Minireview SAPPHIRE ATI RADEON X1950PRO, XPC/forum edition!

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

ice01

Minireview SAPPHIRE ATI RADEON X1950PRO, XPC/forum edition!

Post by ice01 »

SAPPHIRE ATI RADEON X1950PRO

Image

As incepe prin a spune faptul ca am fost impresionat de felul in care s-a prezentat aceasta placa inca de la prima vedere. Un ambalaj impecabil, compact si elegant, made by Sapphire, un bundle foarte bogat, cu cabluri din cele mai diverse, ptr orice nevoie, incepand de la banalul cablu ptr TVOUT pana la cablu ptr HDTV sau cel de alimentare suplimentara, care se monteaza intr-un banal molex.

Image

Placa este de o dimensiune impresionanta ! Recomand atentie ptr cei care isi doresc sa cumpere o asemenea placa, daca au o carcasa ingusta s-ar putea sa aiba ghinionul sa nu incapa placa in carcasa si nu ... nu exagerez.
Comparativ uite va pun aici niste fotografii foarte explicative [smilie=maniac.gif]

Image

De la dreapta la stanga: X700PRO de la ASUS, X1600XT de la Sapphire si ... X1950PRO de la Sapphire [smilie=Victory.gif]

Image

Si in carcasa ...

Image
Image
Image

Precizez faptul ca aceasta carcasa nu este una dintre cele mai mici, este una chiar foarte decenta ca si dimensiune, insa X1950PRO s-a cam inghesuit acolo ...

Laboratorul nostru de test :D

Image
Image
Image

Daca va uitati atenti o sa observati acolo ptr necesitati speciale, se afla si un mic stingator cu praf :laughing6:

Ptr test am ales doua configuratii ...

Sistem 1:
Procesor: AMD AM2 A64 X2 3800+@4800+ (2500MHz)/1Gb DDR2 XTREM 800 MHz
Sistem 2:
Procesor : AMD 939 A64 single core 3200+ (2000MHz)/2Gb DDR1 PC3200 400MHz

La test a participat direct si indirect si ca si gazda si cum vreti voi, Cosmin, sau mai bine spus asa cum il stie lumea mack, care a devenit incepand de ieri si fericitul posesor al acestei superbe placi video.

Image

Bun, si ca aveam tot ce ne trebuia, testele au fost efectuate cu participarea speciala a ...

Image
Image

Am ales sa fie home made, ptr ca ... nu are legatura cu ce gasesti pe la terase [smilie=maniac.gif] Dimensiunile erau impresionate, va rog sa ma credeti pe cuvant :D

Bun si ptr ca totul era pregatit, am trecut la treaba si, am inceput cu testele sintetice ...

3DMARK 2001SE AMD X2
Image
Image

3DMARK 2001SE AMD A64 3200+ @2000MHz (default)
Image

3DMARK 2003 AMD X2
Image
Image

3DMARK 2003 AMD A64 3200+ @2000MHz (default)
Image

3DMARK 2005 AMD X2
Image
Image

3DMARK 2005 AMD A64 3200+ @2000MHz (default)
Image

3DMARK 2006 AMD X2
Image
Image

3DMARK 2006 AMD A64 3200+ @2000MHz (default)
Image

Test FEAR, 1280/960 all details maxim, AA+AF, settings test
Image

Acestea au fost testele sintetice facute pe AMD A64 AM2 X2@2500MHz !
Mai pe seara voi reveni cu un edit si voi adauga si testele facute pe AMD A64 3200+@2000MHz (default) single core, ptr a va putea face o idee cat de mult a contat procesorul in teste. As fi pus acum aceste poze, insa aseara am plecat foarte tarziu din Deva si din graba de a nu uita ceva, exact acele poze sa le copiez de la Cosmin am uitat.

Ptr testul din jocuri am ales FEAR si NFS CARBON, initial planul a fost sa mai facem si HL2, Quake 4 si Oblivion, insa din pacate nu am mai avut timpul necesar si ptr asta.

In ce privesc jocurile va trebui sa ma credeti pe cuvant in ce priveste NFS Carbon, ptr ca din nu stiu ce motive, nu mai gasesc scrnshooturile, sper deseara sa le gasesc tot la Cosmin, cand voi lua si restul de capturi ramase.

Deci NFS CARBON, setari 1280/1024 toate detaliile HI, AA la maxim, motion blur si tot ce mai era acolo de pus on, sub 50FPS nu am vazut ! Minimul a fost de 50FPS, pe sistemul X2. Pe sistemul X1 pierderea a fost de 3-4 FPS, deci un minim de 45-46 FPS.

Ptr Fear o sa postez tot deseara un scrn shoot, cu setarile maxime la 1280/960 (parca), tot la cosmin e si acel scrn shoot. Oricum minimul a fost de 27FPS.

Concluzie: o placa superba, care in ciuda vorbelor si temerilor de pe aici legate de racire, mai sus de 46 de grade nu am vazut-o desi am frecat-o destul de rau, cu temperatura ambianta a camerei de 28 de grade. X1600XT-ul meu sta la 66 de grade in idle, desi racirea este una foarte serioasa si fullcopper, si spun asta ptr a elimina odata ptr todeauna eventuale mituri.
Este foarte silentioasa, practic nu a plecat niciodata la maxim fan-ul de pe ea, nici nu avea nevoie.
Cum am spus de la bun inceput, recomand mare atentie cand va hotarati sa o cumparati, este o placa in primul rand foarte lunga ! Ptr alimentare au fost mai mult decat suficiente o sursa Sirtec de 450W, si una noname tot de 450W cu sistemul in fulload si o.c. ! Nu a facut nici cea mai mica problema, consumul de curent fiind unul foarte decent, sub X1600XT !
In ce priveste o.c. -ul placii, neavand foarte mult timp la dispozitie sa stam sa puricam la frecvente, pot sa va spun doar ca la 630 la VPU si 1500 la memorii a intepenit la al doilea test in 3DMARK2006 ! Sunt convins ca placa are potential, insa trebuie sa ai si timp de ea. Cu ajutorul lui Cosmin (placa fiind la el) cand o sa aiba timp si de asta, o sa mai incercam ceva o.c. si o sa va dam si rezultatele !
O chestie a fost insa una foarte curioasa ! Ultimul driver de pe pagina ATI (Catalyst 6.10) nu a recunoscut placa, refuzand sa o instaleze pe motiv ca nu este potrivit ptr hardware-ul montat pe sistem #-o In schimb cel prezent pe cd-ul care insotea placa, a mers fara nici cea mai mica problema desi era mai vechi (Catalyst 6.9). Acesta ar fi singurul minus care l-am gasit placi video, si producatorului ATI care mereu a avut probleme la acest capitol din pacate :( Bineinteles ca nici FrameWorks 2.0 nu este cu nimic mai bun, la Cosmin dadea eroare de fiecare data cand accesa CCC ... Recomand sa nu il instalati si sa va limitati la FW 1.1 !

Informativ pretul acestei placi se situeaza undeva in jurul valorii de 230USD + TVA, acum depinde pe unde si cum o gasiti !

Pe final as dori sa ii multumesc lui Cosmin (Mack) ptr suport, si sotiei lui ptr ca a avut rabdarea sa ne suporte nebunia si dezastrul care l-am facut :D

Sapphire X1950PRO -> Recomand ! :thumbleft:

LATER EDIT: - au fost adaugate si testele facute cu AMD A64 3200+@2000MHz (default) ptr o comparatie mai buna !
Last edited by ice01 on Sun Nov 19, 2006 10:32 am, edited 9 times in total.
capca1

Post by capca1 »

Foarte frumos review-ul! :thumbleft:
Din teste observ ca e peste 7900GS.
Skat

Post by Skat »

Felicitari ice01 si mack pentru eforturile depuse si rezultatele obtinute [smilie=Respect.gif]

Dupa ce am vazut pana acum placa promite destul de mult si se pare ca vom avea un nou campion la categoria BestBuy.......astept sa vad cat de mult mai reuseste mack sa chinuie placa aia :thumbleft:
Dimineata ideala este aia peste care sari!
Y2K

Post by Y2K »

cam slaba,eu am obtinut cu un 7900GS GALAXY(care e mai ieftina si consuma mai putin) aprox 4300 puncte in 3D MARK 06, si asta cu un jaf de athlon 64 3000+ la 2,5 ghz (daca aveam un dual core la 2,5 ghz era cu totul altceva...)

___|___NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE CONFIGURAŢIA "SISTEMULUI" TĂU___|___

ice01

Post by ice01 »

capca1 wrote:Foarte frumos review-ul!
Multumesc ! Initial s-a dorit unul mult mai complex, insa am avut la dispozitie doar 6 ore, a fost un adevarat maraton. Insa sper ca se poate forma o parere din ce s-a vazut pana aici. Cei care au placa la dipozitie si pot posta si alte lucruri care sa completeze ce am spus eu mai sus, sunt bineveniti !
capca1 wrote:Din teste observ ca e peste 7900GS.
As putea spune ca o lasa in praf [smilie=maniac.gif]
Prin o.c. banuiesc ca reuseste sa se apropie si 7900GS, insa avand in vedere faptul ca 99% din useri folosesc placile default in jocuri, cred ca este clar care este alegerea mai buna.
Vom incerca ceva o.c. cand se va gasi mai mult timp si ptr asta.
Zolly

Post by Zolly »

Review exceptional, nice work [smilie=Respect.gif]
De cum iesi pe strada, vazandu-i pe oameni, EXTERMINARE e intaiul cuvant care-ti vine in minte.
Emil Cioran

Image
Y2K

Post by Y2K »

ice01 wrote:
capca1 wrote:Din teste observ ca e peste 7900GS.
As putea spune ca o lasa in praf [smilie=maniac.gif]
Da,ai putea spune,dar nu ar fi adevarat .
De ce---ia sa vedem :
http://www.xbitlabs.com/articles/video/ ... gs_10.html
http://www.xbitlabs.com/articles/video/ ... gs_14.html
WOW--o diferenta de 1-3 frameuri cind in favoarea X1950Pro cind in favoarea 7900GS....eu as zice ca ele cam sint EGALE
Tinind seama ca un 7900GS e mai ieftin cu 1 milion (care pt unii cumparatori e o dif mare),consuma mult mai putin,incape in orice carcasa (deci il poti pune f frumos intr-o carcasa no-name+sursa de 400W no-name) si prin OC "lasa in praf" LEJER un X1950Pro ,nu stiu cit de inspirata e alegerea X1950Pro-ului-----asta tine doar de a fi sau a nu fi FAN

Skat

Post by Skat »

din testele alea lipseste X1950Pro OC.......iar din cat am priceput eu de acolo 7900GS e mai slab decat X1950Pro

PS: sa imi trimita cineva un PM sa imi spuna daca cumva engine-ul de doom3 e optimizat nvidia sau nu....ms
Last edited by Skat on Sat Nov 18, 2006 3:13 pm, edited 1 time in total.
Dimineata ideala este aia peste care sari!
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Testele Single Core de ce au fost realizate la frecventa stock?
Y2K

Post by Y2K »

Nici o problema,uite dovada(se poate observa ca la mine este CPU Score este 1/2 din CPU score la ICE,ceea ce demonstreaza ca daca as fi avut un dual-core aveam CEL PUTIN rezultatul sau in `06):
PS : si AICI,discutia completa
Attachments
test1.JPG

rafalle

1950 Pro

Post by rafalle »

O diferenta de 500pct in 3Dmark 2006 oricum este de luat in seama.Dar cea mai mare realizare ptr 1950 Pro mi se pare a fi chipsetul de compozitie integrat, care face o compozitie a imaginii si hardware nu numai soft.
Y2K

Re: 1950 Pro

Post by Y2K »

rafalle wrote:O diferenta de 500pct in 3Dmark 2006 oricum este de luat in seama..
Presupun ca faptul ca el a folosit un dual-core la 2,5 ghz fata de al meu single 2,5ghz si -i-a dat dublu la CPU Score nu e demn de luat in seama pt rezultatul final,nu? #-o

ice01

Post by ice01 »

Y2K - am facut tot posibilul sa te ignor ... dar ... ti-ai spus pararea, am inteles, multumim, acum te rugam sa ne lasi si sa nu faci praf si topicul asta ptr care am mers 260km dus-intors cu masina, si am pierdut o zi ! Nu se vrea un vs nimic, am testat X1950PRO si nimic mai mult, am expus rezultatele, fiecare isi formeza o parere, punct
Ghetto_64 wrote:Testele Single Core de ce au fost realizate la frecventa stock?
Da, frecventa default.
master999

Post by master999 »

Pe sistemul meu Core 2 Duo E6400 Mbo Gigabyte GA-965P-DS3 RAM A-DATA 1 GB ddr 800 VGA Sapphire 1950 Pro....cu nimic oc scot 4844 in 3D Mark2006
ice01

Post by ice01 »

Nu ca nu te crede cineva, insa cu un scrnshoot, pus ca si cele pe care le-am pus eu deja, spusele tale ar fi mult mai credibile si ar ajuta mai multa lume sa inteleaga !
Asteptam si o confirmare reprezentata de o captura de ecran.

And btw, multumesc anticipat ptr suport !
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Ice Eu am intrebat de ce au fost realizate la frecventa default si nu daca au fost realizate la frecventa default. :wink:
Serban

Post by Serban »

excelent review. bravo
Nikolas

Post by Nikolas »

Asteptam de ceva timp acest frumos review si chiar aveam de gand sa cumpar aceasta placa , acum sunt convins ca merita.Felicitari =D>
gandim sa muncim
mx_xplod

Post by mx_xplod »

Felicitari pentru review....in cateva zile o sa fiu si eu posesor de astfel de placa [smilie=Respect.gif] [smilie=Respect.gif] [smilie=Respect.gif]
What, you think your sh*t don't stink???
lazarus

Post by lazarus »

Nu ma omor cu placile video si benchurile pt ele,dar vreau sa ma folosesc de aceasta ocazie pt a felicita-o pe sotia lui mack pt ce era in cuptorul ala =P~
...baieti,nu ca testele alea n-ar fi fost bune...nice job :thumbleft:
ice01

Post by ice01 »

Ghetto_64 wrote:Ice Eu am intrebat de ce ?
Ptr ca am vrut sa fie cat mai mare distanta intre procesoare, sa vedem cat de mult conteaza acestea in balanta ! ;)

Din ce am reusit sa testam noi, am ajuns ca concluzia ca valoarea procesorului in ce privesc jocurile trece de departe le locul 3, dupa VGA si cantitatea de memorie RAM.

Daca imi aduc bine aminte, cu single core si default (2000MHz) rezultatul in 3DMARK 2006 a fost in jurul a 4400 de puncte, ceea ce este foarte bine.

3DMARK2001SE si 3DMARK2003 putem sa le consideram obsolete, conteaza mult prea mult procesorul in rezultatul final.

Ptr cei care vor alege aceasta placa, acum dupa ce am vazut-o la treaba, le pot garanta ca nu fac o alegere proasta la nici un capitol ! Placa se prezinta impecabil atat din punct de vedere constructiv (dupa cum se poate vedea si din fotografii) cat si ca performanta.
Cred ca este cea mai buna alegere ptr cine si-o permite, dintre tot ce ofera restul producatorilor la nivel de X1950PRO.
HIS mi-a mai placut, dar totusi +50USD mi s-a parut cam prea mult de dat, doar ptr o racire mai aspectuoasa, dar nu stiu daca si mai eficienta, 45 de grade ... sa fim seriosi, este mult mai mult decat decent :thumbleft:

Si sa va mai zic o chestie care am uitat-o; modelul de la Sapphire este overdrive, un mare plus ptr silentiozitate, consum si o.c. in functie de nevoie. :thumbleft:
lazarus wrote:Nu ma omor cu placile video si benchurile pt ele,dar vreau sa ma folosesc de aceasta ocazie pt a felicita-o pe sotia lui mack pt ce era in cuptorul ala =P~
Cred ca felicitarile tale, trebuie sa mearga in alta parte, fi atent aici, in premiera :laughing6: (deci clar am pus-o, daca vede Cosmin poza :D

Image

Ptr prima oara, s-a descurcat bine ...

Oricum, multumim sotiei saraca, care era la servici in timp ce noi ne faceam de cap, si care pregatise insa aluatul de dimineata ptr noi, asa ca testul a fost facut printre aluaturi si alte alea [smilie=maniac.gif]
lazarus

Post by lazarus »

[smilie=Off-Topic.gif]
Pizza ATI Express! :d
ice01

Post by ice01 »

lazarus wrote:Pizza ATI Express!
Bine zis ! [smilie=Victory.gif]

Pe cuvant ca se pricepe, a iesit beton :thumbleft:

Image
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Aşteptăm şi scorurile cu placa supratactată! =D>
picz or it didn't happen
AndreiD

Post by AndreiD »

Mie mi-ai facut pofta cu pizza aia .... :P
super placa. nota 10 pentru review.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

X1950Pro este fără îndoială cea mai bună alegere în mainstream.

Apropo de driveri, a apărut deja Catalyst 6.11, care o recunoaste fără probleme. De CCC şi .NET Framework vă puteţi debarasa apelând la Omega-drivers sau instaland doar driverul oficial de la "DAAMIT", fără CCC, şi folosind ATi Tray Tools pentru setări.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
danboc

Post by danboc »

Placa e superba, isi merita fiecare leu. Review-ul insa e cam slab deocamdata, sry dar asta mi se pare mie :tongue3: adica vreau sa vad engine-uri noi, COJ, COH, Oblivion, Gothic 3, DMOMM, Battlefield 2142 etc. astea fac diferenta acum.
Oricum la cat costa si la cum se prezinta cu greu va fi ignorata de cineva care vrea o placa performanta si superdotata. :thumbleft:
What the problem is?
ice01

Post by ice01 »

danboc wrote:Review-ul insa e cam slab deocamdata, sry dar asta mi se pare mie :tongue3: adica vreau sa vad engine-uri noi, COJ, COH, Oblivion, Gothic 3, DMOMM, Battlefield 2142 etc. astea fac diferenta acum.
Bun ca sa ne lamurim, mai repet odata ...

Ptr testare am avut la dispozitie doar 6 ore, timp in care a trebuit sa repetam succesiv seria de teste sintetice pe cele 2 sisteme. Initial cum am spus, ne gandisem la mult mai mult, dar avand in vedere faptul ca aveam o singura placa la dispozitie ptr a o plimba de la un sistem la altul, acest lucru ne-a luat timp. Aici s-au adaugat si micile probleme enumerate pana aici, si uite asa m-am trezit ca se inserase si pe mine ma mai asteptau inca 130km inapoi, din care 90% drum in lucru pe unde am circulat cu 60-70km/h #-o
Daca nu ne-ar despartii 130km si alte lucruri care le-am avut de facut, ar fi mult mai usor. Placa este acum la Cosmin (mack) si daca o sa aveti oleaca de rabdare vor aparea in timp si rezultate ale altor teste.
Deocamdata atat a fost posibil, oricum, niste ideei eu zic ca se pot trage, si cum am mai spus, daca cineva mai are o asemenea placa video, este binevenit cu niste rezultate.
XSamSung

Post by XSamSung »

ice01 scuze ca pun o intrebare tip VS. dar o specificatie m-a facut curios, nu neaparat pentru joc (nu suport ultima lor capodopera), legat de NFSC ai mentionat ca:
Deci NFS CARBON, setari 1280/1024 toate detaliile HI, AA la maxim, motion blur si tot ce mai era acolo de pus on, sub 50FPS nu am vazut ! Minimul a fost de 50FPS, pe sistemul X2. Pe sistemul X1 pierderea a fost de 3-4 FPS, deci un minim de 45-46 FPS.
Pe foruml acesta este un topic legat de X8800GS pe placa respectiva dupa cum se vede in screenshoturi la aceleasi setari a scos intre 44 si 50 FPS, a mai fost pe alt forum o afirmatie cum ca X1950XT scoate scoruri mai bune ca si GF8800GTX in unele jocuri, o fi de la drivere sau au performante similare placile astea in jocurile prezente? - nu de alta dar pretul e mult mai mic :)

Oricum a iesit misto revizuirea, intradevar, pentru pretul unei placi grafice X1950 PRO scoate performante destul de bune, nu am avut ocazia sa vad live nici o placa tip X1950 Pro/XT, sa nu mai zic de GF8800 GS/GTX - dar este vreme pana la anu ;)

PS.Legat de PIZZA - se face la noi in Cluj (daca tot ai drum pe aici) la Pizzeria Gente (nu mai stiu exact strada - in sus de cinema Republica, intreaba acolo stie lumea :) pizza ca la mama acasa - de la cativa cm grosime (exclus tip lipie) ;)
ice01

Post by ice01 »

Uite acum chiar imi pare rau, ca nu dau de nenorocitele alea de scrnshooturi, la Cosmin am gasit doar scrnshootul din FEAR :(
O sa vorbesc maine cu Cosmin, sa incercam niste scrnshooturi pe sistemul lui !
Cu mana pe inima iti spun ca jocul mergea constant cu 50-55 FPS ! Imagineaza-ti ca nu am nici cel mai mic motiv sa mint, dupa cum s-a vazut pana aici am facut tot posibilul sa vorbesc cat mai putin si sa dovedesc cu capturi de ecran.
Last edited by ice01 on Sat Nov 18, 2006 9:49 pm, edited 1 time in total.
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

XSamSung wrote:a mai fost pe alt forum o afirmatie cum ca X1950XT scoate scoruri mai bune ca si GF8800GTX in unele jocuri
De unde ai "afirmatia" asta? Scoruri in jocuri? :d 8800 GTX sterge pe jos cu placile actuale. :wink: (sursa afirmatiei - Guru3D)
ice01

Post by ice01 »

Nu cred ca s-au dorit a fi comparatii, practic nici nu avem ce compara, X1950PRO face parte din varful seriei mainstream si ... atat, dar nu se face deloc de rusine, si prin ce dovedeste ca stie, se profileaza ca un bestbuy garantat, care ne aduce aminte de Radeon 9800SE la vremea ei.
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Ice la testele Single Core in 3D Mark 05 si 06 sunt trecute deasupra ca fiind rezultatele la 3D Mark 03. :wink:
ice01

Post by ice01 »

Ghetto_64 wrote:Ice la testele Single Core in 3D Mark 05 si 06 sunt trecute deasupra ca fiind rezultatele la 3D Mark 03.
Multumesc ptr atentionare, am dat cu c/p, si am uitat sa schimb acest lucru ! Acum am editat, sper ca e ok, si ca nu am mai uitat nimic ... :-~
XSamSung

Post by XSamSung »

Cred ca s-a iscat o neintelegere, nu te-am acuzat de nimic (din pacate in scris nu pot afisa tonul/expresia discutiei in cauza), era o curiozitate la care am gasit raspunsul aici ( http://www.firingsquad.com/hardware/nvi ... page23.asp ) - se pare ca GF8800 GTS Overclockat este mai slab ca GF8800GTX la frecvente standard.

Legat de afirmatia cum ca Ati X1950 XT bate GF 8800 GTX - aici am gresit putin se refera strict la GF 8800 GTS (nu GTX) ( http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=122262 )- dupa cum am spus si mai sus rezultatele pot fi mai bune cu o versiunea mai noua de drivere.
Last edited by XSamSung on Sun Nov 19, 2006 12:39 am, edited 1 time in total.
ice01

Post by ice01 »

XSamSung - e ok, stai linistit. Nu stiu ce sa zic de 8800, cand o sa pun mana pe una, promit un minireview :D
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Frumos review, frumoasa placa....dar palesc in fata pizzei. Totusi sunt de acord ca scorurile fata de un 7900GS nu sunt destule pentru a fi convingatoare. Varianta nVidia este mai ieftina, consuma mai putin, e mai mica. Total de acord ca 3d2001se e obsolete...atat scot eu cu sis-u oc.
Oricum e de apreciat efortul pt review...
What's next ?
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
novi

Post by novi »

Felicitari pentru acest review!Misto placuta!:P
Kentasdis

Post by Kentasdis »

Test 3Dmark 2003 ... GeForce7900GS fara OC 16000p... not coment
Attachments
test 3dmark 2003.JPG
AndreiD

Post by AndreiD »

Cu galaxy 7600GS 128ddr3 oc un pic prind in 3dmark 03 13.400 de puncte..... ciudat... cam putin scoate in 03 acel ati.
Post Reply