Cursuri si licentiere Microsoft

Despre PHP, MySQL, HTML, C++, VB, JAVA etc.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Ithanium

Cursuri si licentiere Microsoft

Post by Ithanium »

Stie cineva informatii utile despre asa ceva? M-ar intersa in special: MCSA sau MCSE si MCAD sau MCSD.
As vrea sa stiu parerile cuiva care a dat vreun asemenea examen, pentru a putea stii cat sa ma pregatesc si ce sanse ar avea un pusti de 17 ani sa le treaca :P
aliviu

Post by aliviu »

In legatura cu MCSD te pot lamuri eu, daca ai niste intrebari mai concrete.
Poti sa incepi de aici:
http://www.microsoft.com/learning/mcp/default.asp
In orice caz, parerea mea e ca e nevoie de ceva experienta (aplicatii comerciale, nu programele de liceu/facultate).
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Examenele sunt grele dacă nu ai experienţa, varsta nu contează. Dacă te pregăteşti singur, nu prea vei avea şanse, nu sunt examene pentru auto-didacţi. Am avut un coleg care era un guru în administrarea sistemelor, şi la examen, cu toate că ştia că la o întrebare trebuie să bifeze un anumit răspuns, el a bifat altul explicand că răspunsul ce ar fi trebuit bifat nu e complet şi a venit cu altă rezolvare ... cam ăsta e nivelul. Examenele sunt online, şi "şansa" de a copia e nulă. Dacă nu ai experienţă încă, nu te arunca, examenele costă o groază de bani.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
aliviu

Post by aliviu »

Zâna Măseluţă™ wrote:Dacă te pregăteşti singur, nu prea vei avea şanse, nu sunt examene pentru auto-didacţi.
Alternativa fiind care ? Cursurile MS ? Hai sa fim seriosi. Costa mult mai mult ca examenele si nu merita. Sigur ca e bine sa mai intrebi una-alta pe cine poti, dar de baza tot pregatirea individuala e. Si eu si toti colegii care au dat examene din astea ne-am bazat pe Internet si cel mult o carte, de obicei nu de la MS. In schimb stiu pe unii care au facut cursuri si au picat in grup.
Zâna Măseluţă™ wrote:Am avut un coleg care era un guru în administrarea sistemelor, şi la examen, cu toate că ştia că la o întrebare trebuie să bifeze un anumit răspuns, el a bifat altul explicand că răspunsul ce ar fi trebuit bifat nu e complet şi a venit cu altă rezolvare ...
Corect, problema se pune mai degraba: "ce ar vrea MS sa raspund aici ?" decat "cum as proceda eu in situatia asta ?". Dar situatiile astea sunt mai rare.
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

De fapt nu la alternativa aia mă gandeam, ci tot de experienţă vorbeam, e bine să ai şi un grup de prieteni care se pricep, ş bineînţeles că pregatirea individuală e baza, că doar nu dă trainerul tau examen pentru tine. ithanium2, sunt formulare de examene MS pe net, încercă să faci unul d-ăla şi vezi care e nivelul tău, şi declară-ţi iubirea pentru F1, va fi sprijin de bază ...
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Ithanium

Post by Ithanium »

Problema nu este invatatul pentru ca pot face acest efort numai ca nu prea am surse deoarece nu am acces prea des la internet. In ceea ce priveste cartiile nu am gasit decat doua care sunt pentru MCSE (pe Teora).
In plus nu prefer aplicatiile pentru "liceu".
Este nevioe de cunostinte anterioare sau cartile care sunt recomandate pentru examen acopera tot ce trebuie sa stiu? Tinand cont ca la examenele pentru developeri este necesar sa sti SQL unde eu sunt tamaie :) ?
aliviu

Post by aliviu »

Aici nu e vorba de "preferinte". Ideea era ca aplicatiile astea didactice nu au nici o legatura cu examenele de certificare.
Cartile recomandate acopera in general cerintele pentru examen, dar nu te vor invata, de exemplu, C++. Asta chiar trebuie sa stii. Sper sa nu te simti jignit, dar nu am de unde sa stiu ce stii tu. Iar de SQL chiar nu scapi ;).
In orice caz, examenele de MCSD cer niste cunostinte de design de aplicatii si baze de date, care se capata cel mai bine din propria experienta. Iar pentru MCSE e si mai valabil, daca se poate spune asa.
In concluzie, nu cred ca ti-ai pus problema in modul corect. Ai rabdare sa termini studiile sau angajeaza-te daca poti s-o faci in paralel si dupa aia ai sa vezi ca e mai usor. Nu mai esti chiar singur, experienta acumulezi repede si daca gasesti firma potrivita iti va plati ea examenele.
psycho too

Post by psycho too »

ithanium2
mi-am comandat saptamana trecuta pe internet "McAd/MCSD Self-Paced Training Kit: Microsoft .Net Core Requirements..."
sper sa vina cat mai repede, are 4 volume si vreo 2600 de pagini, pret 120 USD, dar de la http://www.byblos.ro m-ar fi costat 6600000 lei, eventual am sa iti spun dupa ce parere am...
Post Reply