Jocuri prea putin cunoscute care merita jucate

Vă încurajăm s-o utilizaţi înainte de a posta un topic nou.
Răspunsul ar putea fi acolo deja.

Moderator: Moderatori

Lup_Alb
Moderator

Jocuri prea putin cunoscute care merita jucate

Post by Lup_Alb »

Se intampla ca unele jocuri bune sa nu fie destul de cunoscute de marea majoritate a gamer-ilor. Poate din lipsa de publicitate dau datorita faptului ca au fost umbrite de alte titluri lansate cu foarte mult Tam-Tam.
Daca ati jucat astfel de jocuri si credeti ca ar merita jucate si de altii, spuneti-ne si noua.

Incep eu.
Unul dintre jocurile aproape necunoscute si care merita jucate de amatorii de strategii real-time si de constructie (gen Cezar 3, 1602 sau 1503) este Patrician 3. In acelasi timp strategie economica, lupte navale si strategii politice. Exista posibilitatea de a-ti submina rivalii prim orice mijloace, inclusiv prin mita sau angajarea unui hot care sa-i sparga depozitul de marfuri. Poti duce o viata dubla, negustor respectat in orasul tau si in acelasi timp, pirat sangeros atunci cand ataci o alta corabie intr-o zona pustie a Marii Nordului. Poti de asemenea sa "subventionezi" cu nave si arme pirati care sa impiedice comertul cu anumite orase, contra unei parti din prada, etc. In plus nu necesita un super sistem pentru a fi rulat si are si multiplayer, atat LAN si internet cat si hotseat.
Uneori Adevărul este de partea greşită a ţevii unei puşti...
Rip van Winkle

Post by Rip van Winkle »

nu stiu daca este neaparat necunoscut, insa sigur nu a facut valva, este
wizardry 8.

alt joc misto care iar nu a facut valva, desi dupa mine este excelent, este Myth 3.
tick tock
watch the penny drop...
http://ataman.deviantart.com
Daedalus

Post by Daedalus »

Mi'a placut la nebunie Caesar 2. Super super tare.. insa n'am reushit sa'l termin. Caesar 3 nu m'a incantat prea tare, insa e dragutz. Anno 1602 e un joc frumos, insa nu prea l'am jucat ca aveam o versiune sparta aiurea si mi se bloca sau iesea din joc dupa 10 min).
Daca n'ati jucat, eu recomand Caesar 2. ;)
Omul bun la toate
Corpse

.

Post by Corpse »

nosferatu :evilbat: :evilbat: :evilbat:
Image
StaTich
Radioactiv

Post by StaTich »

Astea nu sunt jocuri necunoscute... am butonat de am rupt si la Myth3 si la Wizardry8, si am jucat si Caesar.
Asta Nosferatu pare necunoscut.
Image
osiris

Post by osiris »

am si eu cateva din diverse categorii:

in primul rand disciples 2, care desi a fost prezentat nu mi se pare ca i s-a aratat adevarata valoare (mie mi s-a parut mai bun decat oricare din seria heroes)

la masini ar fi ford racing 2 - l-am savurat din plin, dar se poate termina foarte repede (o dupamasa daca ai nervi sa stai pe el)

no man's land - strategie in timp real care urmareste cam toata istoria americii, de la prima sosire a europenilor si pana la razboiul de independenta (poate chiar mai departe, dar nu am apucat sa il mai joc)

prince of qin - un rpg care combina exact ce trebuie din baldur's gate incat sa nu fie plictisitor cu foarte mult din diablo

iar la urma ar fi apocalyptica - un 3rd person action, dar care e destul de nou inca, deci ar mai avea timp sa prinda
mayday

Post by mayday »

Total Annihilation
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Strife
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Sanguine

Post by Sanguine »

Un joc care l-am jucat si terminat de curand si mi se pare EXCELENT este:
CSI - Crime Scene Investigation. E quest point&click, tu, personajul principal fiind noul criminalist din echipa. E facut dupa un serial care il dau si astia de la TVR sambata sau duminica de la 20:00.

P.S. E nejustificat de mare: pe 3 CD-uri si are timp de joc cam jumatate cat Broken Sword 3 care e pe 2 CD-uri (cam 6 ore)
Proud member of the "Brothel for slating intellectual lusts"
Promoter of the New World Order.
Yoshi

Post by Yoshi »

Dark Earth
Jet Li

Post by Jet Li »

Shivers 2
RexHomini

Post by RexHomini »

Desciples 2 plus ADD-on
Age of Wonders 2 plus ADD-ON

Gothic 1 and 2

Battlezone 2

Severance Blade of Darkness
:angel:
Necrosero

Post by Necrosero »

Nu stiu mah, dar mie mi s-a parut super-joc Wizards&Warriors, de care cred ca nu ati auzit... E un RPG pur-sange...
Image
dorin

Post by dorin »

Fanilor genului adventure le recomand The Neverhood; este excelent si daca nu merge in Win XP merita o instalare de 98 numai pe joc...umor nebun si o muzica asa cum rar ati auzit intr-un joc. Se poate gasi pe net, e in categoria abandonware.
Lup_Alb
Moderator

Post by Lup_Alb »

Hei! Am zis jocuri mai putin cunoscute.... Cel putin trei sferturi din jocurile amintite aici au avut review-uri in revistele de pe la noi. Eu ma refer la cele de care nu s-a auzit :) ... Mai ganditi-va.
Sanguine

Post by Sanguine »

Lup_Alb wrote:
Hei! Am zis jocuri mai putin cunoscute.... Cel putin trei sferturi din jocurile amintite aici au avut review-uri in revistele de pe la noi. Eu ma refer la cele de care nu s-a auzit ... Mai ganditi-va.
La asta ii dau multa dreptate lui Lup_Alb. Disciples 2? Gothic 1&2?!? CSI-Crime Scene Investigation?!?! A, nu, stai ca ala era postat de mine... Total Anihilation?!? Ford Racing 2?!?
Am mai facut rost de unul de care nu stiu daca a mai auzit lumea si sper sa nu il cunoasca toti: Law&Order 2:Double or Nothing. E tot un police-quest ca si CSI dar e mult mai "thorough", nu gasesc cuvantul in romana la ora asta.
Proud member of the "Brothel for slating intellectual lusts"
Promoter of the New World Order.
otto

Post by otto »

Ghost Recon cu ambele continuari, ii super fain
Pacoste/Undead/Mage lvl 70 Sylvanas-ACTIVE
Thereza/Human/Priest lvl 63 Kor'gall-RETIRED
Rakdula/Night Elf/Hunter lvl 58 Skullcrusher-RETIRED
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Adom. Culmea ca jocul nu are nici macar grafica, dar tot creeaza dependenta. Si daca este sa alegi un joc din seria Disciples peste care s-a trecut prea usor atunci acela este Disciples 1. Heroes 3 l-a umbrit complet.
Pyro

Post by Pyro »

dorin wrote:Fanilor genului adventure le recomand The Neverhood; este excelent si daca nu merge in Win XP merita o instalare de 98 numai pe joc...umor nebun si o muzica asa cum rar ati auzit intr-un joc. Se poate gasi pe net, e in categoria abandonware.
daa, e suuper jocul, pacat ca aveam un cd stricat si nu puteam sa trec de un anumit loc. jocul este super, cu personaje care parca sunt facute din plastilina, si veeery funny cum zicea si dorin... si o parte care poate fi interesanta, la un moment dat ajungi intr-un hall luuung, si gasesti carti pe acolo din care intelegi story-ul jocului si istoria neverhood-ului. inca o data, un joc suuper
Lup_Alb
Moderator

Post by Lup_Alb »

Ati auzit de Conquest of the new world? Un TBS pentru DOS, parca aparuse si o versiune Gold pentru Windows. L-am jucat pe cand aveam un 486. Multe din ideile din jocul acela apar acum in Civ 3, dar mai sunt si alte chestii interesante care nu le-am mai vazut la alte jocuri. Grafica era excelenta pentru un joc din acele vremuri.
Edge

Post by Edge »

Nocturne :wink:
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Michidutza

Post by Michidutza »

Abe's Odysee -> Abe's Exodus -> si ultimul din serie Munchee's Odysee
Primele doua sunt foarte reusite umor,grafica,storyline nu mai zic al 3-lea nu l-am jucat fiindca a aparut doar pe XBox(%$%#@#$^@#$@#$#$ :evil: )mama lor de console!
AngeloML
Radioactiv

Post by AngeloML »

Daaa... Conquest of the new world. Si acum tin minte cat ma jucam chestia aia. Din cauza jocului ala am pierdut multe ore in generala care m-au facut sa ajung in starea in care sunt acum :).
Dar anyway super marfa joc. Puteai sa dai nume raurilor, muntilor, avea niste ziare cu stiri, luptele erau super marfa (stil Heroes dar chiar mai misto).
Great memories dude. Trebuie neaparat sa fac din nou rost de jocul ala.
Lup_Alb
Moderator

Post by Lup_Alb »

AngeloML >> Daca gasesti versiunea gold (pentru windows) sa-mi dai de stire si mie. Se pare ca i-au fost aduse cateva imbunatatiri, mai ales la partea cu politica si spionajul si la bataliile navale care chiar aveau nevoie da asa ceva ...
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

OK, pentru mine au fost jocuri exceptionale:

-EVIL ISLANDS facut de niste rusi, parca, un RPG cu o grafica 3D uluitoare si un gameplay foarte intuitiv si captivant

-ORIGINAL WAR de Altar, un RTS cu un pic de RPG (caractere care se dezvoltau, mureau, le luai din misiune in misiune) cu un story interesant bazat pe un roman Science fiction de un autor german mai putin cunoscut.

-TZAR, The Burden of the Crown, de Haemimont Entertainment, un RTS tot cu elemente de RPG, mai bun decat noul lor titlu, Celtic Kings

Aceste jocuri pe langa faptul ca le-am jucat cu multa placere, m-au facut mandru ca-s est-european. ;) Da, mai, vorbesc serios.
Jackal

Post by Jackal »

Disciples 1,2,addonurile aferente.Fallout Tactics.Dave Mirra Freestyle BMX.
N-au primit atentia de care aveau nevoie ca sa devina populare.Astea si Giants si Messiah.Super jocuri.
Battlecruiser

Re: Jocuri prea putin cunoscute care merita jucate

Post by Battlecruiser »

Lup_Alb wrote:...Unul dintre jocurile aproape necunoscute si care merita jucate de amatorii de strategii real-time si de constructie (gen Cezar 3, 1602 sau 1503)....
Apropo,a jucat cineva add-on-ul de la Anno 1503 ???

" The official Add-On "Schätze, Monster & Piraten" convinces through a huge variety of new features and is the ideal companion for the full version of 1503 A.D.
In the new official Add-On set, you face exciting challenges. Even more detailed graphics, optimized game features, and new adventures make the Add-On a Must for 1503 A.D. Fans.
Expand your horizons in a brand-new 1503 A.D. world and embark on a journey of discovery accompanied by monsters and pirates! "
Radoo

Post by Radoo »

Hokay.. so.. lista de joculete fain: TIM, Tycoon, Netstorm, Treasure Island Dizzy (l-am laut acum 2 saptamani.. dar nu prea am avut timp sa joc.. si n-ai decat o viata :( ), Volfied, Sven 1 si 2, Porrasturvat, Pocket Tanks Deluxe, Blind Wars, Ants, Chicken Invaders 2 :) De ajuns cred :)
Old nickname: Rayden

PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
zxp

Post by zxp »

Freelancer mi se pare un superjoc , pe care insa putini l-au jucat...
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
feykinblues

Post by feykinblues »

A jucat cineva Rayden II?
Battlecruiser

Post by Battlecruiser »

Zeus_XP wrote:Freelancer mi se pare un superjoc , pe care insa putini l-au jucat...
Eu am incercat demo-ul si nu mi-a mers la suflet (controlul zborului mi s-a parut dificil) , chit ca sint mare amator de simulatoare!
Spre exemplu,am jucat X2-The Threat vreo 4 LUNI,aproape zilnic si cel putin 5-6 ore pe zi [smilie=Grin-Nod.gif]
Mitzone

Post by Mitzone »

Battlecruiser wrote:
Zeus_XP wrote:Freelancer mi se pare un superjoc , pe care insa putini l-au jucat...
Eu am incercat demo-ul si nu mi-a mers la suflet (controlul zborului mi s-a parut dificil) , chit ca sint mare amator de simulatoare!
Spre exemplu,am jucat X2-The Threat vreo 4 LUNI,aproape zilnic si cel putin 5-6 ore pe zi [smilie=Grin-Nod.gif]
Dumnezeule, trebuia doar sa misti cu mouse-ul in directia in care voiai sa te indrepti + doua taste pentr accelerare / decelerare, si una de afterburning. Daca asta iti pare dificil, ce mai zici de pacific warrior, MS Flight sau alte simulatoare dedicate?
Necrosero

Post by Necrosero »

Si alta serie de RPG-uri pe care am rupt-o a fost Rage Of Mages! Super tare la vreamea la care a aparut (seria), facuta de niste rusi, am impresia... Nu prea a fost apreciata la adevarata valoare...
P.S. Si ca simulatoare de zbor, desi a fost jucat, nu prea a prins (nush de ce, ca a fost super joc) : Descent Freespace (2)...
jollyfellow

Post by jollyfellow »

alt joc misto care iar nu a facut valva, desi dupa mine este excelent, este Myth 3
myth 3??no way! unul dintre cele mai bune jocuri pe care le-am jucat>> myth 2. superior succesorului in abnsolut toate privintele(inclusiv grafica, personajele alea 3d sunt hidoase si de la camera te doare capu). plus ca 2 a avut poveste de carte fantasy buna, 3 de telenovela proasta
I'll be ok..
If you're going to tell people the truth, be funny or they'll kill you
zxp

Post by zxp »

Battlecruiser wrote: Eu am incercat demo-ul si nu mi-a mers la suflet (controlul zborului mi s-a parut dificil) , chit ca sint mare amator de simulatoare!
[-( EU am incercat X2- The Threat si pot sa zic acelasi lucru pe care il zici tu despre Freelancer.... E greoi controlul.... (recunosc, nu am acordat o mare atentie X2-ului, desi cred ca merita)...
Freelancer are la inceput un tutorial fffff fain, iar pentru cat de complex este jocul, controlul este floricica...
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
Battlecruiser

Post by Battlecruiser »

@ Mitzone:

Ce sa zic,am incercat demo-ul si nu mi-a iesit nicicum;probabil ca n-am avut nici rabdarea necesara,mai ales ca citisem review-ul despre X2 intr-o revista si de-abia asteptam sa-l joc.
Image

@ Zeus_XP:

Cred ca ti-am raspuns si tie cu acest post.
Pe de alta parte,am cam constata ca sint cam putini gameri care le-au jucat (temeinic !!!) pe amindoua. [smilie=Grin-Nod.gif]
Mitzone

Post by Mitzone »

Man, daca iti plac simulatoarele, eu as zice totusi sa-i mai acorzi o sansa lui Freelancer. Cum zicea si Zeus_XP, se poate invata usor, si este un joc excelent, (si nu cred ca e doar parerea mea).
Battlecruiser

Post by Battlecruiser »

Mitzone wrote:...eu as zice totusi sa-i mai acorzi o sansa lui Freelancer...
In masura in care nu apare continuarea lui X2 (anuntata pentru aprilie 2005) s-ar putea sa incerc si Freelancer-ul !!! :occasion5:
Cert este ca pentru X2 am avut o intreaga bibliografie,fara de care jocul era destul de greu de jucat (schema cu toate sistemele solare si gate-urile dintre ele,"desfasurator" pentru toate tipurile de nave cu caracteristici specifice si un tabel cu fabricile de armament ale tuturor raselor )
Image
CroW

Post by CroW »

Iminent Destruction: Tides Of War

Este un joc online tip text care era superb dar pt ca a avut foarte putini utilizatori in jur de 800-900 a fost inchis. Era gratis.
"Laser frate!"
War_Angel

Post by War_Angel »

Un joc despre care nimeni nu prea stie nimic, ce ziceti de Urban Freestyle Soccer, un joc cu potential pe care Xtrempc la evitat sau poate jocul The incredibles, grafica intersanta, gameplay de toate jocurile astea cred ca o sa apara in revista cand nu au sa mai stie ce sa puna.
MAAM saturat de simulatoare si jocuri de strategi, ajunge cu atata strategie cine vrea strategie sa mai gandeasca strategic si ce reactie au cititori(ma refer la redactori).
In fiecare luna cate un redactor nou, de parca am fi la piata si il intreb pe Gigiel cum ii se par perele, si a doua zi il intreb pe Gheorghe cum ii se par lui merele, mai lasati-o cu schimbarile in redactie,instruitiva ca nu sunteti inca la un nivel EXTREM DE SUPERIOR ca sa faceti schimbari tot timpu. [smilie=Furious.gif]
Nu mor asa usor !
Locked