seagate 80 s-ata

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Post Reply
viandi

seagate 80 s-ata

Post by viandi »

Mi-am impachetat niste componente d calculator intr-o carcasa, componente destul de bunicele> abit nf7s, barton 2500+, seagate 80 s-ata, liteon combo, winfast tv 2000 deluxe, 2*256 ddr400, etc
Intrebarea mea este>
1. cate partitii ar fi cel mai eficient de facut si cu ce program avand in vedere ca am nevoie de 2 SO (winxp si linux)
2. ce program ar terbui sa folosesc pentru a proteja hdd de diferite probleme care apar (ca mai am si un P1 la 200mhz cyu hdd de 2,6 si mi-e plin de bad-uri si n-as vrea sa patesc si cu acesta la fel)
"Silence is more musical than any song"
cimi

Post by cimi »

1. Depinde. Un exemplu personal, 5 GB WIN , 5GB LINUX (cu mentiunea ca va trebui să ai un kernel 2.6.* pt a-ţi recunoaste HDD-ul SATA), 512 SWAP LINUX , restul. Programul recomandat : Partition Magic 8.
2. Nu ştiu să existe program care să-ţi protejeze HDD-ul, cel mai sigur ii să faci un backup al datelor importante şi punele pe CD.
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
moonwalker

Post by moonwalker »

In ceea ce priveste partitionarea:
îţi recomand sa faci partitiile de sistem cat mai mici (cum spunea si Cimi, cam de 5GB), apoi sa-tzi faci o partitie separata pentru filme&muzica, iar restul partitionezi dupa cum crezi de cuviinta.
Motivul principal din spatele unei astfel de organizari este defragmentarea cat mai facila si mai eficienta a partitiilor.
Pe partitia de sistem este bine sa instalezi doar softurile de care ai sigur nevoie si pe care nu le vei dezinstala prea curand. In felul acesta partitia de sistem se va fragmenta mai greu, si fiind oricum destul de mica, se va defragmenta rapid cu un soft bun.
Partitia de muzica&filme nu va necesita defragmentare.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
max2bfire

Post by max2bfire »

nu o sa-ti ajunga 5GB pt xp
iti recomand cel putin 10 altfel o sa stai cu carpa sa stergi pe acolo
A643200+@2200 2X512 geil
hdd 3X250 sata 2 wd, 200 wd ide, 80seagate ide
vga 7900gt top asus 460 thermaltake - Xaser 3audigy 2 ZSdvd + combo
cimi

Post by cimi »

Cum să nu-i ajungă 5 GB? Îşi pune numa winu, office-ul eventual, şi programele astea minore gen winamp, winrar, winzip, etc. Jocurile şi restu pune pe altă partiţie.
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
carter_

Post by carter_ »

Sunt de acord cu cimi. In curand voi fi posesorul unui WD de 120Gb si partitiile am sa le fac cum a zis el.Totusi poate am sa pun 6 Gb la XP nu de alta dar acuma am pus 4Gb si cam stau cu carpa sa sterg... Linuxu va primi 5Gb si un swap de 512Mb
DaLiu

Post by DaLiu »

max2bfire wrote:nu o sa-ti ajunga 5GB pt xp
iti recomand cel putin 10 altfel o sa stai cu carpa sa stergi pe acolo
carter_ wrote:Sunt de acord cu cimi. In curand voi fi posesorul unui WD de 120Gb si partitiile am sa le fac cum a zis el.Totusi poate am sa pun 6 Gb la XP nu de alta dar acuma am pus 4Gb si cam stau cu carpa sa sterg... Linuxu va primi 5Gb si un swap de 512Mb
Fratilor mie imi ajunge la Win XP partitie de 3 Gb si ii super suficient.Raman cam cu 1 gb liber dupa ce instalez SP1 si restul utilitarelor de win.
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
Max Inc

Post by Max Inc »

DjDaLiu wrote: Fratilor mie imi ajunge la Win XP partitie de 3 Gb si ii super suficient.Raman cam cu 1 gb liber dupa ce instalez SP1 si restul utilitarelor de win.
Daca mai iei in calcul shi Page File-ul shi spatiul liber necesar pe partitzia OS-ului pentru fishiere temporare cred ca 3GB sunt insuficientzi. Depinde shi de aplicatziile ce trebuiesc instalate.
Hmmm ...
Post Reply