intrebare despre gigabyte 7va
Moderator: Moderatori
- georgedan2002
intrebare despre gigabyte 7va
am o placa de baza recent cumparata si nu vrea sa bute pe top performance .da tot felul de erori. Memoria este de tip PQI DDR333 iar SO este winxp. Este vreo diferenta cu optiunea aceasta activata? 

nu merge in mod "Top performance" din cauza ca memoria PQI nu este facut pentru asa ceva. memorii care sa suporte latente scazute ar fi Corsair, Kingmax (ar mai fi dar nu imi vin in minte acum - mai puneti voi daca stiti).
ai aici un articol lamuritor.
ai aici un articol lamuritor.
- Constantin
Top performance are nevoie de memorii bune
Eu am un 7VAX si merge perfect in Top performance, chiar si cu CL2 setat la memorie (2-2-2-6 mai exact).
Dar memoriile sunt bune : un dimm 256 Nanya DDR333 si unul de 256 Samsung.
Un prieten cu memorie S... (nu stiu exact) nu poate boota deloc cu Top performance (dar a reusit sa mareasca voltajul memoriilor si astfel ii merge, zice ca perfect, dar e un stress sa stii ca memoria este supra alimentata).
Vezi si tu daca la tine merge asa ..... Bafta!
Dar memoriile sunt bune : un dimm 256 Nanya DDR333 si unul de 256 Samsung.
Un prieten cu memorie S... (nu stiu exact) nu poate boota deloc cu Top performance (dar a reusit sa mareasca voltajul memoriilor si astfel ii merge, zice ca perfect, dar e un stress sa stii ca memoria este supra alimentata).
Vezi si tu daca la tine merge asa ..... Bafta!
De obicei cresterea voltajului memoriilor rezolva problema de rulare cu Top Performance. Dar este un stres intr-adevar. Mie cu 2xCrosair 256MB XMS3200C2PT 2-2-2-6 1T nu a vrut sa booteze decat daca i-am pus alimentarea la 2,8v.
Diferente sunt chiar destul de mari. Ceea ce face Top Performance este sa creasca FSB-ul cu vreo 3-4MHz si sa puna cele mai agresive latente la memorie (de-asta si apar probleme). Peformantele sistemului cresc in mod evident. Testele cu SisoftSandra, aida32, PCMark2002 si 3DMark2001 indica toate acest lucru. E un avantaj activarea setarii, dar numai daca sistemul rezista. De asemenea si sursa trebuie sa fie destul de buna. Eu am ars doua noname de 350W pana m-am enervat si am luat un Antec de 350W.
Diferente sunt chiar destul de mari. Ceea ce face Top Performance este sa creasca FSB-ul cu vreo 3-4MHz si sa puna cele mai agresive latente la memorie (de-asta si apar probleme). Peformantele sistemului cresc in mod evident. Testele cu SisoftSandra, aida32, PCMark2002 si 3DMark2001 indica toate acest lucru. E un avantaj activarea setarii, dar numai daca sistemul rezista. De asemenea si sursa trebuie sa fie destul de buna. Eu am ars doua noname de 350W pana m-am enervat si am luat un Antec de 350W.
Skia kai Skone