XtremPC nr.43

Vă încurajăm s-o utilizaţi înainte de a posta un topic nou.
Răspunsul ar putea fi acolo deja.

Moderator: Moderatori

Cum este nr43 fata de numerele anterioare?

Mai bun
13
28%
Mai slab
15
33%
La fel
10
22%
Prea putin hardware
2
4%
Prea putin software
3
7%
Prea putine jocuri
3
7%

Total votes: 46

necromanthus

Post by necromanthus »

Admin wrote:necromanthus, daca nu ai nimic de zis, mai bine taci din gura. Esti incorent si faci niste afirmatii pe care nu esti in stare sa ti le sustii.
Tonul si modalitatea ta de exprimare sunt total inadecvate pentru un moderator (sau ti s-a urcat deja la cap "functia" ?).
Cat despre ce am eu de zis sau nu :
XtremPC traieste datorita sponsorilor.Nu vreau sa le critic nici-un sponsor (chiar daca acesta imbuteliaza suc,face poze sau celulare).
Oricum,"aparitia" ta in discutie a fost inoportuna.
shogun

Post by shogun »

Admin wrote:Shogun, fara exemple teoriile nu supravietuiesc. Cu toate acestea reusesti sa-ti bagi fin si cu aere de superioritate organele prin fundul unor oameni care spre deosebire de tine muncesc cel putin 10 ore pe zi si nu isi cumpara ciocolata din chenzina parintilor.
Tu habar nu ai cine sunt eu si din ce surse imi cumpar eu ciocolata! Si, de fapt, nici nu te priveste!! In schimb te priveste soarta revistei care... daca nu e placuta de cititori va da mai mult ca sigur faliment iar domnia TA nu o va mai duce atat de bine cu banii de ciocolata....
Eu nu am venit cu aere de superioritate ci doar TU!! Eu doar mi-am expus parerea. Daca TU nu esti in stare sa accepti o parere nu inteleg ce mai cauti la carma unei firme. Nimeni nu a dat cu parul (in afara dumitale) ci doar si-a afirmat niste impresii care pot fi discutate cu calm. Dar deh... Admin-ul nu are chef sa inghita orice critica (mai mult sau mai putin fina) a vreunui mucos de pe forum!!!
Daca nu stiti sa acceptati criticile, la ce d-zeu mai faceti sondaje pe forum?? La ce mai tineti forumul, de fapt?? ...cand de fapt tot ceea ce doriti sa aflati sunt numai laude...
Max Inc

Post by Max Inc »

Admin wrote:Cu toate acestea reusesti sa-ti bagi fin si cu aere de superioritate organele prin fundul unor oameni care spre deosebire de tine muncesc cel putin 10 ore pe zi si nu isi cumpara ciocolata din chenzina parintilor. Deci inainte de a face afirmatii, gindeste-te de doi ori si scrie o singura data despre ce constituie a fi in opinia ta substraturi "comerciale". Si daca tot o faci si "stii tu" anumite lucruri spune-le la toata lumea, sa stim si noi ce redactor a luat si de la cine cite navete de bere sa scrie cine stie ce despre ce monitor LCD sau CD-ROM obosit.
:evil:
Stimate Admin... fara sa te superi .... tzie chiar nu îţi este rushine sa scrii aşa ceva pe forum? Sau ai uitat ca pana la urma urmei eshti intr-un loc public.

Parca topicurile astea erau pentru a afla parerea "fraierilor" care va citesc revista in fiecare zi shi nu petru ai pune la zid cu fiecare ocazie....

Auzi la tine... 10 ore pe zi.... de parca ai face munca voluntara sau noi am cumpara revista pe gratis.... Daca nu îţi place programul, gaseshte-tzi alt job. Tu habar n-ai cu cine vorbeshti cand faci afirmatzii din astea. Uneori potzi lovi oamenii fideli fara ca macar sa-tzi fi dat seama. Oameni care va respecta pentru ceea ce facetzi shi nu pentru ceea ce suntetzi.

In ceea ce priveshte subiectul in sine, nu te-ai ridicat prea sus in ceea ce priveshte lamuririle dar nu asta e problema. Daca nu potzi fi civilizat, intra macar cu alt nick cu care sa nu faci de ras revista pe care noi o ashteptam luna de luna cu sufletul la gura. Cand mai vad ca eshti shi admin... mi se face sila de revista, deshi ea nu are nici o vina la urma urmei pentru ca un needucat din staff-ul sau jicneshte fanii intr-un asemenea hal...

Am mai avut mesaje de la Bogdan cum ca voua va pasa pana la urma.... shi poate ca era adevarat.... poate tu nici marar nu faci parte din colectivul XPC.... RUSHINE!

Shi ce daca revista e mai slabutza in perioada asta, a vut shi numere mai bune shi mai proaste... Singurul lucru pe care trebuie sa il facetzi e sa acceptatzi criticile shi laudele celor petru care muncitzi 10 ore pe zi pentru ca fara ei vor nici nu atzi exista macar. (dar baniesc ca tu admin... nici macar asta nu shtii) :evil:
Bogdan Bridinel

Post by Bogdan Bridinel »

Oricum ai pune problema afirmatia lui Shogun referitoare la Adrian este complet deplasata. In primul rand castigurile din vanzarea de jocuri din Romania nu permit nimanui sa "influenteze comercial" revistele de specialitate. In al doilea rand asta este o acuzatie grava care nu se face fara dovezi. Este genul de afirmatie agresiva si nejustificata cu care Shogun ne-a obisnuit deja si pe care le toleram (deocamdata) pentru ca intre ele are un comportament decent.
Necromanthus cred ca se refera la reclama la Mountain Dew, dar nu pot sa-mi imaginez nici un motiv rezonabil pentru care aceasta il deranjeaza, in fond sunt reclame. Daca departamntul de marketing al firmei respective considera ca utilizatorii de PC au nevoie de energizante normal ca au decis sa-i faca reclama la noi, iar noi nu avem nici un motiv sa refuzam.
Despre diferenta temporala dintre aparitia review-urilor pe Internet si in revistele scrise nu are practic rost sa vorbim, aceasta nu se poate schimba.
As vrea ca Seth sa elaboreze referitor la partea de jocuri inainte sa-i raspund, pentru ca nu prea vad ce l-a deranjat. Am mai observat intr-un caz un lucru ciudat, chiar vreti sa avem numai articole laudative? Jocurile urate nu avem voie sa le prezentam? CD-ul a fost intr-adevar ceva mai slab decat cel trecut, dar are cel putin cateva programe interesante.
Adrian-XPC
Moderator

Post by Adrian-XPC »

shogun wrote:Ca o mentiune... nu inteleg cu d-zeu un joc ca Black Hawk Down a primit nota 8 cand absolut toata critica de specialitate de pe net l-a considerat a fi un joc f slab.

Delta Force: Black Hawk Down - note:

Avault 3,5/5
Gameguru 4/5
PC IGN.com 8.9/10
Eurogamer 7/10
Games Domain 4/5 - Top Game Award
Gamespot 5.6/10

No comment.
Arrogant and right is surely better than humble and wrong.
MAXKOOL999

Post by MAXKOOL999 »

Oameni buni, mie mi-a placut revista, ca intotdeauna, Black View este mortal ca deobicei, concluzie per total: revista a ramas acelasi nivel de calitate care o mentine pe locul intai in randul revistelor romanesti de genul Hard-Soft-Jocuri-Misc.
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
shogun

Post by shogun »

shogun wrote:Nush de ce dar... am impresia ca notele voastre
Daca asta este acuzatie... :-?
Hurl

Post by Hurl »

Stimati domni care participati la elaborarea XPC,

Am o mare indoiala cu privire la faptul ca faceti munca voluntara la elaborarea revistei. De asemenea, vad ca vreti (sau sunteti obisnuiti) ca pe vremuri stravechi, unde pupincurismul (scuzati expresia) era in floare. Daca va asteptati sa fiti ridicati in slavi la fiecare numar, faceti un topic "Pupat Piata Independentei si revista". Daca nu, acceptati criticile, luati aminte la ce zice cititorul si, eventual (am zis eventual), dati o replica pe masura si pe un ton civilizat.

Mi se pare o marlanie (am vrut sa zic nesimtire) deosebita faptul ca cineva din staff-ul dumneavoastra face referiri la o persoana folosind drept argument suprem faptul ca (citez din memorie) "isi cumpara ciocolata din chenzina parintilor". Ma indoiesc ca respectivul salariat a reusit inca de la varsta de 1 an sa se angajeze la vreo mare companie, ma indoiesc ca a reusit sa se intretina din proprii bani inca din liceu. Iar faptul ca munceste 10 ore pe zi... s-a angajat la ceva, bine, nu-i place, e liber sa ajunga in orice alt loc din lume si sa aiba program de 1 ora pe luna. Daca nu ati aflat inca, nu cantitatea muncii conteaza, ci calitatea. Daca aveti probleme de calitate, e din cauza dumneavoastra, nu e vina cititorilor.

In concluzie, lasati aerele de superioritate deoparte si puneti mana si incercati sa remediati ce anume scartzaie prin revista. Ah, si poate cititi si un cod al bunelor maniere din cand in cand, nu de alta, dar se pare ca unii mai au nevoie de o cantitate oarecare de bun-simt.
... parerea mea... hic
:drinking:
Bogdan Bridinel

Ok, ma repet: raspunsul adminului a fost la fel de grabit ca si al lui Shogun, dar aatcul acestuia a fost foarte urat si nejustificat. Acceptam critici dar "am impresia ca ati luat bani ca sa-i dati 8 lui Black Hawk Down" nu este o critica si nu este constructiv in nici un fel.
shogun

Post by shogun »

reply si pt domnul Adrian de la XPC :

presa de specialitata citita de mine a fost urmatoarea:
GameSpot 5.6/10 (mediocre)
DailyGame: 7/10 (The Judgment: Weak AI and linear gameplay kills the single player campaign, but the online multiplayer saves the day)

Acestea, combinate cu experienta mea de joc m-au dus la concluzia ca e un joc f slab. Iar ceea ce am spus mai devreme era o impresie, ceva pur subiectiv ce putea fi f usor combatut (ceea ce domnul Adrian a si facut de altfel).
No more comments about it!
Hurl

Post by Hurl »

Stimate domnule Bridinel,

Dupa cum ati vazut, exista si alti cititori/useri (in randul carora ma numar si eu) care se indoiesc de impartialitatea si obiectivitatea dumneavoastra. Faptul ca shogun s-a exprimat mai virulent (desi, cred eu, in limitele unei critici, si nu a unui atac) nu inseamna ca unele articole nu se pot incadra in ceea ce se numeste "reclama mascata". E deranjant pentru cititori faptul ca li se baga pe gat anumite teste ce par (a fi sau a nu fi) comandate de o anumita firma. Cred ca aveti sectiuni de publicitate (din belshug, as zice), cred ca luati bani pe ele, se poate sa luati bani si pentru unele articole laudative (e firesc), insa toate acele articole care ridica in slavi un anumit produs ar trebui (e firesc, din nou) sa poarte un mic P undeva, intr-un colt, pentru a se lamuri unii ca e vorba de reclama.

Daca, in schimb, sunteti de buna credinta si nu luati bani pentru anumite articole laudative, atunci dati-mi voie sa ma indoiesc de calitatile staff-ului XPC in ce priveste partea de IT.

"Nu dati vina pe mine pentru greselile voastre" (din mitologia populara)
... parerea mea... hic
Bogdan Bridinel

Uf... Se pare ca discutia se va prelungi. In primul rand vreau sa fie clar: nu primim nimic pentru a scrie articole laudative si nu mi se pare corect sa fim acuzati de asta. Puteti sa nu fiti de acord cu unele dintre opiniile noastre, dar de aici pana la a ne consiera cumparati este un pas mare.

Daca tot o lungim as vrea sa discutam punctual, adica unde si ce, nu la modul general. Deci pana acum nu pot sa raspund decat referitor la Black Hawk Down. Mie nu mi-a placut prea mult si chiar am fost de parere ca ar fi meritat cu un punct mai putin, dar Adrian s-a jucat mult mai mult, inclusiv in multiplayer, de aceea am considerat parerea lui mai avizata. Mi se pare ca aici se aplica ideea discutata intr-un topic paralel, aceea de critica subiectiva. Noi nu apreciem anumite aspecte la un joc, ci dam o nota legata exclusiv de cat de bine ne-am distrat, pana la urma. Nu as vrea sa dau exemple din exterior, mai ales ca noi nu ne lasam influentati de nici o pareredin afara, singura parere care conteaza este cea a redactorului care scrie articolul, dar cred ca este foarte sugestiv faptul ca pe site-ul Gamespot, care a dat cea mai mica nota jocului (5.6), nota medie data de vizitatori este de 8.4. Primit prost de cea mai mare parte a criticii jocul a fost foarte apreciat de jucatori si este un succes comercial deosebit. Ce sens are critica daca nu este in acord cu cei care o citesc?
Hurl

Post by Hurl »

Domnule Bridinel,

Nu imi place si nici nu vreau s-o lungesc. Sincer sa fiu, daca m-ati plati, poate as putea spune punctual. Asa, va las pe dumneavoastra (si pe ceilalti care iau bani pentru asta) sa gasiti punctele slabe pe care unii useri le-au aratat.

Imi pare rau ca revista dumneavoastra intra intr-un con de umbra (din punctul meu de vedere) si tare as vrea sa nu se intample asa ceva. Dar se pare ca meritati sa fiti lasati sa va descurcati singuri si cu bunele si cu relele. Eu voi mai citi inca putin, daca nu voi fi multumit, imi voi lua jucariile si voi pleca. Fara nici un fel de regret etern.

Cu asta inchei orice forma de comunicare in contradictoriu cu dumneavoastra.
... parerea mea... hic
Allex
Moderator

Post by Allex »

Revenind la "critica" - sper ca o luati ca fiind constructiva :

1. Sapphire Radeon 9500 Atlantis

In 3D performantele s-au situat la nivelul celorlalte placi cu Radeon 9500, dar ceva mai slab decat Radeon 9100 (2-3%)

:o :o :o Nu reusesc sa inteleg.. :D

2. Vad ca apare in teste un Sapphire Radeon 9700 PRO. Din curiozitate, de ce nu l-ati folosit in testul vs. FX5800 Ultra ? Asta ca tot mi-am adus aminte ca v-am intrebat de disponibilitatea unui 9700 PRO semnat Hercules..

3. Pozele de la Club3d Radeon 9700 si PowerColor Radeon 9700 Evil blah-blah sunt identice - placile sunt identice. Arata a BuiltbyATI. De Club3D stiu ca sunt alta forma de vanzare a BBA da' nu cumva Powercolor-ul trebuia sa aiba alta poza ?

4. BSPlayer-ul il folosesc in mod curent. RadLight recunosc ca nu. Dar (inca o data) nu cumva ar fi trebuit sa fie alta poza la RadLight ?
Look around the table. If you don't see a sucker, get up, because you're the sucker ..
AngeloML
Radioactiv

Post by AngeloML »

Problemele din XtremPC se inmultesc pe numar ce trece. Si se pare ca si redactorii incep sa fie din ce in ce mai sensibili.
Daca pana acum problemele se limitau la ortografie sau greseli minore acestea au inceput sa se agraveze. Acum sunt de genul ca poza de la RADLight este aceeasi cu cea de la BSPlayer. De asemenea apare problema articolelor. Pana acum nu m-am indoit de obiectivitatea articolelor dar incep sa am rezerve. Atat unele review-uri de jocuri cat si interviurile par fi comandate de departamentul de marketing al unei companii. Nu vreau sa par ca va atac asa cum s-a spus despre Shogun dar intr-o tara in care coruptia se afla la orice pas este dreptul meu sa ma indoiesc. Asa cum este si dreptul lui Shogun sa o faca.
Si nu sunt deloc de acord cu metoda personala de atac a lui Admin care ataca o persoana in afara calitatii sale de cititor. Chiar daca el munceste pentru noi asta nu ii da dreptul sa ne tina evidenta contabila. Eu recunosc cumpar ciocolata din banii parintilor. Dar sa revenim. Eu consider ca Shogun cu toate ca a fost putin cam dur nu a zis nimic despre viata personala a redactorilor.
Cred ca ar trebui sa va ganditi putin la toate astea si poate veti reveni cu o atitudine putin schimbata. Poate chiar daca nu am dreptate am dreptul sa imi spun parerea.
black ice

Post by black ice »

De acord cu AngeloML. Dl Admin ar trebui sa se abtina de la astfel de reply-uri. Oricat de iritat ar fi fost de postul lui shogun ar fi trebuit sa dea dovada de presupusul profesionalism pe care il are si sa adopte o atitudine mai in conformitate cu functia domniei sale in cadrul revistei. Niste scuze cred ca ar rezolva toate problemele, pt ambele parti.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Revista esta la fel de banala ca pana acuma. Am impresia ca scrietzi articolele intr-o stare de sictir generala. Nota 10 insa pt Black View. Ar fi interesant unul pe mai multe pagini. :)
Zicetzi ca nu-i vorba de subiectivism? At dc testatzi O placa Leadtek vs una no name? Cel mai cunoscut accelerator ATI - Huh?, since when?
Zicetzi ca nu-i vorba de reclama ascunsa? At dc placa leadtek este oferita de Skin Media???
Iar ajung la subiectivism: Topurile de componente sunt de tot rahatu ( scuzatzi expresia) adică ce-i cu notele alea?? Punetzi si voi niste rez concrete, ca sa putem face si noi comparatzie cu ce avem acasa. Ca sa nu mai zic ca la placi video Skin Media acopera toata gama de la ti4200 la fx5800. Pai at cred si io ca domnu admin vorbeste ca la usa cortului cu niste oameni care sunt alaturi de xtrempc de la inceputuri. XtremPC is dead, long live Skin Media, nu?
Alta buba ar fi sistemul de test care este o totala necunoscuta. E un mic indiciu la topuri, de e egal cu zero.
O mica chestie de estetica: Schimbatzie culoarea de fond la teste produse diverse, ca para intru intr-un wc public cand dau de paginile respective :evil:.
O mica umbra de nepotism e la rubrica cuv cititorului, unde cel mai slab articol, este declarat castigator. Nu zic ca articolul este prost, dar, dacă nu stiam ca jocu e rpg, de ex, as fi putut jura ca e shooter. Mie personal mi-a placut descrierea de la Utopia: adică am inteles despre ce e vorba in joc, dar autoarea era o fata, si poate de aia nu a castigat, who knows... :wink:
Iarasi nu inteleg ce cauta un joc de playstation ( Primal ) intr-o revista care se cheama XtremPC
Problema cu reclamele se poate rezolva elegant: Punetzi-le pe CD 8)
Si iaca ca am ajuns si la tzidiu, care este sub orice critica ( din puntcu meu de vedere). Singurele chestii pe care mi le-am luat au fost dictzionaru ala multi-language, si pozele de la joace si concursul poser. Apropo de concurs: Nu mi s-a parut corect sa comparatzi pozele 2d su alea 3d. Caci este muuuuuuuult mai greu sa faci o imagine 3d care sa concureze, dpdv artistic, cu una 2d. Ca sa nu mai zic ca pt poze 2d nici macar nu tree sa stii sa lucrezi pe un calc; adică le desenezi pe foie, un amic tzi le scaneaza, altu tzi le editeaza in photoshop, si gata.Trebuia sa facetzi 2 categorii, premiate separat.

Nenea Admin, mai usor cu replyurile astea infantile ca nu ai decat de pierdut cu ele. Dupa ce ca la cerf n-atzi fost in stare sa amenajatzi un amarat de stand, tot tu vii cu replici din astea.... 0X
Norocu vostru ca PcGamesu e prea scump...

Scuze ca am fost puţin cam dur da asta a fost picatura care a umplut paharu'.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
seth

Post by seth »

mmm, mai eu nu prea sunt de acord. mie imi place sa citesc revista, chiar si numai pentru exprimarea folosita in articole. mai exact imi plac prezentarile facute de Liviu Marica si Bogdan Bridinel. nu vreau sa dau vine pe unu sau pe altu, pentru ca nu ei sunt de vina ca nu apar jocuri faine. oricum imi plac prezentarile facute cu umor si sarcasm.
optimismul ar putea fi unul din putinele atribute ale romanului, dar eu sper ca discutiile astea in contradictoriu, desi nu-mi plac, o sa ajute.

Admin: ai intrebat ce mi-ar place sa gasesc pe cd. pai nu m-am gandit serios pana acum... mi-ar place un director mic, cu jocuri mici, vechi si faine. de alea care nu le mai cumpara nimeni, si care pe aici pe unde sunt eu, nu le mai are nimeni. ex: day of the tentacle.
eu nu am net acasa, deci orice programel cat de mic, dar Util, e binevenit.
daca ma mai plezneste vreo idee geniala, o sa aflati si voi :)
bafte.
we can do no great things. only small thing with great love.
Bogdan Bridinel

In ceea ce priveste partea de hardware o sa-l las pe Liviu sa raspunda. Referitor la jocuri o sa mai precizez inca o data, chiar daca i-am da noi zece lui Black Hawk Down, vanzarile lui nu le-ar permite celor de la Best nici sa ne dea cate o bere la fiecare. Si daca v-ati uita nepartinitori, ati vedea ca el a fost declarat clar inferior lui Raven Shield.

La cititori nu exista nici un nepotism, dintre toti participantii care au fost pana acum il cunosc putin pe unul pe care il cunoasteti si voi, este vorba despre Bossman, care a trimis o prezentare acum acteva numere. Initial voiam sa dau premiul Ioanei tocmai pentru ca era fata, dar prezentarea la Gothic a aparut in ultimul moment si mi-a placut foarte mult.

In privinta jocurilor de consola inca se dicuta, este posibil sa renuntam la ele. Cu CD-ul sunteti putin nedrepti, este imposibil sa pui 100% programe care sa intereseze pe toata lumea, dar cred ca este cate ceva pentru fiecare. CD-urile precedente au fost destul de apreciate, cel al numarului 43 a suferit din cauza timpului mult mai scurt in care a trebuit sa fie realizat. Intotdeauna am primit sugestii in aceasta privinta, dar "puneti programe interesante" nu este o sugestie, este un deziderat.

Imaginea de la RadLight este gresita, nu am raspuns la asta pentru ca nu este nimic de spus. Nu incercam sa aparam erori reale.
happyliviu
Moderator

Post by happyliviu »

Allexutzu wrote:Revenind la "critica" - sper ca o luati ca fiind constructiva :

In 3D performantele s-au situat la nivelul celorlalte placi cu Radeon 9500, dar ceva mai slab decat Radeon 9100 (2-3%)

9500 PRO> 9100 > 9500
9100 este fostul 8500

2. Vad ca apare in teste un Sapphire Radeon 9700 PRO. Din curiozitate, de ce nu l-ati folosit in testul vs. FX5800 Ultra ? Asta ca tot mi-am adus aminte ca v-am intrebat de disponibilitatea unui 9700 PRO semnat Hercules..

Sapphire Radeon 9700 PRO a fost testat cu mult inainte de testul versus. La ora cand s-a realizat testul versus nu a fost disponibil decat Club3d Radeon 9700.

3. Pozele de la Club3d Radeon 9700 si PowerColor Radeon 9700 Evil blah-blah sunt identice - placile sunt identice. Arata a BuiltbyATI. De Club3D stiu ca sunt alta forma de vanzare a BBA da' nu cumva Powercolor-ul trebuia sa aiba alta poza ?

Nu este nici o greseala. Asa arata ele...
Adrian-XPC
Moderator

Post by Adrian-XPC »

Seth - "Apropo de concurs: Nu mi s-a parut corect sa comparatzi pozele 2d su alea 3d. Caci este muuuuuuuult mai greu sa faci o imagine 3d care sa concureze, dpdv artistic, cu una 2d. Ca sa nu mai zic ca pt poze 2d nici macar nu tree sa stii sa lucrezi pe un calc; adică le desenezi pe foie, un amic tzi le scaneaza, altu tzi le editeaza in photoshop, si gata.Trebuia sa facetzi 2 categorii, premiate separat."

Sa fim seriosi. Tu daca ai avea o firma de design, la care ar lucra artisti 2D si artisti 3D, i-ai plati mai mult pe cei care lucreaza in 3D pentru ca muncesc in plus? Categoriile 2D si 3D au fost distincte, dar a existat un singur premiu, pentru cea mai buna imagine. Se specifica destul de clar in regulament ca imaginile pot fi atit 2D cit si 3D. Nu te obliga nimeni sa muncesti 2 luni si sa trimiti o imagine 3D daca stiai ca nu poti concura cu cele 2D.
Fara nici o urma de ironie, ce spui tu suna ca si cum ai spune ca picturile cubiste ale lui Picasso n-ar trebui sa aiba nici o valoare, pentru ca sunt foarte simplu de pictat, chiar si de un pusti de 5 ani. Mai bine cumparam cu totii imagini facute in 3dsmax si ni le punem pe perete. Nu?
Arrogant and right is surely better than humble and wrong.
Allex
Moderator

Post by Allex »

Liviu Marica wrote:
Allexutzu wrote:Revenind la "critica" - sper ca o luati ca fiind constructiva :

9500 PRO> 9100 > 9500
9100 este fostul 8500
- Iintr-adevar 9100 este fostul 8500
- 9500 PRO > 9500 > 9100 nu crezi ? ;) Si hai sa-ti spun si de ce :
1. numerotarea s-a facut TOCMAI ca sa indice pozitia fiecarui chip in functie de performante. Iar defunctul 8500, actualul 9100 este peste 9000/PRO dar SUB orice 9500/9700 (care, asa cum stii, sunt acelasi chip la baza)
2. te rog, posteaza niste rezultate ca sa ma convingi ca 9100 este peste 9500. Eu iti pot spune ca 9500-le meu nemodat este la nivelul unui Ti4200, deci nu mai vorbesc de 9100.
3. Radeon-ul 8500 a fost considerat, la vremea sa, un GeForce 3 TI killer da' in nici un caz nu a reusit sa depaseasca un Ti4200. De sarcina asta se ocupa fostele chip-uri 9500/9700 si, recent, 9600/PRO (unele cu succes altele cu mai putin succes).
Look around the table. If you don't see a sucker, get up, because you're the sucker ..
AngeloML
Radioactiv

Post by AngeloML »

Ma simt nevoit sa intervin pentru ca vad ca ati inceput sa vorbiti despre grafica. Nu consider ca o imagine 2D este mai usor de facut decat o imagine 3D dar adevarul este ca nu pot fi comparate. Ca sa fac o imagine 2D nu am nevoie de cine stie ce cunostinte de IT. In timp ce pentru o imagine 3D trebuie sa stau toata ziua cu ochii in Max pana cand ajung la o imagine cat de cat acceptabila. Si asta nu inseamna ca imaginile 2D nu au valoare dar pur si simplu nu este nevoie de un calculator ca sa fie facute. Riscam sa transformam o revista de IT in o revista de arta.
Iar in legatura cu Picasso nu cred ca orice imagine 2D din concurs se poate compara de la distanta cu Picasso. Iar faptul ca Picasso a facut imagini 2D nu inseamna ca daca ar fi trait in zilele noastre nu ar fi facut grafica 3D, si ar fi facut-o foarte bine. Pur si simplu nu exista comparatie. Chiar daca raz, de exemplu, face imagini 3D nu inseamna ca imaginile nu au valoare.

Simt ca am fost putin offtopic dar cred ca era nevoie sa se faca o diferenta intre imagini 3D si 2D. Pe viitor ar trebui sa luati precautii si sa faceti concursuri separate. Si apropo, nu am nimic cu cel care a castigat concursul, imaginea fiind chiar buna. A fost o problema pur organizatorica.
MAXKOOL999

Post by MAXKOOL999 »

AngeloML wrote: Nu consider ca o imagine 2D este mai usor de facut decat o imagine 3D dar adevarul este ca nu pot fi comparate. Ca sa fac o imagine 2D nu am nevoie de cine stie ce cunostinte de IT.
Poate ca o imagine 2D nu necesita cine stie ce cunostinte de IT, dar iti trebuie talent la desen pentru a realiza o imagine frumoasa. Eu nu am talentul acesta :cry: , si iti pot garanta ca cei care au facut desenele cu care au participat la concurs au muncit mult la ele, poate chiar echivalentul unora dintre pozele 3D.
Incearca si tu sa creezi o imagine 2D si sa vedem ce parere ai dupa aceea.
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
Seth965
Moderator

Post by Seth965 »

Allexutzu wrote:
Liviu Marica wrote:
9500 PRO> 9100 > 9500
9100 este fostul 8500
- Iintr-adevar 9100 este fostul 8500
- 9500 PRO > 9500 > 9100 nu crezi ? ;) Si hai sa-ti spun si de ce :
1. numerotarea s-a facut TOCMAI ca sa indice pozitia fiecarui chip in functie de performante. Iar defunctul 8500, actualul 9100 este peste 9000/PRO dar SUB orice 9500/9700 (care, asa cum stii, sunt acelasi chip la baza)
2. te rog, posteaza niste rezultate ca sa ma convingi ca 9100 este peste 9500. Eu iti pot spune ca 9500-le meu nemodat este la nivelul unui Ti4200, deci nu mai vorbesc de 9100.
3. Radeon-ul 8500 a fost considerat, la vremea sa, un GeForce 3 TI killer da' in nici un caz nu a reusit sa depaseasca un Ti4200. De sarcina asta se ocupa fostele chip-uri 9500/9700 si, recent, 9600/PRO (unele cu succes altele cu mai putin succes).
Allexutzu , am o vaga senzatie ca Liviu vorbeste de modelul 9500 standard 128 biti , nu de cele "special edition" pe 256 biti produse de Sapphire intr-o serie destul de limitata .
"... I can only show you the door . You have to walk through it ."
Allex
Moderator

Post by Allex »

Seth965 wrote: Allexutzu , am o vaga senzatie ca Liviu vorbeste de modelul 9500 standard 128 biti , nu de cele "special edition" pe 256 biti produse de Sapphire intr-o serie destul de limitata .
Aceeasi banuiala am avut-o si eu. Chiar si asa de ar fi, eu cred ca totusi 9500 nu are probleme in fata unui 9100 care - s-ar putea sa gresesc - este un 8500 LE. Altfel, nu s-ar fi justificat pretul mai mare al R9500 daca performantele ar fi fost sub 9100. Si nu ar fi existat concomitent in productie / vanzare.
BTW Seth, se pare ca nu sunt Sapphire, ci chiar BBA-uri !
happyliviu
Moderator

Post by happyliviu »

Merci Seth965. Exact asta am vrut sa spun.
Si inca ceva: asta este parerea care mi-am facut din testele practice... in teorie 9500 PRO> 9500 > 9100 ... dar eu as pune un "< = >" intre 9500 (128 biti) si 9100.

Poate am dat noi numai de 9500 slabe ;)
razvanescu

Post by razvanescu »

Liviu Marica wrote:Merci Seth965. Exact asta am vrut sa spun.
Si inca ceva: asta este parerea care mi-am facut din testele practice... in teorie 9500 PRO> 9500 > 9100 ... dar eu as pune un "< = >" intre 9500 (128 biti) si 9100.

Poate am dat noi numai de 9500 slabe ;)
Eu din ce-am testat "pe-aci" nu mi-a iesit in nici un caz 9100>9500 dar in fine, e foarte posibil... Nu stiu de ce ar mai fi scos ATI 9500 cand puteau sa lase 9100 :roll:
Max Inc

Post by Max Inc »

Oare ashtia de la ATI shtiu de asta? :lol:

Aici se intampla acelashi lucru ca shi in testul SATA... nimic relevant sau interesant petru cumparatorul dornic de informatzie... :cry:
razvanescu

Post by razvanescu »

Este posibil sa difere rezultatele pe alt sistem de test. Sau in nota finala a mai cantarit si dotarea, nu?....
Colegu

Post by Colegu »

daca ma bag ca musca-n lapte sa ma scuzati!!
//disclaimer:nu am citit revista :P
din ce a spus liviu marica sau bogdan in legatura cu reclama la mountain dew presupun ca a fost publicata in revista o astfel de reclama..totusi aceasta publicitate a starnit efecte negative din parte unor membrii..
ei bine eu zic ca aceasta reclama este mai mult decat binevenita...si ca sa va convingeti ca se leaga foarte mult de domeniul IT va recomand situl http://hackles.org(o privire pe toate comicurile va va lamuri cu privire la acest lucru) ca sa va mai destindeti fruntile cu niste comicuri extrem de bine realizate...
in acest context chiar as cumpara revista numai ca sa vad si eu reclama:P...
si efectiv nu mi se pare atat de offtopic reclama respectiva....parerea mea...

mie mi se pare okei sa critici un lucru,dar critica nu altceva..
eu de exemplu critic faptul ca situl a mers destul de prost in ultimul timp..

eu am citit tot threadul..si n-am sa dau replyuri inutile care vor genera flameuri cu privire la posturile care m-au deranjat....imi pare rau totusi cum au decurs discutiile....
mie mi se pare ca trebuie sa dam dovada de mai multa intelegre si pasiune...parerea mea...

daca am redeschis discutia total nepotrivit,imi cer scuze...
make love not war :P
Alt-F4
seth

Post by seth »

Adrian-XPC wrote:Seth - "Apropo de concurs: Nu mi s-a parut corect sa comparatzi pozele 2d su alea 3d. etc
wasn`t me. a fost kodiak.
we can do no great things. only small thing with great love.
xan

Post by xan »

Referitor la jocuri o sa mai precizez inca o data, chiar daca i-am da noi zece lui Black Hawk Down, vanzarile lui nu le-ar permite celor de la Best nici sa ne dea cate o bere la fiecare.
haha :) care vanzari best? in fine, poate vand si ei ceva jocuri (sold out ...)

:) mi-o placut
Traiasca Romania dodoloata!
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Eu unul as prefera sa se faca ordine in clasamentul placilor video, fiind complet ilogic ca un Radeon 9100 sa aiba performanta mai mare decat un Radeon 9500.
Referitor la duelul titanilor ma voi uita cu atentie sa vad ce versiune de driveri a fost folosita pentru nvidia.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
happyliviu
Moderator

Post by happyliviu »

Pentru Geforce FX 5800 Ultra s-a folosit Detonator 43.45.
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Deci nu cele care au fost acuzate de optimizari!
Pentru cei care nu stiu Club3D este trecut pe lista Ati-ului la alti vanzatori, deci nu sunt ultimii de pe lume. Nu sunt parteneri, dar tot e mai bine decat niste necunoscuti.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
sorin

Post by sorin »

ca o recomandare referitor la poll, numarul putea fi de exemplu mai bun si cu toate astea sa aiba prea putin hardware in el. dar nu se poate opta decat pentru o singura varianta de raspuns...
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
moonwalker

Post by moonwalker »

Poate ca am inceput eu sa devin din ce in ce mai exigent cu ceea ce se scrie in XPC, dar unele greseli au cam inceput sa ma "enerveze" :-?

Pe langa probleme de fond, cum ar fi testul SATA, care pot fi dezbatute timp indelungat pt. ca probabil adevarul se afla undeva la mijloc (nici SATA nu face hdd-urile sa zboare, dar nici testul nu este prea relevant..) mai apar greseli interesante de genul:
Articol SATA - nr 43 "rata maxima de transfer in SATA este 1.5GB/s (150 MB/s)" :o greseala este scuzabila, dar pt ce mai e nevoie sa sa mai dai rata in GB?

Concluzia la care vreau sa ajung este urmatoarea - Putina grija in eliminarea informatiilor redundante din articole nu strica, mai ales ca greselile cele mai mari le facem atunci cand scriem trivialitati... :wink:
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
necromanthus

Post by necromanthus »

moonwalker wrote: Articol SATA - nr 43 "rata maxima de transfer in SATA este 1.5GB/s (150 MB/s)" :o greseala este scuzabila, dar pt ce mai e nevoie sa sa mai dai rata in GB?
Aici n-au gresit !
1.5Gbit/s = 150MB/s (e vorba de BIT si de BYTE)
(un "octet" are in acest caz 10 biti: 1bit flag,8bit data,1bit CRC)
:)
The Godfather

Post by The Godfather »

Eu inca astept nr 44. Cam pe cand ziceti ca aparee? :)
Anyway ma astept de la Bogdan sau Liviu sa faca un topic la cateva secunde dupa ce a fost expediata din redactie numai sa ne faca noua in ciuda? 0X
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
Locked