Oamenii de stiinta din SUA cica s-au cam suparat de faptul ca internetul a devenit prea popular, ceea ce ii impiedica sa-si conduca cercetarile si s-au pus pe construit o noua retea, numita National LambdaRail, la care vor avea acces doar oamenii de stiinta si universitatile. Pana acum au peste 1000 de kilometri de fibra optica, iar in viitor planuiesc sa o extinda la peste 16.000 de kilometri.
intreaga poveste aici: http://www.smh.com.au/articles/2003/12/ ... 87656.html
Internetul viitorului
Moderator: Moderatori
-
problema lor... nu ne afecteaza pe noi... eu mai fost chestii de genul asta... elvetia----> sua 5GB/s si alte chestii... se tot vorbeste de internet2 de ani de zile si 99% din utilizatori se lovesc zilnic de probleme de peering idiot, limite impuse de ispuri ca sa`si acopere limitarile tehnologice etc....
§řMę ţęřţŁę T꣣ Mę THŞT ď ńęęĐ HęŁţ...
§řMę ţęřţŁę çŞń FľçK řFF ŞńĐ Gř Tř H꣣...
§řMę ţęřţŁę çŞń FľçK řFF ŞńĐ Gř Tř H꣣...
Internetul viitorului cred ca va fii viteza cat mai mare si pretul tot mai mic
Aici in Franta a aparut deja oferta la 2mbs linia ADSL cu numai 39 pe luna ceea ce e foarte profitabil si garanteaza 250 kbs in down si 30kbs in up
Cel putin aici deocamdata acest pret este imbatabil iar cu ocazia asta sper ca si restul ISPurilor gen wanadoo sau aol sa mai lase din preturile lor imense deoarece sa cam terminat cu monopolizarea conexilor de internet
Astept sa termin contractul cu firma la care sunt abonat s am sa ma mut la 9telecom, firma care ofera servicile afirmate mai sus

Aici in Franta a aparut deja oferta la 2mbs linia ADSL cu numai 39 pe luna ceea ce e foarte profitabil si garanteaza 250 kbs in down si 30kbs in up
Cel putin aici deocamdata acest pret este imbatabil iar cu ocazia asta sper ca si restul ISPurilor gen wanadoo sau aol sa mai lase din preturile lor imense deoarece sa cam terminat cu monopolizarea conexilor de internet

Astept sa termin contractul cu firma la care sunt abonat s am sa ma mut la 9telecom, firma care ofera servicile afirmate mai sus

Internet2 se misca, merge foarte bine si n-are nici o legatura cu noi, conecteaza comunitatile universitare, care au cu totul alte procupari.PARAMEDICS wrote:problema lor... nu ne afecteaza pe noi... eu mai fost chestii de genul asta... elvetia----> sua 5GB/s si alte chestii... se tot vorbeste de internet2 de ani de zile si 99% din utilizatori se lovesc zilnic de probleme de peering idiot, limite impuse de ispuri ca sa`si acopere limitarile tehnologice etc....
Chiar citeam zilele astea ca Institutul de Cercetari Nucleare din SUA a stabilit un nou record la transfer pe Internet: 7,5GB/s, transferand 2 TB in sub 5 minute!! Pai, HDD meu fiind ATA100, deci are rata maxima de transfer 100Mb/8=16MB/s, nu?? Cam ce solutii de stocare au baietii astia de transfera 7,4 GB/s ?? Si in upload?? :o
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
NU! Este vorba de MBytes (mega octeti) si nu Mb (mega biti) pe secunda. HDD-urile IDE obsinuite din zilele noastre permit un transfer intre 20 si 50 MB pe secunda (in funcite de factori precum sistemul de fisiere, tipul/marimea fisierelor transferate, dimensiunea bufferului intern etc.). Oricum, mult prea putin fata de ce pot transfera echipamentele de retea care au fost folosite in acel test (intre CERN si partenerul sau). Probabil au folosit si sisteme de calcul speciale.Xavier wrote:...HDD meu fiind ATA100, deci are rata maxima de transfer 100Mb/8=16MB/s, nu??
Ca regula, ratele de transfer si capacitatea in cadrul mediilor de stocare destinate pc-urilor si nu numai (memorie / cd / dvd / hdd / mp3-player etc.) se exprima in bytes (octeti) si multipli, iar in cadrul trasferurilor de date in cadrul retelelor se foloseste ca unitatea de masura bitul si multipli ai acestuia. Bine, se poate folosi si baud-ul, insa asta e o alta discutie.

Pentru cei ce nu stiau cei mai mari multipli ai octetului (toata lumea a auzit de Mega si Kilo):
- Kilo - 10^3
- Mega - 10^6
- Giga - 10^9
- Tera - 10^12
- Peta - 10^15
- Exa - 10^18
- Zetta - 10^21 later-edit
- Yotta - 10^24 later-edit
- Bronto - 10^27 ?? later-edit
Daca stiti si mai departe, nu ezitati sa adaugati. Scuze pentru off-topic!