Camera foto digitala 10-20 mil. ...

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Keos

Camera foto digitala 10-20 mil. ...

Post by Keos »

Orice sugestie e binevenita...
There is no order...
x3m_dimension

Post by x3m_dimension »

Hmm, cam larga plaja de preturi . intre 10 si 20 mil gasesti o multime de camere(extraordinare!). Nu ai precizat nici pentru ce îţi trebuie ( o simpla camera de vacanta , ceva mai mult decat o camera de vacanta sau esti de-a dreptu maniak cu fotografiile).
La banii pe care esti dispus sa-i dai fara-ndoiala indreata-ti privirea spre canon. sunt cele mai bune
Insa , un sfat personal :
Daca nu-ti trebuie camera decat sa faci o poza la mare si la munte , atunci sa stii ca este suficient un model si mai ieftin de 10 mil : Samsung , Kodak , Benq, HP au cateva modele ieftine si bune
Image
Yoshi

Post by Yoshi »

Canon Powershot A70.
deeJayOg

Post by deeJayOg »

uite: http://www.flamingo.ro/produs.asp?id=5443
cat am fost in magazin la Flamingo m-am jucat putin cu modelul asta. pentru pretul care-l are, are o calitate a imaginii superba.
plus ca luna asta primest la ei si un card SD de 64 :wink:
cross

Post by cross »

Keos spune pt ce vrei sa o folosesti camera si iti fac eu niste sugestii. Tocmai am citit niste review-uri si m-am documentat cu noile modele si banii de care dispui te pot ajuta intr-o masura foarte buna pt o camera fara pretentii pro.

Primul lucru pe care am sa ti-l recomand e sa uiti de cumpararea unei camere din tara... poti sa cumperi din Ro doar daca iti place sa arunci niste milioane bune de lei.

Insa fa o descriere cam la ce vrei sa folosesti camera... cat de des, unde, ce cunostinte ai in materie de fotografie digitala...
Da cat mai multe detalii ca sa pot sa iti dau un raspuns cat mai clar!
Yoshi

Post by Yoshi »

Nu ştiu de ce nu prea am încredere într-un aparat despre care nu găsesc cu google link-uri decât spre flamingo şi acasa.ro şi nu spre dpreview sau un site cu review-uri.
Tu nu lucrezi la flamingo?
Keos

Post by Keos »

Pai chestia e ca nu e pt mine aparatul foto.Oricum, eu trebuie sa-l aleg.Ma gandeam minim la 3 MegaPixeli si o calitate a imaginiii cat mai buna.Imi place foarte mult Olympus CAMEDIA C-740 ULTRA ZOOM, 3.2MP, 10x dar e ~ 27 de milioane(la Flamingo).Hp si Sony au oferte interesante in intervalul asta de preturi dar as vrea sa vad o camera pe care sa o fi testat cineva... Aztec nu prea stiu cat e de serioasa in domeniu dar deja vad pareri pozitive despre firma asta...
There is no order...
deeJayOg

Post by deeJayOg »

Yoshi wrote:Nu ştiu de ce nu prea am încredere într-un aparat despre care nu găsesc cu google link-uri decât spre flamingo şi acasa.ro şi nu spre dpreview sau un site cu review-uri.
Tu nu lucrezi la flamingo?
am lucrat. nu mai lucrez. crede-ma nu as posta aiurea. nu vad rostu sa fac reclama gratis. ideea e ca am testat personal camera si am fost surprins placut de ea. sa fiu sincer nici nu ma asteptam sa se comporte asa bine. Aztec e fosta Premier, nu pot sa zic ca e o firma laudata, dar la camera de fata au reusit un lucru bun.
Edge

Post by Edge »

Uite nişte camere mişto:

1) Kodak DX4900
17.279.800 LEI (cu tot cu TVA)
Senzor CCD 4,1 Mpixeli
Rezolutie 2448 x 1632
Zoom optic 2X, digital 3X
ISO 100, 200, 400
TFT LCD 1.5"
Slot memorie Compact Flash
TV OUT
Interfata USB
BONUS !!! Un incarcator universal cu 4 acumulatoare GP
Image

sau

2) CANON Powershot A80
20.638.000 LEI (cu tot cu TVA)
Senzor CCD 4.0 Mpixeli
Rezolutie 2272 x 1704 pixeli
Zoom 3x optic + 3.6x digital
TFT LCD 1.5"
Tip memorie Compact Flash (card CF 32MB inclus )
Interfata USB
Image

sau

3) HP 850
19.749.100 LEI (pretul include TVA)
Garantie: 12 luni
Cost transport:
curierat rapid: 560.000 lei
Senzor CCD 4,1 Mpixeli
Rezolutie 2272x1712
Zoom optic 8X, digital 7X
ISO 100, 200
TFT LCD 2.0"
Tip stocare : slot memorie Secure Digital ( card SD 16MB inclus )
Interfata USB
Image

sau

4) BenQ DC4500
17.279.800 LEI (pretul include TVA)
Senzor CCD 4.1Mpixeli (Effective Pixels 4.0M)
Zoom: 3x Optic, 3x Digital
Rezolutii: 6 MegaPixeli 2848x2136 (interpolata) / 2272x1704
Tip memorie Compact Flash (card CF 16MB inclus)
Image

Acum mai depinde şi de gusturile clientului... :wink: Toate camerele au >= 4mpixeli şi merg excelent. Eu ţi-am căutat ce-i mai bun până în 20 de milioane. Personal, aş merge pe HP. 8) Am testat-o la un magazin în Galaţi şi mai avem oleaca şi plecam cu ea acasă :evilbat:
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
vyk

Post by vyk »

Ca posesor multumit de Canon A60, iti recomand calduros modelul A70/A80. Vezi ca exista deja un topic specializat pe camere foto digitale (are cateva pagini chiar)..acolo poate vei gasi mai multe detalii...
gicu

Post by gicu »

Eu sunt fericitul posesor al unui HP 720, o camera accesibila ca pret dar cu performante destul de bune :3.3MP, 3x optic/4X Digita, 16MB internal ..s.a.m.d 12 mil.! iti iei un SD de 128MB [2 mil si ceva] si faci 1800 poze [ma rog daca ai si baterii :) ] pe 640*480 si 200 pe 2048*1538 [ceva de genu] !!!
Lukian

Post by Lukian »

Si eu vreau sa-mi iau o camera digitala(dar mai modesta) si am citit o gramada de review-uri. Se pare ca cele mai apreciate sunt cele Cannon A60, A70 si A80. Daca ai bani mergi pe A80 pe care ti-a indicat-o T.J. ;eu cred ca o sa ma opresc la A60. Vezi ca pe Okazii este un tip care aduce camere digitale Cannon din State la preturi sensibil mai mici dar din pacate au (cica) garantie internationala. Noi, din cate stiu, nu avem un reseller autorizat dar poti sa te inregistrezi online. Cel mai bine asteapta ofertele speciale de la Metro sau Carrefour; sigur au si cate o camera digitala iar reducerile sunt de ~100$ la suma pe care o vizezi tu. La Metro acum 2 zile aveau un HP 735 cu 12.500.000. la promotii.
The owls are not what they seem to be...
gicu

Post by gicu »

cam scumpa A60 la performanele pe care le are :
Producator Canon
Model Powershot A60
Senzor 2.00 MP
Rezolutie max. 1600x1200
Zoom digital/optic 2x/3x
Stocare Compact Flash
Alte specificatii Memorie inclusa:
- 16MB:
Display LCD: :
- 1.5" TFT color :
Sensibilitate: :
- ISO Auto sau manual: 50 / 100 / 200 / 400 :
Interfata: :
- USB :
- Audio/Video out :
Format imagine::
- JPEG EXIF 2.2 (Super-Fine, Fine, Normal) :
Format video::
- AVI (JPEG + Wave):
Focalizare: :
- Normal: 46 cm - Infinit :
- Macro (W): 5 - 46 cm :
- Macro (T): 26 - 46 cm :
- Manual (W): 5 cm - infinit :
- Manual (T): 26 cm - infinit :
Lentile: :
- 35 - 105 mm equiv. :
- F2.8 - F4.8 :

mai bine un HP 720 sau 735 LA ACELASI PRET SI LA PEROFRMANTE MAI BUNA
Yoshi

Post by Yoshi »

Vezi nişte teste de imagine. HP ar fi trebuit să se rezume la ce ştiu să facă mai bine, ca şi Sony dealtfel. Dacă BMW ar fabrica de mâine monitoare, să fii sigur că nu mă voi arunca să cumpar aşa ceva.
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

de acord cu yoshi
gicu tu nu ai postat acolo decat specificatii, nu prea au legatura cu performanta, am lucrat cu HP 735, calitatea este inferioara Canon-ului
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
gicu

Post by gicu »

Yoshi vrei sa spui ca HP stie sa faca imprimante bine nu? K, dar Canon? Nu tot cu imprimantele ai plecat? Eu de acolo stiu de "Canon" si la printere HP e deasupra tutoror. Sa trecem la camere digitale. Care a fost camera anului pe site XtremePc?? HP 720 [detin una]. E o camera buna. Adevarul e ca nu am lucrat pe un Canon A60 ca sa spun ca e asa sau asa, dar la specificatiile pe care le are si la pretul de 12.5 ..are raport performanta/pret mic. HP 720: 3,3 Mp,12 X A60:2 MP ,6X si in rest nu prea e mare diferenta...dar e deajuns!!
deeJayOg

Post by deeJayOg »

am lucrat cu HP si nu mi-a placut deloc.
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Yoshi wrote:Vezi nişte teste de imagine. HP ar fi trebuit să se rezume la ce ştiu să facă mai bine, ca şi Sony dealtfel.
Dacă Bentley s-ar apuca să facă hârtie igienică, nu le voi folosi, voi folosi de la Letea, că ăştia lucrează numai cu hârtie, şi Bentley o face proastă din simplul motiv că fac maşini bune, nu?
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Yoshi

Post by Yoshi »

gicu, mai documentează-te în legătură cu informaţiile despre Canon. Ştiai că fac şi argentice, nu? :wink:
Cât despre topul realizat de revistă pe forum, nu pot spune decât că acolo nu s-au făcut nişte teste clare de către fiecare user înainte de a vota.
Măseltz: tot ce am spus e că m-aş documenta bine în privinţa unui nou jucător pe piaţa respectivă, pentru că se presupune că deja îi cunosc pe cei existenţi. Nu sări în sus doar pentru că ai văzut Sony acolo. Este doar o părere personală care pe alocuri nici măcar nu are fondamente. :angel:
HPA

Post by HPA »

gicu wrote:Yoshi vrei sa spui ca HP stie sa faca imprimante bine nu? K, dar Canon? Nu tot cu imprimantele ai plecat? Eu de acolo stiu de "Canon" si la printere HP e deasupra tutoror.
Canon are o vechime de peste 60 de ani in domeniu foto deci analogia de mai sus este o aberatie... Personal nu am folosit vreo camera HP, deci nu prea pot sa-mi dau cu parerea, cel mult din ce am citit si auzit, in schimb am folosit destul de mult un A60 al unui prieten si intradevar calitatea pozelor este f. buna. Intradevar pretul este ridicat pt. o camera de 2MP dar avand in vedere calitatea si multele optiuni cred ca merita, cel putin eu as alege acest model oricand in fata unui Hp de 3MP.
gicu

Post by gicu »

Yoshi ai dreptate. Canon face de zeci de ani camere foto. Stii la ce
m-am gandit cand am scris ce e mai sus :roll: ?
Eu am avut mai demult un Epson PhotoPC 3000Z, foarte misto la vremea
aia: 3.3MP,6X,16MB, calitate super-buna,pret cam mare pe atunci [era
printre cele mai bune 2001-2002 :) ]. Pana sa imi iau HP720 am avut un
KODAK DC290, 2MP [parca], 3X,8MB parca :-? care era mult mai jos decat Epsonu. pana atunci eu habar n-aveam ca Epson face camere digitale, stiam numai de imprimante. De Kodak se stia ca face lucruri grozave in domeniul fotografiilor, dar acea camera nu mi-a placut deoarece avea performante joase si pret mare [ca si Canon!]. in cazul de fata este vorba tot despre 2 firme ca cele de sus si de niste aparate care
corespund celor de sus..asadar...intelegi ce spun nu? :-?
Nu cred ca mai are rost discutia. Am vazut Canonul A60..doar atat..nu
am pus mana pe el. Eu voiam sa imi iau Sony :o CyberShot ala de 3.3MP
care cred ca se compara cu CanonA60 [si cu HP720, fiind ceva mai bun].
cobrax2

Post by cobrax2 »

hmm. de fapt si de drept, sustinatorii hp nici nu stiu ca ei cumpara camere facute de altii nu de hp...
dati si voi niste search-uri sau mergeti la steve' digital cams si intrati pe forumuri...
cele mai bine cotate sunt intr-adevar canon-urile. personal mi-am cumparat un a60 exact de la tipu' de care se zicea mai sus ( cu garantia internationala) merge bine, nu mi s-au parut cele mai bune poze facute vreodata, dar sunt ok. apropos, 10 milioane nu este un capat de tzara pentru un aparat foto bun.
umm inca ceva. statzi deoparte de porcariile alea noname aztek, aiptek, benq etc... mai bine nu cumperi decat sa te caci pe tine cu o porcarie ieftina. mie imi pare un pic rau ca nu am luat un a70, dar asta este.
Aici a fost semnatura
x3m_dimension

Post by x3m_dimension »

cobrax2 wrote:... apropos, 10 milioane nu este un capat de tzara pentru un aparat foto bun.
umm inca ceva. statzi deoparte de porcariile alea noname aztek, aiptek, benq etc... mai bine nu cumperi decat sa te caci pe tine cu o porcarie ieftina.
zici tu ?
ar fi interesant un poll pe forum , sa vedem cata lume are un aparat foto digital , nu cred ca ar fi un procent foarte mare . si mai interesant ar fi sa vedem la nivel national, o camera la cati romani?
.... si dupa sa vii tu sa zici ca 10 mil e un pret , asa , pe care si-l permite lumea .
pai unu care are 3-4 mil pe luna , munceste mai bine de un an pentru un canon A60. asa ca fii convins ca ala o sa-si ia un benq la 5 mil
Image
gicu

Post by gicu »

Keos ce ti-ai luat pana la urma ?? :-?
cobrax2

Post by cobrax2 »

Look wrote:
cobrax2 wrote:... apropos, 10 milioane nu este un capat de tzara pentru un aparat foto bun.
umm inca ceva. statzi deoparte de porcariile alea noname aztek, aiptek, benq etc... mai bine nu cumperi decat sa te caci pe tine cu o porcarie ieftina.
zici tu ?
ar fi interesant un poll pe forum , sa vedem cata lume are un aparat foto digital , nu cred ca ar fi un procent foarte mare . si mai interesant ar fi sa vedem la nivel national, o camera la cati romani?
.... si dupa sa vii tu sa zici ca 10 mil e un pret , asa , pe care si-l permite lumea .
pai unu care are 3-4 mil pe luna , munceste mai bine de un an pentru un canon A60. asa ca fii convins ca ala o sa-si ia un benq la 5 mil
pai iera o vorba care zicea ca suntem prea saraci ca sa ne luam lucruri ieftine...
in plus, daca tot zice marea majoritate (uitandu-te pe forum) ca nu este nici o problema scumpirea pretului revistei, inseamna ca nu banii sunt problema.

inca ceva... decat sa iti cumperi un aparat pe care tzi-l permitzi shi pe urma sa plangi ca vai ce poze de kkt face dupa cat ai muncit pentru el... mai bine mai munceshti inca un an shi shtii ca faci nabii nishte poze ok. apropos, exista shi aparate nedigitale pentru cei fara bani, in jur de 200.000....
Aici a fost semnatura
shatter

Post by shatter »

Gicu, un Canon de 2megapixeli poate fi mult mai bun decat HP-ul tau, deoarece e foarte posibil ca lentilele, senzorul si algoritmul de compresie sa fie mai bune. HP au de regula lentile slabe.
Araya

Post by Araya »

Iti recomand camera de mai jos, eu o am de o saptamana, si am facut deja vreo 400 de poze. Toate sunt EXCELENTE. Si este destul de ieftin: 6,3 milioane numai.

Umax AstraPix 530

Specifications:
Sensor: 2.1 CMOS (1280 x 1024), 3.1 interpolated
Resolution: 1600 x 1200 (optical), 2048 x 1536 (interpolated), 800 x 600
Interface: USB 1.1, TV output
Internal Memory: 8 MB Flash
External Memory: SD card option
Zoom: 4x digital
Picture Capacity:
at 8MB:
max. 12 pictures at 2048 x 1536 (interpolated)
max. 16 pictures at 1600 x 1200
max. 51 pictures at 800 x 600
63 Sec. video at 320 x 240
29 min. sound
Focal Length: F2.8, 8,47 mm
Working Area :1 m ~ infinity, macro mode: 20 cm
LCD: 1.5" TFT LCD
Flash: Auto / Off / On, effective distance 2 m
File Format: JPEG, AVI, WAV
View Finder: optical
Exposure: auto / manual (AE range, -2EV to +2EV)
White Balance: auto / manual (daylight, shade, fluorescent, tungsten)
Microphone: built-in
Continous Mode: 5 pictures
Software: MGI PhotoSuite 4 SE, VideoWave 4 SE
Operating System: Win 98 / Me / 2000 / XP
Dimensions:97 x 28 x 63 mm
Athlon X2 Dual Core Windsor 4200+/MSI K9N SLI Platinum/Geil Ultra 4*512 800 MHz/Leadtek 7900GS/HDD WD 320 Gb Sata2/Creative Audigy2ES 5.1/TV Tuner Leadtek/DVD-RW Samsung LS/Boxe POINT HT-100/Thermaltake SHARK VA7000BWA/Samsung SyncMaster19"930BF
gicu

Post by gicu »

Vorbeati de camere cu "dotari" multe si ieftine. Iata un exemplu care,
cu siguranta, si-a atras multi clienti:
SYD DSC3900C CDD Sony!!! max. 3.9MP interpolat, zoom digital 4X,
memorie incorporta 8MB, Multi-focus 5 puncte, captura video 26fps,
1.6" ecran LCD Casio!!!, la pretul de 5.500.000 !!! Care e faza cu interpolat? :-? :-?
De SONY nu a-ti vb pana acu . Cred ca sunt destul de misto si la pret
accesibile. M-am jucat cu un SoNY DSC P72 :o vreo 30min., mi s-a parut
mult mai misto decat HP720 [detin una :(( ].
zoom optic 3X, Advanced digital zoom 3.3X, 3.2MP, 16 Memory Stick.
Keos ar trebuii sa tina in seamna si acest model, pret:12.800.000 !!!
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

SYD DSC3900C nu e Sony, e SYD. Personal am un Sony DSC P72, şi dacă tu găseşti aparatul ăsta cu 12.8 milioane pret final în magazinele din .ro, eu îmi mănânc trepiedele.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
gicu

Post by gicu »

Zâna Măseluţă™ wrote:SYD DSC3900C nu e Sony, e SYD. Personal am un Sony DSC P72, şi dacă tu găseşti aparatul ăsta cu 12.8 milioane pret final în magazinele din .ro, eu îmi mănânc trepiedele.
Fata TVA
Cum ti se pare camera ?? Fata de canon A60??
Keos

Post by Keos »

Mai Gicule, camera nu era pt mine dar oricum dupa ce am citit post-urile de pe topic-ul asta sunt si mai nehotarat... :)
There is no order...
taurled

Post by taurled »

Din ro dacă vrei sa cumperi o camera digitala, de unde ar trebui s-o cumperi...unde sunt mai ieftine ca am vazut ca-s diferente mari de preturi ?

TJ spunea:
...2) CANON Powershot A80
Senzor CCD 4.0 Mpixeli ...
In romania ? de unde ?
Eu am vazut A70 intr-un magazin din bucuresti la 22 500 000 lei

Si acum intreb si io: HP735(sau 720) pentru unul care nu are nevoie de poze de exceptie...chiar nu e bun ?
taurled
Yoshi

Post by Yoshi »

Keos, vezi că vinde Zâna Măseluţă un Sony P72. E anunţul la vânzări şi preţul e bun. :wink:
gicu

Post by gicu »

dma wrote: Si acum intreb si io: HP735(sau 720) pentru unul care nu are nevoie de poze de exceptie...chiar nu e bun ?

Daca vrei poze pe 640*480 si 2048*1536 numai atat..mergi pe hp735 720 :) Cel mai disperant lucru al camerelor HP [din cate am intalnit eu]!!
kimi_ro

Post by kimi_ro »

Cu totii citim review-uri pe diferite site-uri de specialitate. Dar cu ce te ajuta asta? Important e sa testezi camera personal. Si sa te joci cu ea ca un simplu utilizator. Din moment ce ceri pareri despre o camera cu pretul intre 10-20 mil inseamna ca nu ti-au trecut prin mana o gramada de camere. Eu m-am jucat cu cateva: hp735, hp 635, hp 435, sony p32, sony p52, olympus c220, olympus c150, fuji a205s, aztec dc3306 (preferinta lui Ogre). Nu sunt multe insa dintre ele am ales Fuji A205s. Mi-a placut cel mai mult.
Edge

Post by Edge »

dma wrote: TJ spunea:
...2) CANON Powershot A80
Senzor CCD 4.0 Mpixeli ...
In romania ? de unde ?
dma, fă click pe numele camerei şi vei gasi şi site-ul de unde o poţi achiziţiona. Nu dejeaba am pus link-uri sub numele fiecărei camere.. :wink:
cobrax2

Post by cobrax2 »

kimi_ro wrote:Cu totii citim review-uri pe diferite site-uri de specialitate. Dar cu ce te ajuta asta? Important e sa testezi camera personal. Si sa te joci cu ea ca un simplu utilizator. Din moment ce ceri pareri despre o camera cu pretul intre 10-20 mil inseamna ca nu ti-au trecut prin mana o gramada de camere. Eu m-am jucat cu cateva: hp735, hp 635, hp 435, sony p32, sony p52, olympus c220, olympus c150, fuji a205s, aztec dc3306 (preferinta lui Ogre). Nu sunt multe insa dintre ele am ales Fuji A205s. Mi-a placut cel mai mult.
inainte sa-mi iau canon-ul a60 am tot cautat pe net poze facute cu diverse aparate. ma hotarasem si eu tot la fuji a205. da' m-am ofticat tare ca nu am putut sa-l cumpar din romania la un pretz acceptabil. nu cred ca este normal sa dau 300$ in puii mei pe un aparat pe care il potzi lua din state cu 110$!!!! naiba sa o ia de tzara de kkt. nimeni nu trimite la noi, nici macar cu plata in avans. plus transportul, ca m-am gandit sa mi-l ia un amic din afara shi sa-l trimita prin fedex, dhl, etc.
am dat telefon la dhl, shi mi-au zis ca ma costa 98 de euroi transportul din germania.
pai cum puii mei vine asta? dau 100 pe iel shi 100 pe transport? (mai venea shi vama shi alte mui romaneshti shi ajungeam la un pretz de kkt :(
:0X:
Aici a fost semnatura
Edge

Post by Edge »

cobrax2, nu ştiu ce te tot miri .Trăim totuşi în România. :evil: Noroc cu văr-miu din Italia că mai cumpăr câte ceva că altfel m-aş strânge de gât cu ce preţuri sunt p-aici.. :(
cobrax2

Post by cobrax2 »

mda, nu este zi sa nu ma mir ca nu se gaseshte shi pe la noi vreunu cu o instabilitate mentala un pic mai dezvoltata, sa arunce "din gresheala" vreo bomba pe la guvern, parlament, etc....
Aici a fost semnatura
Byk

Post by Byk »

Si eu sunt intr-o mare dilema: "Fuji FinePix S5000 Zoom+" sau "Kodak DX6490" ? Pretul este 350 lire la ambele in Londra. Care s-ar merita mai mult?
Post Reply