RDS Unlimited acum limitat!
Moderator: Moderatori
RDS Unlimited acum limitat!
RDS incepe sa-si arate si slabiciunile.Fratilor abonamentul de 39$RDS nelimitat,acum a devenit limitat la 10G,ce se depaseste se tarifeaza cu 1 cent pe Mega.Pacat cind credeam ca incepe sa se miste ceva si pe la noi, e uluitor ce se intampla! :x :x :x .
The 7 day`s Theory
Nu ma refeream la aia de la tine, aia au gargaunii lor. Pe-acolo pe linga tine, canadienii practica sportul asta. Pe primele locuri, Australia si Noua Zeelanda. Vine tare din urma si Europa: Belgia, Olanda, Austria. Si pe suedezi se practica. De Spania si Portugalia nu mai vorbim, e jaf la drumul mare.
-
suedia si limitele de trafic !?!?/ mwahahahhahahahahaNinja wrote:Nu ma refeream la aia de la tine, aia au gargaunii lor. Pe-acolo pe linga tine, canadienii practica sportul asta. Pe primele locuri, Australia si Noua Zeelanda. Vine tare din urma si Europa: Belgia, Olanda, Austria. Si pe suedezi se practica. De Spania si Portugalia nu mai vorbim, e jaf la drumul mare.
*snip*... poate la abonamente de 2$//luna...
§řMę ţęřţŁę T꣣ Mę THŞT ď ńęęĐ HęŁţ...
§řMę ţęřţŁę çŞń FľçK řFF ŞńĐ Gř Tř H꣣...
Dap... am deja 5,5 GB trafic de la inceputul lunii si deja downloadul merge acum pe la 8-9 KBps (speedometer imi arata 106 kbps latime de banda, iar masoara-ti-viteza doar 78 kbps).spyonu wrote:la fel e si la astralul de 29...e nelimitat , dar daca depasesti 5 sau 6 giga nu mai ai prioritate. (singura diferenta e ca nu platesti in plus...desi la cum iti va veni dl dupa cei 5-6 giga, nu cred ca mai stai sa dl ceva)
Oricum, avand in vedere ca nu am avut netul intrerupt decat 45 de minute in ultimele 3 luni (cel putin cat am stat eu la calculator - si stau ore buna in fiecare zi) sunt multumit de serviciile lor.
Ma intreb insa ce i-a determinat pe cei de la RDS sa ia o asemenea decizie. Cel mai rau este de cei care aveau mini-retele de cateva persoane si faceau trafic intens. Ca persoana singura pe abonament, cred ca m-as putea incadra (la limita!) in acei 10 GB.
In acest caz, abonamentul astral de 29$ este net superior ofertei RDS. Pacat ca au zonele bine "delimitate" si concurenta reala nu prea exista! :-?
Totusi.Mi se pare normal ca cei deja abonati care au deja un abonament de un an la ei sa nu primeasaca kick-ul asta,dupa ce cumperi modemul lor,platesti factura la zi mi se pare extraordinar de dubios.Politica de marketing pe care o practica este o politica tip"teapa">>lasa-i pe fraieri sa faca abonamente mari de 39$ si apoi le dam cu tifla.Ori maybe chiar nu se asteptau sa fie o cerere asa de mare,am auzit de retele de 8 sisteme care impart un IP-RDS si au incercat sa mai stagneze un pic dupa ce si-au facut piata>>>bineneteles asta din cauza ca echipamentele nu le mai permit mai mult.Dupa cum stim internetul prin cablu cu citi mai multi utilizatori cu atat mai mica viteza.
The 7 day`s Theory
http://www.bostream.com/page.php?xml=sw ... xt=private Uita-te in josul paginii *snip*PARAMEDICS wrote: suedia si limitele de trafic !?!?/ mwahahahhahahahaha
mori mah cu ineptiile tale... poate la abonamente de 2$//luna...
http://www.telia.se/pw/privat/link.do?channelId=-76432 inca un exemplu. Fishbone, poate o atentionare n-ar strica, se pare ca e cronic.
Pana una alta, poate imi explicati si mie care e diferenta structurala intre rdslink si rdsnet. Ma refer la structura retelei (cu ce difera)! Sau e vorba de aceeasi retea si limitarea este din soft? Stiu ca exista abonamente diferite si mult mai multe avantaje in cazul rdsnet (personal, pentru o mini-retea cred ca asta e solutia).
On Topic: nu ai ce face, Makavely... probabil ca RDS are trecut in contract ceva de genul "RDS isi rezerva dreptul de a modifica ofeta in urmatoarele conditii...". Cu toate ca nu mi se pare nici mie corect.
Ca o paralela (poate nereusita) e ca si cum Connex-ul mi-ar fi modificat abonamentul meu de telefonie mobila (am cent 500 - de mai multa vreme, dar din primavara nr de minute incluse pentru noile abonamente Cent s-a redus la 200 - cu siguranta as fi facut "scandal" daca imi reduceau si mie numarul de minute la tarif special - bine ca au ramas tot 500...)
On Topic: nu ai ce face, Makavely... probabil ca RDS are trecut in contract ceva de genul "RDS isi rezerva dreptul de a modifica ofeta in urmatoarele conditii...". Cu toate ca nu mi se pare nici mie corect.
Ca o paralela (poate nereusita) e ca si cum Connex-ul mi-ar fi modificat abonamentul meu de telefonie mobila (am cent 500 - de mai multa vreme, dar din primavara nr de minute incluse pentru noile abonamente Cent s-a redus la 200 - cu siguranta as fi facut "scandal" daca imi reduceau si mie numarul de minute la tarif special - bine ca au ramas tot 500...)
Last edited by ricardo on Tue Nov 11, 2003 12:17 am, edited 2 times in total.
Ninja te inteleg ca nu stai in Romania in prezent dar fi atent la discutie.Sa-ti fac un rezumat>>de curind mai precis astazi RDS un mare provider de internet in Romania a anuntat oficial ca unul din abonamentele sale mai precis abonamentul Cablelink de 39$ nelimitata ca trafic, va fi limitat la 10G iar ce se depaseste se va taxa cu 1 cent pe Mega trafic(download sau upload).Parerea mea ca si client vechi de un an cu acest tip de abonament este ca RDS-ul nu-si onoreaza contractul semnat cu mine!
The 7 day`s Theory
Stiu despre ce e vorba, am citit thread-ul si am vazut si pe pagina lor. In contract nu cred ca scrie nimic de garantari de viteze, uptime, modificari de pret,etc. Nu cred ca au incalcat termenii contractului, ar fi sinucidere. Deci noi stam la discretia lor,nu invers. Valabil oriunde. Vreo 2 isp-isti de prin zona au facut git ca din cauza p2p-ului a crescut prea mult traficul pe upload (adevarul e ca e destul de mult, de la 1mega in sus). Deci se intimpla si la case mai mari.
Cu alte cuvinte n-ar strica revizuirea termenilor din contract.
Mie oricum mi se pare un risc super-mare ca un ISP sa-ti garanteze tie o anumita rata de transfer. Nu am vazut inca un ISP in US sa garanteze ceva la consumatorul de rand, poate pentru liniile de business si chiar si in acel caz ma cam indoiesc, luand in considerare implicatiile:
Gigel pacheteaza bine de tot node-ul pe care un alt client la ISP are linie garantata si evident ii va merge si lui prost. Acest client face niste teste, tine niste log-uri apoi da in judecata ISP-ul. Iar conform contractului are dreptul la despagubiri, hence nema garantii la trafic.
Mie oricum mi se pare un risc super-mare ca un ISP sa-ti garanteze tie o anumita rata de transfer. Nu am vazut inca un ISP in US sa garanteze ceva la consumatorul de rand, poate pentru liniile de business si chiar si in acel caz ma cam indoiesc, luand in considerare implicatiile:
Gigel pacheteaza bine de tot node-ul pe care un alt client la ISP are linie garantata si evident ii va merge si lui prost. Acest client face niste teste, tine niste log-uri apoi da in judecata ISP-ul. Iar conform contractului are dreptul la despagubiri, hence nema garantii la trafic.
Bineinteles ca fiecare o sa zica: sintem cei mai..., avem cea/cel mai...Ocean Soul wrote:Ma uitam pe site si am vazut chestia aceasta. In josul paginii zice caAstia mai vand multe gogoshi ?ai cel mai tare tip de Internet cu putinta in lume (pe bune!)
Bineinteles ca pot modifica tarifele in orice fel, dar cu un minim de preaviz. Clauza asta exista in acest contract, dupa cum exista si in contractele de la Connex, Zapp, Orange, RTC, etc.
Eu cred ca trebuie deja sa va ganditi ca ati primit preavizul.
Dati un telefon sa relatii cu clientii la ei si veti vedea cum sta treaba.

Am fost informati si in format electronic.Toranaga wrote:Bineinteles ca pot modifica tarifele in orice fel, dar cu un minim de preaviz. Clauza asta exista in acest contract, dupa cum exista si in contractele de la Connex, Zapp, Orange, RTC, etc.
The 7 day`s Theory
-
Concurenta va intra serios cand se vor "deschide portile" cu exteriorul, pana atunci cam greu. Eventual sa intre un competitor din afara care-si aduce linia pana in Ro. Faptul ca exista deja firme straine de comunicatii care nu indraznesc sa mishte multe ma cam pune pe ganduri [vezi AT&T]. Ceea ce spui tu Tepes ar fi intr-adevar o chestie foarte benefica, problema este ca asa ceva merge mana in mana cu alte lucruri, sistemul judiciar ca sa dau un exemplu. Plus ca romanu' s-a cam invatat sa fie condus si sa-i fie spus. Cati ma intreb s-ar grupa si ar lua atitudine in numar, ca numai asa vad eu sanse de succes. Ca se trezeste cate unul ici-colo, nu prea-i asculta lumea. Ma insel?
Si in strainatate e concurenta, si unora nu le pasa,au monopol, ba chiar cresc preturile incet si sigur, vezi ieftinirile SBC, Verizon vs. cresterile de preturi la cable. Cred ca fishbone ne poate confirma, cit a fost pretul la inceput si cit a fost cind a terminat contractul.TepesII wrote:Parerea mea este ca in romania ar trebuie cumparatorul sa se implice activ in scrierea contractului cum se face in strainatate (tari ca SUA Canada ) si atata timp cat nu vine cineva sa le faca concurenta cu acesta clauza nu vom ajunge NICAIERI in Europa.
Ninja wrote:
fishbone wrote
Si aici ai dreptate ca sa aiba un cuvant de spus trebuie sa fie multi si nu cred ca s-ar grupa multi romani pentru asta ca totit nu vedem decat problemele noastre imediate darmite pe a altora.
Da, acesta este reversul monedei cand cineva devine prea puternic nu mai poate avea concurenta dar sa nu uitam ca la inceput cu totii au avut si inca mai au. Tot mai ai optiunea sa te duci la un provider care are ceea ce te intereseaza pe tine.Magnatii tot magnati vor fi.Si in strainatate e concurenta, si unora nu le pasa,au monopol, ba chiar cresc preturile incet si sigur, vezi ieftinirile SBC, Verizon vs. cresterile de preturi la cable. Cred ca fishbone ne poate confirma, cit a fost pretul la inceput si cit a fost cind a terminat contractul.
fishbone wrote
Da ai dreptate aici, nu te pot contrazice. Dar nu as da vina pe firmele straine ca ei orice fac se lovesc de un adevarat zid al birocratiei si alte lucruri care nu vor fi mentionate. Ei nu sunt obisnuiti cu sistemul din Romania care este mult diferit de al lor. Ei sunt cu adevarat capitalisti pe cand noi ne jucam doar.Concurenta va intra serios cand se vor "deschide portile" cu exteriorul, pana atunci cam greu. Eventual sa intre un competitor din afara care-si aduce linia pana in Ro. Faptul ca exista deja firme straine de comunicatii care nu indraznesc sa mishte multe ma cam pune pe ganduri [vezi AT&T]. Ceea ce spui tu Tepes ar fi intr-adevar o chestie foarte benefica, problema este ca asa ceva merge mana in mana cu alte lucruri, sistemul judiciar ca sa dau un exemplu. Plus ca romanu' s-a cam invatat sa fie condus si sa-i fie spus. Cati ma intreb s-ar grupa si ar lua atitudine in numar, ca numai asa vad eu sanse de succes. Ca se trezeste cate unul ici-colo, nu prea-i asculta lumea. Ma insel?
Si aici ai dreptate ca sa aiba un cuvant de spus trebuie sa fie multi si nu cred ca s-ar grupa multi romani pentru asta ca totit nu vedem decat problemele noastre imediate darmite pe a altora.
Cand serviciul mi-a fost activat plateam $45/lunaNinja wrote:Cred ca fishbone ne poate confirma, cit a fost pretul la inceput si cit a fost cind a terminat contractul.
3 luni mai tarziu divizia de Cable TV/internet a fost cumparata de la AT&T de catre Comcast.
Pretul a urcat la $50/luna, serviciile au ramas neschimbate
Cand eu mi-am anulat serviciul acum 1 luna plateam $60/luna
Totusi, Comcast au dublat latimea de banda pentru o scumpire de numai $10/luna cred. Astfel ofereau 768 kbps upstream si 3 mbps downstream.
Ramane de vazut cum evolueaza si la ei preturile.
Deci da, pretul a urcat putin cate putin. De la $45 am ajunst sa dau $60.
Eu nu stiu ce-ti faci tu probleme...eu cred ca daca va face abonamentul si 100$/luna tot e bine...la un salariu de minim 900$...sau poate mai mare...60$/luna e un chilipir.fishbone wrote:Deci da, pretul a urcat putin cate putin. De la $45 am ajunst sa dau $60.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Nu-si face deloc probleme in privinta lor. Era foarte multumit de Comcast. Totusi gandeste-te cum a fi sa ai 768kbps upstream si 3MBps downstream la 60$... Raiul pe Pamant, din cate ne priveste pe noi romanii de rand.Amon_Ra wrote:Eu nu stiu ce-ti faci tu probleme...eu cred ca daca va face abonamentul si 100$/luna tot e bine...la un salariu de minim 900$...sau poate mai mare...60$/luna e un chilipir.fishbone wrote:Deci da, pretul a urcat putin cate putin. De la $45 am ajunst sa dau $60.
+RIP+ Undernet... | last.fm
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
- chrisTopher
-
adica 10$/gb ..hmmm... cam multcimi wrote:Este corect ce a scirs xen_chris cu o mica diferenta, ce se depaseste peste 10 GB se taxeaza cu 1cent/MB
Bafta!
oricum e clar ca aceasta masura e din cauza celor care sint cite 10-15 pe un abonament si fac trafic nonstop
§řMę ţęřţŁę T꣣ Mę THŞT ď ńęęĐ HęŁţ...