Astept voturile voastre... eventual cu pareri/impresii/argumente in favoarea alegerii pe care ati facut-o. Daca ati testat mai multi antivirusi, cu atat mai bine... as vrea sa incep si eu sa folosesc unul, dar nu stiu pe care sa-l aleg. Am inclus si RAV-ul in optiuni, cu toate ca viitorul sau este incert. Lista cu optiuni se poate updata de catre un moderator de la software, la cererea voastra!
PS Imi cer scuze daca am omis nume mari din domeniu sau am gresit denumirea unora dintre produse... nu am cautat comparatii intre antivirusi, dar nu ar fi rau sa prezentati teste de unde sa reiasa care ar fi cel mai eficient... De retinut ca in cazul antivirusilor, de o mare importanta este si gradul de ocupare al resurselor si ergonomia... De aceea, de fiecare data orice versiune de NAV pe care am instalat-o nu a rezistat mai mult de o saptama pe PC-ul meu. Am doar 256 MB ram...
* New! Centralized network auditing capabilities help identify unprotected nodes, as well as those protected by Symantec AntiVirus Corporate Edition and select third-party security products
* New! Extensive platform support, now including WindowsŽ Server 2003 and NetwareŽ Secure Console
* New! Supports 64-bit IntelŽ Itanium II hardware
* Provides advanced, enterprise-wide virus protection and monitoring from a single management console
* Enables enforceable antivirus policy management across multiple platforms
* Ensures system uptime and user productivity by enabling administrators to proactively secure unprotected nodes before an event can occur
* Assures rapid deployment and automatic virus protection through reduced virus definition file size and multi-threaded server rollout
* Eases administration by offering logical group management for workstations and servers
* Enables up-to-the-minute protection for mobile clients via "roaming" virus definition update capability
* Backed by Symantec Security Response, the world's leading Internet security research and support organization
Nu am nevoie chiar de asa ceva, dar l-am pus si nu-mi pare rau ...
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
NAV2003 si Norton Firewall 2003. Update-uri febrile la ambele. Supermultumit si de efecte si de comportamentul sistemelor ca ocupare de procesor datorata acestor programe.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
Symantec's Norton AntiVirus 2004 is the worlds most trusted antivirus solution. It protects email, instant messages, and other files by automatically removing viruses, worms, and Trojan horses. New built-in features also detect certain non-virus threats such as spyware and keystroke loggers. Protect your PC 24 hours a day with award-winning Norton AntiVirus.
NAV si the best...poate chiar cel mai bun din lume...il folosesc de 2 ani si merge perfect...desi nu am inteles ce a vrut sa spuna ricardo cu acei 256 MB RAM...cumva daca ai numai 256 ram nu merge bine?
Amon_Ra wrote:NAV si the best...poate chiar cel mai bun din lume...il folosesc de 2 ani si merge perfect...desi nu am inteles ce a vrut sa spuna ricardo cu acei 256 MB RAM...cumva daca ai numai 256 ram nu merge bine?
lam avut pe un pIII la 500 cu 128 SDRAM PC100 si inca il mai am acolo si merge perfect alaturi de windows 2000 profesional
Amon_Ra wrote:ricardo cu acei 256 MB RAM...cumva daca ai numai 256 ram nu merge bine?
Pe sistemul meu, dupa ce NAV-ul se instaleaza (si implicit procesele ce se incarca la fiecare start), sistemul merge vizibil mai lent. Mi s-a parut ca ocupa prea mult RAM pentru ceea ce face... am mai incercat (tot in treacat ) BitDefender, RAV si Kaspersky AntiVirus. Mi s-au parut putin mai bune pe partea de ocupare a resurselor (nu cu mult), dar tot nu am fost multumit.
Pentru firewall am gasit un inlocuitor acceptabil pentru produsul similar de la Symantec: Sygate Personal Firewall. Vroiam un "surogat" si pe partea de antivirus...
Amon_Ra wrote:ricardo cu acei 256 MB RAM...cumva daca ai numai 256 ram nu merge bine?
Pe sistemul meu, dupa ce NAV-ul se instaleaza (si implicit procesele ce se incarca la fiecare start), sistemul merge vizibil mai lent. Mi s-a parut ca ocupa prea mult RAM pentru ceea ce face... am mai incercat (tot in treacat ) BitDefender, RAV si Kaspersky AntiVirus. Mi s-au parut putin mai bune pe partea de ocupare a resurselor (nu cu mult), dar tot nu am fost multumit.
Pentru firewall am gasit un inlocuitor acceptabil pentru produsul similar de la Symantec: Sygate Personal Firewall. Vroiam un "surogat" si pe partea de antivirus...
aici ai dreptate.......diferenta este cu sau fara NAV.........dar la fel putem zice si despre celalalte antivirusuri si adevarat este ca nici fara nu putem sta :-?
cimi wrote:NAV2003 desi nu prea ii activ. Scanez tot sistemul la cam la o saptamana (sau mai exact cand imi aduc aminte )
ce intelegi tu prin antivirus activ?
La mine nu lucreaza in background antivirusu deoarece am observat la fe ca si ricardo ca mi se misca destul de lent sistemul (am 384 mb ram)si l-am oprit. Si ii dau scan din an in pasti
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
Norton Antivirus am instalat shi vede majoritatea virushilor insa pentru partea de scanat folosesc BitDefender Live Scan...e cel mai bun. Scaneaza shi arhive shi mailuri shi tot.
I saw a light at the end of tunnel. I went closer and I was right...It was a light...The light of a flamethrower
shaark wrote:
ce intelegi tu prin antivirus activ?
La mine nu lucreaza in background antivirusu deoarece am observat la fe ca si ricardo ca mi se misca destul de lent sistemul (am 384 mb ram)si l-am oprit. Si ii dau scan din an in pasti
sincer sa zic eu nici nu simt NAV'u
merge calculatorul impecabil iar daca ma uit la resurse vad ca kazaa de exemplu mananca mult mai mult pot sa zic ca mai mult mananca chiar si yahoo messenger decat nav......asa arata cel putin
si chiar daca as avea un virus in arhiva atunci cand as dezarhiva nav il opreste
chiar de pe kazaa cand downlodez ceva un program de 6 700 mb sa zicem ca are virus am patit ca a scos virusul in timpul downloadului si a continuat kazaa downloadul iar fisierul respectiv mergea impecabil
EZ antivirus de la Computer Associates. Mie mi se pare foarte bun pentru ca are nevoie de resurse putine, update-urile apar cam la fiecare 24 de ore si chiar gaseste virusii (nu ca produsele McAfee sau Symantec).
Fiecare are avantaje si dezavantaje
Cei cu linux nu suporta microsoft........dar il folosesc
Cei cu microsoft nu folosesc linuxu...........prea complicat etc.....dar tot sunt curiosi de el
La fel si cu antivirusii.......fiecare are avantaje si dezavantaje
Normal ca NAV nu merge pe un 286x
Pe un calculator cat de cat adus la zi nu cred ca se simte mare mare diferenta cand ai un antivirus de la symantec sau de la nu conteaza ce firma
Totusi tiind sa cred ca rar se poate compara un produs de la o firma de prestigiu cum e symantec, kapersky sau nu mai stiu eu care cu un program de la o firma de care nu a auzit multa lume :-?
Am NAV2003 care nu-l tin rezident in memorie, ci fac in fiecare saptamana o scanare sistem cu highest level of heuristic. Saptamana trecuta mi-a gasit 9 virusi..din care mi-a curatat 8 (mi-a sters fisierele :-? ). In rest....nici o problema cu el!! Am sa trec curand pe 2004 ca l-am gasit pe un cd la o revista anume...
Vad ca NAV conduce detasat... ma intreb cum ar fi aratat rezultatele sondajului daca v-as fi intrebat "Ce software antivirus cu licenta folositi?"... Va rog, sa nu divagam in discutii legate de warez...
Nu stiu daca trebuie sa ne mandrim cu aplicatiile piratate pe care le folosim... In concluzie, va rog, fara alte discutii legate de "valabilitatea" licentelor folosite... sa fim seriosi, nu ma asteptam ca toti cei care ati ales NAV sa-l fi si cumparat, insa exprimarea opiniei pe marginea eficientei, ergonomiei si gradului de ocupare al resurselor cred ca este suficienta. Multumesc!
PS NAV 2004 Demo este prezent in ultimul numar al revistei CHIP.
eu am nav cu licenta versiunile 2002 si 2003 dar nu am ce face cu ele...
de fapt eu o cvasi-licenta..intrucat producatorul placii de baza a crezut ca-mi faceun bine punanad un soft inutil pe sidiu cu driverele(inutile) ca sa justifice cresterea de pret cu vreo 5-10 dolari...dar sa trecem peste asta...
nu folosesc nimic (din motive obiective) pt ca nu am nevoie...in caz ca s-ar intampla ceva format c: si reinstall..dar la cat de des folosesc ai mei computerul slabe sanse sa observe vreo anomalie sau defect in functionare....
in consecinta: if windows then ignoranta
else "no need for antivirus"
Folosesc NIS2003 si deocamdata nu am avut probleme. Dar poate nici nu am fost atacat. Adevarul e ca la cat filtreaza linuxul prin care ies pe net, NIS nu prea e pus la treaba.
NAV m-a scos din gramada de belele. Ca deh, daca mai intru si cu Zapp..
Lumea stie sa aprecize valoare si chiar ca NAV-ul conduce dar oare cati din ei au licenta pt el?
Eu sincer chiar am licenta la NAV 2002...dar recunosc ca nu am dat 30$ pe el...ci pur si simplu am facut rost de el prin vechea metoda PCR.
Rav pt ca de obicei gaseste virusi , partea proasta e ca niciodata n-a fost in stare sa curete un fisier infectat! A trebuit sa sterg tot fisierul.
NAV nu-mi place dintr-un singur motiv :" LIVE UPDATE" care e stresant si omoara dialup-ul! :evil:
Rav pt ca de obicei gaseste virusi , partea proasta e ca niciodata n-a fost in stare sa curete un fisier infectat! A trebuit sa sterg tot fisierul.
NAV nu-mi place dintr-un singur motiv :" LIVE UPDATE" care e stresant si omoara dialup-ul! :evil:
NAV2004 merge supe bine la mine..!!Si imi place mai ales ca are LIveUpdate Automatic...eu fiind mai uituc nu il updatez...asa ca o face singur..!!Partea buna ca am net prin cablu.si nu imi omoara dial-up-u!
NAV2002 de exemplu adus la zi complet nu e in stare sa elimine Nachi-ul. Mai rau cand prostia aia de autoprotect e activata impiedica stinger-ul sa il vada si sa il elimine.
Adica nici el nu face treaba, si nici nu lasa pe altcineva sa o faca. Parca ar fi facut in .ro antivirusul asta.
La serviciu folosesc BitDefender 6.5 (full) update-at la zi si sunt foarte multumit de el; desi am NAV2002 full, original, primit in pachet, din state.
Acasa nu folosesc antivirus, nu-mi trebuie.
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.