Gothic 2 : Pareri si impresii
Moderator: Moderatori
Gothic 2 : Pareri si impresii
Acum ca a aparut si varianta in engleza, astept parerile voastre ... eu o sa revin dupa ce il studiez mai bine 

Last edited by Bossman on Tue Sep 30, 2003 1:46 pm, edited 2 times in total.
Truth is relative. Pick one that works
Atat Gothic cat si Morrowind sunt RPG-uri ... Gothic 1 a aparut inaintea Morrowind-ului si in ciuda unui control oarecum ciudat, a fost apreciat ca fiind unul din cele mai bune RPG-uri ever ... a venit apoi Morrowind-ul, care s-a instalat confortabil ca fiind THE RPG ... iar acum, Gothic 2 vine sa indrepte aceasta mica "inadvertenta" 

- Pretorianu'
Banuiesc ca nu vrei sa asteptam pana termini jocul ?!?!?!Bossman wrote:Asta iti zic in 2-3 zile, dupa ce il joc mai mult ...

Hai, spune-ne odata cum e !? Sa stiu, mi-l fac sau nu ?! Ca de obicei tu esti destul de obiectiv, nu de alta... :roll:
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit
Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
Grafica este foarte buna ... nivele outdoor foarte frumoase, texturi clare, mai ales daca mergeti High-quality + 8x Anis ... la modelarea personajelor scartaie putin, dar deh .. nu poti sa le ai pe toate ... oricum, deja devine interesant de jucat ...fubulino wrote:cum e grafica? cum crezi k mere pe un Ti 4200 cu p4 la 1.8? este eye-candy?a... inca nu votez...vreau sa joc 1st of all
Nu obligatoriu ... daca iti zice cineva in 5 minute povestea, nu ai probleme ... :-)TheReaper wrote:Am auzit ca trebuie sa termini Gothic I ca sa joci II-ul....
O recomandare : inainte de un dialog cu vreun personaj, SALVATI. Este foarte importanta chestia asta, findca rezultatul discutiilor cu NPC-urile depinde foarte mult de modul cum vorbiti cu ele ...TheReaper wrote:Si mai zi chestii din joc Bossman (arme interactivitate realism etc. )
In rest ... va cinstesc si cu un screenshot, care prezinta Character Stats-urile ... more to come soon 8)
- Pretorianu'
Ce dragut din partea ta ca te-ai oferit !Bossman wrote:Nu obligatoriu ... daca iti zice cineva in 5 minute povestea, nu ai probleme ... :-)

Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit
Eu am preferat view-ul third-person, mai ales in timpul luptelor.danez wrote:Bossman, joc pt. prima oara Gothic.Cum este mai bine sa participi: first person ( ca in Morrowind ), sau third person?
Actiunea din Gothic 1 are loc in regatul Myrtana, unde regele Rothbar al II-lea a reusit sa pacifice toate taramurile sub stapanirea sa. Mai ramanea o singura problema : hoardele nestapanite ale orcilor. Datorita raidurile din ce in ce mai numeroase, Rothbar decide ca toti condamnatii si prizonierii din Myrtana sa fie trimisi in Khorinis, singurul loc de unde se putea extrage minereul necesar fabricarii armelor si armurilor pentru armata. Si ca sa fie sigur ca nu or sa scape, regele incredinteaza 12 magicieni sa creeze o bariera in jurul Khorinis-ului ... in care oricine intra, nu mai putea sa iasa.Pretorianu' wrote:Ce dragut din partea ta ca te-ai oferit ! Chiar vroiam sa rog pe cineva sa-mi povesteasca in cateva randuri despre Gothic 1, ca nu l-am jucat deloc
Evident ca ceva trebuia sa mearga prost, asa ca magicienii creeaza bariera, insa mult mai mare decat era nevoie, astfel ei devenind prizonieri impreuna cu restul detinutilor. La scurt timp dupa aceea se formeaza o colonie care pune monopol pe minele din Khorinis, fortandu-l pe rege sa negocieze pentru pretiosul minereu.
Cand incepi Gothic 1, personajul tau este aruncat dincolo de bariera, el avand un mesaj foarte important pentru Ghilda Magicienilor (cei care ramasera prinsi impreuna cu prizonierii). Dupa indelungi aventuri si peripetii afli ca o secta mai dubioasa din Khorinis vrea sa reinvie o zeitate a raului, numita The Sleeper. Bineinteles ca trebuie sa te lupti cu o multime de monstrii si adversari, iar in final il invingi si pe Sleeper.
Pentru restul povestii ... play Gothic 2

Si intre timp, un nou screenshot
- Pretorianu'
Merci Bossman !
O intrebare: Se vede bine diferenta cand schimbi armurile, armele...etc. pe erou ???!
O intrebare: Se vede bine diferenta cand schimbi armurile, armele...etc. pe erou ???!
Da, il joc si imi place.Dar imi placea mai mult Morrowind.Il simteam altfel.Ma rog, o sa mai bag.Bossman, cu setarile video cum stai?Eu am un AMD XP1800+, 512 MRAM DDR, Geforce Ti 4200 si cu toate setarile la maxim ( 1024*768*32 ), imi sacadeaza in unele momente.Ce sa reduc in primul rand ca sa nu mai am probleme?
aaa.Eu am ajuns acolo la "mines"unde sunt orci multi si m-am intors ca sa ma fac mai destept ca ma faceau aia praf.Sunt level 7 acum.Si nu stiu de nici o misiune cu inele.Daca tot veni vb zi-mi si mie vreo 2 faze:
2,3 hai:
1)Unde il gasesc pe ala care a furat arcul de la Bosper?
2)Unde gasesc arbaleta lu Dragomir??
3)Aia cu snaper's claws
4)Ala cu bautura.Unde gasesc unu dornic sa se intreaca cu el??
10x Anticipat.
) :evilbat:
2,3 hai:
1)Unde il gasesc pe ala care a furat arcul de la Bosper?
2)Unde gasesc arbaleta lu Dragomir??
3)Aia cu snaper's claws
4)Ala cu bautura.Unde gasesc unu dornic sa se intreaca cu el??
10x Anticipat.

Asa zic si eu, mie de exemplu nu imi prea place Morrowind....Liviu wrote:E poate doar o chestie de gust.
Anggell> pai nu aveai de unde s stii de inele ca eu era pe la nivelel 20 cand am quest-ul.. orcium;
1.nu stiu... nici macar nu tin minte...
2.am cautat-o pe la toate stone ring-urile.. si am renuntat..
3.inveti sa iei claws si.. omori un snapper
4.eu unu prin new camp... dar oricum... ce tin minte e ca tipu' e fermier. Problema e ca trebuie sa inlocuiesti cu apa ginul dintr-un cufar din fata aluia care itit da questul... si sa zicem ca nu e foarte fericit.. poate doar noaptea..
cat despre orci.. nu ai ce face.. trebuie sa fugi pana in castel.. si de acolo o sa tot fugi o bucata de vreme
True knowledge exists in knowing that you know nothing.
- Pretorianu'
Nici mie nu-mi place Morrowind-ul.
Gothic 2-ul inca nu l-am jucat eu, doar m-am uitat la nevasta-mea cand s-a jucat ea, da' mi se pare extraordinar. E fain de tot...+ ca are grafica; se vede extraordinar.
Dar am o intrebare: De ce nu ai harta ????! Te plimbi pe coclaurile alea de-nnebunesti
; noroc cu indicatoarele. In "controls" zice "M for map". Care "map" ??? ca n-ai nici o harta ?! Ti-o da mai incolo ???!
Abia astept sa ma pun si eu pe el...
Bossman ! N-are combo-uri ??! Nu poti sa faci miscari mai speciale cu armele ? Mai incolo, dupa ce te faci mai smecher ??! Chiar nu are "strafe" ?!
Gothic 2-ul inca nu l-am jucat eu, doar m-am uitat la nevasta-mea cand s-a jucat ea, da' mi se pare extraordinar. E fain de tot...+ ca are grafica; se vede extraordinar.
Dar am o intrebare: De ce nu ai harta ????! Te plimbi pe coclaurile alea de-nnebunesti

Abia astept sa ma pun si eu pe el...
Bossman ! N-are combo-uri ??! Nu poti sa faci miscari mai speciale cu armele ? Mai incolo, dupa ce te faci mai smecher ??! Chiar nu are "strafe" ?!
trebuie sa vorbesti cu ala din castel care conduce expeditia si iti da o harta.. trebuie sa mergi la locurile de pe harta, iar apoi sa ii raportezi cat ore au minat aia... pe urma iti da o scrisoare cu care poti dovedi prezenta dragonilor... cat despre batut... pe ala din swamp il bati usor , mai ales ca ar trebui sa ai ajutor de la niste dragon hunteri de pe drum, pe ala cu fire il bati cu holly arrow, vraja invatat din oras de la paladinul din incaperea dinainte de Lord Hagen, daca zice ca nu esti pregatit... mai fa experienta.., iar pe ceilalti doi.. nu poti sa faci alceva.. lupta... asta e solutia daca est paladin... da nu.. da cu vrajiAnggell wrote:Burner man.AI idee cum omor dragonul??SI cum le demonstrez paladinilor ca vin dragonii??10x
daca ai jucat primu gothic.. e in pestera din spatele cocioabei aluia care te invata sa tragi cu arbaleta si cu arcu'... e inafara orasului, destul de aproape, daca nu ai jucat..,. urmareste cadavrele... treci peste un pod(acolo se termina gheata) si sunt nishte snapperi care manaca un cadavru.. de acolo.. mai mergi si tot il gasesti.
Aia cu vcd e la misto!!!fubulino wrote:Ghotic 2 are o grafica NASPA! si mai are si cerintze...nu pricep ce engine folosesc aia...si pe langa aspectu asta...cracku pe care il am ma pune sa ajtept vreo 2-3 minute pana sa intre in joc...zice k face Virtual CD sau ceva de genu ala...
btw...in rest e misto
Since there was no more room in hell I do walk the Earth...
- Pretorianu'
Banuiesc ca glumesti cu grafica ?!?!?! te pomenesti ca-i mai faina in Morrowind ???! :roll:fubulino wrote:Ghotic 2 are o grafica NASPA! si mai are si cerintze...nu pricep ce engine folosesc aia...si pe langa aspectu asta...cracku pe care il am ma pune sa ajtept vreo 2-3 minute pana sa intre in joc...zice k face Virtual CD sau ceva de genu ala...
btw...in rest e misto

Vreau sa spun ca la mine se vede bestial in 1024x768x32 cu toate la maxim. Chestia cu Virtual File System, asa face el...(are el o goanga pa creier...

- Pretorianu'
Bossman !! A zis nevasta-mea ca-ti da 2 beri (de care vrei tu) daca-mi spui cum sa-l salveze pe "Bennet" (cred ca bine-am scris - ca io nu m-am jucat inca)...

Atunci poate imi raspunzi si mie la intrebarea pe care am pus-o mai sus!!!! inca odata: cum plec cu nava paladinilor? am luat pe toata lumea... mi-a disparut questul insa nu pleaca... ma culc pe nava si dimineata e tot acolo...Nexxus wrote:L-am terminat!!! hmmm...daca nu ma insel lasa loc de continuare. E super tare si cred ca il iau de la cap inca de 2 ori ( odata ca sa joc cu magii si inca odata pt. mercenari ) MERITA!!!