solutii net in romania:((
Moderator: Moderatori
- slim-shady
solutii net in romania:((
eu zic cea mai buna solutie ar fi ..sa cumparati de la SNR(societatea nationala de radiolocatie)..majoritatea providerilor asta fac ..pana la urma ai nevoie de banda caci in realitate internetul zic eu ar trebui sa fie free .Majoritatea firmelor care nu au retea intro anumita zona asta fac..cumpara de la SNR prin radio si dau mai departe .doar echipamentele cica ar fi f scumpe... in fine multe detalii nu cunosc dar totusi 500usd pt 128kb?si asta prin fibra optica adica gigabiti metropolitan?
e penal intradevar ..... sau cautati de vantelegeti cu unu dintre sefi(ma refer director ii duceti "flori la nevasta") si faceti manareli de genu ab cu trafic "limitat" care contorizat la fata locului nui chisr asa de limitat sau tunele cu roedu ca totusi e bataie de joc zic eu ...in anumite locuri cum en cluj deja e-o concurenta acerba deci firmel astea mari nusi permit chiar faze de genu in schimb unde nu au concurenta ..in fine romanii astia ..faza cu roteamnet e treaba buna dar nu la toate abonamentele si nu pt downloaderi . am vb cu baietii si ziceau ceva deun ab sat speed la 60euroi+tva cica ar fi un maxim 1mb si cica nu are scadea sub 256 kb la downaload sustinut
e penal intradevar ..... sau cautati de vantelegeti cu unu dintre sefi(ma refer director ii duceti "flori la nevasta") si faceti manareli de genu ab cu trafic "limitat" care contorizat la fata locului nui chisr asa de limitat sau tunele cu roedu ca totusi e bataie de joc zic eu ...in anumite locuri cum en cluj deja e-o concurenta acerba deci firmel astea mari nusi permit chiar faze de genu in schimb unde nu au concurenta ..in fine romanii astia ..faza cu roteamnet e treaba buna dar nu la toate abonamentele si nu pt downloaderi . am vb cu baietii si ziceau ceva deun ab sat speed la 60euroi+tva cica ar fi un maxim 1mb si cica nu are scadea sub 256 kb la downaload sustinut
wingoz is not a virus ,viruses do something
- slim-shady
in fine tema topicului ar fi ca cei care stiu sa ofere solutii cat mai bune pt net in functie de zona , de pret de calitate si sa discute felul in care sunt tratati ce fel de servicii si modul in care este luat sau nu in serios contractul tinand seama ca-n romania totul este posibil
asteptam pareri de la cei cu internet acasa la bloc sau chiar si la firma
asteptam pareri de la cei cu internet acasa la bloc sau chiar si la firma
Re: solutii net in romania:((
Prin satelit este limitat traficul. :oops: Nu mi-ar conveni să dau 60E ca să dld-ez cu 40KB/s vreo 2 GB după care să stau dejeabaslim-shady wrote:am vb cu baietii si ziceau ceva deun ab sat[color] speed la 60euroi+tva cica ar fi un maxim 1mb si cica nu are scadea sub 256 kb la downaload sustinut
![Erm [smilie=Erm.gif]](./images/smilies/Erm.gif)
Last edited by Edge on Tue Mar 09, 2004 5:32 pm, edited 1 time in total.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Re: solutii net in romania:((
Nu-mi amintesc ca internetul sa fie cu plata.slim-shady wrote:..pana la urma ai nevoie de banda caci in realitate internetul zic eu ar trebui sa fie free .
Imi pare rau sa te dezamagesc dar si RNC la randul lui nu dispune de multa latime de banda daca nu ma insel. Este din cauza faptului ca traficul cu exteriorul este taxat la greu si nu-si prea permit mai mult. Dar ai dreptate, trecand de toti reseller-ii si middlemen ai sansa de a pune mana pe aceasi latime de banda pentru mai putin. Accesul la internet din pacate sufera de aceasi problema ca si multe alte produse si bunuri, anume romanu' vrea mult si ieftin cand economia nu merge.
Problema in romania este concurenta.Nucred ca ea exista si daca exista sunt mana in mana.Am auzit ca pentru o conexie de 1024kbs prin cablu in romania se plateste undeva la 1020$(dolari) :agrue:
Pai asa ceva este inadmisibil, cand eu platesc 29.90 euro pentru cable cu o viteza de 2048kbs pe download si 256 upload. (260kbs/28kbs real).
Prima oara cand am auzit de trafic metropolitan tot in romania am auzito si chiar ma gandeam, inca un plus pt provideri sa intzepe lumea)
Indiferent ca se zice ca este scump sa iei internetul de afara si asa mai departe, ca providerii platesc internetul la greu si asa mai departe, internetul in romania dupa ce este si prost cred ca e si cel mai scump din europa.
Daca as avea bani si as vrea sa ma imbogatesc cel mai rentabil e sa fii provider de internet in romania cred ca numa acolo mai exista cluburi cu 20 de calculatoare si cu o linie de 128kbs care sa le sustina pe toate.
Oricum suntem de toata jena iar providerii sunt niste imbecili fanatici care cred ca nu stiu ce fac.Cam asta e parerea mea.
PS: Nu cred ca romanul este destept ci este hotz.Din pacate asta este adevarul si il vad cam o data la doua zile si la tv si in viata reala
Saracia nu este un motiv (asta pt cei ce au sa ma contrazica)
Pai asa ceva este inadmisibil, cand eu platesc 29.90 euro pentru cable cu o viteza de 2048kbs pe download si 256 upload. (260kbs/28kbs real).
Prima oara cand am auzit de trafic metropolitan tot in romania am auzito si chiar ma gandeam, inca un plus pt provideri sa intzepe lumea)
Indiferent ca se zice ca este scump sa iei internetul de afara si asa mai departe, ca providerii platesc internetul la greu si asa mai departe, internetul in romania dupa ce este si prost cred ca e si cel mai scump din europa.
Daca as avea bani si as vrea sa ma imbogatesc cel mai rentabil e sa fii provider de internet in romania cred ca numa acolo mai exista cluburi cu 20 de calculatoare si cu o linie de 128kbs care sa le sustina pe toate.
Oricum suntem de toata jena iar providerii sunt niste imbecili fanatici care cred ca nu stiu ce fac.Cam asta e parerea mea.
PS: Nu cred ca romanul este destept ci este hotz.Din pacate asta este adevarul si il vad cam o data la doua zile si la tv si in viata reala
Saracia nu este un motiv (asta pt cei ce au sa ma contrazica)
Ce legatura are ISP-ul cu internetul? De fapt, el are legatura dar intr-un alt sensdjclocky wrote:Internet free? Cum adica?
In state e free pana la DSL din cate stiu eu...
Vrei "tzeava " mai mare ... platesti ... mi se pare normal.

Internetul nu este sinonim cu providerul.
Internetul se refera la continutul accesat.
Tu cand vorbesti cu cineva la telefon, platesti telefonul, dar nu cred ca platesti pe acea persoana sa scoata cuvinte din gura, nu?
Aici zace confuzia intre cele 2

Problema latimei de banda si preturilor in Romania nu cred ca tine de concurenta, calitatea serviciilor tine de concurenta. Mai precis, nu exista concurenta puternica si firmelor li se cam rupe daca le crapa un cablu, router, sau alt hardware si se misca ca ochii mortului.
Problema latimii de banda a Romaniei din cate stiu este din cauza ca este taxata la greu. Si de aceea chiar si cel mai mare ISP romanesc nu-si permite din start foarte mult. Ca sa-si acopere cheltuielile fireste ca trebuie sa taxeze. PARAMEDICS oferea ceva detalii, daca gasesc topicul revin cu citat.
Last edited by fishbone on Tue Mar 09, 2004 9:12 pm, edited 1 time in total.
Am gasit, de fapt Datzash a fost cel ce a spus-o:
De asemenea:D. wrote: Copii, in Romania internetu` se scurge prin trei canalizari distincte shi nu prea...anume: RDS, KPNQWEST shi SNR. 2Mbps la Frankfurt costa cam 70 EUR, transportu` pana la granitza .ro inca 100 EUR. De aici se aplica "taxa romaneasca" ce se calculeaza la fiecare mm parcurs in teritoriul tzarii astfel incat pretzu` aceleiashi conexiuni ajunge pe la 4000 USD.
Frumoasa tzara...pacat ca`i locuita!
Ninja wrote: Citeva "facts" despre OOL :
"Using upload excessively will get you capped at 150kb/s upload speed.
Price: OOL has raised the price from 29.95 to 44.95 (with family cable; 49.95 without) in 2 years."
De asemenea, daca folosesti si dl prea mult, contravine contractului, esti capacit si ti se poate termina si contractul.
Preturile alea sint din ianuarie. Au mai crescut substantial intre timp.
All your base...
- slim-shady
atunci solutia? in fine eu zic ca si faptul ca nu exista piata , nu-s facute retelele si zgarcenia celor din vest fata de noi estici e f. bine conturata.Mai mult , eu cre ca este tinuta fortat de catre cei din vest fortat aceasta situatie asemeni "ajutoarelor pt tarile din vest de la fni" ... Desi se-ncearca marirea retelelor metropolitane fie ele de bloc fie ele nationale nu exista niic un pic de interes sau bun simt pt consumatorul de rand aflat in zonele defavorizate precum constanta, sudul tarii si chiar zona moldovei.... asta explica toate topicurile unde e acuzat rds-ul ca aplica preturi exorbitante infara inelului care l-au facut in romania prin fibra optica . Eu zic c adeocamdata cea mai buna solutie e micro isp-urile , retelele de cartier ..si plata la negru
.din cate am vazut rds-ul nu se implica la ajutorarea unor clienti mici dar se zgarie pe ochi cei de la comercial cand isi dau seama can decurs de cateva luni la ei sub nas eo retea care cumpara net la bani grei si nu de la ei... eu zic ca este si incompetenta mangeriala si modul inc are este tratat clientul ...mere firmele supravand banda din care jumate cei drept e cumparata la pret de nimica ("la begru") .Mai este si mentalitatea romanului ca "mai bine ieftin si prost ca nu-mi permi s ama respect" a uitat acea vorba a romanului "sunt prea sarac sa-mi permit marfa ieftina". Crudul adevar e si situatia financiara in care se afla tara ..si totusi e din vina tuturor... eu zic ca ar trebui pus mai mult interes si educata cat de cat lume ain domeniu....Noile generatii isi vor spune cuvantul.

- slim-shady
slim-shady, nu cred ca este vorba de "zgarcenie" a tarilor exterioare Romaniei. Este pur si simplu un model de business al firmelor cu backbone la internet, ce-i drept, preturi marisoare si care devin aberante in momentul in care romanu' percepe taxa.
Apoi, faza cu zonele "defavorizate" nu este numai in Romania, te asigur. Aici unde locuiesc eu momentan, fiind la 16 km afara din oras, absolut nici un ISP n-a avut interesul sa-si extinda serviciile lui in afara de firma locala de telefonie care ofera DSL. Cei drept, DSL capabil pana la 3 mbps
Apoi, faza cu zonele "defavorizate" nu este numai in Romania, te asigur. Aici unde locuiesc eu momentan, fiind la 16 km afara din oras, absolut nici un ISP n-a avut interesul sa-si extinda serviciile lui in afara de firma locala de telefonie care ofera DSL. Cei drept, DSL capabil pana la 3 mbps

Eu am abonament de la Astral cu trafic inclus in abonament(adica 600 de mega). In principiu sunt multumit de el pentru surf si scos cate un driver(ca mai mult nu prea pot ca daca depasesc 600 de mega si tre sa platesc 1 cent/mega) , insa ceea ce ma deranjeaza cel mai mult pe mine este ca sunt limitat la viteza de pe metropolitan(adica tot 16KB cat ii si in rest) lucru pe care nu-l inteleg pentru ca astralu nu tre sa aiba teava de afara ca sa te limiteza si la asta.
Pt Draq: cum stii daca faci trafic metropolitan sau extern? Exista vreun program pentru asa ceva sau doar IPul? Si daca e doar IPul cum stii daca nu esti routat prin extern si astfel sa iti umfle factura? Ma intereseaza si pe mine Astral cable si de aceea intreb (sunt cam || la retelistica asa ca pls explicati-mi un pic ce e de facut sa nu iau plasa).
- slim-shady
- slim-shady
....totusi o solutie zic eu adevarata ar fi un ..snr daca ai deja echipamentele si ai un unchi bun acolo director sti cum spun?
evident... sau neste echipamente antena downalod upload(cam 2700usd fara tva) si--un ip changer ca s aai net din greu "gratuit" multi din romania practica treaba dar e riscant de tot ..ab prin satelit sunt pana la d-zeu ..frumos ar fi sa bata catre corea sau catre americani acolo unde este "tzava de tzava" ..sau alte oferte cum a fost european online care a mers bine cica ..cam 6 luni maxim 2mb dar mergea cam pe la 40 kB(cam 300kb sa zicem) si apoi ..mai rau ca pe dial up.Nu toate ofertele prin satelit is limitate ca trafic ..dar atunci te cam limiteaza ei ca ..viteza :mad: .
nu va fi mult timp asa ..deja-n cluj is neste tineri din care unul a fost coleg cu mine la liceu ...au o firma care ofera ceva de genu 5euro 64kb, 10 euro 128kb(astia-s kilobiti) si cica ar fi al 19 euro un 256 kb , contarct individual co fiecare persoana din retea , adminul ia 10% (respectiv net gratuit) se gandesc sa faca, contracte de minim 100euro au spate puternic la SNR sis spaima providerilor din cluj inclusiv cei de bloc ..acuma cica sponsorizeaza unirea retelelor mari ..fiecare clinet fie el intrun intranet sau nu primeste un ip real si tupa hup in reteaua lor detalii sunt pe net dar nu vreau sa par ca fac reclama pt cei din Cluj.
Ar trebui sa apara neste ISP-isti din astia peste tot in tara si netu ar deveni din ce in ce mai ieftin va asigur.

evident... sau neste echipamente antena downalod upload(cam 2700usd fara tva) si--un ip changer ca s aai net din greu "gratuit" multi din romania practica treaba dar e riscant de tot ..ab prin satelit sunt pana la d-zeu ..frumos ar fi sa bata catre corea sau catre americani acolo unde este "tzava de tzava" ..sau alte oferte cum a fost european online care a mers bine cica ..cam 6 luni maxim 2mb dar mergea cam pe la 40 kB(cam 300kb sa zicem) si apoi ..mai rau ca pe dial up.Nu toate ofertele prin satelit is limitate ca trafic ..dar atunci te cam limiteaza ei ca ..viteza :mad: .
nu va fi mult timp asa ..deja-n cluj is neste tineri din care unul a fost coleg cu mine la liceu ...au o firma care ofera ceva de genu 5euro 64kb, 10 euro 128kb(astia-s kilobiti) si cica ar fi al 19 euro un 256 kb , contarct individual co fiecare persoana din retea , adminul ia 10% (respectiv net gratuit) se gandesc sa faca, contracte de minim 100euro au spate puternic la SNR sis spaima providerilor din cluj inclusiv cei de bloc ..acuma cica sponsorizeaza unirea retelelor mari ..fiecare clinet fie el intrun intranet sau nu primeste un ip real si tupa hup in reteaua lor detalii sunt pe net dar nu vreau sa par ca fac reclama pt cei din Cluj.
Ar trebui sa apara neste ISP-isti din astia peste tot in tara si netu ar deveni din ce in ce mai ieftin va asigur.
Pentru ati verifica traficul intri la http://trafic.cluj.astral.ro si acolo iti arata traficul pe care l-ai facut in luna respectiva. Faza cu ip nu prea ai tu treaba ca-l primesti prin dhcp si nu-l poate folosi altcineva(cel putin eu nu stiu cum).