Cambridge Soundworks MEGAWORKS 5.1 500w RMS!!!
Moderator: Moderatori
Cambridge Soundworks MEGAWORKS 5.1 500w RMS!!!
Intrebare:
Are cineva asa ceva! Sunt foarte curios!!! :o :o :o
Are cineva asa ceva! Sunt foarte curios!!! :o :o :o
Am si eu computer !
Ceva reviewuri...
Nu le-am ascultat
... dar poate te ajuta impresiile celor de la:
* Tom's Hardware
* Digit-Life
* Hardware Fusion
* GameSpy
Ca fapt divers, in SUA le poti gasi la un pret de sub 200$ (le-am vazut si cu 165$)...
Oricum, nu te vor ajuta prea mult parerile celorlalti: se stie ca in domeniul muzical, parerile sunt subiective si cel mai bine este sa te decizi... in functie de "urechea" ta!

* Tom's Hardware
* Digit-Life
* Hardware Fusion
* GameSpy
Ca fapt divers, in SUA le poti gasi la un pret de sub 200$ (le-am vazut si cu 165$)...

Oricum, nu te vor ajuta prea mult parerile celorlalti: se stie ca in domeniul muzical, parerile sunt subiective si cel mai bine este sa te decizi... in functie de "urechea" ta!
Last edited by ricardo on Tue Oct 07, 2003 12:38 am, edited 1 time in total.
Re: Ceva reviewuri...
Iar in Romania dublu...de ce oare?...romani astia or fi mai bogati ca americani sau mai stupid... :oops:ricardo wrote:Ca fapt divers, in SUA le poti gasi la un pret de sub 200$ (le-am vazut si cu 165$)...
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Din cauza transportului... poti cumpara din SUA (on-line) boxele la preturi sub 200$, dar cu tot cu transport vei iesi mai scump decat daca-ti iei direct de la noi...Amon_Ra wrote:Iar in Romania dublu...de ce oare?...romani astia or fi mai bogati ca americani sau mai stupid... :oops:ricardo wrote:Ca fapt divers, in SUA le poti gasi la un pret de sub 200$ (le-am vazut si cu 165$)...

off-topic: A aparut Logitech Z-680 la Flamingo. La pretul de ~ 25 de milioane de lei. Nu va inghesuiti prea tare... stiu ca e un chilipir!

Fratilor , nu mai aberati ! Eu mi-am luat de la SPOT cu 9 milioane DELL/Altec Lansing ADA 995 .... si pot sa va spun ca pentru ORICE apartament din Romania sunt arhisuficiente ... Subwooferul are 100 W RMS , satelitii 30 ( cred ) ... uitati-va si voi la revieweuri sa vedeti ce pot . Singurul impediment : n-au reglaje de nici un fel ( doar wooferul pt el insusi ) si sunt tot timpul in volum maxim --> un mic fasait , dar nederanjant , e acoperit de zgomotul sursei . In schimb , wooferul te scoala de pe scaun , jur !!!!!!
Locul 2 nu exista !
eu le-am ascultat si pot spune minusurile.
puterea nu suna a 500 w rms, subwooferul e cam comparativ cu satelitii, telecomanda cu fir. mi se pare aiurea ca la un sistem de peste 500$ sa ai telecomanda cu fir.
oricum pt un apartament e super tare. joaca geamurile.
mi se pare o optiune mai buna cea de la logitech pt ca ai si un decodor si o telecomanda. poate de asta e si un pic mai scump.
puterea nu suna a 500 w rms, subwooferul e cam comparativ cu satelitii, telecomanda cu fir. mi se pare aiurea ca la un sistem de peste 500$ sa ai telecomanda cu fir.
oricum pt un apartament e super tare. joaca geamurile.

mi se pare o optiune mai buna cea de la logitech pt ca ai si un decodor si o telecomanda. poate de asta e si un pic mai scump.
vreau sa mai spun ceva despre aceste boxe. genul acesta de boxe sunt foarte placute daca le poti cupla la o unitate externa. am vazut ca aia de la cambridge vand sisteme de sunet 5.1 de camera.
ideea super cu acest sistem e ca are putere mare si binenteles ca nu poti asculta la maxim dar daca asculti la jumate sau 3/4 din volum, te poti juca la volumul de bass si de inalte. mie imi place sa dau bass-ul cat mai tare si volumul oarecum mai incet. e de senzatie... si cel care are acest sistem nici macar nu are o placa de sunet pretentioasa... are un SB!Live...

uite un Cambridge SoundWorks Newton Theater T300 6.1 Speaker System and Marantz SR7300 6.1 Dolby Digital Home Theater Receiver, un sistem de nu mai putin de 2700$. asta inseamna cambridge!
sau ceva mai ieftin la 1000$.... Cambridge SoundWorks MovieWorks 208 and Onkyo TX-SR501 Dolby Digital Home Theater Receiver

asta din urma chiar imi place rau... si nici pretul nu e prea mare.. dar la noi cred ca ar ajunge la 1500 ca popa.
uite si ceva mai ieftin... Cambridge SoundWorks MovieWorks 58 and Sony STR-DE595 Dolby Digital Home Theater Receiver la doar 500$.

si ceva de calibru greu... Cambridge SoundWorks Newton Theater T500 7.1 and Marantz SR9300 7.1 Channel Dolby Digital Home Theater Receiver la ... 5000$.

eh? cam stiu ceva astia de la cambridge...
vad ca ii au parteneri pe marantz, onkyo si sony. asta da carte de vizita! 
site-ul lor: http://www.hifi.com
ideea super cu acest sistem e ca are putere mare si binenteles ca nu poti asculta la maxim dar daca asculti la jumate sau 3/4 din volum, te poti juca la volumul de bass si de inalte. mie imi place sa dau bass-ul cat mai tare si volumul oarecum mai incet. e de senzatie... si cel care are acest sistem nici macar nu are o placa de sunet pretentioasa... are un SB!Live...

uite un Cambridge SoundWorks Newton Theater T300 6.1 Speaker System and Marantz SR7300 6.1 Dolby Digital Home Theater Receiver, un sistem de nu mai putin de 2700$. asta inseamna cambridge!

sau ceva mai ieftin la 1000$.... Cambridge SoundWorks MovieWorks 208 and Onkyo TX-SR501 Dolby Digital Home Theater Receiver

asta din urma chiar imi place rau... si nici pretul nu e prea mare.. dar la noi cred ca ar ajunge la 1500 ca popa.
uite si ceva mai ieftin... Cambridge SoundWorks MovieWorks 58 and Sony STR-DE595 Dolby Digital Home Theater Receiver la doar 500$.

si ceva de calibru greu... Cambridge SoundWorks Newton Theater T500 7.1 and Marantz SR9300 7.1 Channel Dolby Digital Home Theater Receiver la ... 5000$.

eh? cam stiu ceva astia de la cambridge...

site-ul lor: http://www.hifi.com
nu stii niciodata de unde sare iepurele!
personal nu mi se pare scumpa varianta aia cu sony la 500$. daca ar fi la noi la acest pret ar fi de departe un best buy... insa la noi preturile sunt nesimtite.
le-am postat pt cum arata si ce stiu... iar megaworks-urile in varianta simpla nu mi se par vreo smecherie. exista alternative mult mai bune din punct de vedere al pretului si cu mai multe optiuni.
eu merg pe principiul ori raport pret/performanta ori super calitate fara sa te uiti la pret. nu-mi plac caile de mijloc, compromisurile...

personal nu mi se pare scumpa varianta aia cu sony la 500$. daca ar fi la noi la acest pret ar fi de departe un best buy... insa la noi preturile sunt nesimtite.
le-am postat pt cum arata si ce stiu... iar megaworks-urile in varianta simpla nu mi se par vreo smecherie. exista alternative mult mai bune din punct de vedere al pretului si cu mai multe optiuni.
eu merg pe principiul ori raport pret/performanta ori super calitate fara sa te uiti la pret. nu-mi plac caile de mijloc, compromisurile...
Eu nu pot sa zic decat ca megaworksurile mele se aud de nu se poate si nici nu le pot da la maxim,dar nici nu incerc ,ca deja la trei sferturi imi tremura vederea.Fasaituri in boxe alimentate dar fara semnal nu am .Sincer sa fiu,ma asteptam sa am oarecum un fashait la puterea pe care o are ,dar nimic.Nici nu-mi imaginam ca subwooferul ala ,asa mic cum e el,poate sa aibe o putere asa de mare si fara distorsiuni,iar cineva,care spunea ca subwooferul are o putere egala cu cea a satelitilor,cred ca s-a inselat amarnic.Daca le avea ,cred se convingea mai bine.Deci daca cineva vrea sa-si spuna parerea despre aceste boxe,ar ficazul sa le asculte mai intai,nu sa faca doar comparatii din datele tehnice.
bamsebms2 ce sens are sa-ti spun ca aia nu sunt 500W rms curati? ce sens are sa-ti spun atunci cand tu ai spus ca ai fost sau esti DJ sa-ti spun ca eu am fost DJ la un post de radio foarte ascultat in Bucuresti? ce sens are sa-ti spun ca printre cunostintele mele se numara si DJ destul de apreciati la ora asta in Bucuresti? ce sens are sa-ti spun ca sunt nebun cu musica?...
nu-mi place sa vorbesc despre mine si nici sa ma laud dar faptul ca tu tii sus si tare ca niste boxe de aproape 600$ sunt extraordinare eu zic NU. spun asta pt ca sunt oameni care citesc posturile si se vor gandi sa-si cumpere aceste boxe si e pacat de banii dati pe ele.
in alta ordine de idei, daca boxele in Romania ar avea acelasi pret ca acolo in Spania DA! atunci ar schimba datele problemei... insa la un calcul simplu cu TVA-ul inclus se duc spre 600$ ceea ce mi se pare enorm pt ce pot acele boxe.
cum a spus si cineva mai devreme, puterea oferita de un mai modest ADA995 este indeajuns pt o camera de bloc. am spus mai modest, doar prin prisma pretului pt ca Altec-urile au fidelitate.
putere + fidelitate = Klipsch.
in alta ordine de idei despre MegaWorks-uri, chestia aia cu BASH de la subwoofer nu e asa de noua. Yamaha foloseste asa ceva de ani de zile iar satelitii au doar un difuzor. or fi ele cu magnet de neodymium dar tot unul e. iar despre subwoofer, chestia e ca difuzorul are 8" (20cm) adica exact cat are si cel de la ADA890.
nu vad nimic spectaculos acolo. amplificarea e buna. nimic de comentat.

as putea admite, DA este un sistem foarte bun dar nu as putea admite ca merita insa pretul e exagerat pt asa ceva. mult prea exagerat!
nu-mi place sa vorbesc despre mine si nici sa ma laud dar faptul ca tu tii sus si tare ca niste boxe de aproape 600$ sunt extraordinare eu zic NU. spun asta pt ca sunt oameni care citesc posturile si se vor gandi sa-si cumpere aceste boxe si e pacat de banii dati pe ele.
in alta ordine de idei, daca boxele in Romania ar avea acelasi pret ca acolo in Spania DA! atunci ar schimba datele problemei... insa la un calcul simplu cu TVA-ul inclus se duc spre 600$ ceea ce mi se pare enorm pt ce pot acele boxe.
cum a spus si cineva mai devreme, puterea oferita de un mai modest ADA995 este indeajuns pt o camera de bloc. am spus mai modest, doar prin prisma pretului pt ca Altec-urile au fidelitate.
in alta ordine de idei despre MegaWorks-uri, chestia aia cu BASH de la subwoofer nu e asa de noua. Yamaha foloseste asa ceva de ani de zile iar satelitii au doar un difuzor. or fi ele cu magnet de neodymium dar tot unul e. iar despre subwoofer, chestia e ca difuzorul are 8" (20cm) adica exact cat are si cel de la ADA890.

as putea admite, DA este un sistem foarte bun dar nu as putea admite ca merita insa pretul e exagerat pt asa ceva. mult prea exagerat!
Dar cine a zis ca filtrul este doar de inalte?Este un filtru pt MEDII si inalte pt ca frecventa de taiere este de 150Hz.Iar cutia pt. subwoofer cat ai vrea sa fie de mare ca nu vorbim de cutii clasice pt. subwoofer.Daca e sa ma gandesc putin,eu am costruit nishte boxe in Romania dupa carte,ca au fost pasiunea mea, si bineinteles ca subwooferul nu avea in nici un caz dimensiunea celui din poza,ci 70 cm inaltime,30 latime si 28 in spate pt. un difuzor de 20cm,dar nu cred ca ai sa vezi vreodata la un sistem 5.1 ca subwooferul sa aibe astfel de dimensiuni.Daca gasesti tu si imi postezi o poza imi retrag cele spuse.Aici e vorba de un subwoofer nu de o boxa clasica pe 3 cai sau 2 cai.Swat Cat wrote:interesant :o :o pe ce finali e amplificare de la woofer???
mi se pare o tampenie filtrul de inalte din satelitiiiar cutia mi se pare cam mica pt woofer....deci singurul lucru pro pt. megaworks e calitatea sunetului.
In primul rand ca nu am afirmat ca sunt 500W curati,nu sunt atat de absur,ca daca pun 2 boxe de discoteca de 250W fiecare in casa cred ca nu mai ai tencuiala,dar este suficient sau prea puternic pt. un apartament.Nu zic ca are 500W,dar are destul cat sa-ti scoale vecinii de la doua ,trei etaje.Si nu fac propaganda la sistem ,dar avand in vedere ca eu le-am gasit mai ieftine aici,io zic ca este un raport bun pret/performanta.Si mai cred ca daca s-ar gasi in Romania sistemul la pretul pe care l-am dat eu(360? cu TVA inclus),cred ca s-ar vedea altfel lucrurile,nu credeti.Daca ar fi fost sa cumpar in Romania nu cred ca as fi optat pt. sistemul asta care dupa cum am vazut este exagerat de mult.saint wrote:bamsebms2 ce sens are sa-ti spun ca aia nu sunt 500W rms curati? ce sens are sa-ti spun atunci cand tu ai spus ca ai fost sau esti DJ sa-ti spun ca eu am fost DJ la un post de radio foarte ascultat in Bucuresti? ce sens are sa-ti spun ca printre cunostintele mele se numara si DJ destul de apreciati la ora asta in Bucuresti? ce sens are sa-ti spun ca sunt nebun cu musica?...
in alta ordine de idei despre MegaWorks-uri, chestia aia cu BASH de la subwoofer nu e asa de noua. Yamaha foloseste asa ceva de ani de zile iar satelitii au doar un difuzor. or fi ele cu magnet de neodymium dar tot unul e. iar despre subwoofer, chestia e ca difuzorul are 8" (20cm) adica exact cat are si cel de la ADA890.nu vad nimic spectaculos acolo. amplificarea e buna. nimic de comentat.
Ca o rugaminte personala, data viitoare cand dai quote, editeaza reply-ul astfel incat pozele sa nu mai apara. 10x @Allexutzu
Pt Alexutzu:sorry,nu asta a fost intentia.
Pt. Swat Cat: Cel care a postat pozele poate stie si ce finali sunt.Eu unul nu mi-am desfacut cutia si nici nu intentionez ca este in garantie.Daca o sa gasesc ceva pe net o sa te anunt.Cat despre filtre:si eu stiu sa fac filtre active dar cred ca au avut un motiv de nu au apelat la ele,ca altfel nu vad o explicatie plauzibila.Tehnic vorbind,ne intoarcem in anii '80.
Pt. Swat Cat: Cel care a postat pozele poate stie si ce finali sunt.Eu unul nu mi-am desfacut cutia si nici nu intentionez ca este in garantie.Daca o sa gasesc ceva pe net o sa te anunt.Cat despre filtre:si eu stiu sa fac filtre active dar cred ca au avut un motiv de nu au apelat la ele,ca altfel nu vad o explicatie plauzibila.Tehnic vorbind,ne intoarcem in anii '80.
OFF-TOPIC!bamsebms2 wrote:Pt. Swat Cat: Cel care a postat pozele poate stie si ce finali sunt.
Nu stiu ce finali sunt! Nici nu m-a interesat acest subiect pt ca am ceva impotriva firmei CREATIVE. Cand mi-am luat o carcasa Antec Sonata, modelul in sine are pe front panel connector de firewire si am zis pt ca nu aveam firewire pe placa de baza sa incerc sa conectez acel port la iesirea de pe placa de sunet Audigy. Nu am gasit nicaieri la CREATIVE schema pinilor de la mufa de pe placa si mi s-a parut urat. Ca sa te poti folosi de acea mufa tre' sa achizitionezi o varianta de Audigy cu front panel. Chestie de marketing, ia-o tu cum vrei... mie mi s-a parut urat!
Cum ar fi daca ASUS nu ar da schema pinilor si ar spune... vrei front panel cu firewire? atunci cumpara un front panel de la noi!
Pana la urma am gasit schema pe un forum si am folosit-o dar... o firma care tine la clienti nu face asa ceva. Punct!
Am vindut unui prieten aceste boxe.
La pretul de aici sunt niste naspeturi; enerveaza atit lipsa telecomenzii wireless cit si faptul ca vinzatorii au luat de buna ideea cu 500W RMS; le-am comparat cu Genius HT 5.1 si personal cred ca se aud mai puternic, dar basul nu este la fel de cald, iar lipsa tweeterelor este impardonabila.
Deci nu merita!
La pretul de aici sunt niste naspeturi; enerveaza atit lipsa telecomenzii wireless cit si faptul ca vinzatorii au luat de buna ideea cu 500W RMS; le-am comparat cu Genius HT 5.1 si personal cred ca se aud mai puternic, dar basul nu este la fel de cald, iar lipsa tweeterelor este impardonabila.
Deci nu merita!
Au aparut Creative GigaWorks S570!

A New Level Of Power And 7.1 Performance
- THXŽ Certified 7.1 Speaker System - with CMSSŽ upmix to also work with 5.1 & 6.1 sound cards
- Two-way satellite speakers - with titanium supertweeters for high-end frequency response up to 40kHz
- 700 Watts of Power - including 210 Watt subwoofer
- Wireless Remote and Audio Control Pod - with M-PORT? for streaming audio from compatible NOMADŽ MuVoŽ MP3 players
Pret? 499$!

A New Level Of Power And 7.1 Performance
- THXŽ Certified 7.1 Speaker System - with CMSSŽ upmix to also work with 5.1 & 6.1 sound cards
- Two-way satellite speakers - with titanium supertweeters for high-end frequency response up to 40kHz
- 700 Watts of Power - including 210 Watt subwoofer
- Wireless Remote and Audio Control Pod - with M-PORT? for streaming audio from compatible NOMADŽ MuVoŽ MP3 players
Pret? 499$!
Dragii mei , nu va suparati pe mine, dar mie mi se pare cam deplasata si inutila goana asta dupa sutele de wati la un sistem audio pt PC ( exceptam cazul celor care au f multi bani si nu au ce sa faca cu ei ) . Parerea mea este cain 300-350 euro poti sa-ti achizitionezi un 5.1 absolut suficient pentru apartament . Sigur , si pe mine m-ar incanta ideea de a avea un sistem Cambridge SoundWorks Newton Theater T500 7.1 and Marantz SR9300 7.1 Channel Dolby Digital Home Theater Receive acasa ... dar hai sa fim seriosi ! Asa ceva cere o camera cat apartamentul meu cu 2 camere ca sa-si etaleze valoarea ... plus ca mai bine imi iau un Opel Vectra la banii astia
Mie incepe sa mi sa para ca ADA-urile 995 pe care le am acum sunt cam prea mult si ca de fapt mai bine imi luam unele mai slabe ( si mai ieftine ) . De ce ? - pt ca la 3/4 din volum incep sa-mi zornaie toate prin camera ... si nu ma mai incanta asa de mult subwooferul de 100 w ... ca are 100 W ( decat atuci cand ma dau mare la prieteni
)

Locul 2 nu exista !
Zilele trecute ma utiam pe net pentru a vedea niste boxe pentru a le achizitiona in scopul sonorizarii (puternice) unei sali de ~ 250 metri patrati. Optiunile mele ar fi:
1. Creative Cambrige Megaworks 5.1 550THX 70WX5+150WX1=500W la un pret de aprox 400$
2. Logitech - Z-560 4.1THX 53WX4+188WX1=400W la un pret de aprox 350$
3. Logitech - Z-2200 - 2.1THX 200W 120WX1+40WX2=200W la un pret de aprox. 250$
Din cauza ca tebuie sa folosesc un PC mai vechi m-a gandit sa iau acestuia si o placa de sunet noua ceva de genul Creative Sound Blaster Live 5.1 40$
M-am gandit sa iau si un mixer audio MX 360(9497) cu doua canale de aprox. 100$
Inca nu m-am decis ce sa iau :
ori unul din cele trei sisteme de boxe de mai sus ori niste incinte acustice de mare putere SONY MF 500H RMS 200W de aprox. 250$.
:evilbat:
1. Creative Cambrige Megaworks 5.1 550THX 70WX5+150WX1=500W la un pret de aprox 400$
2. Logitech - Z-560 4.1THX 53WX4+188WX1=400W la un pret de aprox 350$
3. Logitech - Z-2200 - 2.1THX 200W 120WX1+40WX2=200W la un pret de aprox. 250$
Din cauza ca tebuie sa folosesc un PC mai vechi m-a gandit sa iau acestuia si o placa de sunet noua ceva de genul Creative Sound Blaster Live 5.1 40$
M-am gandit sa iau si un mixer audio MX 360(9497) cu doua canale de aprox. 100$
Inca nu m-am decis ce sa iau :
ori unul din cele trei sisteme de boxe de mai sus ori niste incinte acustice de mare putere SONY MF 500H RMS 200W de aprox. 250$.
:evilbat:
C-tin
Boxe
Salut. Ziceai ca ai Creative SoundWorks 2.1 Digital???RObinetu wrote:MI se par super mishjto, yo am acum Creative 2.1 digital si se aud excelent.Dar vreau sa-mi iau megaworks-urile...
Ca eu inca mai caut boxele astea, mi-ai placut la nebunie cand le-am ascultat si eram gata gata sa le cumpar dar au facut aia de la firma mismasuri cu mine si mi s-au anulat toate planurile

Boxe
Salut. Ziceai ca ai Creative SoundWorks 2.1 Digital???RObinetu wrote:MI se par super mishjto, yo am acum Creative 2.1 digital si se aud excelent.Dar vreau sa-mi iau megaworks-urile...
Ca eu inca mai caut boxele astea, mi-ai placut la nebunie cand le-am ascultat si eram gata gata sa le cumpar dar au facut aia de la firma mismasuri cu mine si mi s-au anulat toate planurile

cu megaworks-urile astea se schimba un pic problema. astea da boxe!
http://www.tomshardware.com/video/20031 ... er-09.html
pe site la creative vad ca apar in 2 variante 7.1 si 5.1. vad ca au si telecomanda si mai stiu cate ceva... sa fiu sincer un sistem din asta ma tenteaza si pe mine...:
http://www.creative.com/products/produc ... rodid=9304
http://www.creative.com/products/produc ... rodid=9306
iar astea sunt mai slabute ca putere insa dau bine intr-o sufragerie de flacau:
http://www.creative.com/products/produc ... rodid=9392
http://www.tomshardware.com/video/20031 ... er-09.html
pe site la creative vad ca apar in 2 variante 7.1 si 5.1. vad ca au si telecomanda si mai stiu cate ceva... sa fiu sincer un sistem din asta ma tenteaza si pe mine...:
http://www.creative.com/products/produc ... rodid=9304
http://www.creative.com/products/produc ... rodid=9306
iar astea sunt mai slabute ca putere insa dau bine intr-o sufragerie de flacau:
http://www.creative.com/products/produc ... rodid=9392