Sunt pe cale sa devin sofer profesionist (adica sunt, dar abia de 15 martie incep munca) si mai toate cursele vor fi in comunitate. Am de gand sa-mi iau si laptopul cu mine ceea ce inseamna ca-mi trebuie internet. In prima faza voi sta la "mila" hotspoturilor de prin parcari (acolo unde sunt), dar in timp am de gand sa caut o solutie mai "permanenta" daca se poate spune asa.
Din primele cercetari am descoperit ca telefonul mobil din dotare iese din discutie (costuri mult prea mari in roaming, vis-a-vis de calitatea serviciului). Apoi ar mai fi asa ceva, care este chiar mai scump decat utilizarea tel. mobil chiar si in roaming, doar ca n-am nici cea mai mica idee despre calitatea serviciului (latime de banda, viteza...). Stie cineva ceva despre astfel de servicii, de internet prin satelit? Sau o alta solutie de a avea acces la internet, in Europa, fara sa fiu nevoit sa sper ca urmatoarea parcare e dotata cu hotspot, sau sa-mi fac cate un abonament la internet mobil pt. fiecare tara in parte.
Cineva imi zicea ceva de o antena tin-can (facuta pe genunchi