Gigabyte sau Asus

Chipset-uri, plăci de bază, slot-uri PCI si tot ce vă mai framântă în domeniu

Moderator: Moderatori

_SAM

Gigabyte sau Asus

Post by _SAM »

ce placa de baza ar trebui sa aleg?
seamana intre ele (au aceleasi chip-uri) dar care este mai performant ?
pe placa de baza as pune un procesor Barton,2500+, 256 Mb Corsair CL2, placa video Ati Radeon 900, 9100 (mai vad eu).
exista incompatibilitati intre ce componente am enumerat?
care e CEA mai performanta? pentru ca pentru mine conteaza performanta 80%, stabilitatea 10% (pur si simplu sa nu se blocheze) si dotarile 10% (placa de retea... Nu raid-ul ma intereseaza) overclocking-ul 0%
multi ar spune asus, dar gigabyte ga 7n400 pro2 a iesit pe locul 1,la performanta (si dotari) si costa si mai putin.
amandoua au avantaje, dar care are mai multe?
voi ce ati alege?
Beauty is in the eyes of the beer holder.
Pretorianu'

Post by Pretorianu' »

E foarte greu de spus. Eu as fi tentat sa merg pe mana ASUS care, dupa parerea mea fac cele mai bune placi de baza din lume; repet: e strict parerea mea !
Dar, Gigabyte GA-7N400 Pro 2 este o placa foarte buna, cu multe dotari, stabila la o/c; are un prieten de-al meu cu un Barton 2500+ si 2x256 DDR400 Corsair, pe ea; si merge de rupe !

Deci, ramane la latitudinea ta ! :wink:
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit
Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
valdalf

Post by valdalf »

eu am Gigabyte GA-7N400 Pro 2 cu Barton 2500 si sunt mai mult decat incantat de ea.
performantele sunt foarte bune si are foarte multe dotari si ste foarte stabila.
la oc sta mai prost decat Abit NF7-s v2 care ste fgoarte foarte aproape ca performante.
parerea mea este sa alegi sinte astea doua.
Daca poti deosebi sfaturile bune de cele rele, nu ai nevoie de
sfaturi.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Nu crezi ca ai uitat sa specifici si modelele? (sau macar chipsetul). Daca ai adus in discutie 7N400pro2 nu inseamna ca trebuie sa intelegem ce vrei de fapt, nu? :-? Si cu atat mai mult sa primesti si sfaturi... (cum deja vad ca s-a ajuns la....Abit? :o )
_SAM

Post by _SAM »

Greseala mea!
Gigabyte GA 7n400 Pro2
Asus A7n8x Deluxe
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Aici este un round-up (10 placi testate) Nforce2 Ultra 400 si il poti folosi ca punct de plecare spre alegerea corecta. De asemenea, te poti uita in toate topicurile deschise pe teme versus in sectiunea "placi de baza" (si in care, mai devreme sau mai tarziu, se ajunge sa se puna in discutie mai multe modele - fiecare cu ce-l doare, nu?). Nu stiu daca ti-ar putea spune cineva : da, dom'le, ia-o pe aia ca e mai buna sau pe cealalta ca are nu stiu ce...
Btw, in semnatura ai vrut sa spui cumva "whole"? :wink:
Rila

Ce de pareri!

Post by Rila »

Salutare!
Am schimbat si eo sistemul de curand (2 zile) si mi-am cumparat o placa Gigabyte GA-7N400E cu un procesor XP 2500+ (cred ca e modelul Barton) si 512Mb ram oricum nu mi-am cumparat placa pentru figuri, tot ce vreau e stabilitate.
Am si eo o intrebare apropo de XP 2500+ asta la ce frecventa ruleaza ca am vazut ca la mine zice ceva de 166Mhz adica 333 Mhz si in consecinta nu m-am lamurit daca e setat pe bus de 400 Mhz merge mai repede? ce stiti de frecventele bartonului?
Mercy
PS: Tine cont si de preturi daca cumva e diferenta mare intre ele deoarece conteaza si rentabilitatea!
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Intre cele doua, iti recomand ASUS. Placa mea preferata ramane Abit NF7-S.E o varianta pe care ar trebui sa o iei in considerare pentru dotarile bogate si mai ales pentru OC daca te intereseaza.
Only the mediocre work at their best...
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Din pacate mi se pare imposibila comparatia Gigabyte vs Asus, Gigabyte a tot pierdut teren pe piata mainstream. Nu ma indoiesc ca Pro2 e o placa buna, dar la 160$(TVA inclus) ar fi si cazul. Eu mi-am facut initial parerea despre Gigabyte urmarind reviewuri ale acestei placi. Dar am fost neplacut surprins in urma achizitie unei placi 7N400(canci). Placa e decenta dar miroase a ieftin de la o posta. Un Abit era un pic mai scump si mult mai bun. Din pacate n-am avut de ales.(adica am avut dar alternativa era un ECS cu nforce2 la 60$ :roll: )
Elroy was here
max2bfire

Post by max2bfire »

eu as alege asus.
A643200+@2200 2X512 geil
hdd 3X250 sata 2 wd, 200 wd ide, 80seagate ide
vga 7900gt top asus 460 thermaltake - Xaser 3audigy 2 ZSdvd + combo
bluemind

Post by bluemind »

Gigabyte GA 7n400 Pro2 e pe primu' loc in topul XtrempC
Master_of_Ice

Post by Master_of_Ice »

Eu cred ca asus e mai buna ca gigabyte.mai ales a7n8xdeluxe.acest lucru l-am auzit de la multi!
RAYNOR

Post by RAYNOR »

dacă vrei si sunet Soundstorm, recomand Asus. Gigabyte are performante dar nu stiu fiabilitate dacă are !! :o
deeJayOg

Post by deeJayOg »

EPoX :P
ma rog...acuma serios vorbind, eu as merge pe ASUS
Yoshi

Post by Yoshi »

bluemind wrote:Gigabyte GA 7n400 Pro2 e pe primu' loc in topul XtrempC
O fi, dar sa te vad montand un cooler mai mare pe ea. Sau sa incerci sa scazi voltajele.
Yes, you've guessed it. Proud 7N400 Pro2 owner. :lol:

Oricum diferentele fata de ceilalti competitori sunt minimale.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Daca exista bani ... ASUS fara doar si poate ...
Truth is relative. Pick one that works
novi

Post by novi »

Bossman wrote:Daca exista bani ... ASUS fara doar si poate ...
Daca nu EPOX 8RDA3i!:lol:
zeus_anoxia

Post by zeus_anoxia »

De ce nu un MSI - K7N2 Delta-ILSR eu, personal, pe asta as alege-o.
E la Flamingo... merita!!
Attachments
msi.jpeg
Master_of_Ice

Post by Master_of_Ice »

Io cred personal ca msi sunt bune dar prea scumpe..cu un pret mai mic iti iei o placa mai buna!
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Gigabyte pentru pretul mai mic, garantia de 3 ani la Caro si culoarea albastra. Pentru compatibilitate maxima ia si placa video tot de la Gigabyte.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
-=ktistai=-

Post by -=ktistai=- »

WarlordBA wrote:Din pacate mi se pare imposibila comparatia Gigabyte vs Asus, Gigabyte a tot pierdut teren pe piata mainstream. Nu ma indoiesc ca Pro2 e o placa buna, dar la 160$(TVA inclus) ar fi si cazul. Eu mi-am facut initial parerea despre Gigabyte urmarind reviewuri ale acestei placi. Dar am fost neplacut surprins in urma achizitie unei placi 7N400(canci). Placa e decenta dar miroase a ieftin de la o posta. Un Abit era un pic mai scump si mult mai bun. Din pacate n-am avut de ales.(adica am avut dar alternativa era un ECS cu nforce2 la 60$ :roll: )
Gigabyte GA-7N400 Pro2 nForce2 Ultra 400 400 MHz FSB memorie DUAL DDR / 400 MHz AGP 8x ATA 133 SerialATA audio ALC650 firewire raid GigaRAID ATX 119.3 USD - cu tot cu tva ar fi cam 140 , pana la cat ai spus tu sunt vreo 20$ care nu se justifica.
Parerea mea este ca placa merita fiecare banut.
Mii de flegme pe steaguri, pe steme embleme
Cand tu zici ca e tarziu, io stiu ca inca e devreme
Simt nevoia sa-ti fac o trepanatie, sa bag in capu tau schije de civilizatie.
_SAM

Post by _SAM »

de ce de culoare albastra? si de ce culoare ar trebui sa ma feresc daca iau placa asta?
novi

Post by novi »

Slim-Jim wrote:de ce de culoare albastra? si de ce culoare ar trebui sa ma feresc daca iau placa asta?
GigaByte-urile sunt toate cu PCB-ul albastru!Era doar o remarca!:wink:
salgado

Post by salgado »

Lool, albastrul disipa mai bine caldura si combate cariile :D In plus, nu uitati de colturile rotunjite!
Dilema Gigabyte vs ASUS e ceva de genul Dacia vs Mercedes.
FIDO

Post by FIDO »

Acum 3 zile mi`am upgradat calc cu un Asus ANX8X varianta lite:))) si xp2100 si merge prea bine... dar inca 1,5 mil pt varianta deluxe n`as da.... mai bine mai cumpar un modul de 256 ddram si nu numai :)
pac pac
baronul

Post by baronul »

:lying: CLAR ASUS
desi lucrez in domeniu ...cele mai varz aplaci ...sau printre cele mai varza placi de baza sunt cele GIGABYTE ...asta in materie de Socker A (AMD) ai ...vei avea foarte mult de munca in legatura cu temperatura in sistem ....cu o placa de baza gigabyte ...asa ca desi e putin mai scumpa o placa ASUS merită desi ..MB este o piesa ffff importanta .....sa iti dau un exemplu ....este ca si cum ai avea ....un motor de masina straina cu caroserie de trabant !!!
Yoshi

Post by Yoshi »

Cele mai varză sunt plăcile Gigabyte, huh?
Asta din vasta ta experienţă bănuiesc. Nu contează ce scot prin diverse bench-uri, cum funcţionează la diverşi useri fără probleme, tot sunt varză, pentru că Baronul a zis aşa.
Şi domnul Baron nici măcar nu se sinchiseşte să ne dea şi nişte argumente, ne-o aruncă în faţă de parcă ar fi un adevăr general valabil de care nu eram conştienţi şi noi.
FIDO

Post by FIDO »

Pai ma Yoshi in afara de colturi rotunjite si culoare albastra nu stiu ce te poat atrage la o placa gigabite... ca sa nu zic de antica optiune dual bios si aia costand mai mult daca vrei sa optezi pt asa ceva.... de la virusu ala cih nu ii prea vad rostu la dual bios... :))) nu sunt nici fan asus nici gigabite asta ca sa nu iasa iar offtopicuri:))))
pac pac
cross

Post by cross »

asus clar. daca sunt bani atunci asus. daca nu atunci epox.

gigabyte sunt bot! de ce? pt ca eu am avut probleme de compatibilitate cu o placa top de la ei. a trebuit sa schimb modemul ca sa mearga. a mers pe urma si chiar foarte bine insa incompatibilitatea respectiva a contat in opinia mea.
baronul

Post by baronul »

Deci draga Yoshi faza este ca am avut o placa Gigabyte acasa timp de 2 ani ...si numai eu stiu cate am patit cu ea ... plus ca am mai auzit si eu o gramada de lucruri ...plus ca cei de la SERVICE se plang mereu ca vine lumea la garantie cu placile Gigabyte ...asa ca ..pls scuteste-ma cu placile Gigabyte ... No Offence !!!
- si scuze daca am fost prea "dur" cu felul meu de a vorbi .... nu am avut si nici nu am nici cea mai mica intentie de a insulta pe cineva ... dar daca sunt nou nu inseamna neaparat ca nu ma si pricep .... !!!

[quote="Yoshi"]Cele mai varză sunt plăcile Gigabyte, huh?
Asta din vasta ta experienţă bănuiesc. Nu contează ce scot prin diverse bench-uri, cum funcţionează la diverşi useri fără probleme, tot sunt varză, pentru că Baronul a zis aşa.
Şi domnul Baron nici măcar nu se sinchiseşte să ne dea şi nişte argumente, ne-o aruncă în faţă de parcă ar fi un adevăr general valabil de care nu eram conştienţi şi noi.
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Sa fim cinstiti, placile Gigabyte cu probleme sunt de obicei din clasa "low cost", fara accesorii( < 100$), dar problema e ca astea se vand in numar mult mai mare la noi si de aici si numarul mare de oameni cu placi cu probleme si implicit repulsia tuturor fata de Gigabyte. Placile cu dotari mai "roze" beneficiaza de mai multa atentie din partea celor de la Gigabyte si in general nu au probleme.
Elroy was here
cross

Post by cross »

aiurea! aia pe care am avut-o a fost top of the pop! era pe locul I in topul CHIP de atunci... era vorba de VRXP+ si a costat barosan... in jur de 145$ fara TVA.
pana nu am schimbat modemul nu a vrut sa mearga. dupa ce l-am schimbat mergea de rupea norii insa nu mi-a placut asta.

modemul ala pe care l-am schimbat si acum il folosesc cu succes pe un P4C800 deluxe. am in fiecare pc cate un modem pt cazul in care se duce dracu cablul si pe asus nu face probleme.

gigabyte sunt ca un partz tras pe ascuns. nu stii niciodata cand incep sa miroasa... nu-mi plac!

bani putini? EPoX! bani mai multi? ASUS!
baronul

Re: Gigabyte sau Asus

Post by baronul »

Slim-Jim wrote:ce placa de baza ar trebui sa aleg?
seamana intre ele (au aceleasi chip-uri) dar care este mai performant ?
pe placa de baza as pune un procesor Barton,2500+, 256 Mb Corsair CL2, placa video Ati Radeon 900, 9100 (mai vad eu).
exista incompatibilitati intre ce componente am enumerat?
care e CEA mai performanta? pentru ca pentru mine conteaza performanta 80%, stabilitatea 10% (pur si simplu sa nu se blocheze) si dotarile 10% (placa de retea... Nu raid-ul ma intereseaza) overclocking-ul 0%
multi ar spune asus, dar gigabyte ga 7n400 pro2 a iesit pe locul 1,la performanta (si dotari) si costa si mai putin.
amandoua au avantaje, dar care are mai multe?
voi ce ati alege?
pai clar ...cel putin din partea mea ti-as sugera sa iti cumperi un asus ...dar daca dispui de ceva bani ti-as sugera un ABIT AN7 -PRET: 127.4 $ fara TVA
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

double post(my 1st)...move it along
Last edited by WarlordBA on Fri Mar 12, 2004 5:53 pm, edited 1 time in total.
Elroy was here
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

cross, orice placa isi are nasul, ai vazut ca sunt oameni care se chinuie si cu Abit sau cu Asus, mai devreme sau mai tarziu o sa gasesti o placa PCI/AGP facuta pe vapor(sau chiar de firma) care n-o sa mearga pe o anumita placa de baza. Tinand cont ca zici de modem, care, pun pariu, era noname, nu vad rostul. E adevarat ca placile nu exceleaza, culmea tocmai eu am ajuns sa apar Gigabyte desi pe alt topic, joc fotbal cu ei :D
Eu am zis doar sa fim cinstiti.
De acord cu Epox preferabil fata de Gigabyte dar unii chiar nu au de ales. Ca in cazul meu, am cautat Epox 2 luni in Craiova si n-am gasit, alternativele erau ECS, Shuttle si Abit, ultimul fiind foarte scump(atunci). A trebuit sa aleg raul mai mic.
Elroy was here
Yoshi

Post by Yoshi »

WarlordBA wrote:Eu am zis doar sa fim cinstiti.
De acord. Îmi place cum gândeşti.
cross

Post by cross »

WarlordBA ai si tu dreptate in felul tau. cu gigabyte-ul e ori bine ori rau. iti cumperi o placa si nu stii cu cine iti inrami boii la jug. daca esti pus in situatia sa nu ai ce alege atunci... incerci!

concluzia mea e la fel. n-ai bani, EPoX, ai ceva bistari de prajit, ASUS.
Gie

Post by Gie »

bluemind wrote:Gigabyte GA 7n400 Pro2 e pe primu' loc in topul XtrempC
Hmmmmm..... obiectivitatea XtremePC..
Master_of_Ice: vad ca ai un sistem cu Volcano 9? vreau un sistem ca al tau, cum merge coolerul ala la overcloacking?
Master_Ice

Post by Master_Ice »

Da..coolerul l-am luat de la volcano...ma eu ti-l recomand..da in ultima vreme imi indica temperaturi mari..da sigur imi indica gresit.oricum e cam zgomotos..putin.dar in rest e bunisor.da daca vrei pentru overcloaking ia-ti un model mai bun si mai nou..
Asus A7N8XDeluxe
Amd Xp 2600+Tb.
Cooler Thermaltake Volcano 9
Kingmax 512 mb DDRAM PC 3200 cl 2,5
Seagate 120GB SATA150
Leadtek Winfast A360TD FX5700
Asus 52x32x52x/DVD 16X
Case 400W black.
GC9825APMW

Post by GC9825APMW »

Si ASUS si GIGABYTEe sun firme bune insa eu as merge pe ASUS ptr ca face placi bune din tot deauna. Si GIGABYTE face placi bune insa mai demult nu erau chiar asa tari. Deci ASUS e mai cu traditie deci consider ca asus ar putea fi mai bune, nu neaparat ca performanta ptr ca diferentele sun neglijabile ci ca stabilitate in oc de ex sau ca optiuni meniu si chiar fiabilitate(asta nu este o problema ptr ca oricum nu cred ca o ti mai mult de 2-3 ani).
Alcolol este dusmanul nostru, totusi cine fuge de dusman este un las.
Post Reply