Recomandati-mi o placa de baza
Moderator: Moderatori
Recomandati-mi o placa de baza
Vreau sa trec de la A7n8x-x cu barton 2500 + pe AMD 64 biti
cum bani nu imi permit un upgrade de socket 939 si procesor Athlon64 cu nucleu venice ma gandeam sa imi iau (pana cand o sa fac rost de banii cei multi pentru o placa de baza cu 939 si proc x2):
1) procesor Sempron 64 biti 2500-2600+ 256 cache (socket 754)
2) ce placa de baza ar fi mai buna pentru el pe 754?
ma gandeam la un asus k8ne-deluxe(sau varianta k8ne) ori un Gigabyte K8NS ( sau Gigabyte K8NS pro)
deci astept sfaturi cu privire la placa de baza si cu privire daca merită upgrade-ul (diferenta 1 milion) de la barton cu asus a7n8x-x la un sempron pe 64 biti cu o placa ...buna
daca va ganditi la o alta placa.....dati un sfat
cum bani nu imi permit un upgrade de socket 939 si procesor Athlon64 cu nucleu venice ma gandeam sa imi iau (pana cand o sa fac rost de banii cei multi pentru o placa de baza cu 939 si proc x2):
1) procesor Sempron 64 biti 2500-2600+ 256 cache (socket 754)
2) ce placa de baza ar fi mai buna pentru el pe 754?
ma gandeam la un asus k8ne-deluxe(sau varianta k8ne) ori un Gigabyte K8NS ( sau Gigabyte K8NS pro)
deci astept sfaturi cu privire la placa de baza si cu privire daca merită upgrade-ul (diferenta 1 milion) de la barton cu asus a7n8x-x la un sempron pe 64 biti cu o placa ...buna
daca va ganditi la o alta placa.....dati un sfat
"Ci eu in lumea mea ma simt
Nemuritor si rece"
Nemuritor si rece"
- Neon Biker
asta o sa o fac prin vara...toamna...
si socketul m2...pana apare...si pana o sa fie rentabil...o sa mai dureze....deci...vreau un upgrade de mijloc..intre cel tare (m2, cu x2, pciex) si actualul (barton si nforce 2)
m-ar ajunge doar 1 milion acest upgrade...deci...as vrea sa stiu care e varianta cea mai buna
si socketul m2...pana apare...si pana o sa fie rentabil...o sa mai dureze....deci...vreau un upgrade de mijloc..intre cel tare (m2, cu x2, pciex) si actualul (barton si nforce 2)
m-ar ajunge doar 1 milion acest upgrade...deci...as vrea sa stiu care e varianta cea mai buna
Nemuritor si rece"
Nemuritor si rece"
- Neon Biker
In cazul acesta incearca un 2800+ sau 3100+. 2500+ iese din discutie pt ca la frecventa default e cam nashparliu, iar la overclocking te va limita serios multiplicatorul de 7. 2600+ nu are decat 128KB L2cache si oricum diferenta de pret fata de un 2800+ nu e prea mare. 3100+ ar fi totusi mai indicat pentru a putea atinge mai usor acei 2,5-2,6 GHz la care procesorul ar trebui sa poata urca.
La capitolul placi de baza 754/AGP n-am idee ce sa-ti recomand. Eu daca as face upgrade, as merge pe 754/PCIE, pentru ca oricum ar trebui sa upgradez placa video.
La capitolul placi de baza 754/AGP n-am idee ce sa-ti recomand. Eu daca as face upgrade, as merge pe 754/PCIE, pentru ca oricum ar trebui sa upgradez placa video.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
MSI K8N NEO4 F, ieftina si destul de dotata, vreo 320RON. Socket 939, PCI Express si dotarile standard plus controllere S-ATA suplimentare.
- Lord Executron
Nu lua MSI orice ai lua. Asus K8N sau daca vrei multe SATA-uri ia varianta Deluxe. Cea de baza costa 2,5 mil shi e super bune, am avut-o mai demult.
1.Tagan 580W|DFI SLI-DR Expert|Opteron 146 CABYE @ 2,7 Ghz|2 x 1 Gb Corsair UCCC @ DDR550 @3-4-3-7|BFG 7900 GT 512 DDR|WD Raptor 36Gb, Samsung 160GB & 200 GB, WD 3x250GB, Seagate 1 TB.
Colectionar de calculatoare, fan VW&Dacia Frantuzoaica
- Lord Executron
Hehe da am pe calculatorul secundar... Dar sincer nu prea îşi merită banii... Gandindu-ne ca e o dif de 1 mil intre k8n şi dfi nforce3 mai bine facem altceva cu milionu alaNemonn wrote:sa nu uitam ca aici are si DFI placi foarte bune, pe sk 754....

1.Tagan 580W|DFI SLI-DR Expert|Opteron 146 CABYE @ 2,7 Ghz|2 x 1 Gb Corsair UCCC @ DDR550 @3-4-3-7|BFG 7900 GT 512 DDR|WD Raptor 36Gb, Samsung 160GB & 200 GB, WD 3x250GB, Seagate 1 TB.
- Neon Biker
Cam asta am incercat sa-i sugerez si eu initial.
In lumea reala nu vei sesiza diferente intre un Barton, chiar si neoverclockat, si un Sempron, iar daca tot treci pe 754, macar sa fie cu PCIE, nu de altceva dar zilele AGP-ului sunt numarate. Acuma depinde si ce placa video ai pe AGP.
In lumea reala nu vei sesiza diferente intre un Barton, chiar si neoverclockat, si un Sempron, iar daca tot treci pe 754, macar sa fie cu PCIE, nu de altceva dar zilele AGP-ului sunt numarate. Acuma depinde si ce placa video ai pe AGP.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Arunci banii de pomana, mai aiurea upgrade decat ce vrei sa faci tu nici ca se putea.
Strange bani macar de un 939 cu un 3000+ in eventualitatea in care poti trece la un X2 sau altceva in viitor. Pana la AM2 mai e .. cel putin 2 ani pana sa apara cu solutii fiabile si testate, evident la un pret bun.
Strange bani macar de un 939 cu un 3000+ in eventualitatea in care poti trece la un X2 sau altceva in viitor. Pana la AM2 mai e .. cel putin 2 ani pana sa apara cu solutii fiabile si testate, evident la un pret bun.
- Neon Biker
- Neon Biker
simplu msi neo-fsr v2.0 2,3milioane la emag.
eu am asa ceva si i-mi duce un sempron 2800+(1600mhz/256KB cache) in 2200mhz( 275x8) cu voltaj defaul cu niste memorii fara pretentii (twinmos).
din pacate asus k8n nu permite modificarea multor parametrii necesari overclock-ului ptr. procesoarele sempron.
eu am asa ceva si i-mi duce un sempron 2800+(1600mhz/256KB cache) in 2200mhz( 275x8) cu voltaj defaul cu niste memorii fara pretentii (twinmos).
din pacate asus k8n nu permite modificarea multor parametrii necesari overclock-ului ptr. procesoarele sempron.
mi-am luat un MSI K8N Neo3 care are slot PCI express si AGR (un fel de AGP care suporta doar un numar limitat de placi video)
cu toate ca placa mea video (care am imprumutato) nu era pe lista aia (si la magazin...sa nu incerc sa pun alta placa decat cea din lista etc etc) totusi mi-a mers (un GeForce FX5200 de la Palit Daytona)
acuma intreb pe cei care cunosc placa..cum pun DBracketul..adică unde trebuie conectat....l-am pus pe JUSB1,2,3 si nu se aprinde nici un led..iar in carte nu este precizat
cu toate ca placa mea video (care am imprumutato) nu era pe lista aia (si la magazin...sa nu incerc sa pun alta placa decat cea din lista etc etc) totusi mi-a mers (un GeForce FX5200 de la Palit Daytona)
acuma intreb pe cei care cunosc placa..cum pun DBracketul..adică unde trebuie conectat....l-am pus pe JUSB1,2,3 si nu se aprinde nici un led..iar in carte nu este precizat
Nemuritor si rece"
Nemuritor si rece"