sunex boxe rear

Audio şi discuţii despre tot ce ţine de acest domeniu
(pentru cei care ascultă şi altceva în afară de coolere)

Moderator: Moderatori

Post Reply
danez

sunex boxe rear

Post by danez »

Mi-am cumparat de curand un sistem de boxe 6+1 de la Creative, precum si o placa de sunet de la aceiasi firma, modelul Audigy 2.Nu am o experienta fantastica in domeniul AC3 si de aceea vreu sa va intreb pe voi daca stiti motivul pt. care in momentul in care vad un film cu AC3, boxele din spate se aud mai incet decat cele din fata precum si faptul ca sunetul este putin mai alterat.Ca sa aud sunetul cum trebuie sunt fortat ca din softul livrat cu placa audio sa pozitionez acel cursor rotund mai inspre boxele rear desi eu ma pozitionez exact la mijloc intre boxele rear si cele front?Cam acelasi lucru se intampla si cand ascult muzica.Am functia CMSS activata, sunetul se aude in toate boxele, dar sunetul este mai slab pe spate si mai alterat de asemenea.Aveti idee ce se intampla?Gresesc eu undeva?Multumesc anticipat!
Constantin

Exact asa e si la mine :(

Post by Constantin »

Exact asa e si la mine.
Doar ca eu am Creative 4.1 4400 speakers (Inspire) si SBLive! 5.1 digital.
Tot asa am rezolvat problema mutand pozitia virtuala a userului inspre boxele rear. Cred ca e din drivere, pt ca am schimbat fizic boxele din fata cu cele din spate si problema a persistat.

In filme am modificat volumul sonor al boxelor din spate (ma refer la filmele cu sunet AC3) direct din AC3Filter (am deblocat volumul pe spate)
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

Poti incerca driverele kxproject! :wink: Sunt foarte bune pe partea de auditie muzicala (lasa de dorit insa in privinta accelerarii 3D a sunetului... in jocuri).

Later edit: probabil ca nu am spus ce era mai important... aceste drivere permit o auditie "5.1" a unei surse stereo la o calitate incomparabil mai buna decat driverele Creative + CMSS. Am Audigy Platinum si imi place sa cred ca am urechea fina! :D Recomand tuturor pasionatilor de muzica (si cu placi Creative) sa incerce macar acesti driveri... In plus, acestia permit reglarea volumului independent pe fiecare din cele 6 canale audio. Cam asa arata mixerul KX:
Attachments
kxMixer2.jpg
kxMixer.jpg
Last edited by ricardo on Wed Oct 29, 2003 9:50 am, edited 4 times in total.
drankon

Post by drankon »

nu poti sa evaluezi corect lucrurile decat folosind o sursa reala de 5.1 adica un DVD sau un game cu 5.1 sau chiar 6-7.1 AC3 nu sunt toate 5.1 si oricum trebuie sa selectezi in ac3filter 5.1 iar mp3 sunt stereo totul ca si la filme se face prin CMSS care da senzatia de spatialitate insa nu tocmai perfect ...
danez

Post by danez »

Asa este.Aveti perfecta dreptate.Totusi, de ce am diferenta de volum al sonorului intre boxele "rear" si boxele "front" in filmele cu sunet AC3?De ce trbuie sa mut sliderul mai aproape de boxele "rear" desi eu ma pozitionez in centru pt. a avea o auditie optima?De ce sunetul pe. boxele "rear" este un pic mai modest calitativ?
zme-ul

Post by zme-ul »

Dezactiveaza functia CMSS si din Control Panel-ul AC3 selecteaza cate iesiri audio ai (sateliti + woofer).
bla bla
Post Reply