Exista vreun soft care sa permita sa scrii pe o partitie ntfs? De citit stiu ca exista. Acum 2 zile am facut o boacana. Am gasit in system32 niste fisiere cu terminatia *.nls. Am crezut ca sunt fisiere temporare (erau prea multe) :fadein: Le-am selectat pe toate, dar in loc de copy am ales cut si le-am pus intr-un director din "my documents". Am inchis compul si dupa cateva ore l-am deschis... si surpriza. XP-ul imi cerea exactul unul din acele fisiere. Am bagat CD-ul pt. "repair", dar n-a mers de loc, nici optiunile din F8. Am rulat Linux-ul am montat partitia, am alocat drepturi -rwx pt toata lumea pe partitia respectiva, am copiat fisierele intr-o partitie Fat32(D) si am incercat sa le pun la loc, dar mi s-a spus ca nu se poate -partitie "read-only".Am instalat pe un alt comp (ce era din fericire la mine) XP cu partitie NTFS am cuplat hard-ul si am transferat fisierele la loc. A mers. Apoi am bagat linuxul pe celalalt am sters cu fdisk-ul ntfs-ul si am reinnstalat 98. Concluzia: Inainte de a face o prostie intreaba. :roll:
Multumesc!
Soft de scris si citit ntfs-ul...
Moderator: Moderatori
NTFS Reader for Dos iti permite sa "vezi"/citesti partitiile NTFS din dos (util daca nu ai instalat linux, de exemplu). Pe de alta parte, din cate imi aduc aminte, exista versiuni de kernel linux mai noi care experimenteaza scrierea pe partitii NTFS... Nu este recomandata insa scrierea pe partitii NTFS din Linux, cel putin nu pana la finalizarea driverului... Mai multe detalii la Linux-NTFS Project.