Celeron 2000 vs AthlonXP 2000+
Moderator: Moderatori
-
Celeron 2000 vs AthlonXP 2000+
Daca iau un celeron, acesta va fi slab la ce in afara de jocuri?
Acum am un xp 2000+ Dar e A0 si nu se prea OC si ma enerveaza asa ca vreau sa-mi iau un PT800 si un Celeron 2000 ca am vazut ca se poate OC usor la 3000, sau de 2400.
Ce parere aveti merita sa schimb xp 2000 si kt 400 pe Pt800 si celeron 2000?
Acum am un xp 2000+ Dar e A0 si nu se prea OC si ma enerveaza asa ca vreau sa-mi iau un PT800 si un Celeron 2000 ca am vazut ca se poate OC usor la 3000, sau de 2400.
Alcolol este dusmanul nostru, totusi cine fuge de dusman este un las.
Celeronul ii slab in toate nu numai in jocuri...fiind o solutie pt buget redus la fel cum ii Duron...pacat ca are buffer prea mic doar de 128 KB.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Eh, nici chiar aşa.... merge full speed.Ogre*|NsaN3 wrote:cache-ul L2 al Celeron-ului. cred ca este Half-Speed. adica nu lucreaza la frecventa procesorului.
Last edited by cimi on Mon Jan 26, 2004 7:32 pm, edited 1 time in total.
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
Re: La ce e slab celeron?
Nu merita!GC9825APMW wrote:Adica daca iau un celeron acesta va fi slab la ce inafara de jocuri?
acum am un xp 2000+ Dar e A0 si nu se prea OC si ma enerveaza asa ca vreau sa-mi iau un PT800 si un Celeron 2000 ca am vazut ca se poate OC usor la 3000, sau de 2400.
Daca vreu cu adevarat un upgrade ia o placa de baza nForce 2 si un Barton 2500+ pe care il poti duce lejer pana la 3200+!
I-am lual Cel 2.4 pentru calc lu' sora mea
MB: GigaByte 8ipe1000
Mem: 2x256 DDR400 KingMax ... etc
n-am avut toate componentele pentru ea si am zis sa-l incerc sa vad ce stie. Io am aceeasi placa de baza dar 4x128/400 KingMax si P42.4/800. Pur si simplu am ramas prost vazand ca, nu mai pot juca nimic (Radeon 9100-128Mb PowerColor), NFS:UG, Max Payne2, HomeWorld2.
p.s.: scuze pentru ingramadeala ... sunt la serviciu si ma grabesc
:oops:
MB: GigaByte 8ipe1000
Mem: 2x256 DDR400 KingMax ... etc
n-am avut toate componentele pentru ea si am zis sa-l incerc sa vad ce stie. Io am aceeasi placa de baza dar 4x128/400 KingMax si P42.4/800. Pur si simplu am ramas prost vazand ca, nu mai pot juca nimic (Radeon 9100-128Mb PowerColor), NFS:UG, Max Payne2, HomeWorld2.
p.s.: scuze pentru ingramadeala ... sunt la serviciu si ma grabesc
:oops:
bla bla
Omul vrea sa isi ia celeron la 2 giga ca sa-l overclock-eze nu sa se joace!GC9825APMW wrote:Adica daca iau un celeron acesta va fi slab la ce inafara de jocuri?
acum am un xp 2000+ Dar e A0 si nu se prea OC si ma enerveaza asa ca vreau sa-mi iau un PT800 si un Celeron 2000 ca am vazut ca se poate OC usor la 3000, sau de 2400.
Ce aveti cu el? E pasionat de overclocking!
Vreti sa ramina celeroanele pe stoc la magazine?
Ca azi am vazut pe unul cu aere de expert sfatuind un prieten: " Nu-ti lua athlon ca astea pe amd sunt proaste! Daca vrei ceva bun ia-ti de la INTEL,... un CELERON :lol: !"
Din partea mea si duronul bate la fundulet toate celeroanele dar nu m-as visa cu nici unul din ele in calculator
A643200+@2200 2X512 geil
hdd 3X250 sata 2 wd, 200 wd ide, 80seagate ide
vga 7900gt top asus 460 thermaltake - Xaser 3audigy 2 ZSdvd + combo
hdd 3X250 sata 2 wd, 200 wd ide, 80seagate ide
vga 7900gt top asus 460 thermaltake - Xaser 3audigy 2 ZSdvd + combo
-
M-iam schibat xp 2000 A0 cu xp1800 B0 pe care l-am dus la 2300 mhz si merge stabil, dar tot as lua un intel ca parca arata mai bine asa ca aspect e mai fain.
Eu nu ma prea joc desii am un 9500@9800 pe care vreau sa-l vand. Cat dati pe un PowerColor 9500@9800?
Celronul vitor va fi super va avea 256kb L2 si va avea bus de 533 care dupa parerea mea va putea fi crescut la 800 datorita faptuli ca va fi pe 0.09.
Problema e ca m-am plictisit de calculatorul asta si vreau ceva nou.
Eu nu ma prea joc desii am un 9500@9800 pe care vreau sa-l vand. Cat dati pe un PowerColor 9500@9800?
Celronul vitor va fi super va avea 256kb L2 si va avea bus de 533 care dupa parerea mea va putea fi crescut la 800 datorita faptuli ca va fi pe 0.09.
Problema e ca m-am plictisit de calculatorul asta si vreau ceva nou.
Nu prea înţeleg ce vrei să zici. Cum adică arată mai bine? Îl ţi in vitrină şi vine mai bine cu mobila? sau cum.GC9825APMW wrote:M-iam schibat xp 2000 A0 cu xp1800 B0 pe care l-am dus la 2300 mhz si merge stabil, dar tot as lua un intel ca parca arata mai bine asa ca aspect e mai fain.
Lasă aşa cum îi că-i bine.
1. Nu o să fie chiar aşa de super pt că o să fie la preţ de Atholn XP.GC9825APMW wrote: Celronul vitor va fi super va avea 256kb L2 si va avea bus de 533 care dupa parerea mea va putea fi crescut la 800 datorita faptuli ca va fi pe 0.09.
2. Atâta timp cât P4 o sa ramână la FSB de 800 MHz Celeorn nu are cum să primească si el o astfel de frecvenţă la FSB nici dacă-l face in tehnologie 0.01
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
- BetaTester
Tare de tot , pisu' de pe lume ca sa zic asa .GC9825APMW wrote:Adica daca iau un celeron acesta va fi slab la ce inafara de jocuri?
Celeronu nu e procesor . E o "chestie" dar uite ca prinde la un anumit nivel . Cititi si voi cam cum sta treaba :
http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1927
- -=ktistai=-
In concluzie celeronu e slab cam la toate.La fel si duron-ul.
Mai exact tot ce e ieftin (sau aproape tot) e si naspa.
Cate despre posibilitatile de OC, termina-te.
La o intrebare de genu : la ce e slab celeronul? - este cam greu sa ma convingi ca oi fi si tu vreun oc-er inrait.
Mai exact tot ce e ieftin (sau aproape tot) e si naspa.
Cate despre posibilitatile de OC, termina-te.
La o intrebare de genu : la ce e slab celeronul? - este cam greu sa ma convingi ca oi fi si tu vreun oc-er inrait.
Mii de flegme pe steaguri, pe steme embleme
Cand tu zici ca e tarziu, io stiu ca inca e devreme
Simt nevoia sa-ti fac o trepanatie, sa bag in capu tau schije de civilizatie.
Cand tu zici ca e tarziu, io stiu ca inca e devreme
Simt nevoia sa-ti fac o trepanatie, sa bag in capu tau schije de civilizatie.
-
Nici athlon nu e scump si totusi are performante destul de ridicate.
Totusi eu consider ca etalon INtel si compar rezultatele obtinute de acesta cu cele de la amd.
Acum mi-am luat in loc de 2000+ A0 un Xp1800+ B0 pe care l-am oc pe un ultra 400 la 2.3 ghz si mereg super.
Mai spuneti ce ati auzit de via.
Totusi eu consider ca etalon INtel si compar rezultatele obtinute de acesta cu cele de la amd.
Acum mi-am luat in loc de 2000+ A0 un Xp1800+ B0 pe care l-am oc pe un ultra 400 la 2.3 ghz si mereg super.
Mai spuneti ce ati auzit de via.
- x3m_dimension
Pai si care e faza ? Cine te-a obligat sa iei AMD ? Daca consideri etalon Intel de ce nu ai luat P4 sau celeronu ala la 2000GC9825APMW wrote:Totusi eu consider ca etalon INtel si compar rezultatele obtinute de acesta cu cele de la amd.
Acum mi-am luat in loc de 2000+ A0 un Xp1800+ B0 .....

ps. ai vazut testul de proc din xpc 51 ?

Cuvantul "marketing" . Intel are un renume foarte bun pe piata (castigat cu sute de milioane de dolari bagati in publicitate). Deci in ochii unui cumparator neavizat intel = perfectiune. Ca sa nu mai spun de faptul ca e bazat pe core-ul de P4 (are doar busul la 400 si cache-ul mult mai mic, desi e integrat in core => imposibil sa nu fie full speed), iar un cumparator care vrea neaparat intel si nu are atatia bani de un "full" P4 va lua cu siguranta Celeron.Ogre*|NsaN3 wrote:stau si ma intreb, cum de vinde totusi Intel atatea Celeroane?
Plin de argumente ardeleanul nostru! :lol:crysti_an wrote:.... Intel ii adevarata valoare ... dai un ban dar stii de ce-l dai !
Pacat ca nu sunt banii lui!

Scuze pt off topic dar nu sunt de acord cu posturi care mai mult incurca decat lamuresc!
Gandeste-te la urmatoarele lucruri: CELERON= 1)L2-ul cel mai mic si cu toate astea bani ca pe un Athlon; 2)conceput sa fie mai ieftin si doar pt aplicatii desktop.
"Once more Celeron fails to impress; in almost every discipline the Athlon XP takes a handsome victory, despite the considerably lower clock speed. The floating-point-intensive SPECviewperf is a discipline in which the Athlon excels. "
Cred ca asta spune totul.... mai multe gasitit la
http://www.tomshardware.com/cpu/2002101 ... ng_results
Cu alte cuvinte vrei sa dai un Wolkswagen pe o Dacia .... :lol:
Daca tot nu te-ai convis...vezi si aici
http://www.tomshardware.com/cpu/2002101 ... dmark_2001
Celeron = 8742 puncte in 3DMark
AthlonXP 1900+ (care ruleaza la o frecventa mult mai mica) = 10785 puncte.
Cred ca asta spune totul.... mai multe gasitit la
http://www.tomshardware.com/cpu/2002101 ... ng_results
Cu alte cuvinte vrei sa dai un Wolkswagen pe o Dacia .... :lol:
Daca tot nu te-ai convis...vezi si aici
http://www.tomshardware.com/cpu/2002101 ... dmark_2001
Celeron = 8742 puncte in 3DMark
AthlonXP 1900+ (care ruleaza la o frecventa mult mai mica) = 10785 puncte.
-
Marketing extrem de bun + Sisteme gen Coral - "e timpul sa ai si tu calculator" + Cumparatori in totala necunostinta de cauza.Ogre*|NsaN3 wrote:stau si ma intreb, cum de vinde totusi Intel atatea Celeroane?

Only the mediocre work at their best...
-
-
Ma refer la northwood alea putin mai vechi pe bus 400 nu la astea noi cu 800 si nici 533. Era doar o parere poate ma insel dar la urma urmei noul celeron va avea noul core de prescott care are si sse3 plus alte cateva optimalizari. Daca ma gandesc bine pipelineul ala nou de 33 stagi sar putea sa taie avantajul pe care il castiga celeron datorita noului l2 de 256kb si bus 533. Oare celeron(prescott) va avea ht?
Faptul ca viitorul Celeron pe noul nucleu ar putea avea 256kb L2 Cache si poate Bus 533 nu vine pentru a aduce un plus de performanta notabil fata de actualul Celeron. Aceste cosmetizari vin dintr-un motiv cat se poate de simplu: cu cele 33 de stagii pe care le va avea, daca ar fi lasat Celeron-ul la Bus 400 si 128 kb L2 cache, acesta ar fi fost un dezastru total din punct de vedere al performantei, si nu cred ca exagerez cu nimic, date fiind performantele actuale ale procesorelor Celeron. Si asa Celeron este destul de slab comparativ cu P4, iar marirea stagiilor la 33 si un branch prediction nu cu foarte mult imbunatatit fata de cel anterior ar duce Celeron spre o performanta foarte slaba. Si asa, dupa eventualele cosmetizari de care ai pomenit, acesta va fi mai slab comparativ cu actualele P4-uri si cu rivalele AMD.GC9825APMW wrote:Ma refer la northwood alea putin mai vechi pe bus 400 nu la astea noi cu 800 si nici 533. Era doar o parere poate ma insel dar la urma urmei noul celeron va avea noul core de prescott care are si sse3 plus alte cateva optimalizari. Daca ma gandesc bine pipelineul ala nou de 33 stagi sar putea sa taie avantajul pe care il castiga celeron datorita noului l2 de 256kb si bus 533. Oare celeron(prescott) va avea ht?
Pentru Intel insa e un calcul destul de simplu: au imbunatatit putin Celeron-ul, iar pe viitor, acesta va putea atinge frecvente foarte mari. Performanta va fi desigur modesta, dar va continua sa fie vandut datorita unei promovari bune in domeniul Office spre exemplu. De aceea Intel nu se prea sinchiseste de faptul ca Celeron-ul este slab chiar si in comparatie cu Duron-ul la frecvente mult mai mici. Atata timp cat are o cota de piata mare si clienti fideli, va continua sa isi vanda produsele, fie ele P4 pentru cei pretentiosi, fie Celeron pentru cei mai putin pretentiosi. Totusi, in timp, cand AMD va mai echilibra balanta pe piata, si Intel va trebui sa raspunda prin performanta, Celeron-ul nu va avea un viitor prea roz. Pana atunci, Intel continua strategia megahertzi din ce in ce mai multi si o performanta/megahertz din ce in ce mai mica.
- Zâna Măseluţă
- Admin
Să nu dramatizăm totuşi povestea ...atos wrote:Celeron-ul nu este doar slab, este cel mai slab procesor de pe piata. Nu te apropia de el, gestul de ati scoate portofelul si a plati asa ceva te va conduce spre regrete eterne (cred ca ma apucat poezia !!!)
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Nu! Mi-ai inteles gresit ideea. Sau poate nu m-am exprimat eu destul de bine! Luam urmatorul caz: comparand un p4 la 3.2 ghz cu un prescott la aceeasi frecventa, asa cum s-a vazut, si in niste teste pe care ricardo le-a pus pe forum, p4-ul "C" este in multe cazuri mai bun(in prea multe cazuri as spune eu- pentru ceva ce se anunta inovator-vorbim aici de prescott). Cu actuala arhitectura, Intel obtine frecvente din ce in ce mai mari marind numarul de stagii pipeline; in consecinta, pentru ca raportul performanta/megahertz sa ramana acelasi, adica un p4C la 3.6 ghz spre exemplu sa fie echivalent cu un Prescott la 3.6 ghz din punct de vedere al performantei, branch prediction-ul ar trebui sa fie atat de eficient incat impreuna cu celelalte "cosmetizari" gen SSE3, sa duca acest prescott la acelasi nivel, ba chiar mai sus decat "vechiul " P4C. Insa din pacate nu se prea vede acest lucru. Bineinteles ca atat in cazul lui Prescott cat si in cazul viitoarelor procesoare Celeron, performanta va creste, frecventa reala devenind mai mare. Insa nu va creste raportul performanta/ megahertz, ba din contra, va scadea(lucrurile stau exact pe dos in cazul AMD, dar aici vorbim doar de Intel, deci sa nu intram in polemicile obisnuite).poe wrote:Adică cum? Deşi frecvenţa va creşta, performaţa va rămâne la fel, sau va scădea (în cadrul aceleiaşi familii de procesoare - Prescott - )?2hacku wrote: Pana atunci, Intel continua strategia megahertzi din ce in ce mai multi si o performanta/megahertz din ce in ce mai mica.
Asta era ideea mea: Intel cauta sa obtina cat mai multi megahertzi, creste excesiv de mult numarul de stagii pentru a obtine acest lucru, dar nu poate suplini penalitatile de performanta ale acestui proces. Aici as pune un caz ipotetic: spre exemplu, daca prescott ar avea PR ca si AMD, un Prescott la 4 ghz spre exemplu ar putea avea un PR mai slab, ceva de genul Prescott 3800+(adica echivalent cu un P4C la 3.8 ghz)- acest lucru bineinteles ca nu se va intampla niciodata(totusi, optimizarile vor mai diminua acest "handicap"-aici nu vorbim de toate capitolele- prescott depaseste un P4C in destule teste). Sau o alta idee: 100Mhz in plus la un Prescott nu vor conta atat de mult cat conteaza 100Mhz la un P4C. Sper ca te-am lamurit(nu am pretentia sa fii deacord cu mine, dar sper ca ti-am expus ceva mai clar punctul meu de vedere).
-
Totusi pe site la anandtech am gasit cam acum o luna roudmapul de la intel si acolo era scris ca noul celeron va fi mai bun. Stiu ca pipelineul asta de 33 al lui prescott este un dezavantaj dar sre sse3 si 256 kb + fsb 533 si p4 prescott nu este mai slab cu mult ca p4 northwood . Oricum odata cu apritia softului optimalizat se va vedea ca prescott este mai bun.