Overheat...

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Dunkoff

Overheat...

Post by Dunkoff »

Vi se pare normal ca un amarat de Applebread la 1600 cu cooler titan TTC-D5TB CU35 sa ajunga la 55-60 de grade?
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Pe ce placă de bază ai valorile astea?
Truth is relative. Pick one that works
Dunkoff

...

Post by Dunkoff »

Pai pe un Acorp, cu chipset kt266
da problema e ca atunci cand mi-am schimbat procu' cei de la firma de unde l-am luat mi-au pus un cooler ff.galagios no brand, si m-am hotarat sa-mi cumpar eu un Titan ttc d5tb (F/A/Cu35) . Cu ala vechi imi arata cam 40-45, acu 45-50 si am patit sa se restarteze sistemu... in fine pt problema cu restartu' ar mai fi un candidat...
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Hmm, temperatura e cam măricică ... cei de firma respectivă ţi-au instalat cooler-ul?

P.S: cu ce program verifici temperatura?
Truth is relative. Pick one that works
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

E vreo şansă să fi uitat să pui pasta? :D
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Dunkoff

...

Post by Dunkoff »

Pai m-am uitat si in bios si in Win folosesc SpeedFan, acu are 50 de grade si-mi arata flacara la temp procesorului, :D ... nu-i de bine nu..?
Dunkoff

....

Post by Dunkoff »

coolerul vad ca merge aproape de 3000 rpm , e prea slab pt procu' meu? l-am luat de la ultra pro si aia au zis ca duce pana la 2800+. Ar fi chiar stupid sa fi uitat de pasta, noroc ca am primit o seringa cand am cumparat coolerul :)
Dr.LED

Re: ....

Post by Dr.LED »

Dunkoff wrote:coolerul vad ca merge aproape de 3000 rpm , e prea slab pt procu' meu? l-am luat de la ultra pro si aia au zis ca duce pana la 2800+. Ar fi chiar stupid sa fi uitat de pasta, noroc ca am primit o seringa cand am cumparat coolerul :)
Daca este de la Ktech, nu poate fi altceva decat un cooler Titan, iar compozitia silver greas-ului lor lasa de dorit. Ultima oara cand am avut in mana o seringa cu asa ceva a iesit din ea ceva argintiu si faramicios... :o
novi

Post by novi »

Dunkoff wrote:coolerul vad ca merge aproape de 3000 rpm , e prea slab pt procu' meu? l-am luat de la ultra pro si aia au zis ca duce pana la 2800+. Ar fi chiar stupid sa fi uitat de pasta, noroc ca am primit o seringa cand am cumparat coolerul :)
Incearca sa pui niste pasta Arctic Alumina si vei simti diferenta!Gasesti la TAPE!:wink:
Dr.LED

Post by Dr.LED »

novi wrote:Incearca sa pui niste pasta Arctic Alumina si vei simti diferenta!
La momentul acesta faptul ca pasta stock nu-si face treaba este doar o supozitie, dar nu cred ca Arctic-ul ii va scade temperatura cu mai mult de 3-4 grade.
O alta cauza poate fi si folosirea in exces a pastei...
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Mai, eu am acelasi model de cooler si sta in 55-60 pe Gigabyte(deci se mai scad 10 grade). Pasta cam lasa de dorit, e asa cum a spus Dr.LED, cam groasa si cam faramicioasa. Totusi cooleru isi face treaba la 2700rpm chiar si cu pasta aia proasta.
Posibil sa fi pus prea multa pasta, sau sa nu fi pus cooleru bine, sa nu faca bine contact core-ul cu pastila de cupru de la radiator. Sper ca ai scos stickeru de pe radiator :D
Elroy was here
Dunkoff

Post by Dunkoff »

Am schimbat pasta si acu' sta la 47, chiar dupa o ora doua in aplicatii 3D...
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Ce pasta ai pus, sau de la ce?
Elroy was here
Dunkoff

Post by Dunkoff »

Pai am pus Arctic Alumina parca :)
Da mai am si eu o intrebare: Pana la ce temperatura functioneaza stabil procesoarele AMD? si cat ar fi maxim admis pt al meu Applebread la 1.6 GHz?
DaLiu

Post by DaLiu »

Pana in 70 grade zic eu ca lucreaza stabil.Oricum indicat este sa il tii in jurul valorilor de 50-60 grade maxim pentru a nu avea probleme.
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Pasta din asta mai de soi se gaseste pe la Ultra Pro sau Flamingo(alte magazine cu "acoperire" nu stiu prin Craiova) si daca da, ce anume?
Magazinele mici n-au asa ceva, numai tampenii Silver Grease ramase de pe la Titan-uri si am deja vreo 4.
Elroy was here
SIR

Post by SIR »

Salut.
Am si eu un Applebred 1600. Placa mea de baza e Gigabyte 7N400.
Am reusit sa-l fac Athlon XP unind puntile L2.
L-am si overclockat pana la 2255Mhz(13,5x166). Windows'ul il vede ca Athlon XP 2800+.
In benchmark-uri se comporta impecabil, la fel ca un XP veritabil, chiar mai bine uneori.

Intrebarea mea este:
Cat timp poate functiona el la 1.9v cat este acum Vcore-ul?
Mentionez ca temperatura citita din dioda nu sare de 63 grade. Coolerul este Titan Cu5tb.

Post by Dunkoff »

Pai mai oamenilor daca procesoarele AMD functioneaza pana la 70 de grade de ce in SpeedFan de la 50 in sus arata o flacara?

WarlordBA eu mi-am luat pasta da la Ultra Pro.. din Bacau. La voi e frumos daca aveti si Flamingo :) pe la noi nu e asa ceva

Mai am o intrebare off topic oarecum... daca placa mea de baza suporta DDR 266 si eu am doua module de 256 Mb unu DDR 266 si celalalt DDR 400 poate genera probleme de stabilitate? In bios le vede pe amandoua ca fiind DDR 266 dar mi s-a restartat sistemul de cateva ori in ultima vreme si spunea ceva de genu' Windows has recovered throm a serious error... de la ram sa fie?
DaLiu

Post by DaLiu »

Dunkoff wrote:Pai mai oamenilor daca procesoarele AMD functioneaza pana la 70 de grade de ce in SpeedFan de la 50 in sus arata o flacara?
Sunt niste limite puse default de SPEED FAN dar care merg modificate.Adica iti poti pune tu valoarea temperaturi cand sa inceapa sa iti arate flacara.
Dunkoff wrote: Mai am o intrebare off topic oarecum... daca placa mea de baza suporta DDR 266 si eu am doua module de 256 Mb unu DDR 266 si celalalt DDR 400 poate genera probleme de stabilitate? In bios le vede pe amandoua ca fiind DDR 266 dar mi s-a restartat sistemul de cateva ori in ultima vreme si spunea ceva de genu' Windows has recovered throm a serious error... de la ram sa fie?
Nu ar trebui sa fie problema de la RAM dar niciodata nu ii exclus.Eu totusi zic ca ar putea sa fie sursa cea cauzatoare de restart.
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Ca sa vezi daca e RAM-ul incearca fiecare DIMM de unul singur si vezi daca face probleme cu vreunul. Daca nu, inseamna ca nu se prea inteleg intre ele si ar fi bine sa-l schimbi pe ala de 266 cu unul similar cu cel de 400.
PS: Maine trec pe la UltraPro sa iau niste "zeama".
Elroy was here
Dunkoff

Post by Dunkoff »

Sursa nu cred sa fie de vina, e de 350W. Ih... stupid me... am schimbat valoarea din speed fan :)
reptila

Post by reptila »

SIR wrote:Cat timp poate functiona el la 1.9v cat este acum Vcore-ul?
Nu se poate stii cu exactitate. Cat timp temperatura e destul de mica ca sa nu provoace "dilatarea" tranzistorilor din procesor, va functiona suficient cat sa consideri ca acel procesor e deja "relicva". Atentie totusi la temperaturile de peste 70 de grade... pentru un procesor alimentat la acea tensiune situatia poate deveni critica.
Dunkoff wrote:Am schimbat pasta si acu' sta la 47, chiar dupa o ora doua in aplicatii 3D...
Temperatura e exagerat de mare cu acel cooler. Nu ar trebui sa depasesti 40 de grade (ca sa nu zic mai putin).
Dunkoff

Post by Dunkoff »

Mai el sta la 47-49 da n-am instalat nici un cooler prin carcasa, inafara de cel de pe placa video. Ce alta problema ar putea avea ? La 3000 de ture sta... pasta am schimbat-o , sa fie procu'? Mai bine il ard ca e in garantie :)
SIR

Post by SIR »

Dunkoff, am avut si eu Acorp si iti pot spune ca aveam vcore-ul mai mare cu 0,1v la procesor. Verifica-ti voltajul, sa fie 1.5-1.53 max. Am si eu acum Applebred 1600 ca al tau si mie cu voltaj 1.5v nu mi se incingea mai mult de 40-45 grade Celsius.

Acum e overclockat la 2255Mhz, are si L2 mod-at si pot spune ca se incinge destul de tare, tinand cont ca am 2 ventilatoare de carcasa(Smart case fan 2 la 4000RPM) si nici nu este foarte cald in camera. (Zgomotul infernal) :D

Voltajul acum e 1.9v iar temperatura 50-55 grade. Pasta termoconductoare folosita este Arctic Silver3. Coolerul de pe procesor Titan Cu5TB. Mai rece nu se poate

Te sfatuiesc sa-ti iei un ventilator de carcasa. Temperatura iti va scadea sigur cu 3,4 grade si vei avea un procesor mai rece. Pasta termoconductoare nu conteaza chiar asa de mult.

Post by Dunkoff »

SIR daca ai fi amabil sa-mi spui si mie cum ai procedet cu procu' la L2 ma refer, sau daca ai folosit vreun tutorial de pe net pls.
SIR

Post by SIR »

"Operatia" am executat-o cu un ac. Banuiesc ca ai Applebred verde, puntile fiind ascunse.

Pur si simplu am zgariat intre cele 2 puncte care formeaza puntea, intre ele se vede taitura cu laser, cu foarte mare grija fara sa apas prea mult.

Apoi cu un creion mecanic am unit puntile.

Precizez ca e posibil sa nu reusesti de prima data. Eu am reusit a treia oara sa fac contactul bine intre cele doua puncte.

Fara frica, doar ai grija sa nu cureti prea mult. Poti defecta procu'.
Merge f. bine cu creionul crede-ma.

BAFTA :wink:
Dunkoff

Post by Dunkoff »

E XP 1900+ :) Aleiluia !!!
da nu m a bate gandu sa fac OC pt ca se misca pur si simplu superb.A.. operatia n-am facut-o eu da asteptam ca un tata la maternitate :) e viu? e sanatos? ce e Duron sau Athlon?
Felicitari aveti un Athlon! :)
Mersi SIR pt idee si pt suport
SIR

Post by SIR »

Felicitari!!!

Acum eu zic sa incerci sa-l duci mai mult. Nu ai ce pierde. Nu maresti voltajul. Vezi pana unde e stabil cu voltajul standard. Eu zic 2400+(2000Mhz).

Daca nu-i maresti VCore-ul atunci nu se va incinge tare.

Oricum la 1800, 1900Mhz il duci sigur.
Incearca :)
Dunkoff

Post by Dunkoff »

Sunt si eu curios , temperatura care o indica in speed fan este cea din interiorul procesorului? adică din ultimul nr xtrempc reiese ca procu' meu merge pana la 85 de grade... :)
Post Reply