Vreau sa invat programare
Moderator: Moderatori
Vreau sa invat programare
Hello,
Am o mare rugaminte. Facultatea mea nu are nici o leg cu partea de real implicit programare (mate-fizica, d-astea). M-am gandit io ca ar fi o kestie deshteapta sa ma apuc insa sa invat cate ceva in domeniul asta si mi-am luat o sacosa de carti gen : "Visual basic primii pasi" sau "baze de date in VB". Nu am invatat aproape nimic din ele, sunt pt robotei tampiti cartile astea. Fa aia si aia dar de ce faci kestia respectiva nu ti se explica.Si apoi ma gandesc eu ca daca nu stii principiile, degeaba inveti.Ma intereseaza manule cu tehnici de programare sau ce altceva considerati voi ca am eu nevoi pt a invata bazele programarii.As prefera manualele de la poli, sa-mi spuneti care sunt si care credeti voi ca imi trebuie : autori, numele cartii etc. eventual ordinea in care ar trebui studiate, etc. m-am saturat sa ma joc tampeni si poate invat dreaq ceva. Ca limbaje as vrea sa ma indrept inspre Basic, C++, etc. Vreau sa o iau de la inceputuri de la ce tre sa constituie baza, principiile.
Ca aplicabilitate ma intereseaza sgbd, lucrul cu fisiere, etc.
problema este ca eu nu am habar de nimic in materie de programare.vreau sa o ia de la inceput de la alea cu structuri repetitive, lucru cu fisiere, declarare de variabile(for netx, do until, loop, select case etc)
Merci mult.
P.S. Shi i mean MULT.
Am o mare rugaminte. Facultatea mea nu are nici o leg cu partea de real implicit programare (mate-fizica, d-astea). M-am gandit io ca ar fi o kestie deshteapta sa ma apuc insa sa invat cate ceva in domeniul asta si mi-am luat o sacosa de carti gen : "Visual basic primii pasi" sau "baze de date in VB". Nu am invatat aproape nimic din ele, sunt pt robotei tampiti cartile astea. Fa aia si aia dar de ce faci kestia respectiva nu ti se explica.Si apoi ma gandesc eu ca daca nu stii principiile, degeaba inveti.Ma intereseaza manule cu tehnici de programare sau ce altceva considerati voi ca am eu nevoi pt a invata bazele programarii.As prefera manualele de la poli, sa-mi spuneti care sunt si care credeti voi ca imi trebuie : autori, numele cartii etc. eventual ordinea in care ar trebui studiate, etc. m-am saturat sa ma joc tampeni si poate invat dreaq ceva. Ca limbaje as vrea sa ma indrept inspre Basic, C++, etc. Vreau sa o iau de la inceputuri de la ce tre sa constituie baza, principiile.
Ca aplicabilitate ma intereseaza sgbd, lucrul cu fisiere, etc.
problema este ca eu nu am habar de nimic in materie de programare.vreau sa o ia de la inceput de la alea cu structuri repetitive, lucru cu fisiere, declarare de variabile(for netx, do until, loop, select case etc)
Merci mult.
P.S. Shi i mean MULT.
ex ktistai ex -=ktistai=- viitor ex lolz
Sa va pititi toti la Mina Minovici ; Incep sa cred ca locu meu nu e aici printre localnici ;
e oribil,cu saliva-n tricou tocand ultimu ban ;o sa va cant cu trandafiru-n dinti iubirea pe la geam
Sa va pititi toti la Mina Minovici ; Incep sa cred ca locu meu nu e aici printre localnici ;
e oribil,cu saliva-n tricou tocand ultimu ban ;o sa va cant cu trandafiru-n dinti iubirea pe la geam
http://www.google.com e sfant.
Mai cauta prin topicurile trecute pt adrese de net folositoare programatorilor...
Succes!
Mai cauta prin topicurile trecute pt adrese de net folositoare programatorilor...
Succes!
Will make polys and splines for food...and clothes...
Daca vrei sa inveti Java iti recomand Java de la 0 la expert la editura polirom este o carte buna.Daca dispui de net tot timpul siteul urmator te va ajuta mult in dezvoltarea programelor in java: http://java.sun.com/j2se/1.4.2/docs/api/
Pentru C++ si altele iti recomanda siteul http://www.codeproject.com care are exemple si explicatii(incearaca-l pe mine m-ajutat foarte mult).
Pentru C++ si altele iti recomanda siteul http://www.codeproject.com care are exemple si explicatii(incearaca-l pe mine m-ajutat foarte mult).
e f. bine ce te-ai gandit tu sa inveti programare...problema e imho ca nu incepi de unde trebuie...vb or java 4 instance e de nivel cam inalt si ofera multa abstractizare...so..daca vrei cu ADEVARAT sa inveti ceva uite cateva sfaturi :
1. nu te astepta sa devii expert in cateva luni. o sa dureze ani.
2.ia-o de la baza. invata algoritmi, structuri de date, etc. sunt destule resurse pe net. nu trebuie sa intelegi neaparat dif. intre NP si NP complete, dar intelegi la ce ma refer
3. Turbo pascal e f. bun ptr. incepatori (cel putin a fost ptr. mine). apoi...C/C++ (tine minte ca atata timp cat inveti ce inseamna de fapt programarea, nu conteaza atat de mult sintaxa)
4. in tot ceea ce faci incearca sa intelegi ce faci. daca merge o chestie si nu intelegi de ce merge...e o problema
gl hf
1. nu te astepta sa devii expert in cateva luni. o sa dureze ani.
2.ia-o de la baza. invata algoritmi, structuri de date, etc. sunt destule resurse pe net. nu trebuie sa intelegi neaparat dif. intre NP si NP complete, dar intelegi la ce ma refer
3. Turbo pascal e f. bun ptr. incepatori (cel putin a fost ptr. mine). apoi...C/C++ (tine minte ca atata timp cat inveti ce inseamna de fapt programarea, nu conteaza atat de mult sintaxa)
4. in tot ceea ce faci incearca sa intelegi ce faci. daca merge o chestie si nu intelegi de ce merge...e o problema
gl hf
Mr. Garrison: Sorry kids, I just can't trust something that bleeds for five days and doesn't die.
Cel mai bine pentru inceput este o carte de ingineria programari, care sa te invete sa gandesti ca un programator. Abia dupa ce o termini te poti apuca sa inveti sintaxa unui anumit limbaj. Marele avantaj este ca daca stii principiile programarii - in pseudocod - poti sa inveti mult mai usor un anumit limbaj.
Cea mai buna carte de software engineering este din punctul meu de vedere "Practice of programming" de Kernighan. Daca te decizi sa inveti C++, iti recomand "C++ Complete reference" a lui Schild, "The C++ programming language"a lui Stroustrup si nu in ultimul rand "Thinking in C++" a lui Eckel.
Succes...
Cea mai buna carte de software engineering este din punctul meu de vedere "Practice of programming" de Kernighan. Daca te decizi sa inveti C++, iti recomand "C++ Complete reference" a lui Schild, "The C++ programming language"a lui Stroustrup si nu in ultimul rand "Thinking in C++" a lui Eckel.
Succes...
Violently happy
Ma baietzi, voi il ametzitzi pe omul asta. Nu poti sa-i dai sa invete teorie pt ca nu-i foloseste la nimic. El trebuie sa o ia de la 0 si sa inceapa cu "Hello world".
La nivel 0 cred ca cel mai recomandat este "Teach yourself C++ in 21 days". Daca poti face rost ia manualul de C++ a lui Stoilescu (asta e roman) care a fost proiectat sa fie manual de liceu. Totusi daca tu consideri ca poti sa o iei de la teorie sa ajungi la practica...e alegerea ta.
La nivel 0 cred ca cel mai recomandat este "Teach yourself C++ in 21 days". Daca poti face rost ia manualul de C++ a lui Stoilescu (asta e roman) care a fost proiectat sa fie manual de liceu. Totusi daca tu consideri ca poti sa o iei de la teorie sa ajungi la practica...e alegerea ta.
Will make polys and splines for food...and clothes...
Eu zic ca cel mai bine ar fi sa incepi cu pascal(eu zic ca pt incepatori e cel mai bun chiar daca e deja expirat,deoarece are o sintaxa usoara,cel putin eu ma cam trageam inapoi daca vedeam din prima o sintaxa de C),apoi un C,C++ sau Java ,si pt baze de date nu ar strica sa pui cateva saptamani niste baze in batranul foxpro 2.6.
Daca nu intelegi in cartile cumparate ,fa-ti si tu rost de catva manuale de liceu.
Daca crezi ca vrei ceva documentatie in Pdf sau word trimite-mi un mail la
Holhos_777@yahoo.com (poate te intereseaza si ceva documentatie de linux).
O zi buna si succes.
Daca nu intelegi in cartile cumparate ,fa-ti si tu rost de catva manuale de liceu.
Daca crezi ca vrei ceva documentatie in Pdf sau word trimite-mi un mail la
Holhos_777@yahoo.com (poate te intereseaza si ceva documentatie de linux).
O zi buna si succes.
- Dr. Voidberg
- Moderator
Dar gasesti o gramada de carti pe la anticariate.Wi][iE wrote:Nu uita un mic amanunt: nu prea sunt tutoriale pe net pt pascal, iar asta cam poate fi un impediment...
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Radical dreamer
Un mediu de programare destul de flexibil si puternic, care are la baya limbajul Object Pascal, este Delphi. Exista doua carti destul de bune in limba română la editura albastră http://www.albastra.ro
Uneori Adevărul este de partea greşită a ţevii unei puşti...
:)
Multumesc mult. Chiar sunt impresionat si adanc recunoscator tuturor celor ce mi-au raspuns.
voi tine cont de aceste sfaturi.
O zi frumoasa!
voi tine cont de aceste sfaturi.
O zi frumoasa!
ex ktistai ex -=ktistai=- viitor ex lolz
Eu as zice sa inceapa cu niste manuale de liceu. Ex: Cele de Tudor Sorin. Ele te invata baza, mai ales manualul de clasa a X-a care te invata metode de programare. Asta ca sa intelegi cum functioneaza un limbaj de programare, sa stii cum calculeaza un maxim, cum folosesti un backtracking, etc. Manualul de clasa a XI-a te invata programarea pe obiecte. Daca ai baza asta, apoi poti sa te apuci sa inveti programare mai avansata, folosind windows API, etc. Eu sunt clasa a X-a si am ajuns la backtracking. Cand am inceput programarea nu stiam nimic.... si nici nu-mi dadeam seama cum poti face un program din maxim, minim, functii matematice, etc. Insa m-am inselat. Acum am inteles la ce le folosim, si cu ajutorul unor tutoriale de pe net (http://www.cprogramming.com/ http://www.codeproject.com) am reusit sa-mi dau seama cum sa folosesc grafica in dos, cum sa redau un mp3 folosind mci in windows, etc). Totul insa iti ia ceva timp.....
PS-> Multi o sa-mi sara in cap si o sa-mi zica ca nu poti face nimic cu manualele alea. Nu e asa.... Pt un incepator sunt bune....
PS-> Multi o sa-mi sara in cap si o sa-mi zica ca nu poti face nimic cu manualele alea. Nu e asa.... Pt un incepator sunt bune....

- FreeMan_FX
vreau si eu sa va ajut cu ceva ..poate sunt mai multi care vor fi interesati sa se apuce de programare ..si chiar daca multi spun ca Pascalul e invechit ..nu-i chiar asa ..e f bun pt incepatori sa intelega ce e ala program ,instructiuni ,variabile ,etc ..
Am pus aici ceva ce am gasit pe un CD de la o revista de mai de mult si mi s-a parut cel mai bun material pt Pascal si mai ales incepatori ..are de toate si e structurat fain ..oricum ..iti recomand sa incepi cu Pascal si sa inveti din "manalul" asta ..gata cu vorbaria ..aici este
Am pus aici ceva ce am gasit pe un CD de la o revista de mai de mult si mi s-a parut cel mai bun material pt Pascal si mai ales incepatori ..are de toate si e structurat fain ..oricum ..iti recomand sa incepi cu Pascal si sa inveti din "manalul" asta ..gata cu vorbaria ..aici este

Pascal e cam invechit si e mai mult un limbaj didactic. Plus ca o sa-ti fie mult mai greu sa treci si la alte limbaje, cum ar fi PHP, Java care au o sintaxa asemanatoare. Pana si Action Script din Flash a trecut de la versiunea cu o sintaxa asemanatoare cu Pascal (begin, end) la una asemanatoare cu C. Nu mai stiu de la ce versiune au trecut. Eu am incercat si Pascal si cand am vazut C-ul.... Parerea mea. 

- FreeMan_FX
imi cer scuze ca n-am putut uploada fisieru ..tot felu de probleme cu webhostingu` ..astia de pe home.ro is de 2 bani ..gata ..Aici e manualu de pascal
Caraboy ..de ce zic ca-i bun pascalu` pt inceput ..e mai usor pt cineva complet nou in programare sa inceapa cu el ...altfel sa treaca direct la C/C++ ..n-ar face decat sa-l zapaceasca ..bye
Caraboy ..de ce zic ca-i bun pascalu` pt inceput ..e mai usor pt cineva complet nou in programare sa inceapa cu el ...altfel sa treaca direct la C/C++ ..n-ar face decat sa-l zapaceasca ..bye
DC++ ( sau alt client, de ex oDC )
si cauta fisiere .pdf
ai sa te miri
cate sunt.
:morning: succes la citit.
( îţi recomand o usa inchisa, pereti antifonici, o FORMA spirituala mare, si decisa sa invete - altfel nu vei intelege nimic. )
dupa aia, incearca sa pui in aplicare cele invatate. In ordinea din carte.
Ce n-ai inteles, vei intelege dupa, prin teste succesive. Dupa terminarea tuturor testelor din carte - crede-ma ca îţi poti lua CERTIFICATUL ( pt. acel limbaj de programare ) - si probabil, daca ai varsta, te poti angaja pe bani buni )
E mai bine, sa stii mai mult decat 1 singur limbaj de programare.
desi, îţi recomand sa ai o CULTURA GENERALA ( de literatura beletristica ) muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult mai mare decat cea de la scoala, sau altceva.
Motivatiile :
- ai o minte antrenata, care se poate concentra mai bine, citi mai repede.
si îţi recomand, sa NU incepi direct cu C / C ++ ca toti maniacii de $ rapizi.
Ia intai un PASCAL / QBasic - si de abia pe URMA - daca SIMTI ca ai inteles totul, poti sa te apuci de C si altele.
si cauta fisiere .pdf
ai sa te miri

:morning: succes la citit.
( îţi recomand o usa inchisa, pereti antifonici, o FORMA spirituala mare, si decisa sa invete - altfel nu vei intelege nimic. )
dupa aia, incearca sa pui in aplicare cele invatate. In ordinea din carte.
Ce n-ai inteles, vei intelege dupa, prin teste succesive. Dupa terminarea tuturor testelor din carte - crede-ma ca îţi poti lua CERTIFICATUL ( pt. acel limbaj de programare ) - si probabil, daca ai varsta, te poti angaja pe bani buni )
E mai bine, sa stii mai mult decat 1 singur limbaj de programare.
desi, îţi recomand sa ai o CULTURA GENERALA ( de literatura beletristica ) muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult mai mare decat cea de la scoala, sau altceva.
Motivatiile :
- ai o minte antrenata, care se poate concentra mai bine, citi mai repede.
si îţi recomand, sa NU incepi direct cu C / C ++ ca toti maniacii de $ rapizi.
Ia intai un PASCAL / QBasic - si de abia pe URMA - daca SIMTI ca ai inteles totul, poti sa te apuci de C si altele.
Doua lucruri m-au umplut neincetat de o isterie metafizica : un ceas care sta, si un ceas care umbla.