flash-limbaj de programare ?
Moderator: Moderatori
flash-limbaj de programare ?
flash este considerat mediu de programare sau doar un simplu soft pentru animatie ?
"Silence is more musical than any song"
daca ai cunoaste cat de cat limbaje de programare ti-ai da seama ca Action Script-ul din Flash Mx seamana foarte mult cu asa ceva.sorinel01 wrote:daca era limbaj de programare, programai si mai ales puteai sa editezi ceea ce realizai!! pe cand un flash, mai precis un .swf e um fel de fotografie!!!
daca paintul e programare atunci si flash ul e programare!!!
faza cu paintul... no comment.
un raspuns inteligent si corect l-a avut<b> Max Inc</b>
work harder
Da, flashul e limbaj de programare.
1. Stie sa lucreze cu baze de date. Paint nu.
2. Poti sa faci cod. Paint nu.
3. Poti sa faci jocuri. Paint nu. (am vazut shootere, o clona Diablo facute in Flash. Sunt astea poze?)
4. Poti sa faci lucruri neliniare (interactive, depind de utilizator sau de random). Paint nu.
5. Lucreaza cu obiecte. Paint nu.
6. Are evenimente (OnClick, OnMouse, OnLoad...). Paint nu.
8. Ce s-a intamplat cu 7?
Daca nu stii ce poate face flash, e usor sa zici ca in Flash faci imagini animate. Dar daca stii sa lucrezi cu el, si te preocupa, poti sa faci o gramada de chestii.
1. Stie sa lucreze cu baze de date. Paint nu.
2. Poti sa faci cod. Paint nu.
3. Poti sa faci jocuri. Paint nu. (am vazut shootere, o clona Diablo facute in Flash. Sunt astea poze?)
4. Poti sa faci lucruri neliniare (interactive, depind de utilizator sau de random). Paint nu.
5. Lucreaza cu obiecte. Paint nu.
6. Are evenimente (OnClick, OnMouse, OnLoad...). Paint nu.
8. Ce s-a intamplat cu 7?
Daca nu stii ce poate face flash, e usor sa zici ca in Flash faci imagini animate. Dar daca stii sa lucrezi cu el, si te preocupa, poti sa faci o gramada de chestii.
The grass was greener...
I am death...
I am death...
In primul rand, eu cred ca depinde de fiecare, deoarece un web designer nu se compara cu un developer si nici invers. Asa ca web designer-ul va spune ca flashul nu este in mare parte programare, iar developer-ul va spune, ca din contra, fara action scripting nu ai ce sa faci...
Asa ca depinde de fiecare!
Asa ca depinde de fiecare!
If nobody understands you, you're a genius!
OK. Flash este mediul de dezvoltare in care lucrezi cu ActionScript. Flash e un program. ActionScript e un limbaj.
AS este un limbaj de scripting (seamana cu JavaScript) foarte comod... usor de invatat, wth excelent pentru cine n-are chef sa invete C si nici nu are ce face cu el (sa inceti C ca sa scrii un snake... wtf!). Cat de puternic... ma rog, asta e alta treaba.
AS este un limbaj de scripting (seamana cu JavaScript) foarte comod... usor de invatat, wth excelent pentru cine n-are chef sa invete C si nici nu are ce face cu el (sa inceti C ca sa scrii un snake... wtf!). Cat de puternic... ma rog, asta e alta treaba.
- necromanthus
DXR si CXT sunt fisiere DIR si CST protejate.arus wrote:Profit de acest topic ca sa pun o intrebare pentru ca sunt pe dinafara cu programarea flash .
Am pe un CD o prezentare multimedia cu fisiere cu extensia : DXR si CXT . Cum pot sa extrag textele din prezentare ? E posibil ca fisierele sa fie criptate si sa am nevoie de parola ?
Sunt specifice mediului ShockWave (Director MX).
Nu incurajez decriptarile si anularea protectiilor autorilor,asa ca ...
8)
std are dreptate
ActionScripting`ul este un limbaj de programare
... asa cum e remote`ul pentru mIRC. Am I wrong?:) 

-= Albert Fujimotto =-
Web Designer , Programmer
Undernet General Help/Chat Channel Owner
Undernet User-Com, UserGuide, DMSetup, PHP.ro, Mirc_Help Channel Helper
Cybertown Block Leader
Web Designer , Programmer
Undernet General Help/Chat Channel Owner
Undernet User-Com, UserGuide, DMSetup, PHP.ro, Mirc_Help Channel Helper
Cybertown Block Leader
- necromanthus
- necromanthus
- Adrian_hsk
Folosind ca referinta ce am vazut si ce am facut in Flash pot spune ca sta foarte bine la partea de limbaj de programare (AS-ul) si mie imi place ca prin Flash poti foarte usor sa "legi" grafica de programare si sa faci ceva interactiv.
Am ramas totusi uimit cand am vazut ca si JavaScript-ul este destul de frumos dar mai rapid.
Am ramas totusi uimit cand am vazut ca si JavaScript-ul este destul de frumos dar mai rapid.
ever been to WAR?
- necromanthus
Intr-adevar,Adrian_hsk wrote:Folosind ca referinta ce am vazut si ce am facut in Flash pot spune ca sta foarte bine la partea de limbaj de programare (AS-ul) si mie imi place ca prin Flash poti foarte usor sa "legi" grafica de programare si sa faci ceva interactiv.
Flash-ul (cu al sau ActionScript) este un excelent instrument multimedia pentru WEB.
Cel mai puternic ramane ShockWave (cu al sau LINGO),dar Macromedia are (in continuare) probleme cu plugin-ul acestuia (4MB fata de aprox. 550KB cat va avea cel de Flash 7).
SW 9.0 este preconizat pentru 2004 si va avea suport DirectX9.
HERETIX asteapta cu nerabdare ...

- Adrian_hsk
- necromanthus
Foarte pe scurt:Adrian_hsk wrote: Asta nu am prea inteles eu niciodata (de fapt pentru ca nu am folosit ShockWave): care e diferenta intre Flash si SW, adica mie mi se par exact acelasi lucru ca target, dar bineinteles ma insel. Ma lamureste careva?
Flash-ul (cu fisiere SWF) se ocupa de grafica vectoriala si incearca sa acopere tot ce tine de 2D
ShockWave-ul (cu fisiere DCR) se ocupa de partea 3D,dar inglobeaza aproape tot (inclusiv SWF-uri,fisiere MIDI si alte minuni).
Confuzia cauzata de extensiile folosite (SWF = ShockWave File) este generata tot de ... MACROMEDIA (care inca nu si-a cerut scuze in mod oficial).