Ma gandesc si eu cum sa fac o retea cat mai usor si mai ieftin intre 2 puncte(A si B :o ) aflate la o distanta de cam 280 metri. Punctul A are instalat un adapter Orinoco 500 si nu stiu cum (acces point) care suporta standardul 802.11b . Eu vreau sa cumpar o placa wireless cu suport 802.11b si cu o raza maxima de acoperire de 350 metrii.
Intrebarea este o sa mearga???
Daca creste distanta dintre A si B scade viteza de transfer dintre acestea???
Cam atat. Va multumesc..
We would change the world if God would give us the source code...
Ca sa raspund la intrebare simplu: DA. Cu cat distantza este ami mare cu atat viteza de conectare a celor doua device-uri va fi mai mica. La 280m cred ca va fi shi imposibila.
Specificatziile producatorului in ceea ce priveshte raza maxima de acoperire a device-urilor trebuie sa shtii ca se refera la cazul in care antenele echipamenteleor "se vad" intre ele, adica nu exista nici cel mai mic obstacol in calea lor iar Interferentza Electromagnetica este ~0 in locatziile unde vor fi montate aparatele.
Mai practic spus, ca sa obtzii o viteza de conectare decenta de 4-5Mbps intr-un apartament mai marishor, tre sa ai grija sa nu ai prea mulţi peretzi de beton intre echipamente.
Exista shi solutzii petru conectarea unor puncte de acess aflate la distantza mai mare dar acestea sunt destul de costisitioare shi de cele mai multe ori implica montarea unor antene externe.
In principiu, cu 2 placi PCI 802.11b nu potzi obtzine ceea ce tu tizi doreshti (date fiind conditziile expuse de tine).
Problema:
Orinoco 500 AP este access point de interior si se pare ca nu bate la mai mult de 30 de metri(100feet): http://www.pcmag.com/article2/0,4149,5532,00.asp
Pt o conexiune wireless la o asemenea distanta ai nevoie de o placa/adaptor 802.11b care costa in jur de 100$: http://www.twister.ro/page.jsp?lang=ro&s_type=RGB
Mai bine pe fir: 300m de cablu si 2 repeatere(hub-uri) = aprox 100Euro
Pe fir ai si viteza de 10 ori mai mare, dar banuiesc ca e vorba de internet si ca e oricum ingusta teava.
Exista placi de retea wireless de 100 de mbps si nu costa decat vreo 3.5 milioane una. Distanta maxima e de 350 de metri, dar e vorba probabil de conditii optime asa ca probabil ar fi indicat un hub wireless la mijlocul distantei dintre cele 2. de vreo 5.8 milioane. Scump, dar daca vrei wireless se poate face.