Aplicatii "CORPORATIE"
Moderator: Moderatori
Aplicatii "CORPORATIE"
credeti ca exista aplicatii (in special jocuri) concepute sa foloseasca in mod excesiv resursele unui calculator desi nu este nevoie, si ar fi posibil sa ajunga la acelasi rezultat cu mult mai putine resurse?
euu
- x3m_dimension
- Zâna Măseluţă
- Admin
Nu ma raportez la jocuri ci la un fapt concret intamplat ieri la mine in firma. Firma a cumparat un soft de gestiune/contabilitate blablabla numit B-Org (cica o combinatie intre c si Visual Basic). Ni s-a spus ca programul nu ruleaza decat pe calculatoare cu cel putin procesor la 800MHz si 256 MB Ram, chiar daca softul vechi facut in Delphi rula chiar bine pe un pII la 233 si 128 MB ram... a incercat omul sa ma abureasca ca cica se deschide mai greu la inceput si apoi ramane in cache... :-?
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Re: Aplicatii "CORPORATIE"
Nu stiu ce stii despre programare, dar intrebarea este cel putin aiurea.euufilip wrote:credeti ca exista aplicatii (in special jocuri) concepute sa foloseasca in mod excesiv resursele unui calculator desi nu este nevoie, si ar fi posibil sa ajunga la acelasi rezultat cu mult mai putine resurse?
Orice program comercial se supune legilor pietei, caci la ele te referi.
Aceste aplicatii sunt dezvoltate de echipe de programatori, graficieni, coordonatori, marketing, etc.
Pentru a reusi sa te mentii pe piata printr-un dead-line decent, cerut de cel care te finanteaza, orice proiect trebuie sa se desfasoare in cel mai scurt timp. Ori pentru asta structura codului trebuie simplificata la maxim.
Altfel, niste programatori entuziasti au facut niste filmulete accelerate de peste 10 minute care ocupau in jur de 64k.
Daca nu stiti despre ce este vorba sau vreti link, anuntati-ma si il gasesc si-l postez.
Re: Aplicatii "CORPORATIE"
Vorbesti cumva despre acesta?Toranaga wrote: Altfel, niste programatori entuziasti au facut niste filmulete accelerate de peste 10 minute care ocupau in jur de 64k.

- Attachments
-
- fr08v101.rar
- Demo in 64 KB
- (62.12 KiB) Downloaded 41 times
parerea mea personala este ca majoritatea jocurilor noi sau vechi .. cat si unele aplicatii nu isi justifica sistemul necesar ..
dar .. pt ca totul merge pe banda rulanta .. si creatorii cred ca toti au ultimul racnet de calculator .. vor aparea in continuare jocuri/proguri care vor cere mai mult decat ar fi normal
dar .. pt ca totul merge pe banda rulanta .. si creatorii cred ca toti au ultimul racnet de calculator .. vor aparea in continuare jocuri/proguri care vor cere mai mult decat ar fi normal
- Dr. Voidberg
- Moderator
Alea nu sunt filmulete. Toate efectele alea sunt facute real-time. Cu adevarat interesante sunt demo-urile 4k si 64k. Se gasesc o gramada la http://www.scene.org
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Radical dreamer
sunt de aceeasi parere cu Xscape. majoritatea isi construiesc enginul pe calculatoare puternice folosind functii standard ale limbajelor in care il concep neocupandu-se de optimizarea lor doar pentru a le scoate mai repede. sunt lucruri care ar putea rula pe sisteme mult mai slabe la aceleasi performante. dovada... stau atatea aplicatii opensource care ne demonstreaza lucrul asta si care sunt ... dupa parerea mea.. muncite.
euu
Totul tine de marketing... Daca eu, firma X te pot convinge ca aplicatia mea (neoptimizata pentru a rula si pe sisteme mai obsolete) isi merita banii, nu vad care este problema. (X isi spune:) Putin imi pasa ca exista alte firme, care ofera (pe mult mai putini bani sau chiar gratis) un program similar daca nu stiu sa si-l promoveze.
In ziua de azi, o idee nu inseamna nimic daca nu este impinsa de la spate de motorasul numit... marketing!
Iar ceea ce spui tu despre softwareul open source este... un mit
conform opiniei unui purtator de cuvant Gartner:
We will list the myths Federica Troni, a senior Gartner analyst, told the hundreds of PC system builders here at the conference.
1 Linux will be cheaper than Windows because StarOffice can be used instead of MS Office
2 Linux is free
3 No forced upgrades
4 Linux will require significantly less labour to manage
5 Linux will have a lower total cost of ownership than Windows because of available management tools
6 Hardware will be able to be kept longer if Linux is used or older hardware can be used
7 Applications will be cheap or free
8 Transferable skills
The Inquirer - Gartner claims there are eight Linux desktop myths
In ziua de azi, o idee nu inseamna nimic daca nu este impinsa de la spate de motorasul numit... marketing!
Iar ceea ce spui tu despre softwareul open source este... un mit

We will list the myths Federica Troni, a senior Gartner analyst, told the hundreds of PC system builders here at the conference.
1 Linux will be cheaper than Windows because StarOffice can be used instead of MS Office
2 Linux is free
3 No forced upgrades
4 Linux will require significantly less labour to manage
5 Linux will have a lower total cost of ownership than Windows because of available management tools
6 Hardware will be able to be kept longer if Linux is used or older hardware can be used
7 Applications will be cheap or free
8 Transferable skills
The Inquirer - Gartner claims there are eight Linux desktop myths
Last edited by ricardo on Mon Oct 27, 2003 10:20 pm, edited 1 time in total.
acum.. sa-mi fie scuzat limbajul dar multe firme sunt de-a dreptul nesimtite cand e vorba de marketing.
de multe ori intalnesti sisteme recomandate pe care nu se misca aplicatia respectiva. eu nu zic .. concurenta este mare dar tine putin si de bun simt.
am intalnit recomandari deastea si in reviste (presupun "sponsorizate") gen LEVEL.
o sa ziceti ca de ce nu incerci un demo inainte... dar sa fim seriosi ... o astfel de versiune exista numai la cine se poate lauda cu ceva... multi nu mai scot asa ceva. (???????????) si zic eu este un element demn de luat in seama cand achizitionam ceva.
de multe ori intalnesti sisteme recomandate pe care nu se misca aplicatia respectiva. eu nu zic .. concurenta este mare dar tine putin si de bun simt.
am intalnit recomandari deastea si in reviste (presupun "sponsorizate") gen LEVEL.
o sa ziceti ca de ce nu incerci un demo inainte... dar sa fim seriosi ... o astfel de versiune exista numai la cine se poate lauda cu ceva... multi nu mai scot asa ceva. (???????????) si zic eu este un element demn de luat in seama cand achizitionam ceva.
euu
ala e program facut cu picioarele, nu e facut intentionat sa utilizeze resurseleZana Maselutza wrote:Nu ma raportez la jocuri ci la un fapt concret intamplat ieri la mine in firma. Firma a cumparat un soft de gestiune/contabilitate blablabla numit B-Org (cica o combinatie intre c si Visual Basic). Ni s-a spus ca programul nu ruleaza decat pe calculatoare cu cel putin procesor la 800MHz si 256 MB Ram, chiar daca softul vechi facut in Delphi rula chiar bine pe un pII la 233 si 128 MB ram... a incercat omul sa ma abureasca ca cica se deschide mai greu la inceput si apoi ramane in cache... :-?

...
- Dr. Voidberg
- Moderator
Cu 64 de RAM o sa-ti mearga, dar ca naiba. Cel putin pe Celeronul meu la 713 MHz se misca absolut execrabil odata ce instalam programe.
Radical dreamer
Radical dreamer
Apropo de XP, ca sa ruleze decent ai nevoie de:
Celeron 433 MHz
64 MBRAM
Placa Video 16 Mb
Hard de 10 GB
Despre softurile facute de mantuiala doar ca sa-si vanda altii produsele:
exista!!; din pacate exista prea multe !!!
Chestia asta se datoreaza programatorilor nepriceputi care folosesc algoritme greoaie si ineficiente ; ma refer la cei cu VC++ care e jalnic din punct de vedere al vitezei.
Celeron 433 MHz
64 MBRAM
Placa Video 16 Mb
Hard de 10 GB
Despre softurile facute de mantuiala doar ca sa-si vanda altii produsele:
exista!!; din pacate exista prea multe !!!
Chestia asta se datoreaza programatorilor nepriceputi care folosesc algoritme greoaie si ineficiente ; ma refer la cei cu VC++ care e jalnic din punct de vedere al vitezei.
- Dr. Voidberg
- Moderator
Asa, de curiozitate, ai facut tu niste benchmark-uri serioase?Arpad wrote:ma refer la cei cu VC++ care e jalnic din punct de vedere al vitezei.

Radical dreamer
Radical dreamer
VC++ este un limbaj de granita proiectat pentru a face legaturile dintre
hard si soft(Ex: driverele pentru placa de sunet).Nu a fost proiectat pentru
a crea softuri.
Din 1990 o gramada de programatori au inceput sa foloseasca C++ si
pentru softuri din cauza ca acesta nu avea competitie viabila. Folosirea acestuia a dus la aparitiamultor erori de programare,la conflicte , la blocari de calulator....
Nu ma intelege gresit,C++ este un limbaj foarte bun dar nu pentru toate tipurile de aplicatii.Daca vrei sa creezi un Hub(Kazza) in C e ca si cum ai sapa cu Sapa de lemn!
Discutia despre (Jalnic din P.C. DVEDERE al vitezei) isi are locul pentru ca
folosirea unor limbaje necorespunzatoare duc la epuizarea in exces a resurselor.
hard si soft(Ex: driverele pentru placa de sunet).Nu a fost proiectat pentru
a crea softuri.
Din 1990 o gramada de programatori au inceput sa foloseasca C++ si
pentru softuri din cauza ca acesta nu avea competitie viabila. Folosirea acestuia a dus la aparitiamultor erori de programare,la conflicte , la blocari de calulator....
Nu ma intelege gresit,C++ este un limbaj foarte bun dar nu pentru toate tipurile de aplicatii.Daca vrei sa creezi un Hub(Kazza) in C e ca si cum ai sapa cu Sapa de lemn!
Discutia despre (Jalnic din P.C. DVEDERE al vitezei) isi are locul pentru ca
folosirea unor limbaje necorespunzatoare duc la epuizarea in exces a resurselor.
- Dr. Voidberg
- Moderator
Visual C++ NU este un limbaj, este un compilator de C si C++ impreuna cu un IDE.Arpad wrote:VC++ este un limbaj
Cat despre productivitate, caci cred ca la asta te referi cand vorbesti de jocul ala puzzle, Delphi sau C++ Builder sunt evident superioare.
Totusi nu sunt de acord cand zici ca executabilele generate de Visual C sunt mai lente. Eu am avut de facut un proiect comercial la un moment dat (o chestie cu un server de web si un webcam). L-am scris in Builder si mi-a iesit un executabil mare care se misca ok, si apoi l-am scris in Visual C folosind doar Win32 API (fara MFC) si mi-a iesit un executabil de 20 de k ce rula mult mai repede.
Radical dreamer
Radical dreamer
M-am jucat Delta Force 2 pe un pentium la 433 Mhz cu G-force II si mere foarte blocat(Din cauza ca nu este compatibil cu placile video Nvidia).
Cred ca este un exemplu bun.
Sau Tomb Raider II care mere cel mai bine pe 3dfx.
Daca nu ai o anumita placa video mere blocat s-au nu poti da detalii maxime.(altceva nu mi-o venit in minte)
Cred ca este un exemplu bun.
Sau Tomb Raider II care mere cel mai bine pe 3dfx.
Daca nu ai o anumita placa video mere blocat s-au nu poti da detalii maxime.(altceva nu mi-o venit in minte)
ai dreptate. o sa se ajunga acolo incat corporatii gen (nvidia, ati) o sa scoata enginuri gratuite dar care sa mearga doar pe placile lor. doamne fereste. o sa-mi ajunga calculatorul o consola. sau iau doua placi sau mai multe.
.
aici si microsoft e de vina cu a-l lor directx. de asta prefer opengl. nu depind de niste hoti. dar nu se stie cat o sa mai treaca pana o sa faca si astia ceva conpromisuri.

aici si microsoft e de vina cu a-l lor directx. de asta prefer opengl. nu depind de niste hoti. dar nu se stie cat o sa mai treaca pana o sa faca si astia ceva conpromisuri.
euu
- happyliviu
- Moderator
Stati sa trecem la 64 de biti... sa vezi atunci distractie... o sa trebuiasca sa avem si doua sisteme deoarece software-ul o sa fie ori pentru Intel ori pentru AMD... :o
groaznic!!
groaznic!!
Last edited by happyliviu on Fri Nov 14, 2003 10:59 am, edited 1 time in total.