Gothic 2 : Pareri si impresii

Referitor la jocuri PC, tipuri de jocuri, universuri, concursuri sau servere,

Moderator: Moderatori

Cum ti se pare Gothic 2-ul?

Foarte bun ... o capodopera
53
51%
Bun, dar se putea si mai bine
38
37%
Slab ... tot Morrowind-ul rulz
12
12%

Total votes: 103

AeOLuM

Post by AeOLuM »

Dap am reushit
l-am terminat :D
Since there was no more room in hell I do walk the Earth...
Necrosero

Post by Necrosero »

Teoretic morphul ar trebui sa foloseasca la ceva dar nu stiu, la mine ori e un bug ori altceva, pentru ca m-am transformat odata intr-un Shadowbeast si asa am ramas... Treceam eu pe langa orci ca baietasu', dar nici nu mai reveneam la forma humanoida...
Image
Necrosero

Post by Necrosero »

Teoretic morphul ar trebui sa foloseasca la ceva dar nu stiu, la mine ori e un bug ori altceva, pentru ca m-am transformat odata intr-un Shadowbeast si asa am ramas... Treceam eu pe langa orci ca baietasu', dar nici nu mai reveneam la forma humanoida...
Image
burner
Radioactiv

Post by burner »

Morphing-ul la asta foloseste, sa treci pe langa orci, sau ce altceva ti-se pare prea puternic... devii iar om numai daca apesi ENTER, sau ce tasta ai pus in locul lui... daca nu atunci e un bug.
True knowledge exists in knowing that you know nothing.
AeOLuM

Post by AeOLuM »

Am si eu o intrebare pt. cei care au terminat cu Mag cum naibi ati tracut
The Test Of Fire ?????

Daca a tracut cineva sa imi zica si mie unde este Golemu si cum la omorat (eu am gasit un Magical Golem si este invincibil)

De unde a luat o blank rune

Si care este faza "urmareste semnul lui Innos si urmareste calea lui

Help Pls!
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Golemul l-ai gasit, e invincibil la orice arma exceptand ciocanu ala din pivnitele manastirii. De fapt daca asculti bine ce-ti povesteste paznicul ciocanului iti dai seama la ce foloseste.
Daca iti raspund la ultima intrebare o sa stric farmecul jocului. Daca vrei totusi, PM me.
Elroy was here
AeOLuM

Post by AeOLuM »

Pe aia am gasit-o naspa camuflata mai multam mult!
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Acum il joc. Interesant, dar ma seaca regulile mult prea simpliste, armele care nu au nici o chestie magica si faptul ca nu pot afla cat damage fac :x. In rest numai de bine (cred).
Mi-e cam ciuda ca nu m-am alaturat mercenarilor ca imi place filosofia lor - daca ne bati esti de-al nostru :D .
Duelurile-s superbe si scheletii prea tari...
iso
Radioactiv

Post by iso »

LeChuck.. se vede damage-ul, man.. in descrierea armei. adaugi strength si obtsii damage-ul final

tu adaugi apa!
ooc
Ithanium

Post by Ithanium »

Pot sa spun ca sunt un master un gothic 2 (fara intentia de a ma lauda).
Daca aveti intrebari, nelamuriri va pot ajuta. Stiu hartile pe de rost aproape in cel mai mic detaliu. (potiuni, arme, dragonroots ...)
Good Man

Post by Good Man »

ithanium2 wrote:Pot sa spun ca sunt un master un gothic 2 (fara intentia de a ma lauda).
Daca aveti intrebari, nelamuriri va pot ajuta. Stiu hartile pe de rost
aproape in cel mai mic detaliu. (potiuni, arme, dragonroots ...)
Acuma joc Gothic 2 ca mercenar si dupa aproape 20 ore de joc am ajuns la capitolu 4 si am omorat 2 dragoni (ala din Swamp si ala din varful vulcanului). Acuma vreau sa ma duc in Rock Fortress sau cum s-o fi numit si am dat de Stone Gollem care din 3 lovituri ma omoara. Degeaba incerc io cu o sabie de 2 maini care are 70 damage (la skill am 60 adica maxim cat se poate aici) ca nici nu simte. Am incercat si cu crassbow si se da inapoi da pana la urma tot ma omoara. Nu stii oare cu ce arma pot sa-l omor ?
Acuma am o armura parca Light Dragon Hunter's Armour care are 70/70/40/20. Nu stii daca pot gasi pe undeva o armura mai buna ? Sau daca pot gasi pe undeva o arma cu damage mai mare de 70 de 2 maini ? Oare unde mai pot gasi healing potions ca le-am cumparat pe toate si nu gasesc nicaieri ?
Asus P5Q-E, Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz
4x2GB DDR2-800
SSD Corsair Force 3 60GB
640GB WD6400AAKS + 1TB WD10EADS + 1TB WD10EALS + 2TB WD20EARS + 2TB WD20EARX
Gigabyte 9800 GT 512MB REV 1.0
burner
Radioactiv

Post by burner »

Golemul e cel mai usor de omorat cu sabie 1 handed, dar cum ai 2 handed cel mai bine e sa incerci sa dai in el folosind miscari laterale, nu combouri si o ti tot asa: stanga-dreapta ideea e sa nu intrerupi atacul. O arma cu damage mai mare nu te prea ajuta...
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Golemul poate fi omorat dintr-o lovitura cu chestia aia care o furi din tempul ala (suna vag?). Pe urma poti sa o pui la loc. Daca vrei sa intri in templu in cap 1 fara sa fii magician trebuie sa folosesti o "intrare din spate" care se cam apropie de cheat.

Eu sunt singura persoana care a reusit sa ajunga pe un poligon platou in afara hartii de joc? Imi placea la nebunie sa fac alpinism in jocul ala...
Dum zomfies...
burner
Radioactiv

Post by burner »

Trickster wrote:Golemul poate fi omorat dintr-o lovitura cu chestia aia care o furi din tempul ala (suna vag?).
Aaaa, ba nu, nu poti, cu cicanul ala poti omora dintr-o lovitura doar golemul magic de pe prima harta care e invulnerabil la alte arme (asta e si quest pt. magicieni) dar la altii nu merge.
Good Man

Post by Good Man »

Am reusit sa-l omor pe Golem cu un Stonebreaker din 4-5 lovituri care l-am cumparat din castel si nu are damage numa vreo 20. Eu cred ca fiecare arma are specificu ei, adica are efecte diferite pe diferiti adversari.
Asus P5Q-E, Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz
4x2GB DDR2-800
SSD Corsair Force 3 60GB
640GB WD6400AAKS + 1TB WD10EADS + 1TB WD10EALS + 2TB WD20EARS + 2TB WD20EARX
Gigabyte 9800 GT 512MB REV 1.0
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

[quote="burnerAaaa, ba nu, nu poti, cu cicanul ala poti omora dintr-o lovitura doar golemul magic de pe prima harta care e invulnerabil la alte arme (asta e si quest pt. magicieni) dar la altii nu merge.[/quote]

Nu va refereati la ala? Darn... atunci scuzati.
Dum zomfies...
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Post by STalKer[KooKieS] »

Am o problema ... adica am avut ca mi-am sters pana la urma Gothicul (2) :D nu am reusit sa invat pick locks de la tipu' din oras! Am facut prostia sa fac questul lu Lord Andre cu swers-ul ala sa-i prin pe talhari si astfel a murit ala din swers care ma putea invata pick locks ... si acum faza: buggul ( ca n-am cum sa-i spun altfel ) asta tampit mi sa intamplat de ambele dati cand l-am jucat ... ala din oras nu vrea sa ma invete pick locks ( parca il chema ceva cu T...... :D ) am deveni Paladin si tot zice ca poate sunt un talhar care vrea dor sa fure din casa oamenilor onesti !!! ce trebuia sa fac ... adica era bug sau nu ??

Ceva despre grafica ... frumoasa dar cu multe bugguri :D de nustiu care ori mi s-a intamplat sa trec prin trunchiuri de copaci :D
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
Phorkias

Post by Phorkias »

Peste drum de coliba lui Thorben este un magazin. Am uitat exact cum il cheama pe negistor, da' parca iti da un quest legat de fiica lui Thorben si daca il faci pe asta il convingi sa te invete... Cred...
shaark

Post by shaark »

mie mi se pare o porcarie de la grafica pana la control, pacat ca story este destul de bun si jocul bine realizat , trebuie sa iti pui putin mintea la contributie, dar cine zice ca are grafica buna inseamna ca a jucat prima oara pe calulator... il joc cu 1024x768x32 tot high aa2x af 16x true form on si am impresia ca joc tomb raider 2-3 , totusi este un joc din 2004 macar o grafica ca si halo sau restul jocuurilor putea sa aiba, luptele sunt haotice nu stii can adversarul iti da un crit hit si esti mort din prima , controlul pot zice ca este cel mai prost din cate am jucat pe anul asta, overall 1/10 pacat de story si de realizarea lui in sine este misto pacat ca sunt cateva elemente care sunt cu adevarat niste porcarii, nu poti folosii inele pantaloni etc etc ca in oricare rpg sau mmorpg ai niste sabi amarate si niste armuri de toata jena... inca nu am ajuns la paladin dar nici nu am sa ajung deoarece jocul are prea multe minusuri ca sa ma faca sal continui.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Ok shaark, dar banuiesc ca stii ca deja toti cei care ar putea fi vag interesati de el l-au incercat de mult, ba chiar si-au format o parere despre el. Culmea, majoritatea sunt pozitive, laudand exact elementele criticate de tine. In conditiile astea cata greutate crezi ca are parerea ta? Apropo, nici nu cred ca are critical-uri..

Pe de alta parte sunt eu, care i-a criticat tocmai firul epic banal...
shaark

Post by shaark »

am jucat aproape tot ce este rpg mmorpg si inca mai joc Dark age of camelot de peste un an un mmorpg online, asa ca nu e vorba de greutate ci de fapte ca atare, nu poti sami spui ca interfata la gothic 2 este buna in mementul in care te lasa sa salvezi indiferent ca esti mort sau nu sau daca te grabesti putin si dai new game in loc de load ai de asteptat ceva pana termina aia de vb, iar ca si grafica..... nu reprezinta nici macar valoarea grafici pe 2003
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

La grafica eu l-am comparat cu morrowind, si mi s-a parut mai bun decat el (bineinteles, ar mai fi si hobby-ul meu numit alpinism si toate gaurile pe care le-am gasit si care ar trebui sa-i mai scada din nota). Nu stiu ce intelegi tu prin grafica anului 2003 dar mie mi s-a parut ca arata binisor. Si chestiile de care te vaieti tu is copilaroase. Faptul ca poti salva si dupa ce esti mort ia-l drept feature. Faptul ca dai new game in loc de load ia-l drept bug de user. Faptul ca mori din prima cand esti lovit este tocmai farmecul Gothic-ului: esti doar un om. Faptul ca arati ca un taran... eh, taran, fost puscarias, nu-i prea mare diferenta...
allah

Post by allah »

Jocul este cel mai bun din istoria joacelor.Atatea posibiliotati, atatea personaje....mai mult decat o capodopera.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Cred ca ai gresit topicul. Baldur's Gate e un pic mai jos :P
pixelmonster

Post by pixelmonster »

shaark wrote:mie mi se pare o porcarie .... jocul are prea multe minusuri ca sa ma faca sal continui.
aoloo... e pacat sa vb aşa... :)
am jucat rpg-uri o gramada... iar gothicu e unul dintre cele mai bune... are cel mai bun feeling... ce-a mai buna imersiune... sistemul de lupta dintre cele mai bune existente...
grafica... nu pot sa zic ca e stralucita... dar este exact cat trebuie... cel putin la level-design este muuult peste orice rpg jucat de mine...
are cateva probleme/buguri dar nu pot sa am decat cuvinte de lauda pt un asemenea joc...

ps: abia astept gothic3 ! :occasion5:
allah

Post by allah »

Mama si io deabia astept gothic3!Te poti alia si cu orcii!
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

pixelmonster wrote: sistemul de lupta dintre cele mai bune existente...
...
cel putin la level-design este muuult peste orice rpg jucat de mine...

Awww come on, macar nu-l laudati cu lucruri de-astea! Pentru numele lui D-zeu, aproape ca are numai un combo. Si pe prima harta poti ajunge in manastire sarind peste niste poligoane lipsa!
Cho-Mag

Post by Cho-Mag »

Bravo, fratilor, n-ati avut ce face si ati dezgropat topicul.

Oricum sa revin, daca tot particip si eu la profanarea asta de morminte.

Gothic 2 este bun, intr-adevar, dar este in mod clar mai slab decat Gothic 1.
Morrowind nu poate fi comparat cu seria Gothic pentru ca pierde in mod net. Morrowind sta extrem de prost la capitolul care face un RPG ceea ce este: feeling-ul. Morrowind, cu npc-urile sale ca niste manechine care sunt puse acolo doar pentru a il ajuta pe jucator intr-un fel sau altul, precum si alte scapari grave, nu are sanse in fata unei capodopere precum Gothic 1 si 2, cel putin nu din dpdv al unui cunoscator.
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Gothic II este cel mai bun RPG creat vreodata (lucru care se stie deja). Mi-a placut la nebunie primul, pe al doilea inca nu l-am terminat, dar mai e timp in vacanta asta. Gothic pur si simplu nu are rival. Bug-urile in numar destul de mare nu i-au nici o secunda placerea de a juca. Un adevarat joc de nota 11. [smilie=Victory.gif] [smilie=Victory.gif] [smilie=Victory.gif]
allah

Post by allah »

Ai dreptate.Dupa mine gothic 2 este cel mai bun joc din istorie!
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Vreti sa ne certam? :laughing6:

Unu la numar, e action RPG, un fel de corcitura nascuta din Diablo. Si acum... restul numerelor: universul e limitat, plictisitor, are dinozauri, combo-urile is putine, personajul arata ca un taran, multe quest-uri is un fel de treburi casnice, NPC-urile is neinteresante, nivelele is cu poligoane lipsa, are tone de bug-uri si nu se compara cu nici unul din urmatoarele titluri, toate RPG-uri pur sange, nu corcituri ridicole: Fallout 1, Fallout 2, Baldur's Gate 1, Baldur's Gate 2, Planescape Torment etc. (prin etc.-ul asta mai intra si Final Fantasy 7&8 sau Jagged Alliance, dar astea-s mai exotice si comparatia e mult mai fortata). Daca Gothic 2 e cel mai bun joc eu va rog sa va puneti standardele mai sus. Nu de alta, da' eu vreau sa apara jocuri mai bune.
Dum zomfies...
allah

Post by allah »

NU e un simplu hack'n'slash cum ti so parea tie.Este cel mai complex si mai captivant joc.Parca traiesti o alta viata jucandu-te.De curiozitate, tu ai terminat macar gothic 2 inainte sa vorbesti,sau doar te-ai uitat putin prin joc si ai vazut ca nu te atrage(am vazut multe cazuri)?
alex burdusel

BURNER

Post by alex burdusel »

Cabina e sus aproape de unde sta VATHRAS din cate imi aduc aminte ...
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Pai l-m jucat cam pana pe la jumatatea zonei aleia a 2-a, pana am topait prea mult intr-o directie si am vazut un peisaj foarte original: platouri cu iarba plutind in vid. &btw, i kicked ass pana acolo. Nu spun ca e doar un hack&slash oarecare, spun doar ca e departe de a fi cel mai bun joc (sau cel mai bun RPG de-aia).
Dum zomfies...
allah

Post by allah »

Mie nu mi-a dat nici o eroare de asta de care spui tu.Chiar nici una.Oricum tie iti plac RPG-urile izometrice mai mult.Poate de aia nu-ti place gothic.
Phorkias

Post by Phorkias »

Trickster, intr-adevar, RPG-urile de la Interplay si Bioware rock the house anytime anywhere, desi Neverwinter a fost putin dejamagitor, cel putin pentru mine. Si desi eram nebun dupa BG, Fallout si, mai ales, Planescape, Gothicu il iubesc si mai mult. Pt ca trece dincolo de statistici si tine mai mult de jucator... adica e mai putin important ca ai tu nush cat skill la sabie, daca stii s apesi calumea pe taste iesi bine din majoritatea situatiilor. Si intr-adevar, mai multe combo-uri nu ar strica... insa are acel ceva care il face irezistibil...

Asa ca, desi inca mai joc BG1, pot sa spun ca Gothic e cel mai aproape de inima mea :D
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

La NWN chiar daca prima poveste a fost un rebut, macar au fost bune add-on-urile - chiar m-am fost atasat de Deekin, macar pentru atat.
Si sa stii ca-ti inteleg atasamentul fata de Gothic - dincolo de toate criticile mele i-am gasit si destule plusuri, dintre care multe tin chiar de faptul ca trece dincolo de statistici. De-aia e si Final Fantasy 7 jocul meu preferat. Dar FF nu a avut niciodata o poveste plictisitoare...
allah wrote:Mie nu mi-a dat nici o eroare de asta de care spui tu.Chiar nici una.Oricum tie iti plac RPG-urile izometrice mai mult.Poate de aia nu-ti place gothic.
Pai ca sa dai de de-alea trebuie sa fii un pic pasionat de drumetii si alpinism. Am gasit chestii si pe prima harta...

Si chiar ma doare undeva daca e izometric, 3d sau mud. Mie imi plac alte chestii la jocuri, nu briz briz-uri si eye candy (ca si fapt divers, RPG-ul meu preferat e aproape 3d). Si cred ca ti-am dat destule argumente pentru care nu-mi place - nu mai trebuie sa gasesti tu altele :D.
Dum zomfies...
Phorkias

Post by Phorkias »

Asta cu alpinismu am patit-o si eu: cautam punga lui Diego si am tot escaldat si escaladat si am ajuns in varful muntelui si se vedea ca nu planuisera baietii sa ajunga cineva acolo si aparea un vid alb :D insa kestie de asta am patit si la Half Life 2 :D asa ca go Gothic :D
VDtot

Post by VDtot »

Am inceput si eu Gothic 2-ul (din nou) de data asta cu expansion. Am ajuns la bandits camp si este extraordinar. Chiar nu ma asteptam sa faca asa de bun add-onul. Deocamdata va trebui sa iau o pauza pentru ca am ramas fara 256 mb de ram si doar cu 256 merge infect. Oricum nota 10 la poveste si la decorurile din noua lume. Acum chiar ca este complet- are toate formele de relief :D. Ce m-a frustrat rau de tot a fost noul sistem de distribuire al learning points-urilor care te limiteaza drastic. Practic trebuie sa joci dublu ca sa ajungi unde erai in jocul simplu. Sunt in capitolul 2 si am avut de ales daca sa merg in Old Camp sau in noua lume. Bineinteles ca n-am stat pe ganduri, dar asta poate sa insemne ca odata ce ma intorc in Khorinis sa nu mai am chef sa joc in continuare, doar am terminat ce era nou.
Ithanium

Post by Ithanium »

Chestia cu bug-urile este oarecum normala pt un joc ca gothic2. Nu ma intelegeti gresit jocul e super insa Jowood si-a cam batut joc de el. Add-on-ul e sublim. Explicatia pt multimea de bug-uri este datorata faptului ca versiunea in engleza a jocului nu a primit nici un update ceea ce se vede pt. ca unele denumiri sunt in germana. Abia astept gothic3. Si apropo, cel care a zis ca rupea tot inca de la inceput minte de ingheata apele. Se vede ca nu ai explorat \:D/
Post Reply