Alegere placa audio...
Moderator: Moderatori
- mihai_loghin
Alegere placa audio...
Mica dilema... vreau sa-mi achizitionez o placa audio care sa respecte urmatoarele cerinte :
I). calitate audio
II). capacitati ridicate pentru procesare audio (caracteristica cea mai importanta)
III). sa se impace de minune cu 641 E de la Altec
IV). Pretz <125 euro
V). 24 bit/(cel putin 96KHz...192KHz preferabil)
Recomandari...ceva... daca se poate
Conectivitatea pusa pe plan secund...
ma gandeam la niste alternative : terratec EWX 24/96 ; M-Audiophile ; dmx 6 fire 24/96 lt ;
I). calitate audio
II). capacitati ridicate pentru procesare audio (caracteristica cea mai importanta)
IV). Pretz <125 euro
ma gandeam la niste alternative : terratec EWX 24/96 ; M-Audiophile ; dmx 6 fire 24/96 lt ;
Healing comes from inner you...
-
Re: Alegere placa audio...
Pentru calitatea audio iti recomand M-Audio Revolution 7.1. Respecta aproape toate conditiile tale (bine, la unele puncte Audigy2 (bulk) iese putin mai bine), dar daca te intereseaza mai mult calitatea audio decat performanta din jocuri, atunci (eu consider ca) este alegere corecta.mihai_loghin wrote:Mica dilema... vreau sa-mi achizitionez o placa audio care sa respecte urmatoarele cerinte :
I). calitate audio
IV). Pretz <125 euro

Review-uri:
- TechSpot
- FiringSquad
- AudioMidi
- Digit-Life
... si ca sa nu deranjez pe nici un fan Creative, iata specificatiile de la "The new Revolution in sound from M-Audio":
"Key Buying Points
* PCI solution for high-quality surround sound up to 7.1
* also supports DTS output and Dolby Digital 5.1/EX (6.1 DVD) decoding
* high-resolution audio output up to 24-bit/192kHz
* true professional 24-bit/96kHz recording
* Incredible 107dB signal-to-noise ratio
* real-time stereo-to-surround conversion
* SRS CircleSurround II technology delivers virtual surround for stereo sources
* simple control panel for Bass Management and other features
* supports all popular media players including Windows Media 9
* includes software bundle worth over $200"
Sunt absolut de acord cu M-Audio Revolution e super tare pe partea de calitate si are niste posibilitati de setare pentru sisteme de la 4.1 la 7.1 absolut imbatabile. Da ce te faci cand vrei sa auzi si tu un joc care are EAX 3.0 ? Ca doar Audigy stiu de asa ceva. Oricum pretul placii M-Audio mi se pare chiar mic pentru cat de profesionala e.
Plus ca ocuparea procesorului in jocuri ajunge prin jurul valorii de 11% - in cazurile extreme - ceea ce este un pic cam mult. In conditiile in care un Audigy 1/2 de abia ating vreo 2%. Dar, sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului : se pare ca la capitolul "calitate" detine primul loc. Asa ca, pentru ceea ce a vrut initiatorul acestui thread, e solutia optima.
Look around the table. If you don't see a sucker, get up, because you're the sucker ..
- mihai_loghin
la M-Audio Revolution ma gandeam si eu, dar vroiam o confirmare... oricum...pe mine nu ma intereseaza jocurile... pentru jocuri mi-e de ajuns SB PCI 128...
Mai am o intrebare : in legatura cu Altec Lansing 641...
Diferenta de pret dintre Depozit si Ultra Pro...330-269=60 euro... nu vi se pare exagerat? Am observat totusi ca la Ultra 641 are extensia "E"...
Care este diferenta ?(Daca exista)
Mai am o intrebare : in legatura cu Altec Lansing 641...
Diferenta de pret dintre Depozit si Ultra Pro...330-269=60 euro... nu vi se pare exagerat? Am observat totusi ca la Ultra 641 are extensia "E"...
Care este diferenta ?(Daca exista)
Healing comes from inner you...
-
Oricum parerile ca M-Audio se aude mai bine decat Audigy2 sau Audigy2 se aude mai bine decat M-Audio sunt destul de subiective(sunt parerile unor oameni totusi care fiecare aud sunetul in mod diferit) si depinde foarte mult pe ce sistem audio le probezi, dar este evident ca la un asemenea pret Audigy 2 e imbatabil pentru ce ofera...
Probabil ca toti cei care au scris review-uri si au fost impresionati (in mod placut) de calitatea redata de placile M-Audio Revolution sunt subiectivi. De acord... insa, daca tinem cont din ce zona hi-end vine M-Audio, precum si de convertoarele A->D si D->A de o calitate putin mai buna in cazul M-Audio Rev 7.1, atunci nu prea mai este loc de subiectivitate. M-Audio scoate de "ceva" vreme placi destinate segmentului pretentios, fiind folosite deseori in studiouri. De aceea, cel putin in ceea ce priveste calitatea audio, personal vad Revolution 7.1 in fata Audigy2.razvanescu wrote:Oricum parerile ca M-Audio se aude mai bine decat Audigy2 sau Audigy2 se aude mai bine decat M-Audio sunt destul de subiective(sunt parerile unor oameni totusi care fiecare aud sunetul in mod diferit) si depinde foarte mult pe ce sistem audio le probezi, dar este evident ca la un asemenea pret Audigy 2 e imbatabil pentru ce ofera...
De pe siteurile producatorilor:
- Specificatii Creative Audigy2
- Specificatii M-Audio Revolution 6.1
Referitor la preturile pentru Altec 641E... cred ca este normal sa existe diferente semnificative de preturi... avand in vedere ca sunt produse care se vand foarte greu... oricum, mai degraba ti-as recomanda un Altec Lansing (Dell) ADA885, pe care il poti gasi la spot: http://www.digitalworld.ro/produs.php?idprod=716. Chiar daca Altec 641 are specificatii putin mai bune, cred ca nu merita diferenta de bani (ADA885 este 159$ de euro si are un subwoofer de exceptie).

Home Theatre 4.1 DELL / ALTEC Lansing
-
Imi plac reply-urile tale Ricardo ca intotdeauna faci trimitere cu niste link-uri la "niste" teste dar nu te-am vazut niciodata sa fi facut o comparatie tu ca sa fii sigur pe afirmatia ca aia intr-adevar e mai buna ca ailalta si sa vezi ce inseamna subiectivitate... Poti sa spui asta despre comparatia M-Audio cu Audigy2???ricardo wrote:Probabil ca toti cei care au scris review-uri si au fost impresionati (in mod placut) de calitatea redata de placile M-Audio Revolution sunt subiectivi. De acord... insa, daca tinem cont din ce zona hi-end vine M-Audio, precum si de convertoarele A->D si D->A de o calitate putin mai buna in cazul M-Audio Rev 7.1, atunci nu prea mai este loc de subiectivitate. M-Audio scoate de "ceva" vreme placi destinate segmentului pretentios, fiind folosite deseori in studiouri. De aceea, cel putin in ceea ce priveste calitatea audio, personal vad Revolution 7.1 in fata Audigy2.razvanescu wrote:Oricum parerile ca M-Audio se aude mai bine decat Audigy2 sau Audigy2 se aude mai bine decat M-Audio sunt destul de subiective(sunt parerile unor oameni totusi care fiecare aud sunetul in mod diferit) si depinde foarte mult pe ce sistem audio le probezi, dar este evident ca la un asemenea pret Audigy 2 e imbatabil pentru ce ofera...
De pe siteurile producatorilor:
- Specificatii Creative Audigy2
- Specificatii M-Audio Revolution 6.1
Referitor la preturile pentru Altec 641E... cred ca este normal sa existe diferente semnificative de preturi... avand in vedere ca sunt produse care se vand foarte greu... oricum, mai degraba ti-as recomanda un Altec Lansing (Dell) ADA885, pe care il poti gasi la spot: http://www.digitalworld.ro/produs.php?idprod=716. Chiar daca Altec 641 are specificatii putin mai bune, cred ca nu merita diferenta de bani (ADA885 este 159$ de euro si are un subwoofer de exceptie).
Home Theatre 4.1 DELL / ALTEC Lansing
Calitate la convertoarele A-D si D-A e mai buna??? Nu zic ca nu e asa dar iarasi testele care ar scoate in evidenta acest lucru sunt prea superficiale si oricum tot ce se scrie despre M-Audio are si o nota usor "agresiva" fata de concurentul de la Creative si i s-a facut o imagine un pic cam umflata...parerea mea.
PS: Sa testezi calitatea placilor de sunet pe niste sisteme audio pentru computere(asa cum fac majoritatea) nu cred ca va duce la un rezultat real din care sa tragi concluzia cat de bine suna una si alta.
Cam aiurea cu Audigy... nu ai schema pinilor pt front panel... vrei front panel cumperi varianta Platinum. Nu-mi place politica lor! Daca M-Audio ofera schema pinilor e un avantaj clar... iar review-urile sunt facute in mod "pro-consumer" ... e bine sa le citesti ca sa-ti faci o idee si ideal e sa sari peste partea "Conclusions"!
Spun asta pt ca si eu am platit ca sa am niste review-uri bune si sa sune pro-consumer. Un review bun care iti scoate produsul in evidenta e foarte bun pt ca poti sa pui un link pe site si sa spui ... a fost premiat de blablabla...
Audigy e o placa buna... nota 10... dar ideea aceea cu a nu arata ce si cum mi se pare tare urata. Daca vreau sa folosesc front panelul ori cumpar Platinum ori il leg la codecul onboard... Si Audigy nu ma lasa sa-l leg la codecul onboard pt ca are o incompatibilitate cu acesta... Cere la instalarea driverelor sa ii dai disable la codecul onboard. Politica asta mi se pare prea inchisa! Cu M-Audio nu am nici o experienta dar daca ofera un suport mai consistent e mai buna!
Spun asta pt ca si eu am platit ca sa am niste review-uri bune si sa sune pro-consumer. Un review bun care iti scoate produsul in evidenta e foarte bun pt ca poti sa pui un link pe site si sa spui ... a fost premiat de blablabla...
Audigy e o placa buna... nota 10... dar ideea aceea cu a nu arata ce si cum mi se pare tare urata. Daca vreau sa folosesc front panelul ori cumpar Platinum ori il leg la codecul onboard... Si Audigy nu ma lasa sa-l leg la codecul onboard pt ca are o incompatibilitate cu acesta... Cere la instalarea driverelor sa ii dai disable la codecul onboard. Politica asta mi se pare prea inchisa! Cu M-Audio nu am nici o experienta dar daca ofera un suport mai consistent e mai buna!
by the way sistemul de boxe e super... eu am asa ceva si e un sistem foarte bun. nici 641 nu e mai prejos... dar prefer ADA... diferenta in putere e mai mare pe hartie decat in realitate. ADA e specificat la 120 W RMS... ei bine, inainte de ADA am avut un Creative Inspire de vreo 48 W RMS parca... E mult mai puternic ADA dar nu de 2-3 ori mai puternic! Pe hartie watii rms stau frumos nu insa si in realitate!