Firewire prin placa de sunet

Audio şi discuţii despre tot ce ţine de acest domeniu
(pentru cei care ascultă şi altceva în afară de coolere)

Moderator: Moderatori

Post Reply
xan

Firewire prin placa de sunet

Post by xan »

Salut
Ma tot chinui sa gasesc o solutie de captura decenta de pe DV (am mai pus intrebari legate de asta pe forum...), ideea e ca n-am firewire pe sistemul actual (si nici o placa audio asa cum as vrea eu) si vroiam sa stiu daca cineva ce are placa de sunet cu port[uri] firewire a facut transfer digital prin el[e]
Mersi
Traiasca Romania dodoloata!
aliviu

Post by aliviu »

Am un Audigy si am folosit intrarea Firewire pt. transfer de pe o camera video Digital8 fara probleme.
Nu aveam posibilitatea de a upgrada placa de baza cu una cu Firewire (ar fi implicat schimbarea procesorului, memoriei s.a.) si oricum simteam nevoia unei placi audio mai bune decat cea integrata, asa ca alegerea a venit de la sine :). Daca esti in aceeasi situatie, cred ca e o alegere buna o placa audio cu Firewire.
xan

Post by xan »

Mersi de raspuns :)
Te-as mai intreba ce sistem ai (eu un athlon 900, 256SDRAM, KT133A, 20G la 7200rpm) si ce vrei sa spui cu
am folosit intrarea Firewire pt. transfer de pe o camera video Digital8 fara probleme
. Adica n-ai avut pierderi?
Pentru ca as vrea sa am cat mai putine pierderi, daca se poate 0, si am inteles ca proc meu e prea slabut..
Audigy e 1 sau 2?
aliviu

Post by aliviu »

Acum am un sistem mai puternic, cu Firewire pe placa de baza, asa ca nu se pune :). Dar vorbesc de cel vechi: Athlon 650 MHz, KX133, 384 MB SDRAM, HDD 20 GB 7200rpm. Pe asta am transferat cam un an (nu in continuu :)). Deci proc. nu e slabut deloc, in conditiile in care nu faci codare "on the fly". Audigy e 1. Problema pe care o vei avea mai devreme sau mai tarziu e de spatiu pe HDD. O caseta de o ora ocupa cam 15 GB pe HDD, asa ca vei fi nevoit sa repeti ciclul: transfera - codeaza - sterge de cateva ori pt. o caseta. De aceea e bine sa folosesti un soft care detecteaza schimbarea scenei (trecerea de la o filmare la alta).
Normal e sa ai 0 pierderi. O singura data aveam pierderi multe, am refacut transferul dupa un restart si nu s-a mai intamplat. La fel, soft-ul trebuie sa iti arate pierderile. Eu m-am oprit la Ulead Video Studio, acum la versiunea 7.
xan

Post by xan »

Mersi mult de ajutor :)
Ulead Video Studio chiar n-am folosit pana acum, il voi incerca...
Placa audio as fi vrut un Audigy 2 sau un Digifire 7.1
Pa
xan

Post by xan »

Mersi mult de ajutor :)
Ulead Video Studio chiar n-am folosit pana acum, il voi incerca...
Placa audio as fi vrut un Audigy 2 sau un Digifire 7.1
Pa
aliviu

Post by aliviu »

Din punct de vedere Firewire, sunt egale :), asa ca ramane sa te hotarasti in functie de performantele audio.
Succes !
xan

Post by xan »

Apropo, m-am uitat pe site la creative la specificatiile Audigy si nu am vazut firewire, doar Audigy2 are asa ceva (cel putin asta era pe site-ul lor). Asa e?
deeJayOg

Post by deeJayOg »

Audigy 5.1 are FireWire. Varianta fara FireWire a Audigy1 se numeste Audigy ES.
aliviu

Post by aliviu »

M-am uitat si eu acum si vad ca ai dreptate. A mea e Audigy Player si are Firewire dar nu are gameport, la Creative vad ca exista doar un model Audigy LS care are gameport dar nu are Firewire. Si vad ca Best au in plus in oferta si un ES care nu are nici una, nici alta. Eu am luat de la Tape si vad ca e si acum acelasi model.
drankon

Post by drankon »

Audigy 1,2 ... nu se mai fabrica ... Noile versiuni sunt ES,LS,ZS ...
ES se vrea inlocuitor pt. Live , LS pt. Audigy1 si ZS pt. 2.
Akai

Post by Akai »

Eu fac captura cu un Audigy Platinum (varianta veche de acum 1 an) si merge perfect. Captura o fac cu Sony Vegas 5.0 si ocupa o ora cam 13 GB. Montajul il fac cu Adobe Premiere 6.5 dupa care il codez Divx sau MPEG2 pt. DVD.
Post Reply