vulcano 11+
Moderator: Moderatori
vulcano 11+
Mi-am schimbat CPU acum o saptamana si atunci am cumparat si un Cooler Vulcano 11+. Problema este CPU ajunge in jurul temp. de 38C si sta constant atunci cand nu am aplicati care sa il solicite , insa daca joc un
Ex. NFSU sare binisor la 52-53C este normal? Mentionez ca procul. este un Barton 2800+!
Cea ce ma surprinde cel mai mult este ca inainte am avut un proc. 2500+
si statea constant la temp. 30-32C si in aplicati sau jocuri statea la max. 38C si aveam un cooler Zelaman, din ce cauza este o asa mare diferenta? Nu face fata coolerul? Si in afara de asta face un zgomot ingrozitor, a trebuit sa-mi iau Calcul. in brate si sa "migrez" in sufragerie, ptr. ca ma injura nevastamea ca nu poate dormi! Nu este nici o diferenta in modul silentios sau nu imi merege mie reglajul? Mentionez ca am o carcasa Thermaltake Xaser III si tot mi se incalzeste procesorul. Aveti idee de ce? Sunteti de parere ca ar trebui sa-mi schimb Cooler-ul??
Va multumesc anticipat!
Ex. NFSU sare binisor la 52-53C este normal? Mentionez ca procul. este un Barton 2800+!
Cea ce ma surprinde cel mai mult este ca inainte am avut un proc. 2500+
si statea constant la temp. 30-32C si in aplicati sau jocuri statea la max. 38C si aveam un cooler Zelaman, din ce cauza este o asa mare diferenta? Nu face fata coolerul? Si in afara de asta face un zgomot ingrozitor, a trebuit sa-mi iau Calcul. in brate si sa "migrez" in sufragerie, ptr. ca ma injura nevastamea ca nu poate dormi! Nu este nici o diferenta in modul silentios sau nu imi merege mie reglajul? Mentionez ca am o carcasa Thermaltake Xaser III si tot mi se incalzeste procesorul. Aveti idee de ce? Sunteti de parere ca ar trebui sa-mi schimb Cooler-ul??
Va multumesc anticipat!
AMD Athlon64 3500+(@ 2410 Mhz), MSI K8N Neo2 Platinum, 2x 512 MB DDR400 Corsair 3200LLPT, Sapphire X800XT PE, OCZ 600W SLI Ready, Cooler Master Stacker, WD Raptor SATA 74GB 8mb, 2x Seagate SATA2 500GB RAID 0, Asus DRW0804P, Creative Audigy2 ZS / Creative GigaWorks S750, LG Flatron F900P
Nu stiu daca 52 grade e neaparat mult, procesoarele de la AMD cam duc atat. Eu am un Barton 2500 si imi urca si pe la 60. E adevarat, am o mobo gigabyte, deci probabil ca temperatura nu e corecta. Cooler mai bun decat ce ai cum, doar un Volcano 12, dar nu cred ca e mare diferenta. Apropo de zgomot, poti incerca sa cumperi un ducting mod, au la elsaco. Cooler-ul l-ai instalat ca lumea? Cu pasta termoconductoare, etc.? Ca sa scapi de griji, pune-l pe automat, senzorul va determina rpm, si nu iti mai bati capul.
Multumesc ptr. sfaturi si iformatie! Poate sa-mi spuna cineva cum se poate seta cooler-ul pe automat???
Multumesc
Multumesc
AMD Athlon64 3500+(@ 2410 Mhz), MSI K8N Neo2 Platinum, 2x 512 MB DDR400 Corsair 3200LLPT, Sapphire X800XT PE, OCZ 600W SLI Ready, Cooler Master Stacker, WD Raptor SATA 74GB 8mb, 2x Seagate SATA2 500GB RAID 0, Asus DRW0804P, Creative Audigy2 ZS / Creative GigaWorks S750, LG Flatron F900P
S-ar putea sa ma insel si sa nu aiba din ala automat, dar nu cred. tre'sa aiba mai multe moduri de functionare: automat (isi regleaza singur rpm in fct de temp) sau il lasi tu pe maxim. Uita-te in instructiunio, chiar nu stiu asta. Si instaleaza un soft de monitorizare rpm (speedfan de exemplu, il gasesti la http://www.softpedia.com) sa vezi exact cu cat merge.
- zeus_anoxia
... si sa scoata jumper-ul albastru (e foarte important)... cred ca el a uitat jumper-ul si cooler-ul ruleaza la turatie maxima non-stop... cat despre temperatra proc-ului poate fi o eroare, un senzor varza, un BIOS vechi, etc. Spun asta pt ca eu nu am probleme de genul asta cu Volcano 11 (non +) pe un Barton 2600+.
Cei doi senzori sunt instalati(unul de la cooler, altul de la afisajul carcasei) cum trebuie, iar temperetura este afisata de afisasul digital al carcasei(Thermaltake Xsaser III V2000A, deci nu cred sa fie eronat)! Cat despre Jumper, nu stiu despre care jumper este vorba, poate im dati cateva detali!
Va multumesc enorm si astept informatii!
Olaf
Va multumesc enorm si astept informatii!
Olaf
Tocmai am luat un cooler exact cum ai tu, sunt foarte multumit de el, am temperatura cam cu 10 grade mai mica decat inainte, daca il tin la rpm maxim. Vezi ca jumper-ul e o chestie albastra care era pe mufa unde conectezi senzorul de temperatura. Daca jumperul e acolo inca, inseamna ca coolerul merge pe default, adica rpm maxim. Daca scoti jumperul, poti instala bracket-ul de control sau senzorul de rtemp. Senzorul intra exact acolo de unde ai scos jumperul.
Multumesc mult de tot ptr. sfaturi si informati!!
Olaf
Olaf