Gigabyte/Leadtek/ABit

Chipset-uri, plăci de bază, slot-uri PCI si tot ce vă mai framântă în domeniu

Moderator: Moderatori

Post Reply
uaciaut

Gigabyte/Leadtek/ABit

Post by uaciaut »

Vreau sa imi cumpar o placa de baza socket A (pt un Barton 2600+), si nu stiu ce sa aleg intre un Gigabyte GA -7N400- L, Leadtek K7NCR18D Retail sau un Abit NF7? Toate sunt nForce 2 (nu vreau KT600), fara SATA si sub 85$. Daca aveti alta recomandare tot sub 85$ (desi mai degraba as lua una din cele 3, deoarece iau tot sistemul de la aceeasi firma)
shaark

Post by shaark »

Abit NF7 cred ca este cea mai buna decizie :wink:
stolojansky

Post by stolojansky »

Eu unul m-as opri la Gigabyte... super stabila placa (are un prieten de al meu ca eu am Ga-7N400 Pro2), chiar shi la o/c...eu am un Barton 2600+ care merge la 3200+ (shi chiar mai sus daca ma supar!!!) prietenul meu avand acelashi proc la aceeashi freq ~2300 MHz.
In orice caz eu sunt un fan Gbyte ...
Prostia atenueaza saracia... voi nu va uitatzi in jur?????
DaLiu

Post by DaLiu »

Eu recomand in cazul de fata Abit sau Epox desi nu ai inclus si Epox.Gigabyte GA -7N400- L nu cred, am vazut destui pe forum care se plang ca au niste temperaturi cam mari cu aceasta placa.
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
novi

Post by novi »

Eu iti recomand EPOX!:wink:
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

eu am Barton 2600+ pe NF7-S v 2.0 si merge fara probleme, chiar oc-at la 200x11(echivalent 3200+)
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
snake

Post by snake »

Dintre toate acestea iti recomand GIGABYTE-ul! Aceeasi placa am ales-o si eu dupa un studiu indelungat al pietii... Problema cu temperaturile mari nu este de fapt o problema! Se stie ca placile GIGABYTE citesc temperatura direct din procesor. Asta insemna ca temperatura reala este de fapt cu 15 grade mai mica! Nu are nici o legatura placa cu temperatura procesorului! Temperatura este influentata de sistemul de racire! Performantele acestei placi sunt de top tinand cont ca varianta mai dotata 7N400 Pro 2 a fost alegerea redactiei XtremPC pentru placi de baza socket A cu FSB 400!
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Si eu iti recomand Gigabyte si nu neaparat pt ca am eu dar te poti uita si tu si in revista ca sunt placi super stabile iar de dotari nu se mai pune problema.Poate ma inseala vederea dar am citit ca Abit nu mai are treaba cu nvidia chiar in ultimul numar al revistei.
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
deeJayOg

Post by deeJayOg »

chestia cu stabilitatea e discutabila
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Abit NF7 clar.
Mai, daca recomandati Gigabyte ganditi-va ca omu' a zis 7N400L, nu Pro, nici Pro2, e diferenta mare de clasa intre 7N400(L) si 7N400Pro/Pro2. Stiu ca Pro-urile sunt foarte bune dar astelalte value, 7N400(L), lasa mult de dorit. Sunt cateva "features" care m-au ingrozit: Vcore mai mare, sunete ciudate emise de placa de baza(nu de speaker, nici de ventilatoare), temperatura raportata anapoda(asta e si la Pro2). Eu zic ca m-am tapit cumparand o astfel de placa, si asta fiindca am judecat-o luandu-ma dupa review-urile de la Pro si Pro2.
Elroy was here
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

alexwinfast wrote:Poate ma inseala vederea dar am citit ca Abit nu mai are treaba cu nvidia chiar in ultimul numar al revistei.
stirea a fost infirmata pana la urma, dar ABit va folosi si ATi de acum, s-a mai discutat aici
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
uaciaut

Post by uaciaut »

S-ar putea sa fiu fortat sa aleg Gigabyte, deoarece iau de la alt distribuitor din acelasi oras cu mine (sunt din Buzau, nu din Bucuresti), deci daca va scoate sunete sau ceva o duc inapoi. Am auzit totusi ca este o placa destul de stabila; cred ca daca va atinge temperaturi mari schimb coolerul Borthbridge cu unul Thermaltake, care mi se pare bunicel
Am vazut un test socket A in CHIP si 7N400L a scos un scor bunicel.
Edge

Post by Edge »

Mergi pe Gigabyte si nu o să ai probleme (deocamdata) însă garanţia îşi va face datoria.. :wink: Acum serios vorbind, plăcile de bază Gigabyte sunt într-o continuă îmbunătăţire la capitolele dotări+stabilitate şi ai şanse mari să vezi că ţi-ai luat o placă de bază care să te surprindă prin ce oferă deşi se aude că Gigabyte-urile sunt cam naşpa.. :D
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

eu sunt din suceava si mi-am luat placa de baza de la Tape din Bucuresti prin posta, si chiar am avut probleme cu placa, am trimis-o inapoi si peste vreo 2 zile mi-a venit inapoi fully-functional
deci nu te speria de comertul la distanta :wink:
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Ogre*|NsaN3 wrote:chestia cu stabilitatea e discutabila
Nu vad de ce ar fi discutabila pentru ca eu am placa din august 2003 si e super stabila si nici nu ma gandeam sa-mi mearga calc asa de bine si am avut io si alte modele iar placa asta chiar e super.Cred ca e un record personal dar eu nu am dat nici un reset de cand am placa asta nici o blocare nimic,iar temparaturile sunt mai mult decat ok
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
deeJayOg

Post by deeJayOg »

nu zic ca toate placile Gigabyte sunt cu probleme...insa am vazut foarte multi care au avut probleme cu ele. personal am avut mai demult intr-un calculator un GA7-VAX si am fost foarte multumit de el, dar asta dupa ce am pus ultimul update de bios.
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Placa e super stabila(in cazul meu) dar pe chestia cu schimbatul placii pe motiv ca scoate sunete iti faci iluzii, nici o firma fie ea oricat de respectabila n-o sa-ti schimbe placa sub un pretext ca asta. Am observat(auzit) problema la inca un prieten cu 7N400, deci nu e caz izolat. Incearca sa te orientezi macar spre Epox, eu asta cautam initial, dar in Craiova nu aveau decat Nforce2 SPP sau KT600 si nu-mi convenea niciuna.
Elroy was here
uaciaut

Post by uaciaut »

trebuie sa fie o explicatie logica in privinta sunetului pe care il scoate; am o intrebare: scotea sunetul ala de cum a cumparato sau a inceput mai incolo?
snake

Post by snake »

Singura diferenta dintre un 7N400 si un 7N400 Pro 2 sunt dotarile performantele fiind identice deoarece layout-ul placii este identic! Placile sunt identice numai ca la Pro 2 apar conectorii in spatiile libere care se pot vedea pe 7N400!
Sunetul acela suparator ("greierele" cum ii spun unii) provine de la procesor care se incalzeste prea tare cand nu este folosit un cooler bun sau cand un cooler nu este montat bine! Been there done that! GIGABYTE RULZ! Cele mai performante placi cu nFORCE2 de pe piata! Sa nu mai vorbim de stabilitate!
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Placa a facut "ciripituri" de la inceput, si numai in full load(CPU 100%), dupa cum am mai spus si ma repet: problema am auzit-o si la un prieten care are aceeasi placa.
Nu omule, nu are legatura cu cooleru am incercat unspe mii de coolere si paste, acelasi rezultat, nu are absolut nici o legatura. Nu vad logica explicatiei, ce sfaraie? "omleta" de pe procesor? se dilateaza procesoru?
Diferentele dintre 7N400 si Pro2 ar fi bine sa fie mai mari altfel e grav. Oricum un layout nu inseamna nimic,numai PCB-ul este comun, componentele pot fi diferite pt diverse categorii de placi cu acelasi PCB.
Elroy was here
snake

Post by snake »

Din pacate astea sunt singurele diferente dintre cele doua placi! Daca nu ma crezi ca motivul zgomotului este procesorul uita-te pe forumul de la gigabyte.ro!
Post Reply