Editare Video de Calitate

Fie că sunt sisteme de operare sau aplicaţii, le puteţi comenta aici.

Moderator: Moderatori

Post Reply
ViKtor

Editare Video de Calitate

Post by ViKtor »

Fiind nou in domeniu, as vrea sa-mi explice cineva "ca unuia de clasa a cincea" cam ce trebuie sa fac.

Am o camera video digitala JVC GR-DVL357 (miniDV), adaptor Firewire-PCI, cablu Firewire si Adobe Premiere 7. Ma intereseaza sa aflu urmatoarele lucruri:

1. Am nevoie de vreo placa de captura pentru a face un Home Movie cat de cat de calitate (adica sa nu pierd din calitate prea mult si sa nu ocupe prea mult).
2. Ce codec recomandati (calitate/marime).
3. Setarile care trebuie facute in Premiere pentru ca totul sa iasa "cum trebuie" ( adica modul de captura, keyframes .... poate imi explica cineva si ce's aia/alea keyframe :) ))
4. Tot ce credeti voi ca ar trebui sa mai stiu.

P.S. Daca puteti pune si niste screenshot's cu setarile din Premiere v-as fi foarte recunoscatori. Astept multe multe reply'uri :)
taicaNOE

Post by taicaNOE »

1. Nu mai ai nevoie de alta placa. Transferul de pe camera minidv pe PC se realizeaza foarte bine prin FireWire fara pierdere de calitate. De ocupat ocupa destul de mult. (aprox. 13,5 Gb la o ora de material filmat)
2. DivX sau Xvid cu codare in doi pasi pentru o calitate bunicica.
3. Transferul poti sa-l faci si cu programe mult mai simple decat premierul. (Dvio ... etc.) Premiere doar daca doresti editari ulterioare transferului. (efecte, tranzitii, titluri)
4. Fa editarea in premiere dar salveaza filmul necomprimat iar comprimarea poti sa o faci cu VirtualDub.
..............
mai cauta pe forumuri fiindca e mult material pe tema asta.

succes.
Vând locuri pe ARCA pentru viitorul potop !
ViKtor

Post by ViKtor »

taicaNOE wrote: 2. DivX sau Xvid cu codare in doi pasi pentru o calitate bunicica.
Mersi pentru sfaturi. Dar pe bune ca-s afon in ale editatului video. Explica-mi ce-i aia codare in doi pasi. Si zi-mi si mie cum setez keyframe-urile la divX.

Mai astept reply-uri.
ViKtor

Post by ViKtor »

Hai mai oameni buni .... nu-mi spuneti ca nu ati mai comprimat filme :P. "Nu fiti zgarciti" :P, spuneti si mie. :roll:
boyarul

Post by boyarul »

poate te ajuta asta

Stiu, raspunsul meu este prolix, insa ceea ce te-am indrumat mai sus iti va oferi raspunsuri mai mult decat satisfacatoare la intrebarile tale.

...si cum a mai sugerat cineva de pe aici... netul geme de astfel de Q. & A.
Image

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
ViKtor

Post by ViKtor »

boyarul wrote: ...si cum a mai sugerat cineva de pe aici... netul geme de astfel de Q. & A.
Perfect de acord cu tine .... dar ati patit vreodata sa va fie "pur si simplu prea lene" ca sa va invartati de pe un site pe altul. Cine a patit, ma intelege, cine nu, nu va doresc :P.

Oricum ... mersi pentru link. Tocmai am dat comanda la revista.

P.S. Pana saptaman viitoare sper sa-mi treaca lenea asta. :(
andriipopa75

Post by andriipopa75 »

incearca de proba sa folosesti pinacle, unde la codare poti sa-ti alegi orice codec din sistem + codecurile softului .
Eu am incercat ulead - nemultumit pt lipsa de optiuni si windows moviemaker, care e super fain, dar calitatea maxima este ca a unui mpeg mediu .
Akai

Post by Akai »

Pinnacle este chiar pentru amatori iar la montaj este foarte slab (un simplu mixaj intre 2 canale video). In schimb eu lucrez cu Premiere, care e cel mai bun progr. pt. editare video pe care l-am vazut.
andriipopa75

Post by andriipopa75 »

credeam ca se discuta despre profani si afoni in editare video.
Incepe cu windows moviemaker, prin salvarea pe o partitie ntfs in format dv-avi materialul din camera, pe care il salvezi ca : - una din optiunile oferite de program, recomandat cea cu compresie la 1500 kbs sau 2000 kbs.
E primul pas in descoperirea posibilitatilor combinatiei camera-pc.
ViKtor

Post by ViKtor »

andriipopa75 wrote:credeam ca se discuta despre profani si afoni in editare video.
Incepe cu windows moviemaker, prin salvarea pe o partitie ntfs in format dv-avi materialul din camera, pe care il salvezi ca : - una din optiunile oferite de program, recomandat cea cu compresie la 1500 kbs sau 2000 kbs.
E primul pas in descoperirea posibilitatilor combinatiei camera-pc.
Bun ... pana aici am inteles .... asta ii partea simpla. Dupa aceea ma intereseaza care ziceti voi (cei care ati mai facut home movies) ca e cel mai bun codec de folosit (versiunea codecului daca se poate) si care sunt setarile pe care le-ati pus cand ati dat "export" (m-ar ajuta sa inteleg mai bine daca ati pune un screenshot).

Stiu ca cer cam multe, dar ce sa fac :P
Post Reply