ISP pareri comparatii

Discuţii privind conexiuni Internet, provideri şi reţelistică.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Michidutza

ISP pareri comparatii

Post by Michidutza »

:evilbat:
Care e cel mai bun IPS de la noi?De exemplu eu sunt la RDS cu 40 $/nelimitat/128 kbite ps/adica 16kbytes in general!Este destul de bine fatza de dial-up!nu ocupa teelfonul nu se deconecteaza(securitatea e cam 0X dar cu un firewall se rezolva).Dar in schimb am asteptat 1 luna si ceva pina mi-au facut onoarea sa vina sa-l monteze!

Ce vreau yo sa spun aici e ca sunt ISP-i care au oferte mai bune Ex:50 coco/luna merge peste 25kbps tot timpul...sau nu prea exista aşa ceva?! O conexiune garantata se apropie de 100 $ sau chiar mai mult
EX: PCNet *garantat 32-64 kbp* 100 $/luna! Nu mai vb de fibra optica care daca nu esti intr-o retea de bloc sau nu are taticu' romtelecomul e 0X !
X5

Post by X5 »

Ar putea fi RDS-ul este...este asa bun ca numai face fata la cate oferte are :lol:
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Edge

Post by Edge »

Eu am avut pana acum vreo luna, Astral prin cablu, nelimitat,29$/luna, 128kbps=16KBps, destul de bun. In 4-5 luni cred ca am avut maxim 3 ore disconnect... Pacat ca n-au platit taxa, astia cu care sunt(inca) in retea.. :evil:
cimi

Re: ISP pareri comparatii

Post by cimi »

Michidutza wrote:Care e cel mai bun IPS de la noi?De exemplu eu sunt la RDS cu 40 $/nelimitat/128 kbite ps/adica 16kbytes in general!
Ia vezi aici, eu nu mai am incredere in astia de la RDS.
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
Tresty

Post by Tresty »

Vazand transferul si preturile... nu pot decat sa ma minunez cat de norocos sunt... :angel: i feel like i'm in heaven :angel:
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Michidutza wrote::evilbat:
Care e cel mai bun IPS de la noi?De exemplu eu sunt la RDS cu 40 $/nelimitat/128 kbite ps/adica 16kbytes in general!Este destul de bine fatza de dial-up!nu ocupa teelfonul nu se deconecteaza(securitatea e cam 0X dar cu un firewall se rezolva).Dar in schimb am asteptat 1 luna si ceva pina mi-au facut onoarea sa vina sa-l monteze!

Ce vreau yo sa spun aici e ca sunt ISP-i care au oferte mai bune Ex:50 coco/luna merge peste 25kbps tot timpul...sau nu prea exista aşa ceva?! O conexiune garantata se apropie de 100 $ sau chiar mai mult
EX: PCNet *garantat 32-64 kbp* 100 $/luna! Nu mai vb de fibra optica care daca nu esti intr-o retea de bloc sau nu are taticu' romtelecomul e 0X !
Esti la RDS,dar din pacate trafic nelimitat nu mai ai.Iata ca si RDS-ul a dat-o cu bata-n balta.S-au saturat sa fie cei mai accesibili.
Only the mediocre work at their best...
Mircea

Post by Mircea »

Michidutza wrote::evilbat:
O conexiune garantata se apropie de 100 $ sau chiar mai mult
Nu exista conexiune garantata (sa zicem minim 16kbps=2KB/s download) sub 150USD, asta la providerii mari (Xnet, RDS, Astral).
Tot ce este sub nu se garanteaza nimic!
Michidutza

Post by Michidutza »

Nu sunt de acord cu tine!Pcnet e un provider la fel de important ca RDS sau Astral!In plus ei te conecteaza prin ADSL si nu prin CATV care dupa parerea mea este mai bun!
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

Michidutza wrote:Nu sunt de acord cu tine!Pcnet e un provider la fel de important ca RDS sau Astral!In plus ei te conecteaza prin ADSL si nu prin CATV care dupa parerea mea este mai bun!
In SUA, cele doua tehnologii concureaza de ani buni si nu s-a desprins inca un castigator clar, dar tu deja iti exprimi o parerea fara a o argumenta. Ambele tehnologii au avantaje si dezavantaje (nu neaparat comune), insa o afirmatie de gentul "ADSL e mai bun decat CATV" nu prea are fundamente solide. La noi, categoric CATV este si va fi mai raspandit decat (x)DSL din motive lesne de inteles...
Last edited by ricardo on Sat Nov 22, 2003 10:10 pm, edited 1 time in total.
REDMAN

Post by REDMAN »

Michidutza, e bun ADSL daca esti intr-o tara civilizata cu infrastructura buna. Dar in Romania e un jeg, si-n loc de * mbps vei avea 300 kbps.
Asta una la mana.
Doi la mana, vei avea BY DEFAULT ping pana in centrala de 50-60, ceea ce daca vrei sa te joci pe net e supernasol.
Si PCNET cam sux, scuza-ma....
john
Admin

Post by john »

REDMAN wrote:Si PCNET cam sux, scuza-ma....
Cu parere de rau confirm ca nu e o alegere buna numai daca iau in calcul
suportul tehnic aproape inexistent. 0X

john
You cannot ban yourself
REDMAN

Post by REDMAN »

Hehehe, john. FIX la suportul lor tehnic ma gandeam
Michidutza

Post by Michidutza »

8)Respect pt voi---
Voi aveti dreptate eu nu!SE vede ca nu prea sunt informat pe partea asta!
Dar pentru asta sunt forumurile nu?
Acum de asta ce ziceti: un prieten de-al meu a gasit o oferta si s-a conectat prin cablu la o firma care instaleaza doar in zona unde sta el,adica la un numar limitat de persoane(probabil pina se duce latimea de banda :lol:).
FdX se cheama firma(a nu se confunda cu FX).Pt 40$/luna are:
- trafic nelimitat
- in Romania de la 30kbps in sus!(pt navigare)
- pe DC++ ii merge cu 100kbps!
- in strainatate e mai prost doar cu 5-8 kbps!

Destul de multe avantaje pt. 40 $ nu?
Dar suportul tehnic nu prea exista
S-a intimplat sa nu-i mearga netul 2 zile si n-a rsp nimeni la firma! :evilbat:
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Oferta acestei firme nu arata rau,comparata cu ceea ce ofera RDS(ma refer la momentul pe care multi dintre cei care beneficiau de RDS Nelimitat la 39$ il considera un fel de 11 Septembrie al conexiunii la Internet) in domeniul trafic nelimitat.Totusi,diferenta de viteza e cam mare 100kb/s in DC++ si doar 5-8kb/s pe site-uri "straine"!
Cat despre partea "asistenta tehnica", cred ca totul se rezuma la matematica:
FdX=0 (adica f(x)=0)
Only the mediocre work at their best...
Ninja

Post by Ninja »

ricardo wrote:
Michidutza wrote: In SUA, cele doua tehnologii concureaza de ani buni si nu s-a desprins inca un castigator clar.
Cistigatorul clar e catv daca ne uitam la procente.
Doi la mana, vei avea BY DEFAULT ping pana in centrala de 50-60, ceea ce daca vrei sa te joci pe net e supernasol.
Nimic mai fals.
La 1.5km de exchange - 10ms, viteza de 8-9Mbps
La peste 4km - 10ms, 300-400kbps

Cam cu 5ms mai lent fata de cablu?
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Cred ca REDMAN vroia defapt sa spuna ca te poti astepta la asa latentza din oficiu de la ei, nu neaparat ca e un standard.
Ninja

Post by Ninja »

Alta data sa precizeze. Uite ca tu esti omul cu adsl-ul. Ce ping ai pina in gateway?
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

Ninja wrote:
ricardo wrote:In SUA, cele doua tehnologii concureaza de ani buni si nu s-a desprins inca un castigator clar.
Cistigatorul clar e catv daca ne uitam la procente.
Si unde ne putem uita la procente? Arata-mi un raport pe tema asta (pentru anul 2002 sau 2003). E drept, eu aveam niste informatii nu foarte noi si se prognostica in urmatorii ani un avantaj al CATV-ului, insa la ora actuala nu stiam ca s-a schimbat atat de multa balanta (in favoarea CATV ... in SUA).
Ninja

Post by Ninja »

Pai nu s-a schimbat nici o balanta. Asa a fost dintotdeauna si asa va ramine.
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

Ninja wrote:Cistigatorul clar e catv daca ne uitam la procente.
Totusi, prin DSL se conecteaza peste o treime din useri (ma refer la legaturile broadband):
The USA had 20,942,800 broadband users at the end of June 2003. The number increased by 18.2%, from 17,715,200 at the end of December 2002. At the end of June 2003, DSL accounted for 36.2% (7,575,800) of the total broadband users and cable modems accounted for the remaining 63.8% (13,367,000).
Cable modems are the dominant medium of broadband access in the US. As of June 2003, the US ranked second in the world by the total number of DSL lines. The number of DSL lines increased by 17.4%, from 6,450,600 at the end of December 2002 to 7,575,800 at the end of June 2003. The DSL penetration at the end of June 2003 was 2.65 DSL lines per 100 population.
... CATV este insa liderul momentan (dupa cate se vede)...

Mai multe detalii in acest articol.
Michidutza

Post by Michidutza »

Oameni buni de ce va tot contraziceti?
Ce conteaza care tehnologie este mai buna?La noi oricum nu vor avea o raspindire serioasa inca ceva timp(poate daca ar fi ma imulta concurenta).
Si topicul subiectului este in principal despre ISP-ii nu despre mod. de conectare!
8) Eu zic sa ne multumim cu ce avem deocamdata!
Ninja

Post by Ninja »

Pai nu ne contrazicem, nu vezi ca am picat de acord? Mai deviem si noi un pic de la topic.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Bag un reply pt cei interesati
Statistica globala arata ca:
-DSL va reprezenta aproximativ 60 milioane useri in 2004
-broadband detine 82 milioane useri
Surse: The Inquirer si Boardwatch.com
Michidutza

Post by Michidutza »

Exista vreun ISP pe la noi care sa ofere download de la 20 k bytes ps in sus in strainatate sub 100$? Adica pe la 50-60$ maximum!
Ca s-au laudat multi dar nu era nimic adevarat(vezi topicul cu Evolva!) :evilbat:
Ninja

Post by Ninja »

Mission impossible dude.
cross

Post by cross »

edited
Post Reply