MULTIPLICATORU'

Pentru cei cărora le place să se "joace" cu propriul calculator

Moderator: Moderatori

Post Reply
POTION

MULTIPLICATORU'

Post by POTION »

AM LUAT GIGABYTE 7N400 CU XP2200+
AM INCERCAT SA-I FAC OC FARA CRESTERE DE VOLTAJ A MERS PANA LA 2400+ SI POATE MAI MERGEA... DIN CURIOZITATEA AM MODIFICAT MULTIPLICATORUL DIN JUMPERI SI AM AJUNS LA 2400+ TEMP 48 C
AM MAI CRESCUT SI AM AJUNS LA 2700+ 49 C DUPA 3DMARK2001 SE
FOARTE STABIL
TEMPERATURA E REALA SE SIMTE SI CU DEGETUL
INTREBARE: NU TREBUIA SA FIE BLOCAT MULTIPLICATORUL?
MAI MERGE RIDICAT?
CAT DE SIGUR ESTE ACEST TIP DE OC FATA DE CEL NORMAL SI CARE AR FI DIFERENTA? PT INTEGRITATEA PROC. MA REFER

P.S. AM UN GECUBE9600 325/400MHZ ARE ROST UN OVERCLOCK NU CA AR FI NEVOIE... DA MA MANANCA
deeJayOg

Post by deeJayOg »

nu e obligatoriu sa fie blocat. pe piata s-au vandut si modele cu el deblocat. eu overclock-ul tot din multiplicator l-am facut, si e mai bine astfel pentru ca frecventele raman in continuare 133(266) la bus si nu fortezi memoria si nici PCI-ul si AGP-ul, si ele ramanand frecventele default, 33 si respectiv 66
stolojansky

Post by stolojansky »

Amandoi avetzi placi cu NForce2 aşa ca nu se pune problema cresterii frecventzei la PCI shi AGP deoarece sunt blocate, atunci cand creshtetzi FSB-ul.....
Prostia atenueaza saracia... voi nu va uitatzi in jur?????
deeJayOg

Post by deeJayOg »

stolojansky wrote:Amandoi avetzi placi cu NForce2 aşa ca nu se pune problema cresterii frecventzei la PCI shi AGP deoarece sunt blocate, atunci cand creshtetzi FSB-ul.....
ai incercat sa cresti FSB-ul peste 200mhz? sa vezi ca atunci se modifica.
Djurdjak

Post by Djurdjak »

pai de la 133 la 200 e diferenta mare. crescand frecventa creste si performanta tinand cont ca memoriile lucreaza la o frecventa mai mare. marind multiplicatorul obtii doar marirea frecventei procesorului si cam atat.
System
DO NOT underestimate the power of PINK chicks
Daedalus

Post by Daedalus »

Dar spre ex. daca marim fsb'ul la un procesor fara sa afecteze ramu sau alte chestii, e mai bine decat marind multiplicatorul? Si sa zicem ca ducem la aceeasi frecventa. Cum se incinge mai tare? Cu multiplicatorul marit sau cu fsb'ul marit?
Omul bun la toate
deeJayOg

Post by deeJayOg »

cred ca temperatura procesorului tine de frecventa la care pus nu de modul in care se ajunge acolo.
Djurdjak

Post by Djurdjak »

ce am observat eu pe proprie experienta. am marit frecventa si am obtin o crestere de 2 grade. si cam atat.
System
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

daca totul tine atunci cel mai profitabil e OC din FSB, cum ti-a spus si Ogre*|NsaN3, FSB-ul nu conteaza pentru procesor, ci pentru restul sistemului :) teoretic si un Duron ar putea rula la FSB 400 :) nu am gasit inca pe cineva care sa fi incercat
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

- kill this :-# -
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
Djurdjak

Post by Djurdjak »

bai tocmai asta am zis si eu. cu cat ai fsb-ul mai mare cu atat performantele intregului sistem cresc. marind multiplicatorul obtii performante doar la procesor si nu cred ca asta e cel mai important.
System
Texador

Post by Texador »

Este un lucru care s-a mai discutat acesta problema FSB sau multiplicator... daca ai da un "search" ai avea sanse sa primesti raspunsuri mai multe...
Pe scurt:
sporul cel mai mare de performanta se obtine prin cresterea FSB;
frecventa PCI nu se modifica la placile cu NForce 2;
AGP il setezi manual in acest caz pe 66;

cat despre satbilitate : ai rulat Prime 95 si daca da, cam cat timp ?
P.S.
pentru o performanta optima memoriile sa ruleze sincron cu procul (daca te duc)

cat despre OC placii video ... chiar te mananca??? :lol: :lol: :lol:
ઊਸლ੦ળ
Post Reply