Cine mai citeste in ziua de azi?

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Post Reply
icub4ucm

Post by icub4ucm »

In ashteptarea continuarii la Thanatonautzii (I got my eyes on you MaxCool) am inceput sa citesc Xanadu a lui Colin Falconer shi suna al naibii de bine pana acum.
I saw a light at the end of tunnel. I went closer and I was right...It was a light...The light of a flamethrower
OceanSoul

Post by OceanSoul »

Cat timp am fost offline, printre altele, am citit Shogun. Nu mi-a parut rau decat ca James Clavell nu a povestit mai amanuntit razboiul si perioada de scurta durata de dupa el. Mi-ar fi placut asta. Am mai citit `Zbor Blestemat`, o carte inspirata de evenimentele din 11 Septembrie; totodata `Sa nu mori azi`, cartea facuta dupa scenariul filmului Die Another Day, nu mi-a lasat o impresie negativa.
+RIP+ Undernet... | last.fm
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
bethrezen

Post by bethrezen »

Ocean Soul wrote:Eu am inceput sa citesc Shogun. Este captivanta si `Addictive`
Mai multe impresii dupa ce o citesc...
am citit doar primul volum si m-am lasat........nu stiu de ce.......
sa0mi zici daca-i misto, poate reusesc sa-l termin.........
"eu nu ma tem de rau, raul se teme de mine..."

rpg's rule......
OceanSoul

Post by OceanSoul »

Pai nu stiu cum de ai citit un volum intreg si dup-aia te-ai lasat... In viziunea mea, merita fiecare pagina.
icub4ucm

Post by icub4ucm »

Pentru pasionatzii de SF recomand Abatia lui Dan Dobos (I o u Max). E prima parte a unei trilogii in care religiosul se imbina cu tehnologia intr-un mod foarte interesant. Merita mai ales ca la sfarsitul lunii apare shi partea a doua a trilogiei.
I saw a light at the end of tunnel. I went closer and I was right...It was a light...The light of a flamethrower
Tresty

Post by Tresty »

Imi place literatura rusa... in ultimul timp am citit Idiotul de Dostoevsky si Invierea de Tolstoi, carti pe care le recomand cu caldura daca va place analiza pshiologica...

Am facut prostia, dupa ce am vazut Stapanul inelelor 1 si 2, sa citesc The Hobbit in original. Pot sa spun cu mana pe inima ca nu inteleg cum poate sa prinda in toata lumea o asa o carte... Greuceanu si Fat Frumos si merele de aur sunt tratate de psihologie pe langa The Hobbit.
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
MAXKOOL999

Post by MAXKOOL999 »

Am citit si eu Hobbitul si n-a fost chiar asa de rea, parera mea e ca daca primul film ar fi fost Hobbitul si pe urma cele 3 filme Lord of The Rings, trilogia ar fi avut un succes si mai mare. Acuma am luat si Simarillion, si nu stiu pe care s-o citesc prima, Simarillionul sau LOTR.
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
dragon_reborn

Post by dragon_reborn »

Incepe cu LOTR - Silmarillion-ul e mult diferit de LOTR sau The Hobbit ,e ca un fel de mitologie a Middle-Earth-ului si multora li se pare greoi si sint dezamagiti.In opinia mea insa Silmarillion e cel putin la fel de bun ca LOTR daca nu chiar mai bun.
Let the Dragon ride again on the winds of time.
SG

Shogun

Post by SG »

Mai tine cineva minte vremurile in care tot spuneam ca o sa postam Shogun pe forum? Stiti ce? Am facut rost de carte! Sa o pun?
The grass was greener...
I am death...
OceanSoul

Post by OceanSoul »

Si cum anume ai de gand sa faci asta ? Adica in ce format, in ce fel.. Nu prea pricep :)
Alia

Post by Alia »

Cui ii place mitologia Silmarillion este perfect de citit. Mi e mi a placut tare mult chiar daca este mult mai serioasa decat Hobbit ul (tare amuzanta). Silmarillion si Hobbit ul au actiunea anterioara celei din LOTR deci ar fi bine sa fie citite inainte.
always...and never
cezar grig

Post by cezar grig »

La clasa a VIII-a cand trebuia sa ma pregatesc pentu admiterea in lic citeam pe furis carti si cand ma prindea mama imi faca morala ca nu invat (si-a cerut scuze dupa). Din clasa a......sasea de cand am prins as zic asa gustul cititului....am citit o multime de carti de la carti despre AL Doilea Razboi Mondial istorie pura care mi-a placut foarte mult....apoi S.F. cu carti consacrate gen Dune (tote vol) si Fundatia (toate vol)...si ce a scris Orson W. .....Si J.Verne......carti despre calugarii tibetani care m-au uimit ca si cele S.F......carti despre religie......am incerat si Octavian Paler....(mare scriitor!)....pot chiar sa ma madresc ca am cam citit destul cat sa imi formez asa o cultura. Acum in momentul de fata mai citesc dar mai mult am inceput sa citesc carti de calculatoare gen "PC depanare si modernizare" de Scott Mueller si ceva de retele ca ma intereseaza.Ce sa zic...eu cred ca merita sa iti sacrifici timp daca nu zilnic atunci macar catva ore pe saptamana sa citesti caci te invata sa gandesti si deh....poti sa iesi in lume. Cunoscu persoane care nu au in casa nici macar o mica biblioteca pe care sa o citeasca.Nu stiu cum pot sa stea acei oameni fara sa citeasca nimic. Oare nu simt nevoie de a citi?
smoke

Post by smoke »

pai daca nu stiu ce e aia... :roll: cum sa le lipseasca..
Cuvintele doar distrag atentia...

A Story
SG

Post by SG »

Eu cand am ceva in mana, ma apuc sa citesc. Bilete de tramvai, etichete, ambalaje, orice.

Va mai recomand o carte scurta si interesanta, "Dumineca orbului" de Cezar Petrescu.
The grass was greener...
I am death...
smoke

Post by smoke »

- cel mai tare ma oftica preturile la carti in ultimul timp...pai unde naiba sunt timpurile in care cumparam 2-3 carti pe saptamana...acum nici macar la uzate nu poti sa te bagi ca si aia cer mult... :evil:

A Story
Necrosero

Post by Necrosero »

Bah daca tu nu iti permiti sa dai 60-100 de mii pe o carte, atunic chiar esti sarac, sau pur si simplu nu vrei sa dai bani pe carti, pentru ca nu sunt scumpe deloc, chair eu m-as fi asteptat ca pretul lor sa creasca...
Image
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Nu neaparat. Uite, mi-am luat acum cateva zile doua carti de John Brunner si am dat cam 200.000 pe ele. Daca e sa facem un calcul, ca sa iei 4 carti pe saptamana ti-ar trebui in jur de 1.500.000 de lei lunar, bani care totusi sunt cam multi pentru majoritatea dintre noi.

Anticariatele rulz. :)
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
MAXKOOL999

Post by MAXKOOL999 »

White Whisper wrote:Nu neaparat. Uite, mi-am luat acum cateva zile doua carti de John Brunner si am dat cam 200.000 pe ele.
Anticariatele rulz. :)
Eu mi-am luat 3 carti de la Gaudeamus, Blestemul Abatiei cu 200.000(as fi dat si 1.000.000), plus inca doua, in total vreo 500.000. Dar merita toti banii.

Offtopic: Ce carti de Brunner ai luat? Si de unde? Cu anticariatele ai mare dreptate, 50% din cartile mele sunt de acolo.
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

"Oile privesc in sus" si "Retelele infinitului", de la Sony din Unirea.
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
MAXKOOL999

Post by MAXKOOL999 »

Super cartile, le-am citit demult, daca nu ma insel sunt din Rao.
Brunner e (de fapt era din pacate) un maestru.
smoke

Post by smoke »

Bah daca tu nu iti permiti sa dai 60-100 de mii pe o carte
bah - daca m-as fi adresat tie asa nu era nici o problema - inca nu cred ca am devenit asa familiari.. :(

- si ma intreb unde mai vezi tu preturile astea - cand o carte la antic. nu e sub 70.000 (media) iar cele noi sar de 150.000 (media) - asta la literatura - ca la specialitati sar sus de tot preturile.. :(

...si inca o chestie - de cate ori intru intr-o librarie raman maimult de 45 min citind cate ceva - eu nu cumpar o carte pana nu stiu despre ce e vorba, daca e ceva interesant..sau o cumpar daca mi-o recomanda cineva in care am incredere ca stie ce spune...

..in sfarsit - ai dreptate - cartile merita banii astia - poate o sa cumpar mai multe in viitor...

A Story
Necrosero

Post by Necrosero »

Imi pare rau daca te-ai simtit vexat de familiaritatea cu care ti-am adresat o explicatie complet logica : eu de obicei cumpar carti SF... Uite de exemplu am cumparat de Asimov - Sfarsitul Eternitatii de la Teora...
Carte noua, editie buna - 70000 de lei... Si majoritatea cartilor de acolo era sub pretul de 100000 lei... Sunt sigur ca exista si carti muuult mai scumpe, greseala mea a fost ca nu am specificat... Inca o data scuze ptr. limbajul meu trivial, care se pare ca te-a jignit... :-? :-? :-?
Image
icub4ucm

Post by icub4ucm »

Am pus mana pe "trilogia lui Ender" a lui Orson Scott Card...Am inceput deja sa o "mananc"
bethrezen

Post by bethrezen »

am citit "Rosu si Negru" si "Idiotul" in franceza........ 0X
"eu nu ma tem de rau, raul se teme de mine..."

rpg's rule......
descover

Post by descover »

eud personal scriu un carte sf momentan e ta reee
si mai stiu pe unu care a scris un roman in 12 zile e va rzaaaa

am impresia ca am scris mesajul asta ca sa-mi maresc nr mesajelor date
drak_01

Post by drak_01 »

bethrezen wrote:am citit "Rosu si Negru" si "Idiotul" in franceza........ 0X
Eu am citit SHOGUN in japoneza... :wink:
drak_01

Post by drak_01 »

icub4ucm wrote:Am pus mana pe "trilogia lui Ender" a lui Orson Scott Card...Am inceput deja sa o "mananc"
Si cu ce merge mancata pana acum? Castraveciori murati si cartofi prajiti? :D
andrei

Post by andrei »

sincer sa fiu singura lectura inteligenta din ultima vreme ( cand am timp si net, evident ) este forumul acesta.

work harder
smoke

Post by smoke »

- nu stiu daca trebuia sa ma simt jignit sau nu pt ca nu am auzit si intonatia care ai folosit-o - asa ca am vrut doar sa-ti atrag atentia...

A Story
Rip van Winkle

Post by Rip van Winkle »

am fost intr-o perioada vonnegut...
am citit galapagos, cruciada copiilor(abatorul cinci) si barba albastra. foarte misto tipul.
abia am terminat o iubeam de anna gavalda.
inainte am citit mult stendhal (manastirea din parma, rosu si negru) dar nu in franceza :oops:
am mai citit acum o luna jocul cu margele de sticla de hesse si niste nuvele tot de el.
am inceput asa grait-a zarathustra de nietzsche, dar nu am fost in stare sa o termin (m-am sufocat cu hanul ancutei si vasile voiculescu pt scola)
thomas mann - alesul.
am inceput inselata tot de thomas mann.
am mai citit the great gatsby de fitzgerald si the old curiosity shop de dickens cand a inceput scoala. (in engleza :D )
--

citesc relativ mult, insa in general numai ce imi place, ce imi aleg eu din biblioteca sau librarie. LOGIC ca ma enervez cand trebuie sa-l citesc pe anchilozatul de sadoveanu. si logic ca ma enervez cand iau note mici la romana pt ca nu am citit ce mi-a dat dobitoaca aia de profa, si mai ales cand ii vad pe colegii mei cu rezumate copiate care iau zece si n-au citit nici macar un rand.
tick tock
watch the penny drop...
http://ataman.deviantart.com
Lup_Alb
Moderator

Post by Lup_Alb »

Rip van Winkle - Iti va place Magicianul de John Fowels daca n-ai citit-o inca. De asemenea sugerez celor care au rabdare si o cultura generala solida, Numele Trandafirului si Pendulul lui Foucault de Umberto Eco ... Atentie sunt carti "GRELE"! Va vor pune neuronii la munca! :D
Uneori Adevărul este de partea greşită a ţevii unei puşti...
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

W00t! Mai raman 20 de pagini din God Emperor Dune si am dat-o gata si pe asta.
O sa pun mana pe Book of Nod, carte care am cumparat-o cam prematur si a colectionat praf timp de 1 luna pana am terminat Dune-ul :)
Ca mi-am adus aminte! Dintre cei ce au citit cartile Dune scrise de Brian Herbert, sunt bune de ceva? Cum sunt comparate cu scrierile lui Frank? Sunt sceptic, parca totusi am sa ma apuc sa citesc niste volume scrise de altcineva si nu vreau sa-mi strice lectura :)
Lup_Alb
Moderator

Post by Lup_Alb »

Din ciclul Dune fac parte:

1 - Dune
2 - Mantuitorul Dunei
3 - Copii Dunei
4 - Imparatul Zeu al Dunei
5 - Ereticii Dunei
6 - Canonicatul Dunei

Toate de Frank Herbert. Nu citi altceva ca nu merita. Iti strica aroma de mirodenie lasata pe cerul gurii de ciclul scris de Frank Herbert. L-am citit integral de cel putin 5 ori si am citit si Dune 7, chipurile o continuare. Mare greseala!
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Nici mie nu-mi place cum suna: Dune gets screwed over. Dar de fapt stai, ca asta se intampla in cartea 6 daca nu ma insel? Chapterhouse-urile nu-mi starnesc interesul.
Dar totusi The Butlerian Jihad vreau s-o citesc, de asemenea The Machine Crusade. Pareri contra?
Lup_Alb
Moderator

Post by Lup_Alb »

Chapter House Dune = Canonicatul Dunei
Scrisa tot de Frank Herbert. desi actiunea nu se mai desfasoara pe Dune este o carte care face parte din ciclu si trebuie citita pentru a lamuri unele lucruri ramase neexplicate. Nu este cea mai buna din ciclu dar merita citita. Preferata mea dintre toate cartile ciclului este Ereticii Dunei.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Scuze, ma refeream la cartile scrise de Brian Herbert "House Atreides" samd
Yoshi

Post by Yoshi »

Daca vreti preturi, cautati Philip Kotler - Managementul marketingului.
Mie mi-a placut si Canonicatul. Bineinteles ca Ereticii sunt în top.
std
Moderator

Post by std »

Eu mai citesc inca, si chiar destul de mult (maica-mea e invatatoare, asa ca am invatat sa citesc cand aveam trei ani jumate). Chiar zilele trecute mi-a sabotat taica-meu teza la mate, cu 'stiri despre o rapire' (G.Garcia Marquez... numa' de trigonometrie nu mi-a mai ars).
Necrosero

Post by Necrosero »

Ultima carte pe care am citit-o a fost o carte de Gerard Klein - Gambitul Stelelor... Nu mi-a placut cine stie ce, oentru ca s-a p[ierdut in detalii, dar a fost interesanta ideea, dar cam puerila... Era o carte SF, bineinteles...
Image
Rip van Winkle

Post by Rip van Winkle »

tocmai am pus mana pe the Silmarillion in engleza de la birtish council. din pacate n-am apucat sa o incep inca, mai am vreo suta de pag. din sarpele cu pene de d.h.lawrence. voi reveni cu impresii, i'm very excited
tick tock
watch the penny drop...
http://ataman.deviantart.com
Post Reply