care ar fi cele mai bune placi video cu racire pasiva???

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
cross

Post by cross »

gicu

Post by gicu »

am vazut si FX5200 si G4mx440 si radeoane ...nu stiu care sunt cele mai bune cu racire pasiva, dar de ce te intereseaza ? Nu cred ca mai cumpara careva asa ceva!
ricardo
Moderator

Re: care ar fi cele mai bune placi video cu racire pasiva???

Post by ricardo »

cross wrote:care ar fi cele mai bune placi video cu racire pasiva???
Intrebarea nu cred ca este corect formulata... de obicei, placile video low-end pot veni cu un radiator pe gpu, insa la placile video high-end, racirea o decide producatorul si exista kit-uri separat de raditoare cu heat-pipe (de la Zalman, de exemplu), care se descurca foarte bine si cu un Radeon 9800XT de exemplu (vezi solutiile de la Sapphire, care vin deja cu un astfel de radiator - la anumite editii). Deci cred ca te-ar interesa sa cumpari un kit si sa-l montezi tu... sau tu vrei direct o placa video performanta cu racire pasiva?

Atunci cred ca te-ar putea interesa asta (nu e musai sa pui ventilatorul acela pe placa - mai ales daca nu faci o/c!):
SAPPHIRE RADEON 9800 XT ULTIMATE Edition Extreme
Image Image
Image

Mai multe detalii in testul celor de la ::[XbitLabs]::.

PS Prin bune, sper ca te referai la performante... eu cel putin asta am inteles!
cross

Post by cross »

nu voi folosi aceasta placa pt jocuri deci nu ma intereseaza performantele video extreme insa as dori ca placa sa aiba conectorii care ii are placa prezentata de ricardo.

ce e drept nu ma gandisem la varianta unei solutii cu kit separat de radiatoare cu heat-pipe... acum sunt pus in incurcatura un pic.

vreau o placa pe care sa mearga un film si care sa aiba conectorii aia pt ca e va fi vorba si de un TFT.

ma intereseaza in mod special racirea pasiva... sub nici o forma nu accept racire activa si nici nu va fi o/c placa. de asemenea, ma intereseaza sa fie de firma, daca se poate cea mai buna.
novi

Post by novi »

Un FX 5200 ti-ar fi suficient!:wink:

INNO 3D FX 5200 de la Depozit!

Image

Image
cross

Post by cross »

ahhh! DA! merci novi! cam asa ceva vreau... e buna de ceva??? de fapt ce mai conteaza ca oricum cred ca pot sa vad pe ea un film si IE !!! :D
da imi place! nici pretul nu e mare deci merge...

am mai cerut ajutor si pe price.ro... aici e discutia:
http://www.price.ro/forum/showthread.ph ... post113582

si am primit si acolo mai multe oferte. daca tu novi esti demiurg la placi video te rog arunca o privire si zi-mi care crezi ca e mai buna. P L E A S E !!! eu nu ma pricep deloc la video...

am de gand sa pun placa asta pe o placa de baza Intel D875PBZ. crezi ca vor exista incompatibilitati? habar nu am dar intreb ca sa nu am surprize... urasc surprizele! :D

multumesc inca o data pt raspunsuri si tie si lui ricardo... si lui gicu. ;)
novi

Post by novi »

Eu zic sa mergi in continuare pe FX 5200 de la INNO 3d sau de la ABIT/ASUS (in functie de care ti se pare mai ieftina)!:wink:

Nu iti recomand ati 9200 SE pentru ca am vazut ca au interfata de memorie pe 64 de biti cam toate modelele!

Si in plus FX 5200 are DirectX 9 adica vei putea juca pe ea si celebrele jocuri recomandate de nVidia (The way it's meant to be played) care se vor misca foarte bine in 1024!Asta este un alt argument care te-ar convinge sa iei FX 5200!:wink:

Am gasit la UltraPro acest ABIT cu 128 DDR la vreo 3.3 mil in vreme ce ASUS-ul este 3 mil!:wink:

Image

Mergi pe FX 5200!:D
cross

Post by cross »

novi eu nu am treaba cu jocurile. nu joc nimic cat sunt la pc. nu stau nici pe chat nici pe nimic altceva decat treaba. multimedia pt mine inseamna doar mp3-uri si filme.

ma uitam la un ATI 9200SE facut tot de ... ATI! :o cum sunt placile facute tot de ei?
Styx
Radioactiv

Post by Styx »

In cazul in care chiar nu te intereseaza jocurile poti sa-ti cumperi o placa mai veche la second-hand, de ex. TNT2, sau un Geforce2 MX200, unele au si tv-out daca te intereseaza, insa filmele merg perfect si pe un S3 Savage !

Asadar poti sa investesti doar ~15$ in placa video...
Thoroughbred 2000+ O/C @ 2700+ (FSB 450MHz)
Leadtek WinFast NCR18D PRO nForce2 rev.B
Corsair XMS 256Mb 450MHz CL2 (8-4-4-3)
Daytona GeForce 4 ti4200 O/C @ ti4800se
Coolers:
CPU: Thermaltake Volcano 7+
GPU: Titan D3TB 60mm
Case: 3xAntec Fan 80mm
hyperyon

Post by hyperyon »

Iri recomand cu mana pe inima n Radeon 9200 pe 128 biti
are racire pasiva
:evilbat:
"Ci eu in lumea mea ma simt
Nemuritor si rece"
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

inclin si eu spre aceeasi varianta...
iei o placa veche :P de ex. eu pentru cateva calculatoare de birou am facut rost de niste S3-uri de 4 MB, merg, n-au probleme, inca n-au nevoie de racire deloc :) se strica ? in aceeasi bani schimbi placa de 10 ori :)
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
cross

Post by cross »

mda. am aflat si eu de curand ca placile Sapphire sunt 100% facute de ATI... BBA = Built By ATI... :D sa nu radeti de mine dar la video nu ma pricep deloc. neavand treaba cu jocurile nu m-a interesat subiectul...

placa spre care imi indrept atentia acum este un Sapphire 64DDR 9200SE. are racire pasiva si VGA, DVI si TV/OUT. E perfecta si tinand cont ca e facuta 100% de ATI conteaza asta! Nici pretul nu e piperat, e in jur de 2.000.000 deci de bun simt.

Black Shark ma intereseaza o placa ieftina dar nu una fara DVI. pt inceput calculatorul va avea monitor CRT insa e doar o situatie temporara...
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

nu toate LCD-urile sunt cu DVI, pana acum nici nu am vazut vreunul fara analog, si am impresia ca se pot folosi adaptoare fara probleme....
pe unul din S3-urile alea de care ziceam ruleaza un LCD BenQ de 15" :)
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
cross

Post by cross »

stiu ce spui tu Black Shark dar eu ma gandesc la un TFT de 19 poate chiar de 21. vreau ceva aparte si FOARTE bun de aia la noul monitor nu o sa ma uit la bani.
novi

Post by novi »

Ok!Atunci ia radeon 9200 SE -ul dar ai foarte mare grija ca NU are memoria pe 128 biti!

Deci oricum alegerea e a ta!Radeon 9200 SE e o solutie destul de ieftina!:wink:

later EDIT
Last edited by novi on Wed Feb 04, 2004 10:46 pm, edited 2 times in total.
Allex
Moderator

Post by Allex »

novi wrote:Ok!Atunci ia radeon 9200 SE -ul dar ai foarte mare grija sa fie cu memoria pe 128 biti!
Nu există 9200SE cu busul memoriilor pe 128 biţi. Pentru edificare,->> check this out <<-.
Look around the table. If you don't see a sucker, get up, because you're the sucker ..
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

cross wrote:stiu ce spui tu Black Shark dar eu ma gandesc la un TFT de 19 poate chiar de 21. vreau ceva aparte si FOARTE bun de aia la noul monitor nu o sa ma uit la bani.
cross, nu prea stiu cum se impaca un monitor foarte bun cu o placa foarte slaba, dar ma rog... personal, nu m-am mai jucat de saptamani bune ceva pe PC-ul meu, insa daca am chef, stiu ca placa video se descurca cat de cat, furnizand un frame rate decent. Poate te tenteaza un Sapphire Radeon 9600XT:
Image Image

Mai multe detalii in [Megatestul de placi video al celor de la AnandTech]. Eu am dat Print Article... am asteptat ceva pana s-au incarcat cei ~6 MB :D!
Le-Martin

Post by Le-Martin »

Am luat un FX5200 64DDR pe 128BITS cu 2.300. E facuta de Soltek si merge mai bine ca varianta identica de la Leadtek. Are racire pasiva. Asa ca eu zic sa mai cauti un pic, poate dai de ceva cu 128 BITS in jurul sumei asteia.
Daca Radeon 9200SE-ul de care zici tu e sub 2 milioane sau 2 mil fix, merita. Dar daca e ceva de genul 2.100, nici sa nu te gandesti. CAUTA. Vei gasi ceva cu bus de 128 bits. NU se stie cand ai nevoie de performanta.
Oricum, o Radeon 9200SE 64DDR pe 64 bits iti da voie sa te joci si joace mai noi, dar cam in 800*600 si-a atins limita. Si pe un monitor de 21'' e o rezolutie f mica.
Guest

Post by Guest »

baga un FX5200 Inno3d e f bun :) la 3.4 mil cat dai pe el am si eu unu si vreau sa-l vand k sa-mi fac un upgrade placa are 2 luni si mi-am luat-o in disperare pt k nu aveam pl la calc
Corpse

.

Post by Corpse »

Creative Labs Radeon 9600 256 MB
Image
Post Reply