Divinităţi, religii, credinţe
Moderator: Moderatori
Nu detin tot adevarul. Eu si altii in lumea asta credem altfel decat tine. Acelasi lucru as putea spune eu despre voi. Pur si simplu discutam.smoke wrote:...parca spune altceva in biblie...Noi suntem muritori si pentru noi totul are un sfarsit si inceput pt ca murim.
...si mie imi pare rau ca ai luat-o drept jignire...vezi ca a tradus mai bine cuvintele mele Zana...si pe de alta parte nu-miplac oamenii care considera ca detin adevarul suprem si ceilalti ar face bine sa-i asculte - au fost destui de-a lungul timpului si nici unul nu a facut bine pana la urma...Imi pare rau ca intervenim cu jigniri de genul: "Nu avem cu cine vorbi"
Nu e nimeni in lumea asta care sa detina tot adevarul.
...e felul tau de a pune problema - ca si cum ce spui tu e adevarat, demonstrat si acceptat de majoritatea iar noi cei care avem ceva impotriva suntem niste bieti nestiutori...cel putin asa imi suna mie..no offence
...da tu crezi ca macar o parte tot o stii, right ? :lol:Nu e nimeni in lumea asta care sa detina tot adevarul.
Marturisesc ca am citit Biblia de 3 ori la rand si citesc saptamanal din ea. Nu ma credeti acum un maniac. Am si eu seviciu, sunt bine platit, am prietena, dar totusi vreau sa ma lamuresc odata cu existenta asta a LUI Dumnezeu. Sunt destule dovezi ca exista. Acelasi lucru se poate spune si despre Satan.
Cat despre adevar...., caut sa descopar cat mai mult. Sunt foarte multe lucruri in Biblie pe care nu le inteleg deocamdata, dar stiu de asemenea ca sunt multe si cele pe care nu le voi intelege niciodata.
Cat despre adevar...., caut sa descopar cat mai mult. Sunt foarte multe lucruri in Biblie pe care nu le inteleg deocamdata, dar stiu de asemenea ca sunt multe si cele pe care nu le voi intelege niciodata.
Am cautat si pe internet destul site-uri religioase - stiintifice, dar e saracie cam mare.smoke wrote:...atat timp cat te rezumi la a citi doar biblia...
Totusi am dat de ceva carti interesante. Deocamdata una concludenta e la un prieten si nu pot cita din ea ("Si totusi Biblia este adevarata"). Este scrisa de arheologi si oameni de stiinta, sau cuprinde descoperirile lor.
Si totusi tu de ce alegi partea cealalta?smoke wrote:- crede-ma ca nimic nu e concludent in problema asta...
...pt fiecare argument adus de respectivii in cartea aia exista cel putin un contraargument in alta carte...
Pt ca cei care sunt mai religiosi sunt considerati dusi? Nu te-ai intrebat niciodata daca Dumnezeu vrea ceva de la tine, sau are un plan cu tine?
Cred ca Dumnezeu este vazut ca un mit. Dar atunci de ce se scrie despre el?
Spune-mi un subiect despre care a curs atata cerneala si acel "lucru" nu a existat!!!
Cred ca nimanui nu i-ar strica putin interes pentru a vedea cum a ajuns Biblia sa fie cartea cea mai raspandita din lume.
Last edited by DjKlausz on Fri Nov 07, 2003 1:06 am, edited 1 time in total.
vreti sa stiti adevarul? adevarul este ca NIMENI nu il cunoaste... citind pe internet, in biblie, in filozofie, oriunde, veti afla doar parerile si presupunerile altor OAMENI, care nici ei nu detin adevarul, ci doar presupun.
A, si mai e un adevar! De existenta lui Dumnezeu veti afla in mod sigur.
Cand veti muri
Cand veti muri
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
Gresit! Nu cand veti muri ci cand veti invia!Tresty wrote:vreti sa stiti adevarul? adevarul este ca NIMENI nu il cunoaste... citind pe internet, in biblie, in filozofie, oriunde, veti afla doar parerile si presupunerile altor OAMENI, care nici ei nu detin adevarul, ci doar presupun.
Cand veti muri
- dragon_reborn
Mie problema mi se pare simpla - fie crezi in ceva cu adevarat caz in care nu ai nevoie de dovezi, fie nu crezi.Se numeste credinta tocmai pentru ca nu are nevoie de dovezi stiintifice sau de alta natura asa ca internetul sau cartile nu prea cred ca o sa te lamureasca cu ceva.djclausz wrote: dar totusi vreau sa ma lamuresc odata cu existenta asta a LUI Dumnezeu.
Let the Dragon ride again on the winds of time.
Eu cred ca nu intelegi coneptul de a invia din biblie... nu inseamna ca invii si revii pe pamant... ci ca invii si ramai in rai sau iad! atunci sigur dupa moarte vei afla daca exista Dumnezeu sau nu! ce atata graba?djclausz wrote:Gresit! Nu cand veti muri ci cand veti invia!Tresty wrote:vreti sa stiti adevarul? adevarul este ca NIMENI nu il cunoaste... citind pe internet, in biblie, in filozofie, oriunde, veti afla doar parerile si presupunerile altor OAMENI, care nici ei nu detin adevarul, ci doar presupun.
Cand veti muri
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
Da. Ai dreptate. Dar daca nu cauti ceva, nu o sa ai nici credinta.dragon_reborn wrote:Mie problema mi se pare simpla - fie crezi in ceva cu adevarat caz in care nu ai nevoie de dovezi, fie nu crezi.Se numeste credinta tocmai pentru ca nu are nevoie de dovezi stiintifice sau de alta natura asa ca internetul sau cartile nu prea cred ca o sa te lamureasca cu ceva.djclausz wrote: dar totusi vreau sa ma lamuresc odata cu existenta asta a LUI Dumnezeu.
Eu am avut credinta ca o sa gasesc dovezi si am gasit. Voi ati vrut sa gasiti dovezi ca Dumnezeu nu exista si ati gasit. Totul depinde de ce vrei sa crezi.
Ma asteptam ca in topicul asta sa discutam de exemplu: Cum vede fiecare sfarsitul lumii, sau daca Dumnezeu intervine in vietile noastre, nu chestii elementare.
Eu am ales sa cred in Dumnezeu. Nu pot hotari pe nimeni sa creada ceea ce cred eu. Numai voi puteti lua hotararea asta. Sper sa gasiti adevarul daca asta cautati. Cine va vrea sa stie exact adevarul il va gasi. Fara sa plece in cautarea asta cu prejudecati.
Tresty:
Asta am vrut sa spun si eu. Dar am scurtat. Unii vor invia pentru viata vesnica, iar altii pentru moarte vesnica (nu chin vesnic).
- dragon_reborn
"Nothing is easier than self-deceit. For what each man wishes, that he also believes to be true."djclausz wrote: Da. Ai dreptate. Dar daca nu cauti ceva, nu o sa ai nici credinta.
Eu am avut credinta ca o sa gasesc dovezi si am gasit. Voi ati vrut sa gasiti dovezi ca Dumnezeu nu exista si ati gasit. Totul depinde de ce vrei sa crezi.
Demostene
- Zâna Măseluţă
- Admin
Parca spuneai ca toti criminalii se duc in iadul lor personal unde vor arde mocnit, daca si ei vor invia, unde-i hazul cu raiul si iadul, cu raul si bunul?djclausz wrote:Toti vom invia! Cel putin asa sustine Biblia. Eu vreau sa o cred.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
1) Adevarul nu este un concept filozofic ci o persoana . Iisus Hristos a spus : "Eu sunt Calea , Adevarul si Viata " .
2) In Biserica Ortodoxa dogma despre suflet si inviere este urmatoare : la moarte , sufletul omului se duce la judecata lui Dumnezeu . Aici are loc judecata particulara si in functie de faptele sale , omul ajunge in rai , care este un inceput de fericire sau in iad care este un inceput de suferinta . La noi sunt si rugaciuni pentru morti si acestea pot imbunatatii starea raposatului . La sfarsitul lumii acesteia , va fi a doua venire a lui Hristos . De data aceasta nu va veni smerit , ca un om , ci ca un Dumnezeu . Atunci va fi Judecata de Apoi sau Judecata de obste . Mortii vor invia si in urma acestei judecati unii vor fi pusi in Rai , care va fi o fericire deplina si altii in Iad , care va fi o suferinta deplina .
In Biserica Catolica mai exista un loc , Purgatoriul , unde cei care au pacate isi ispasesc pedeapsa . Ortodocsii resping ideea de Purgatoriu si o considera o "inovatie" teologica .
In filozofiile orientale nu exista Iad , dar se vorbeste de reincarnare . Exista in schimb concepte numite Nirvana si Karma . Nirvana este un fel de rai , dar este vazut mai degraba ca o contopire cu neantul in timp ce in ortodoxie , in rai oamenii isi patreaza caracterul de "persoana" si tot ce implica el : ratiune , liber arbitru , iubire etc. Karma este este un fel de destin , este influentata de faptele bune sau rele ale omului pe pamant si se transmite in ciclul reincarnarilor .
3) Chestia cu o religie "custom" mi se pare o influenta New Age . New Age este un fel de talmes balmes din toate religiile , in care se considera ca fiecare detine adevarul si se poate practica oricare pentru "evolutie spirituala" . Adeptii NA spun ca am iesit din Era Pestilor , caracterizata prin crestinism si am intrat in Era Varsatorului care insemana sfarsitul crestinismului . Daca ati vazut pe video festivalul de la Woodstok , poate ati remarcat ca s-a afirmat cu aplomb trecerea in Era Varsatorului . Woodstok 2 , care a avut loc acum cativa ani , s-a terminat cu distrugeri si incendieri . "Progresul spiritual" a fost evident .
4) Adevarul este unul singur . Multitudinea de religii exista pentru ca diavolul incearca sa-i tina pe oameni departe de Dumnezeu , sa-i dezbine sau sa-i faca sa renunte macar in parte la traditia crestina apostolica , ce se afla in acest moment in deplinatatea ei doar in Biserica Ortodoxa .
P.S.
Poate ca ultima afirmatie nu este Politically Corect , dar eu nu sunt adeptul PC .
2) In Biserica Ortodoxa dogma despre suflet si inviere este urmatoare : la moarte , sufletul omului se duce la judecata lui Dumnezeu . Aici are loc judecata particulara si in functie de faptele sale , omul ajunge in rai , care este un inceput de fericire sau in iad care este un inceput de suferinta . La noi sunt si rugaciuni pentru morti si acestea pot imbunatatii starea raposatului . La sfarsitul lumii acesteia , va fi a doua venire a lui Hristos . De data aceasta nu va veni smerit , ca un om , ci ca un Dumnezeu . Atunci va fi Judecata de Apoi sau Judecata de obste . Mortii vor invia si in urma acestei judecati unii vor fi pusi in Rai , care va fi o fericire deplina si altii in Iad , care va fi o suferinta deplina .
In Biserica Catolica mai exista un loc , Purgatoriul , unde cei care au pacate isi ispasesc pedeapsa . Ortodocsii resping ideea de Purgatoriu si o considera o "inovatie" teologica .
In filozofiile orientale nu exista Iad , dar se vorbeste de reincarnare . Exista in schimb concepte numite Nirvana si Karma . Nirvana este un fel de rai , dar este vazut mai degraba ca o contopire cu neantul in timp ce in ortodoxie , in rai oamenii isi patreaza caracterul de "persoana" si tot ce implica el : ratiune , liber arbitru , iubire etc. Karma este este un fel de destin , este influentata de faptele bune sau rele ale omului pe pamant si se transmite in ciclul reincarnarilor .
3) Chestia cu o religie "custom" mi se pare o influenta New Age . New Age este un fel de talmes balmes din toate religiile , in care se considera ca fiecare detine adevarul si se poate practica oricare pentru "evolutie spirituala" . Adeptii NA spun ca am iesit din Era Pestilor , caracterizata prin crestinism si am intrat in Era Varsatorului care insemana sfarsitul crestinismului . Daca ati vazut pe video festivalul de la Woodstok , poate ati remarcat ca s-a afirmat cu aplomb trecerea in Era Varsatorului . Woodstok 2 , care a avut loc acum cativa ani , s-a terminat cu distrugeri si incendieri . "Progresul spiritual" a fost evident .
4) Adevarul este unul singur . Multitudinea de religii exista pentru ca diavolul incearca sa-i tina pe oameni departe de Dumnezeu , sa-i dezbine sau sa-i faca sa renunte macar in parte la traditia crestina apostolica , ce se afla in acest moment in deplinatatea ei doar in Biserica Ortodoxa .
P.S.
Poate ca ultima afirmatie nu este Politically Corect , dar eu nu sunt adeptul PC .
Ai incurcat putin desfasurarea evenimentelor.Zana Maselutza wrote:Parca spuneai ca toti criminalii se duc in iadul lor personal unde vor arde mocnit, daca si ei vor invia, unde-i hazul cu raiul si iadul, cu raul si bunul?djclausz wrote:Toti vom invia! Cel putin asa sustine Biblia. Eu vreau sa o cred.
Toti criminalii care au fost pedepsiti si care nu au fost pedepsiti de legile omenesti isi vor afla sfarsitul in foc.
Toti cei care au murit vor invia, sa vada ca exista un Dumnezeu Adevarat, iar pe urma vor arde in foc pentru totdeauna, nu vor mai invia.
- dragon_reborn
Nici eu sint un fan al miscarii New Age desi din cu totul alte motive dar nu poti compara Woodstok 1 cu 2 - Woodstok 2 nu mai avea nici o legatura cu miscarea hippie care a disparut de mult ..ca mai sint citiva nostalgici nu mai conteaza.arus wrote:Daca ati vazut pe video festivalul de la Woodstok , poate ati remarcat ca s-a afirmat cu aplomb trecerea in Era Varsatorului . Woodstok 2 , care a avut loc acum cativa ani , s-a terminat cu distrugeri si incendieri . "Progresul spiritual" a fost evident .
Tocmai din cauza afirmatiilor de genul asta multi nu agreeaza religia crestina - crestinii traiesc cu impresia ca ei detin adevarul si mai rau simt nevoia sa il impuna celorlati.Iar amenitarea cu Lucifer si iadul poate functiona in evul mediu dar nu si azi.arus wrote: 4) Adevarul este unul singur . Multitudinea de religii exista pentru ca diavolul incearca sa-i tina pe oameni departe de Dumnezeu , sa-i dezbine sau sa-i faca sa renunte macar in parte la traditia crestina apostolica , ce se afla in acest moment in deplinatatea ei doar in Biserica Ortodoxa .
P.S. Macar biserica catolica a incercat sa tina pasul cu timpurile(desi fara prea mult succes) spre deosebire de cea ortodoxa.
- _krusader_
De ce este orice gen de metafizica religioasa nociva? (E aplicabil pentru toate tipurile de metafizica, dar nu intereseaza in cazul de fata)
Presupune niste "adevaruri" care nu pot fi probate, adica afirmatii care se situeaza in afara ariei de validare empirica. In conditiile astea esti somat sa crezi pentru ca:
1) Daca o faci vei avea beneficii fabuloase in lumea de dincolo;
2) Daca nu o faci vei fi pedepsit pentru eternitate;
3) Daca te indoiesti sau suspectezi genul asta de discurs inseamna ca esti sub influenta diavolului si te califici direct in liga celor damnati. Sigur, mai e timp sa te razgandesti si atunci toate ereziile iti vor fi iertate.
Cred ca este clar care sunt optiunile celui care alege. Nu exista argumente, nu exista rationament, exista doar da sau nu.
Prin extensie, toate metafizicile laice de genul "conspiratia iudeo-masonica" origineaza de la acelasi tipar. Exista un pericol nevazut care trebuie combatut. Daca nu crezi inseamna ca esti unul de-al lor. Cred ca este limpede ca cu genul asta de constructie teoretica poti convinge destui indivizi sa faca practic orice (in functie de miza pusa in joc). Cand in joc este modul in care iti vei petrece eternitatea (cazul crestinismului), cel mai bine e sa alegi sa crezi, nu-i asa? Daca tot ce se spune este adevarat?
Presupune niste "adevaruri" care nu pot fi probate, adica afirmatii care se situeaza in afara ariei de validare empirica. In conditiile astea esti somat sa crezi pentru ca:
1) Daca o faci vei avea beneficii fabuloase in lumea de dincolo;
2) Daca nu o faci vei fi pedepsit pentru eternitate;
3) Daca te indoiesti sau suspectezi genul asta de discurs inseamna ca esti sub influenta diavolului si te califici direct in liga celor damnati. Sigur, mai e timp sa te razgandesti si atunci toate ereziile iti vor fi iertate.
Cred ca este clar care sunt optiunile celui care alege. Nu exista argumente, nu exista rationament, exista doar da sau nu.
Prin extensie, toate metafizicile laice de genul "conspiratia iudeo-masonica" origineaza de la acelasi tipar. Exista un pericol nevazut care trebuie combatut. Daca nu crezi inseamna ca esti unul de-al lor. Cred ca este limpede ca cu genul asta de constructie teoretica poti convinge destui indivizi sa faca practic orice (in functie de miza pusa in joc). Cand in joc este modul in care iti vei petrece eternitatea (cazul crestinismului), cel mai bine e sa alegi sa crezi, nu-i asa? Daca tot ce se spune este adevarat?
dragon_reborn wrote: Tocmai din cauza afirmatiilor de genul asta multi nu agreeaza religia crestina - crestinii traiesc cu impresia ca ei detin adevarul si mai rau simt nevoia sa il impuna celorlati.Iar amenitarea cu Lucifer si iadul poate functiona in evul mediu dar nu si azi.
P.S. Macar biserica catolica a incercat sa tina pasul cu timpurile(desi fara prea mult succes) spre deosebire de cea ortodoxa.
1) Poate m-am exprimat gresit . Am vrut doar sa spun care este dogma ortodoxa in legatura cu Judecata de Apoi . Ia-o ca o informatie . N-am intentionat sa arunc pe nimeni in iad si nici sa ma pun pe mine in rai ( cu gandul sau cu vorba ). Si nici nu incerc sa impun ceva celorlalti .
Un calugar mi-a spus o data : "In iad nu sunt calugari , sunt numai haine lungi " . Fapul ca esti simplu ortodox , calugar sau chiar preot nu-ti garanteaza ca mergi in in rai . Trebuie sa ai nadejde , dar n-ai nici o garantie .
Chestia cu garantia se practica la denominatiunile neoprotestante . Ceva de genul : Esti in gruparea noastra ? Atunci mergi in rai si ceilalti merg in iad . Garantat !!!
2) Cu Adevarul nu se negociaza . Negocierea se face la piata ... mai las eu , mai dai tu .... Dumnezeu este neschimbator si asa trebuie sa fie si Biserica .
P.S.
Ce am spus mai sus face parte dintr-un schimb de informatii in cadrul forumului si nu se refera la vreo persona participanta la discutie .
Last edited by arus on Fri Nov 07, 2003 11:25 pm, edited 1 time in total.
- dragon_reborn
In lumea asta totul se schimba iar cine nu se poate adapta dispare.Biserica crestina nu are cum sa fie neschimbatoare pentru simplu motiv ca e compusa din oameni care,spre deosebire de Dumnezeu,nu sint nici eterni,nici atotstiutori.Asa ca daca biserica vrea sa supravietuiasca o sa invete sa se adapteze,daca nu ...arus wrote: 2) Cu Adevarul nu se negociaza . Negocierea se face la piata ... mai las eu , mai dai tu .... Dumnezeu este neschimbator si asa trebuie sa fie si Biserica .
P.S. Nu exista adevar cu A(opinia mea) - fiecare om are adevarul lui si chiar ala se schimba de la o zi la alta.
Last edited by dragon_reborn on Sat Nov 08, 2003 1:14 am, edited 1 time in total.
Sunt de parere totusi ca Biserica si religia ar trebui sa fie bazate pe niste concepte foarte de baza care sa fie valabile si azi si peste o mie de ani.
"Sa nu omori", fara adaugiri si complicatii ce mai tarziu or sa necesite adaptari, de genul azi sa nu omori cu pistolul si peste o mie de ani rescri, caci ar trebui sa fie azi sa nu omori cu fazeru'. Stiu ca nu mi-am exprimat tocmai bine ce vroiam sa spun, dar sper ca se intelege.
"Sa nu omori", fara adaugiri si complicatii ce mai tarziu or sa necesite adaptari, de genul azi sa nu omori cu pistolul si peste o mie de ani rescri, caci ar trebui sa fie azi sa nu omori cu fazeru'. Stiu ca nu mi-am exprimat tocmai bine ce vroiam sa spun, dar sper ca se intelege.
- dragon_reborn
Si ce ar trebui sa faca un soldat - sa se lase omorit doar pentru a nu incalca o "porunca" divina ?Sau cineva care este atacat sa intoarca si celalat obraz ?fishbone wrote:.
Cele 10 porunci suna bine dar din pacate sint impotriva firii si instinctelor umane.Ca sa parafrazez o replica din unul din filmele mele favorite - "Ce face Dumnezeu ?Ii da omului instincte si apoi impune reguli opuse acestor instincte."De ce ?
- hai sa o luam usor - cred ca am mai zis - e o mare diferenta intre biserica, religie si credinta intr-un dumnezeu (vorbesc la modul general), desi sunt multi care vor ca toate acestea sa para un tot ...
- in primul rand credinta tine doar de alegerea proprie la un om care gandeste sau de "intoxicarea" primita la unul care nu..
..apoi - biserica probabil ca s-a declarat la inceput ca cea care trebuie sa raspandeasca cuvantul lui dumnezeu dar a devenit o institutie , a devenit ceva uman, ceva ce nu mai are legatura cu nici o divinitate
...si in ultimul rand religia a fost un mijloc foarte eficient de a canaliza fricile oamenilor (care erau mult mai nestiutori atunci- deci mult mai usor de influentat decat acum) spre ce doreau cativa "alesi"...
..chestia interesanta e ca religia a jucat (si inca joaca ) un rol de balast in istoria omenirii - a avut si momentele ei urate (cruciade&stuff) dar a avut si rolul de a tine in frau o omenire care abia iesise din negura salbaticiei si incerca sa creeze o civilizatie.
- in primul rand credinta tine doar de alegerea proprie la un om care gandeste sau de "intoxicarea" primita la unul care nu..
..apoi - biserica probabil ca s-a declarat la inceput ca cea care trebuie sa raspandeasca cuvantul lui dumnezeu dar a devenit o institutie , a devenit ceva uman, ceva ce nu mai are legatura cu nici o divinitate
...si in ultimul rand religia a fost un mijloc foarte eficient de a canaliza fricile oamenilor (care erau mult mai nestiutori atunci- deci mult mai usor de influentat decat acum) spre ce doreau cativa "alesi"...
..chestia interesanta e ca religia a jucat (si inca joaca ) un rol de balast in istoria omenirii - a avut si momentele ei urate (cruciade&stuff) dar a avut si rolul de a tine in frau o omenire care abia iesise din negura salbaticiei si incerca sa creeze o civilizatie.
- asta e un lucru pe care nu-l inteleg - de unde si pana unde trebuie sa acord maimulta credibilitate unei religii decat alteia ? ce imi garanteaza mie asta? nimic o sa spui...pai atunci dumnezeu nu se va supara indiferent ce cred eu - important este doar cum iti traiesti viata...ce fel de om esti...e pierdere de timp sa investesti intr-o credinta prea mult - e ca si cum vrei sa te asiguri ca-ti va fi bine dupa, indiferent ce faci acum - iar pt cei care fac asta am numai compatimire...si sunt multi...Adevarul este unul singur . Multitudinea de religii exista pentru ca diavolul incearca sa-i tina pe oameni departe de Dumnezeu , sa-i dezbine sau sa-i faca sa renunte macar in parte la traditia crestina apostolica , ce se afla in acest moment in deplinatatea ei doar in Biserica Ortodoxa .
..nu stii ce parte am ales...sau daca am ales vre-una..iti spun sigur ca sunt impotriva oricarei forme de manipulare...iar religia si biserica sunt bagate pana in gat in asta..daca nu mai mult...Si totusi tu de ce alegi partea cealalta?
Vad ca se spune ca Biserica Ortodoxa e aproape de adevar. Pai uite o mare diferenta:
De ce ar mai exista inviere, daca dupa parerea Bisericii Ortodoxe, judecata si-o primeste cineva imediat dupa moarte. Ei sustin ca sufletul traieste si merge in rai sau iad.
De ce ar mai exista o a doua judecata??? Se contrazice singura.
De ce ar mai exista inviere, daca dupa parerea Bisericii Ortodoxe, judecata si-o primeste cineva imediat dupa moarte. Ei sustin ca sufletul traieste si merge in rai sau iad.
De ce ar mai exista o a doua judecata??? Se contrazice singura.
Religia in general a fost inventata `to keep the apes in line`. Nu este decat o inventie. Cum se mai zicea acum ceva vreme pe un alt topic "Religia a fost creata de om pentru ca el nu accepta sa fie doar o bucata de carne care la sfaritul vietii putrezeste si miroase" [ nu este un citat exact, dar cam asta dorea respectiva persoana sa zica ]. Daca chiar exista Dumnezeu, atunci ni se arata frumos sau trimitea un inger care sa zica: `Asta este calea!` or something. Deci I`ll belive it when I`ll see it. Si intreba cineva de satanisti si se indoia de integritatea lor mentala... Cunosc astfel de persoane [ da, mai multe ] si sunt cat se poate de normale. Daca nu ar fi fost look`ul lor sugestiv nu ti-ai da seama niciodata ca sunt ceea ce sunt. Satanismul este o religie ca oricare alta, nu e rea, nu-i nici buna, nu-i nici ideala. Religia ideala nu exista... Cel putin nu exista inca.
+RIP+ Undernet... | last.fm
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
- Klausevitz
Orice abordare sectoriala prin prisma unei anumite religii (inclusiv crestinismul) nu poate fi decat sortita esecului, prin ingradirea rationamentului la limitele acelei religii (mai exista si aspectul moral - implicit ar insemna ca declaram "false" celelalte credinte - Cine si in ce baza isi poate aroga un astfel de drept ?? iar aplicarea aceluiasi rationament de catre o persoana de alta credinta ar avea ca rezultanta falsitatea crestinismului!!)
In acest context, cred ca o persoana care isi cauta "intima convingere" si care nu se multumeste cu indemuri de genul "Crede si nu cerceta!" este nevoita sa apeleze la un exercitiu mult mai amplu, putand pleca de la unul din conceptele foarte des intilnite - acceptarea/inacceptarea existentei unei "fiinte supreme" (neprezentand importanta forma de agregare sau de materializare) care se ingrijeste de "bunul mers" universal.
Din acest punct discutiile sunt interesante si deschise, celelalte abordari personal le consider studii teologice/sociale/istorice.
Odata finalizat un astfel de demers, concluziile ar putea fi suficient de interesante si credibile, cu un probatoriu admisibil devenind premisa unificarii religiilor. - This is a challenge!!! (si Einstein ar fi invidios cu a lui unificare partiala a fizicilor
)
In acest context, cred ca o persoana care isi cauta "intima convingere" si care nu se multumeste cu indemuri de genul "Crede si nu cerceta!" este nevoita sa apeleze la un exercitiu mult mai amplu, putand pleca de la unul din conceptele foarte des intilnite - acceptarea/inacceptarea existentei unei "fiinte supreme" (neprezentand importanta forma de agregare sau de materializare) care se ingrijeste de "bunul mers" universal.
Din acest punct discutiile sunt interesante si deschise, celelalte abordari personal le consider studii teologice/sociale/istorice.
Odata finalizat un astfel de demers, concluziile ar putea fi suficient de interesante si credibile, cu un probatoriu admisibil devenind premisa unificarii religiilor. - This is a challenge!!! (si Einstein ar fi invidios cu a lui unificare partiala a fizicilor

decat sa tii lectii de dogmatica, pe care oricine daca e suficient de masochist, le poate cauta si gasi pe internet, mai bine ti-ai expune propria ta parere, nu sa vorbesti din carti. cat despre multitudinea de religii, ea exista, pt ca fiecare om de pe pamantul asta crede ca el are dreptate. cate comunitati, atatea religii. nu este nicidecum "lucratura diavolului".. sincer m-am saturat de astfel de povesti cu diavoli si ingeri, venite parca din culegerea bunicii.arus wrote:
in afara de cateva pasaje, inclusiv cantarea cantarilor, biblia nu difera cu nimic de basmele lui petre ispirescu.
let's get REAL.
work harder
- Zâna Măseluţă
- Admin
Fara indoiala, am evoluat. Teoria creationismului e cel putin la fel de credibila ca "teoria berzei". Cu atatea fapte stiintifice, nu stiu cine ar putea crede ca totusi ca Dumnezeu ne-ar fi creat intr-un mod mult mai putin credibil.
Uite la ce m-am gandit eu:
Dumnezeu chiar exista, insa nu este nicidecum o entitate suprema, cel putin nu in sensul in care este perceput de Biserica.
Asa ca pe undeva prin Univers niste creaturi umanoide foarte avansate tehnologic au decis sa faca un experiment pe o planeta unica intr-un sistem solar. Ei, si rezultatul experimentului, dupa multi ani, suntem noi.
E idioata, nu? :lol:
Dumnezeu chiar exista, insa nu este nicidecum o entitate suprema, cel putin nu in sensul in care este perceput de Biserica.
Asa ca pe undeva prin Univers niste creaturi umanoide foarte avansate tehnologic au decis sa faca un experiment pe o planeta unica intr-un sistem solar. Ei, si rezultatul experimentului, dupa multi ani, suntem noi.
E idioata, nu? :lol:
- Zâna Măseluţă
- Admin
Am evoluat din ce ?!? Este imposibil de creat viata din nimic chiar si in conditii de laborator ... contrazice orice lege a fizicii si biologiei.Ocean Soul wrote:Fara indoiala, am evoluat.
Eu nu am zis nimic ... :roll:Yoshi wrote:[...]
Yoshi, nu e idioata ideea. Cam la asa ceva ma gandesc si eu, dar probabil ca nu o civilizatie avansata ci altceva, care nimeni nu poate explica. Si a propos de lucruri inexplicabile,
De acord. Chiar daca nu poate fi demonstrat, eu cred in asta. De ce? Pai decat sa nu cred nimica...Zana wrote:Am evoluat din ce ?!? Este imposibil de creat viata din nimic chiar si in conditii de laborator ... contrazice orice lege a fizicii si biologiei.
Last edited by OceanSoul on Thu Nov 13, 2003 10:25 am, edited 1 time in total.
- Zâna Măseluţă
- Admin
De fapt experimentele astea au un efect OPUS celui care se doreste: in loc sa
dovedeasca ca viata s-a creat singura din nimic doar ca o coincidenta de factori, dovedeste de fapt ca viata poate fi creata de cineva, in cazul nostru ce reprezinta savantul\savantii ce au creat experimentul?
dovedeasca ca viata s-a creat singura din nimic doar ca o coincidenta de factori, dovedeste de fapt ca viata poate fi creata de cineva, in cazul nostru ce reprezinta savantul\savantii ce au creat experimentul?