ECS sau GIGABYTE?

Chipset-uri, plăci de bază, slot-uri PCI si tot ce vă mai framântă în domeniu

Moderator: Moderatori

Post Reply
gicu

ECS sau GIGABYTE?

Post by gicu »

Am gasit la un magazin o placa de baza Intel 848-P, FSB 800, sound, lan, S-ATA, 2*DDR400 [oare Dual Channel??] , USB 2.0, ATX, marca : ECS. Performantele ma multumesc ..avand in vedere preul ~2.700. La acelasi pret cu placa pe care o am eu : Gigabyte 8IE2004 FSB 533, sound, DDR266...naspa. Cei de la firma au zis ca nu fac "down-grade-uri" .. Sunt asa de slaba placile ECS? Merita sa fac schimbul in cazul in care nu trebuie sa mai dau bani sau mai astept pana strang 1 milion si imi iau Intel 865-PE Gigabye ??
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

ECS sunt un fel de paria al producatorilor de placi de baza, toti ne cam ferim de ele, multi au avut probleme cu ele (eu unul nu, dar nu am folosit vreuna personal, doar ca mai am grija de calculatoarele unei firme care din cauza pretului a facut o alegere evidenta :)), ar trebui sa astepti pentru 865 PE, dar asigura-te ca are suport pentru Prescott, pentru ca se lanseaza in cam 3 saptamani :)
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
gicu

Post by gicu »

"dar asigura-te ca are suport pentru Prescott"
Ce e aia?
2002angel

Post by 2002angel »

Prescott=noul procesor de la intel cu 1 mb c. L2 :) :)
The man that GOD makes fun of
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

Prescott este noul core pentru procesorul Pentium 4, este un topic dedicat la sectiune Procesoare/Memorii in care poti afla mai multe
cat despre compatibiltate, Prescott are nevoie de anumite standarde de alimentare, si nu toate placile de baza corespund, un articol foarte interesant pe aceasta tema poti gasi aici
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
cimi

Re: ECS sau GIGABYTE?

Post by cimi »

gicu wrote:Am gasit la un magazin o placa de baza Intel 848-P, FSB 800, sound, lan, S-ATA, 2*DDR400 [oare Dual Channel??] , USB 2.0, ATX, marca : ECS. Performantele ma multumesc ..avand in vedere preul ~2.700. La acelasi pret cu placa pe care o am eu : Gigabyte 8IE2004 FSB 533, sound, DDR266...naspa. Cei de la firma au zis ca nu fac "down-grade-uri" .. Sunt asa de slaba placile ECS? Merita sa fac schimbul in cazul in care nu trebuie sa mai dau bani sau mai astept pana strang 1 milion si imi iau Intel 865-PE Gigabye ??
Eu a şi alege a 3-a variantă, adică mai pui bani şi iei o placă cu chip Intel 865+PE
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
Loki

Post by Loki »

gicu wrote:Am gasit la un magazin o placa de baza Intel 848-P, FSB 800, sound, lan, S-ATA, 2*DDR400 [oare Dual Channel??] , USB 2.0, ATX, marca : ECS. Performantele ma multumesc ..avand in vedere preul ~2.700. La acelasi pret cu placa pe care o am eu : Gigabyte 8IE2004 FSB 533, sound, DDR266...naspa. Cei de la firma au zis ca nu fac "down-grade-uri" .. Sunt asa de slaba placile ECS? Merita sa fac schimbul in cazul in care nu trebuie sa mai dau bani sau mai astept pana strang 1 milion si imi iau Intel 865-PE Gigabye ??

ca bine ziceau....cei de la firma :D
la sistemul tau as schimba placa video, nu MB!!!
Oricum 848-p nu are suport pt memorie dual channel (are controller single channel ddr400)

Deci - parerea mea: asteapta!!!
Raul26

Post by Raul26 »

cu ecs am avut experienta de un an si pot sa zic ca nu cauzeaza nici o blocare desi am luat varianta cea mai ieftina de pe piata, all in one
life is ending one minute at a time
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

ECS, de regula, sunt stabile dar nu sunt foarte performante.
gicu, daca e sistem pt jocuri, filme, etc, mai bine pui milionu ala la placa video cum a spus Loki. Un Radeon 9000Pro cu 64/128MB ar fi o idee, sau daca esti fan Nvidia un FX5200 cu memoria pe 128biti.
Daca nu vrei si pace, atunci e mai buna a treia varianta de placa de baza, cum a spus cimi, cu 865PE.
SATA e deocamdata ca si Firewire 1394 de neinteresant. Poate fi util doar daca intentionezi sa tii placa de baza 2 ani, adica pana o sa devina hdd-urile SATA utile, nu doar marketing.
Elroy was here
holhos

Post by holhos »

In ceea ce priveste placile de baza si eu am un ecs p4s5a si am dat acu un an 2,6 milioane ,e cu chipste sis645dx.....sincer care e parerea mea despre placile ecs! sunt destul stabile nu am avut probleme.
Dar precum a zis WarlordBA ,daca vrei sa il strsezi rau pe calculator ia-ti ceva cu chipset Intel. :evilbat:
Mafomete

au revenit in forta

Post by Mafomete »

:evilbat: La inceput au fost mai slabe dar acu au revenit in forta.Stiu din surse sigure:))))
x3m_dimension

Post by x3m_dimension »

eu am avut o placa ECS cu via kt133a , pt un duron , da am fost nemultumit de ea. multe probleme de stabilitate . oricum , asa am vazut si eu , inclusiv in prezentarile din :xtrempc: ca ecs a inceput sa scoata placi din ce in ce mai bune
Si daca nu ma insel un model ECS a fost placa cu cele mai bune vanzari in 2003
Image
max2bfire

Post by max2bfire »

ecs nu are performante prea bune in schimb sta solid pe picioarele ei strambe :lol:
schimba laca video cu una mai rapida si apoi mai vezi ce faci
A643200+@2200 2X512 geil
hdd 3X250 sata 2 wd, 200 wd ide, 80seagate ide
vga 7900gt top asus 460 thermaltake - Xaser 3audigy 2 ZSdvd + combo
-=ktistai=-

Post by -=ktistai=- »

fara suparare dar e ca si cum ai intreba Dacia sau Porsche, voi ce credeti?tinand cont de deosebita importanta a placii de baza in cadrul unui sistem , alege gigabyte fara ezitari, a fosrtiori atunci cand concurentul este Eroare Cam Sinistra
Mii de flegme pe steaguri, pe steme embleme
Cand tu zici ca e tarziu, io stiu ca inca e devreme
Simt nevoia sa-ti fac o trepanatie, sa bag in capu tau schije de civilizatie.
deeJayOg

Post by deeJayOg »

n-as prea zice... ECS sunt producatori de placi de baza in general bune. mai degraba am compara ECS cu GigaByte ca ceva gen DACIA cu CIELO :P , iar Porsche-ul sa fie ASUS, ABIT, MSI, EPoX (oricare)
gicu

Post by gicu »

Ogre*|NsaN3 wrote:n-as prea zice... ECS sunt producatori de placi de baza in general bune. mai degraba am compara ECS cu GigaByte ca ceva gen DACIA cu CIELO :P , iar Porsche-ul sa fie ASUS, ABIT, MSI, EPoX (oricare)
ECS= Dacia
GigaByte=CIELO ???? pai eu credeam ca e o dif mult mai mare intre ele... dif intre cele 2 masini fiind mica !
mosulica

Post by mosulica »

gicule da u de care mertzan ai ?:)
Castelluci
deeJayOg

Post by deeJayOg »

iti dai seama ca nici GigaByte nu prea exceleaza...
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Trebuie sa-i dau dreptate lui Ogre*|NsaN3. Cel putin de gama de placi value(fara SATA si RAID) de la Gigabyte e destul de slaba, asa ca aceasta comparatie cu Cielo e aproximativ corecta, cel mult Fiat :D
Elroy was here
-=ktistai=-

Post by -=ktistai=- »

Ogre*|NsaN3 wrote:n-as prea zice... ECS sunt producatori de placi de baza in general bune. mai degraba am compara ECS cu GigaByte ca ceva gen DACIA cu CIELO :P , iar Porsche-ul sa fie ASUS, ABIT, MSI, EPoX (oricare)
eu consider aparitiile gigabyte din ultimi 3 ani mai bune sau cel putin la acelasi nivel cu asus, abit.
Msi si Epox mi se pare ca figureaza la categoria urmatoare(mai zlaba)
Si am martori solutiile: nnxp, 7VAXP, 8NNXP, n400pro2 and so on
Last edited by -=ktistai=- on Tue Jan 27, 2004 8:31 am, edited 1 time in total.
Mii de flegme pe steaguri, pe steme embleme
Cand tu zici ca e tarziu, io stiu ca inca e devreme
Simt nevoia sa-ti fac o trepanatie, sa bag in capu tau schije de civilizatie.
deeJayOg

Post by deeJayOg »

:o :o :o eu zic ca te cam grabesti cu afirmatiile...dar ma rog, fiecare are dreptul la opinie.
gicu

Post by gicu »

Cand am zis ca eu cred ca dif e mai mere intre ECS si Gigabyte ma refeream ca branduri..Nu ma laud ca "un mercedes" ..voiam doar sa-mi spun parerea despre Gigabyte. k daca gigabyte e CIELO cine e Porsche ??? Ce imi recomandati <100$ cu chipset 865 ??
deeJayOg

Post by deeJayOg »

pai Porsche ar cam fi un ABIT. sau poate vrei un Ferrari=MSI 8) sau de ce nu un Mercedes=EPoX
gicu

Post by gicu »

Ogre*|NsaN3 wrote:pai Porsche ar cam fi un ABIT. sau poate vrei un Ferrari=MSI 8) sau de ce nu un Mercedes=EPoX
:) ..lasa glumele. acu zi si mie preturi la ele si ce pot face [placile]! test comparativ gigabyte vs. Abit, Epox s.a.m.d ai vazut pe undeva ??
snake

Post by snake »

GIGABYTE e BMW! :) Cea mai tare marca de placi de baza! :)
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Probabil ca o sa mai supar pe cineva dar dupa ce m-am chinuit azi 4 ore cu niste placi Gigabyte 7VAX, nu pot sa spun decat ca placile astea sunt...vax. In primul rand setarile din dip-switchuri din manual nu corespund cu realitatea, pe placa fiind alta varianta de setare a multiplicatorului, manualul e oricum tradus in gluma, si cea mai ciudata chestie: ambele placi cu care am facut cunostiinta aveau alt cd cu drivere decat trebuia. Cd-ul era pt I865PE/I875 :o Nici urma de Via4in1 :-?
O chestie ciudata ar fi faptul ca nu am gasit in BIOS monitorizarea temperaturii CPU, exista un singur senzor raportat acolo: System Temperature care indica in jur de 34 grade deci n-avea cum sa fie temp. CPU
In plus, pe cele 2 placi de baza trebuiau instalate placi noname MX440 AGP 8x, dar care au refuzat sa booteze cu incapatanare. :evil: Pe de alta parte cele 2 placi video au mers bine-mersi pe un ECS si respectiv un Matsonic ambele cu KT400. :roll:
Asa ca Gigabyte mai primeste o bila neagra din partea mea. :x
Elroy was here
gicu

Post by gicu »

Epox I865 si Intel Pentium 4 HT cum merge? M-am lamurit cu Gigabyte sau ECS!
carter_

Post by carter_ »

Eu iti recomand gigabye. WarlordBA nu stiu pe ce vapor erau facute placile testate de tine dar pana acum nu am mai intampinat asemenea probleme la GB.
Totusi cu Epox ai putea obtine rezultate mai satisfacatoare(in general in benchmark-uri). Daca te tine buzunarul si doresti calitate superioara: Abit. Sunt cam scumpe dar merita.
G_O_D

Post by G_O_D »

Mergi pe Gigabyte sau MSI.
gicu

Post by gicu »

G_O_D wrote:Mergi pe Gigabyte sau MSI.

MOTIVE AI????? :o
sau numai pt ca ai tu ??? :)
DjNiki4

Post by DjNiki4 »

Ma frate ne tot inebunesti cu intrebari deastea despre placi de baza, ai facut o gramada de topicuri! Toata lumea ti-a recomandat EPOX nu mai stai pe ganduri dute si ia.
AMD64 3000+ Winnie 939 | Gigabyte K8NS-939 | 2x512DDR400 KingMax TinyBGA 2.5-2-2-5 | MSI ATI 9800PRO@XT 128DDR Hynix 2.8ns | Audigy 2 ZS 7.1 + Genius 5.1 5000W | WD 80GB S-ATA 8MB & Seagate 60GB | DVD-RW LG 4163B & CD-RW Teac | Sursa Rhycom 550W | TFT Samsung 710N
gicu

Post by gicu »

k....sorry...calmati-va!!
go DISCUTII HARDWARE.. topicu pus de mine cu camere digitale..pls!
Post Reply