bad sectors

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Post Reply
nonyhaha

bad sectors

Post by nonyhaha »

am un hdd quantum fireball plus as de 30 gb 7200 rpm ata 100 2 mb buffer
e partitionat , prima partitie de 5 gb cu win si alte programe si a doua de restu spatiului
scandisk-ul de la inceputul winului imi zice ca am 7720 kb in bad sectors pe a doua partitie
cand dau scandisk in windows si bifez casuta ptr recuperarea bad sectors-urilor , nu imi zice nimica, face scandisku si gata, nici un mesaj, nimic

cu ce pot vedea exact daca e bulit sau nu?
Intel celeron e3200, scythe ninja mini fanless, 2gb ddr2 800, ga-e7aum-d2sh, delux m199 + 2 x xilence 6cm, fortron FSP300-60GHS, geforce 9400 igp, leadtek winfast dtv2000h, WD5000aaks single platter, acer 23" fullhd
novi

Post by novi »

Poti incerca Norton disk doctor din cadrul pachetului norton system worls 2003 pentru o scanare amanuntita si apoi poti folosi partition magic 8 pentru a "aranja" bad-urile!:wink:
gamezcdr

Post by gamezcdr »

Lasa badurile marcate ca altfel o sa te trezesti ca pierzi date (sistemul nu va mai putea citi din badurile marcate ca bune de PM).
Edge

Post by Edge »

gamezcdr wrote:Lasa badurile marcate ca altfel o sa te trezesti ca pierzi date (sistemul nu va mai putea citi din badurile marcate ca bune de PM).
Da', dar daca face face un back-up si isi repara bad-urile dupa care restaureaza cred ca merge, nu? Pentru back-up, foloseste Nero Back-It Up de la Nero 6.3.0.0 :wink: Eu pe asta il folosesc si merge super bine. :fadein:
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
poe

Post by poe »

daca sunt baduri fizice (cauzate de lovituri, etc) nu mai are ce face... in timp se vor multiplica badurile.... asa ca fa backup cat mai poti, cu nu te mai tine mai mult de 1 an de sunt fizice
gamezcdr

Post by gamezcdr »

Eu de ex. am un Quantum cu 2 Mb de baduri marcate care nu vor face nici o problema deoarece hdd-ul le stie si nu scrie in ele. Daca le-as demarca cu vreun software ce as scrie in clusterele alea ar fi pierdute. Oricum deobicei aparitia de baduri indica ca se apropie sfarsitul HDD dar nu intotdeauna. HDD vechi de ani buni supravietuiesc cu badurile, depinde motivul din care apar badurile.
cimi

Post by cimi »

gamezcdr wrote:Eu de ex. am un Quantum cu 2 Mb de baduri marcate care nu vor face nici o problema deoarece hdd-ul le stie si nu scrie in ele. Daca le-as demarca cu vreun software ce as scrie in clusterele alea ar fi pierdute. Oricum deobicei aparitia de baduri indica ca se apropie sfarsitul HDD dar nu intotdeauna. HDD vechi de ani buni supravietuiesc cu badurile, depinde motivul din care apar badurile.
Exact!
Si eu mai am un Quantum de 3 gb cu care transportam mai demult date si la un moment dat o facut baduri, iam dat un format si in timp ce formata le-o marcat (am pierdut cu ocazia asta cam 3 ore :) ) si de atunci nu am mai avut probleme cu el, si sa fie eu daca hdd-ul asta nu are la ore de functionare...
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
gamezcdr

Post by gamezcdr »

De ex. la mine badurile au aparut din cauza cauza ca am pus HDD in rack, l-am forjat la greu 3 zile, s-a incalzit exagerat de rau (7200 rpm) + ca l-am inchis de cateva ori "on the fly" fara sa astept sa se inchida sistemul. Sa nu faceti ca mine ! :(
holhos

Post by holhos »

Cum stii daca are sau nu baduri?
Foarte simplu,daca dai un scandisk simplu si ti le gaseste e calar ai bad si inseamna ca a fost marcat la formatare! si eu am u n hdd maxtor de 30 gb si am 1 mega si juma bad-uri pe el ....si le am acumulat nu cred ca din lovituri(socuri) ci din 'opriri la cald' adica caderi de tensiune...si primea aproape 4-5 in fiecare saptamana!:)
bluemind

Post by bluemind »

Si eu am avut bad-uri pe un HDD de 10GB cam de 8500kb, dar mi le-am reparat cu un program numit Hdd Regenerator. Folosestel ca sigur merge si nu lasa sa creasca nr. de bad-uri ca nu se mai poate repara!!!
stolojansky

Post by stolojansky »

Din cauza alimentarii pe 12 V din molex care avea o intrerupere shi nu am shtiut ("la HDD-ul Seagate Barracuda de 80 G 7200 rot/min pe care il am shi acum in system "), din cauza intreruperilor repetate de alimentare in timpul functionarii au aparut vreo 4k bad-uri.
Am zis ca "sanatate la iepuri shi apa la genunchi" -pa HDD. Dar am forjat HDD-ul cu Hard disk regenerator shi au disparut. Singura problema este ca daca ai un HDD de mare capacitate, sta programul o noapte pana scaneaza tot.
aşa ca il recomand cu caldura la toata lumea pe acest regenerator. Oricum mai bine de 75% din bad-urile care apar pe HDD-uri sunt logice.
aşa ca cauta programul shi dai batai.
Prostia atenueaza saracia... voi nu va uitatzi in jur?????
holhos

Post by holhos »

Multumesc frumos pt sfat......sper sa mearga! :angel:
Red Baron

Post by Red Baron »

Ai baduri fizice sau logice?Mai poti incerca si Hdd Kill.E pe un cd XPC dar daca n-ai cd-ul cauta-l pe net.programelu asta iti scrie cu 0 peste tot.Eu am avut 48k baduri sau cel putin asa zicea scandsikul de Win Xp si au disparut.dureaza cam 30-40 min.Nu stiu daca repara si badurile fizice.Ale mele erau logice.
gamezcdr

Post by gamezcdr »

gamezcdr wrote:De ex. la mine badurile au aparut din cauza cauza ca am pus HDD in rack, l-am forjat la greu 3 zile, s-a incalzit exagerat de rau (7200 rpm) + ca l-am inchis de cateva ori "on the fly" fara sa astept sa se inchida sistemul. Sa nu faceti ca mine ! :(
Am scapat de baduri cu HDD Regenrator. Asa ca dati-i bataie, cautati programul + crackul si scapati de baduri.
Post Reply