55$ îţi mai iei o carcasa de rezerva.
Nu a zis numeni ca nu e scump... mde... figurile se platesc :) Da' poti sa-ti faci si singur fereastra. Era intr-un XPC o demonstratie practica, nu mai stiu in care, dar pot sa caut daca va intereseaza.
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Stiu am citit articolu' dar speram sa gasesc o carcasa deja aranjata, sa nu mai stau sa lucrez la ea si nici sa mai cumpar nu-stiu-ce fereastra cu parte laterala si cooler :cry:
Ceva de genu "pret-a-jouer" (francezii stiu de ce) :angel:
Max Inc

Post by Max Inc »

Hai ma Nea Emil... îţi ciopartzeshti o carcasa de 20$ dar e mult prea riskant sa strici un Chiftec... nu crezi?

Shi asta numai pentru ca meserisahii ashtia de comerciantzi romani nu aduc o gama completa de modele? Tre sa fie o firma care sa te poata ajuta, in cel mai rau caz faci o comanda shi o ashteptzi vreo 2-3 spatamani, daca timpul nu te preseaza bineintzeles.
SwatKat

Post by SwatKat »

Decat sa iti iei o carcasa de 60-70$ si apoi sa te apuci singur s-o tai mai bine nu. Asta merge la una mai ieftina. Eu am carcasa aia antica de la Flamingi model Nokia 8850. CVe as vrea sa pun pe ea e o sursa de 400 de calitate. Usita n-am nevoie ca ar insemna sa o tin deschisa mai tot timpul, 4 coolere de carcasa Doanme fereste de zgomot (si cu noile XP tbred nu mai ai nevoie!). Eu mi-am permis sa fac fanta laterala pentru cooler (acum l-am scos), i-am pus un buton in masca din fata din care reglez turatia la coolerul de pe proc si i-am mai adaugat D-bracket-ul de la MSI cu 2 porturi USB si becurile de diagnostic. Am muncit 3 zile sa le pun k-lumea, acum arata super si imi ajunge.
Popescu Victor

Post by Popescu Victor »

Anul acesta vreau sa deschi in Arad sau Timisoara un magazin de PC-tunning :) si ceea ce vb voi aici nu poate decat sa imi creeze sperante ca intr-o buna zi se va interesa si romanul de o carcasa mai calumea sau de ce cooler sa-si puna pe procesor si de ce and so on...
Adevarul e domnilor ca nici 1% din consumatorii de Hardware de rand nu intra nici o data pe vreun forum si daca se intample sa cumpere un XPC sau un Chip sau ceva e pentru ca se gandeste ca rezolva toate problemele cu asta...
Totusi dupa cum spuneam poate exista o speranta si eu sper sa deschid "atelierul" cat mai repede si sa ma apuc de treaba pentru ca dupa 6 ani cam stiu ce lipseste pe plaiurile mioritice ;)

Cat despre tine Raynor tot respectul mai baiete, cauta, fa,intereseaza-te dar totusi fi mai descurcaret (nr tel... :oops: )
Eu am cumparat de la Maguay numai carcasa iar sursa e de la Unguri, daca te intereseaza preturi pentru surse Codegen, Chieftec sau Enermax OC series da-mi un pm :wink:

Mai vb, pa!
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Victor, mersi pentru recomandarile facute, dar le-am scris un mail la Maguay si mi-au trimis o oferta de mi-a venit sa salivez. Mai multe nu va pot spune pt. ca, chiar in momentul asta ma uit pe ea, poate pe seara ceva detalii.... :angel:
Locked