Mouse optic - cu sau fara mousepad?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Locked
gm

Mouse optic - cu sau fara mousepad?

Post by gm »

Am de curand un mouse Genius NetScroll+eye optic. Folosit direct pe birou merge foarte bine, dar folosit cu un mousepad da de destule ori erori (adica se misca necontrolat pe ecran). L-as folosi bucuros fara mouse pad, dar ma gandesc ca totusi direct pe birou are mai multe sanse de a se murdari lentila si nu stiu cum s-ar curata. Ce ziceti, merge folosit si fara mousepad? Mouse-urile optice au nevoie de un mousepad special?
RTK

Post by RTK »

UN mousepad de carpa(care e si ieftin) e foarte bun pt mouse optic.
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Eu nu folosesc mousepad si merge excelent.
Only the mediocre work at their best...
novi

Post by novi »

Eu tot pe birou tin mouseul optic (wireless a4tech) si merge excelent de vreun an!Asa ca nu este nici o problema!:wink:
ciprian.

Post by ciprian. »

nici nu te gandi sa ai pad cu mouse-ul optic dupa parerea mea .
imediat ce mi-am luat mouse optic pad-ul a disparut - pt totdeuna cred .

o zi buna :wink:
Abit NF7-S v2.0 XP Barton 2500+@3200+
256 KingMax 3200 TinyBGA 2.5-4-4-8@2-3-3-7
ATI 9500 PRO BBA (Built By Ati)
Somnul raţiunii naşte monştri şi liniştea îi hrăneşte..
Lao

Post by Lao »

Aceeasi problema am avut-o si eu.Merge perfect pe birou.Da-i bice!
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Eu il folosesc fara mouse pad, dar de vreo cateva luni bune a inceput sa-mi sara urat in jocuri. Binenteles ca l-am bruscat bine de tot in timpul unor meciuri de CS. :D Mouse-u l estet un Genius NetScroll Optical.
Asadar poti sa-l folosesti fara pad.

P.S Stie care cum se curata lentila, deoarece l-am desfacut si prea multe nu am vazut inauntru. Mi se pare cam jaf mouse-ul comparativ cu un A4Tech.
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

vreun an si ceva l-am folosit si eu direct pe birou dar era atacat de praf iar piciorusele de teflon(sau ce-o fi chestioarele alea, you get the point) dadeau semne de oboseala
am un pad gri, uniform, de stofa, aluneca foarte usor si nu da nici un fel de eroare si nici nu trebuie sa-l mai curat periodic
BooBoo

Post by BooBoo »

Uite inca o chestie interesanta: eu folosesc A4Tech pe un pad cu panza de vreo 2 ani; la un moment dat a inceput sa sara pe ecran...era din cauza panzei pad-ului care se murdarise; dupa ce am spalat-o mere fara probleme.
In nici un caz sa nu folosesti pad cu fata de plastic!
Bobylly

Post by Bobylly »

si io am tot de la A4Tech acela cu 5 butoane si 2 scroluri si tot pe panza il tin... este padul acela ieftin noname de 30 mii de la orice firma de calculatoare... am vreo 2 facturi la ele de la UltraPro...:D chestia naspa este ca se strica repede ... io folosesc cateva pe an... dar la cat costa ele...

TIP: daca folositi pad-uri inchise la culoare de ceea va sare pointerul de pe ecran... folositi ceva deschis la culoare... io de ex fol verde acum...:D...
Zborul nu este periculos, periculos este sa te prabusesti :D
RTK

Post by RTK »

Si eu ce i-am recomandat omului? :roll:
dexter

Post by dexter »

Oricum, orice fol sa fie ceva mat si de o singura culoare. Am un pad...daca poti sa-i mai zic aşa acum, cu o bucata de panza albastra. Excelent.

Ca alternativa ( ce am facut eu pana m-am sculat din lene si am mers sa-l iau pe asta) poti sa pui o foaie A4 peste orice pad si merge f bine.
Intel Core2Duo E8400 (stock) | Gigabyte P35-DS3L | 2x1024 Kingmax + 2x2048 Kingmax | BFG 285gtx OCX | 1xSeagate 200GB ATA + 1xSeagate 320GB SATA | Carcasa No-Name | Spire HighPower 500W |
The Beast

Post by The Beast »

daca este curat biroul si nu is impuritati! ( cum is la mine de la radiera! )
ai putea sa iei padul chiar si de la mouse-ul cu rotita!
valy

Post by valy »

A4Tech optic...de mai bine de un an il folosesc nmai pe mousepad textil...problema e ca padul se murdareste destul de repede...dar la 30 000 cat costa unul merge sa il shimbi o data la 2 luni.PS:am vazut ca nu prea conteaza culoarea padului...acum al meu e gri,dar am avut si verde si albastru si nu am observat nici o eroare de pozitionare a cursorului pe ecran.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Am Microsoft Intellimouse Explorer optical-wireless si îl folosesc pe un pad textil, acelaşi pe care am folosit încă un Microsoft şi un A4Tech, ambele optice. Biroul meu este texturat, are un fel de striaţii, nu este mat. Indiferent cum ar fi tot aş folosi pad, nu mă deranjează şi nici rău nu face... :roll:
DjNiki4

Post by DjNiki4 »

Eu am un A4TECH Swop-3 si nu pot sa il folosesc pe birou direct ca nu merge bine si am un pad de carpa si merge super!
AMD64 3000+ Winnie 939 | Gigabyte K8NS-939 | 2x512DDR400 KingMax TinyBGA 2.5-2-2-5 | MSI ATI 9800PRO@XT 128DDR Hynix 2.8ns | Audigy 2 ZS 7.1 + Genius 5.1 5000W | WD 80GB S-ATA 8MB & Seagate 60GB | DVD-RW LG 4163B & CD-RW Teac | Sursa Rhycom 550W | TFT Samsung 710N
CHYBRYT

Post by CHYBRYT »

Am un Logitech M-BJ69 pe care l-am folosit pe birou o perioada de timp dar nu prea aluneca bine ...acum mi-am tras un pad textil (Rosu) si merge k si nou.
Concluzie...trage-ti un pad Ieftineanu la 30 de mii ca nu incomodeaza cu nimic.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Cu sau fara mousepad, se comporta la fel. Biroul are "textura" destul de non-repetitiva cat sa nu zapaceasca mouse-ul, iar pad-ul, ei bine, pad-ul e pad :)
Problema e ca fara pad e mai incomod, zgomotos si nu-l pot manevra la fel de fluid.
deeJayOg

Post by deeJayOg »

Alunecă mai bine pe pad. Cu condiţia să fie de pânză.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Ca regulă generală, când se foloseşte un mouse optic, pad-ul trebuie să fie preferabil de o culoare închisă şi mată (negru şi bleumarin merg cel mai bine) ... în nici un caz suprafeţe lucioase ... direct pe birou eu zic că e mai incomod de folosit ...
Truth is relative. Pick one that works
Daedalus

Post by Daedalus »

M'am obisnuit cu pad ca l'am folosit ani de zile si nu pot sa ma despart de el. Imi plac pad-urile mari si care nu sunt f. alunecoase. Am unul caruia i'am rupt panza si merge excelent pe el (mouse A4 Tech Optical, 3 but + scroll). Mi se pare prea incomod sa stau cu mana direct pe birou si chiar si asa am o pozitie nasoala a mainii, ca mi se freaca osul din dreapta inchieturii de mi s'a subtiat pielea si transpir deseori in zona aia chiar daca nu e cald. Cred ca o sa devin mutant.
Omul bun la toate
gm

Post by gm »

Adevarat. Mousepad-ul pe care l-am folosit era cu fata din plastic si mai era si foarte colorat. Deci asta era cauza. Initial, dupa multe experiente, am banuit ca dadea erori din cauza faptului ca pad-ul era destul de uzat si nu mai era perfect plat, avand colturile indoite. Insa aparent materialul din care era facut era de vina.
Oricum, fara pad am o senzatie foarte ciudata (m-am obisniut cu el). Cred ca o sa-mi iau unul din panza inchis la culoare asa cum m-ati sfatuit. Va multumesc.
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

fishbone wrote:Cu sau fara mousepad, se comporta la fel.
Nu sunt de aceeasi parere. Pad-ul (unul de o calitate peste medie) este mult mai fin cu piciorusele mouseului decat biroul (sa zicem). Sunt firme care vand chiar asa numitul "mouse wax" pentru a avea "picioruse" care sa alunece mult mai bine... Deci trebuie luate in considerare 2 aspecte la un mouse pad:
- materialul
- culoarea (modelul imprimat...)
Am avut placuta surpriza sa constant ca mouseul meu se comporta excelent pe pad-uri cu suprafata "textila" (din acelea care se decojesc dupa o utilizare mai indelungata) de 20.000 de lei decat pe un pad mai scump, dar lucios. Momentan, folosesc un pad rotund, de la Connex, castigat anul trecut la CERF! :D
Revin insa la problema mentionata mai sus: un rol important il are si suprafata in sine si cred ca un pad este oricand mai bun decat folosirea mouseului direct pe birou... este doar parerea mea, nu mi-am dat lucrarea de doctorat in acest domeniu! :)
baronul

Post by baronul »

mai bine mai dai inca aprox 120.000 si iti cumperi un mouse`pad din panza care este foarte indicat decat varianta cu Biroul.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

ricardo wrote:
fishbone wrote:Cu sau fara mousepad, se comporta la fel.
Nu sunt de aceeasi parere.
ricardo, sorry pentru neintelegere, m-am exprimat gresit.
Reformulez: cu sau fara mousepad,mie mi se comporta la fel.
Momentan detin un birou din lemn cu o textura foarte grainy ca sa spun asa, strat de lac foarte subtire [deci luciu minim]. Uneori chiar s-a dovedit a fi mai precis pe birou decat cu pad-ul, ceea ce e o indicatie clara ca ar fi cazul sa cumpar alt pad :)
Dar dupa cum am spus mai sus, aluneca fizic mult mai greu, de aceea folosesc pad-ul.
baronul

Post by baronul »

pe birourile care sunt date bine cu lac .. sau care sunt foarte lucioase moseul optic nu se simte tocmai bine... este ca si cand l-ai pune pe o oglinda, tocmai de aceea este indicat un mousepad.
gm

Post by gm »

Am luat un mousepad cu fata de panza si merge foarte bine. Pana la urma cred ceea ce conteaza este sa fie o culoare uniforma. Pad-urile cu imagini au schimbari bruste de culoare, ceea ce inseamna indici de reflexie diferiti si asta zapaceste mouse-ul. Deci culoare uniforma. Deschisa sau inchisa, asta depinde de la mouse la mouse. Cel putin asta mi-a zis vanzatorul de la magazin (unul dintre putinii vanzatori mai destupati la minte pe care i-am vazut).
Locked