The Suffering

Vă încurajăm s-o utilizaţi înainte de a posta un topic nou.
Răspunsul ar putea fi acolo deja.

Moderator: Moderatori

mayday

The Suffering

Post by mayday »

L-am instalat azi , nu are cine stie ce grafica dar admosfera este super de groaza cel putin la inceput.
La GameSpot a loat nota mica dar eu il mai incerc, voi ve parere aveti de joc?
daniel_il67

Post by daniel_il67 »

FRATE IL AM SHI EU , NU TE LASA DE EL ,E CAM HORROR DA MERITA DACA îţi PLACE GENUL
MULTA BAFTA
in rest sa auzim numai de bine
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Lume vreau si eu sa-l iau am auzit ca e gen Silent Hill,horor la greu!
Spor la joaca daca merita!
picz or it didn't happen
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Am terminat jocul si il recomand tuturor care nu l-au incercat pana acum.
Acum pt cei care l-au jucat:
Erau la un momentdat niste oameni "neajutorati" pe care puteai sa ii ajuti sau sa ii omori (dupa cum spuneau si cele 2 voci din capul "tau"). Eu pe toate aceste persoane le-am ajutat si ma intreb daca a luat-o cineva pe cealalta cale, adica sa le omoare? Daca le omorai aveai parte de alt sfarsit? Intreb asta pt ca am avut parte de un "dialog" diferit cu cele 2 fete (la intrarea in pestera), mai exact daca il ajutam pe un prizonier ziceau "de bine" iar daca il omoram ziceau, ati ghicit, "de rau".
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.

PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
Good Man

Post by Good Man »

Joc si eu acum The Suffering si am ajuns la stagiul 13 - Dancing at the Dawn of the Apocalypse si am ajuns la momentul in care am intrat in corabie si am distrus kestia aia de unde ieseau monstrii. Acuma stau in fata barcii la marginea marii si nu mai stiu ce sa fac. Eu cred ca normal ar trebui sa stau in barca (adica kestia aia plutitoare) si sa traversez marea, terminand nivelul. Dar nu face nimic. Ma ajuta careva ?
Asus P5Q-E, Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz
4x2GB DDR2-800
SSD Corsair Force 3 60GB
640GB WD6400AAKS + 1TB WD10EADS + 1TB WD10EALS + 2TB WD20EARS + 2TB WD20EARX
Gigabyte 9800 GT 512MB REV 1.0
LiviuS

Post by LiviuS »

Nu m-am hotarat inca daca sa-l iau. va rog sa-mi spuneti si mie cum e camera ca n-am inteles prea bine. E ca la Max Payne? sau fixa ca la Defiance?
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Good Man wrote:Joc si eu acum The Suffering si am ajuns la stagiul 13 - Dancing at the Dawn of the Apocalypse si am ajuns la momentul in care am intrat in corabie si am distrus kestia aia de unde ieseau monstrii. Acuma stau in fata barcii la marginea marii si nu mai stiu ce sa fac. Eu cred ca normal ar trebui sa stau in barca (adica kestia aia plutitoare) si sa traversez marea, terminand nivelul. Dar nu face nimic. Ma ajuta careva ?
La stagiul ala trebuia sa il aperi pe "un mos" (chestie optionala) care dupa distrugerea vasului ala mare urma sa scape cu pluta. Deci "mosul" pleca cu pluta nu tu (ce frumos suna :P ).
Te sui pe vapor si vezi ca spre spatele vaporului (spre tarm) e o legatura cu marginea de sus, in stanga vaporului cum te uiti in spate deci, pe unde curge apa pe acolo o iei si intri in "pestera" aia de unde vine apa.
Ai grija dupa ce intri acolo ca in canalele alea o sa ai parte de niste sobolani (pica pe niste trape de sus). M-au deranjat rau aia ca-mi picau numai in cap. Ti-as recomanda Tomphson ca arma acolo.

GabYO
Moderator

Post by GabYO »

LiviuS wrote:Nu m-am hotarat inca daca sa-l iau. va rog sa-mi spuneti si mie cum e camera ca n-am inteles prea bine. E ca la Max Payne? sau fixa ca la Defiance?
Camera e ca la Max Payne. Te sfatuiesc sa incerci jocul, te asigur ca nu vei regreta si vei avea parte de o experienta placuta :wink:

Corrosion

Post by Corrosion »

E superb! Am facut rost si eu de el acum, si este absolut supeeerb!

GabYO, pana acum am jucat "rau" de rau! Am omorat pe absolut oricine am putut, si consecintele pana acum sunt:

devii din ce in ce mai sangeros (la propriu: efectiv esti acoperit de sange din cap pana in picioare); si chestie interesanta: n-am jucat prea mult, dar am trecut de faza cand il gazezi pe politistul ala. Dupa ce l-am omorat, se aude vocea sotiei tale, strigand: You bastard! That man needed your help!

Dar la sfarsit ce se intampla daca joci evil nu stiu. Tre' sa mai joc!
Corrosion

Post by Corrosion »

Intrebare de baraj: am ajuns la un moment dat la dusuri, acolo unde tot apar mainliner-i (din aia cu seringi in spate). Cum trec de zona aia? Ca apar la monstri in prostie!
alexdm

Post by alexdm »

Opresti dusurile si aia nu se mai regenereaza. De obicei apar genul ala de monstri pe langa baltoace.
Violently happy
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

alexdm are drepate.

Daca esti "rau" asa cum ai zis cred ca vei avea parte de un alt sfarsit. (mie sotia fiind bun imi zicea de bine cand ii salvam pe aia). Deci Corrosion sa ma anunti ce se intampla la sfarsit daca esti rau pt ca sunt curios.
Eu nu am reluat jocul sa fiu rau pt ca nu prea imi place sa rejoc un joc odata terminat (desi au fost cateva exceptii), prefer sa incep un alt joc. Cred ca am prea multe joace si vreau sa le acord la fiecare macar o sansa :oops:

Corrosion

Post by Corrosion »

Mersi alexdm!

GabYO: pffft! S-ar putea sa nu prea mai reusesc sa pun mana pe joace, cel putin PROBABIL pana in iarna, deoarece acu' sunt clasa a X-a, si..... you realise what that means! :roll:

Dar daca o sa-l termin pe eeeeevil :evilbat:, o sa-tzi spun.

P.S.: Unele jocuri chiar merita rejucate, chiar daca le-ai mai terminat o data. Merita fiindca poate il abordezi pe o alta cale. Eu de ex: vreau neaparat sa mai joc o data KOTOR, si apoi Halo! :multi:

Dar sincer sa fiu, am si unele joace care ma asteapta acolo de ani intregi sa le termin... :black:
shiverx

Post by shiverx »

Cate CD-uri are The Suffering? Eu stiam de doua, dar am auzit ca exista si un CD bonus.
Le-Martin

Post by Le-Martin »

Corrosion wrote:Intrebare de baraj: am ajuns la un moment dat la dusuri, acolo unde tot apar mainliner-i (din aia cu seringi in spate). Cum trec de zona aia? Ca apar la monstri in prostie!
Simplu, fugi pana ajungi undeva unde e un foc si acolo bagi vreo doi plumbi (gloante) in extinctorul de pe perete si poti trece mai departe si tu si Da Brother care te urmeaza.
Zombies = the communist product of tampering with science and opposing democracy
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

shiverx wrote:Cate CD-uri are The Suffering? Eu stiam de doua, dar am auzit ca exista si un CD bonus.
Jocul in sine are doar 2 cd-uri. Exista si un cd bonus intradevar pe care se gasesc 2 filmulete. 1 filmulet cu crearea jocului si 1 cu informatii despre inchisoarea (cea reala) in care se desfasoara jocul.
Sunt interesante filmuletele alea. Eu le-am vazut inainte sa ma apuc de joc si nu au facut decat sa ma faca si mai mult sa vreau sa-l joc. As putea spune ca m-au introdus in atmosfera.

m0rpheus``

Post by m0rpheus`` »

Ok, ma simt obligat sa postez aici din moment ce am avut jocul in prima zi de cand a aparut pe piata in SUA de la un prieten, si am avut timp berechet sa-l termin de 7 ori de atunci.

Urmatorul post contine in jur de 3 posturi intr-unul si sper ca il veti citi deoarece e destul de lung, dar veti afla cateva lucruri.

ATENŢIE - SPOILER

Jocul are 3 sfarsituri. Good. Neutral. Bad.

Le voi insira pe fiecare.

Good. -- Ajuti pe toata lumea, ii tii in viata si ii ajuti sa scape. In acest fel vei avea parte de un sfarsit bun. La sfarsit la ditamai matahula aia care arata super bengos ai un flashback. Un indiciu:. Unul dintre copii iti spune ca nu ai fost acolo sa ii salvezi. Cum nu ai fost acolo cand se spune ca tu i-ai omorat??. Ceea ce se intampla cand termini un final good e cam urmatoarea. Vine barca de salvare, te urci in ea si pilotul te duce acasa spunandu-ti inainte ca are un prieten la tribunal si ca va avea parte de un nou proces deoarece s-au gasit niste criminali. Intre timp flashback. Iti arata cum sotia ta cu cei 2 copii ramasi acasa au fost asasinati. Sotia omorata cu o bata de baseball si lasata cu capul intr-o balta de sange pe podea. Copii morti. Apar 2 mascati fix inainte sa iasa din casa si iti spun ca sefu` a vrut sa iti omoare doar familia si sa te lase pe tine in viata pt. ca nu ai ascultat de el acu nu stiu cat timp. ..."Enjoy your new life.."

Neutral -- Un pic din amandoua. Omori oameni si ajuti in proportii egale.

Sfarsitul e urmatorul. Vine barca de salvare. El urca si il lasa inconstient pe pilot ducandu-se undeva far away. Cat despre flashback. Te arata pe tine cum ti-ai omorat sotia accidental, iar copilul tau si-a omorat fratele dupa care s-a sinucis.

Bad/Evil -- Cred ca asta a-ti asteptat cu totii. Vine barca. "Eroul nostru" se napusteste si il ucide pe pilot, dupa care se intoarce pe insula transformat in monstru, gata sa rupa tot si sa tina legenda vie.
Flashbackul e simplu. Il prezinta omorandu-si cu brutalitate familia. Scurt.

Acum pentru cei ce vor sa aiba parte de un sfarsit neutral/evil. Va recomand sa omorati personajele abia DUPA ce va ajuta. Sunt unele pe care le puteti omora lejer fara sa va chinuiti sa gasiti calea. Cei 2 soldati care se bateau cu maciuca-boys, cei 2 slayeri din custile de la subteran (ve-ti stii cand ve-ti ajunge acolo) pe nenea cu barca lejer ..execute... pe politistul cu mahoarca iara.

La dusuri. Le-Martin YOU ARE WRONG.

Te intorci in spate pana cand dai de un foc care iti blocheaza calea. Pe perete ai un extinctor. Nu te mai chinui sa tragi in el ca nu rezolvi nimic.
Uita-te pe peretele din stanga. Ai 2 chiuvete si un tonomat. O chiuveta e infundata si de indata ce ii dai drumul va incepe sa curga si sa dea pe afara. Chestia e ca au canalizare si se scurge... Aici intervine tonomatul pe care il tragi peste canalizare ptr a o infunda si a-i permite apei sa ajunga la foc si sa-l stinga.

Joc bunicel dupa parerea mea. Story bun. Feeling bun datorita monstrilor, shotgun-ului si acelor instant flashbacks cu diferite poze. Dar cu o gRamada de bug-uri. Eu am intalnit 2 super-urate.
Este la un moment dat un general care sta intr-o camera cu un politist. De prima data l-am omorat super simplu si pe el si pe politist, dupa care au aparut duzine de slayeri. A doua oara insa politistul nu mai murea. Mi-am descarcat toate armele in capu lui + masina automata cu gloante nelimitate fara nici un efect. Statea in picioare. (aici un pont . Omorati-l doar pe el dupa care fugiti pe corigorul din dreapta, sariti pe o cutie, si de acolo sus undeva.) .
Alt bug. Omul care zice ca te ajuta la radio station, si care iti da un pont cum ca lumina ii arde si omoara. Prima data a urcat scarile corect. A doua oara insa a mers tot drept si a ramas blocat in ele. (la momentul potrivit ve-ti sti care scari).

Jocul m-a impresionat printr-un singur fapt pe care vi-l voi impartasi.
Vorbim de o inchisoare. O inchisoare unde omuciderile sunt mai mari decat in toata america. De ce? Poate pentru ca cei de la conducere omoara in nestire oameni nevinovati sau fara motiv. (ve-ti intalni pe parcurs mai multe indicii care sa spuna asta, oameni omorati doar din presupuneri etc. ba chiar o sa vedeti cum un general (babanu`) omoara ca pe banda niste detinuti, fara mila).
Acum insula nu e o insula normala, deoarece fiecare monstru reprezinta un stereotip. Slayerii -- cei decapitati cu o arma alba ascutita. Sharpshooterii -- cei executati prin ucidere cu arma de foc fiind leati la ochi. Maillinerii -- cei omorati prin injectie letala. (aia cu tavanu) -- cei spanzurati dupa care taiati si batjocoriti doar de placere. Burrowerii -- cei pusi in camesi de forta si ingropati de vii. (aia mari cu maciuca care nu pot fi omorati decat cu TNT sau molo. ) sunt capitanii unui vas care s-a scufundat, plin cu sclavi, care din nepasarea lor au murit mancati incet de sobolani, acum ei sunt blestemati sa traiasca aceeasi viata mizerabila din nou, si din nou... , infernas -- cele 3 fetite care au omorat 11 oameni pe nedrept doar din cauza ca nu le placea de ei.

Asta imi place. Povestea asta cu insula ciudata si cu monstrii care reprezinta ceva, care s-au intors sa faca dreptate si sa se razbune sau doar care umbla lumea din cauza blestemelor care s-au napustit asupra lor din cauza ca au nedreptatit pe cineva.
Si sa nu ii uitam pe cei doi. Omul electrocutat si cel gazat, care nu si-au gasit linistea deoarece corpurile lor au fost uitate in locul de executie.

Cam atat am de spus, sper ca a-ti citit tot ca va ajuta.
Daca mai doriti ponturi sau ceva indicii intrebati doar.

Later edit: Nu stiu cine l-a editat dar a facut foarte bine. Nu stiu de ce nu m-am gandit de prima data la el. Oricum cine vrea sa citeasca sa o faca.
Primele 3 paragrafe se refera la sfarsituri, ptr. cei care au intrebat.
Le-Martin

Post by Le-Martin »

SPOILERE

La dusuri NU m-am inselat. Asa cum am spus eu acolo sa faca, asa am facut si eu. Cu cateva gloante in ele, ORICARE dintre extinctoare se fisureaza si isi varsa continutul. Cum extinctorul cu pricinna e langa foc, ei bine continutul stinge focul. SIMPLU.
Zombies = the communist product of tampering with science and opposing democracy
shiverx

Post by shiverx »

Am si eu o intrebare. Mai are careva probleme cu grafica? Mi s-a intamplat s-o ia razna rau de tot daca trageam apa la wc. Nu se mai intelegea nimic. Trebuia sa ies din joc. Nu glumesc.
Intr-adevar am un GF4MX doar, insa momentan nu-mi permit mai mult.
Le-Martin

Post by Le-Martin »

Din cate am inteles eu acest joc are probleme cu grafica. Din cauza ca este o portare de pe console, jocul nu e obisnuit sa mearga pe combinatii diferite de driveri+placa video. Unora le iesea din joc cand se transformau, altora le apareau artefacte vizuale cand deschideau dulapuri, deci sunt probleme.

Nu stiu cum sa iti rezolvi problemele si nu pot sa iti zic nimic despre problemele mele pentru ca nu am. La mine jocul merge foarte bine.
shiverx

Post by shiverx »

Le-Martin wrote:Nu stiu cum sa iti rezolvi problemele si nu pot sa iti zic nimic despre problemele mele pentru ca nu am. La mine jocul merge foarte bine.
Intrebarea era daca au si altii problemele. Oricum mi-ai raspuns la intrebare. Mersi. Ce placa video si ce versiune de driveri ai?
Le-Martin

Post by Le-Martin »

Eu am un Gainward GeForce 4 Ti 4200 64 DDr
Driveri Nvidia Omega Drivers v1.5672 (driveri Omega construiti pe baza driverilor nVidia 56.72) instalati in versiunea pentru calitate (mai au si o versiune pentru performanta).

Ii poti lua (dar si alte versiuni mai vechi) de pe site-ul OMEGA Drivers:
http://www.omegadrivers.net/
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

shiverx wrote:Am si eu o intrebare. Mai are careva probleme cu grafica? Mi s-a intamplat s-o ia razna rau de tot daca trageam apa la wc. Nu se mai intelegea nimic. Trebuia sa ies din joc. Nu glumesc.
Intr-adevar am un GF4MX doar, insa momentan nu-mi permit mai mult.
Am ATI Radeon GeXcube 9600 XT 256 DDR si aceleasi probleme. Cand trageam apa la wc apareau artefacte, ca sa se remedieze trebuia sa ies din joc si sa intru iar. Asta a fost singura problema care am gasit-o si am zis ca poate e un bug al jocului cu trasul apei la wc atata timp cat la alte chestii nu-mi apar artefacte.

Le-Martin

Post by Le-Martin »

mOrpheus, scuze, dar noi doi vorbeam despre scence cu dus diferite. Eu ziceam de una de pe la inceputul jocului, tu ziceai de una de de mai incolo.

Si by the way people, cred ca bug-ul cu trasul apei este nativ versiunii de The Suffering pe care o avem toti (banuiesc ca toti aveam aceeasi versiune cea mai putin legala :D). Si eu am acelasi bug, numai ca nu trasesem apa pana atunci.

Am o singura solutie. Nu trageti apa! :D
shiverx

Post by shiverx »

Le-Martin wrote:Am o singura solutie. Nu trageti apa! :D
Am jucat doar un pic din joc, dar sper sa nu fie mai incolo vreun puzzle care sa depinda de trasul apei ca ne-am ars.
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

shiverx wrote:
Le-Martin wrote:Am o singura solutie. Nu trageti apa! :D
Am jucat doar un pic din joc, dar sper sa nu fie mai incolo vreun puzzle care sa depinda de trasul apei ca ne-am ars.
Stai linistit ca nu exista nici un puzzle cu wc-urile pe toata durata jocului.

m0rpheus``

Post by m0rpheus`` »

Don`t flush people ! Let it stink !

Le-Martin, da stiu ca sunt doua faze la dus.

Prima ii cand e chiar la inceput, iar a doua despre care vorbeam eu e cand te intorci inapoi la inchisoare, ...aia e cam pe la 1/2 3/4 parte din joc.

Probleme cu grafica am avut si eu. But I could flush! :P

La mine nu stiu ce am facut, era ceva colt, 2 usi, si am tras.
Atunci au inceput sa se vada diferite linii, tot felu de forme patrate, liniare si triunghiulare. Din cand in cand mai vedeam si caracteru. Am inceput sa sar pe acolo si am dat in spate si a revenit la normal. Dar de fiecare data cand mergeam prin zona incepea iara... triunghiul bermudelor I tell ya..!
Ankh

cum trec de ultima parte

Post by Ankh »

nu stiu cum sa trec de ultima parte cand apar eu in dublu exemplar si m`am voie sa trag in "mine". ce tre` sa fac
:crazyeyes:
Overmind

Re: cum trec de ultima parte

Post by Overmind »

Ankh wrote:nu stiu cum sa trec de ultima parte cand apar eu in dublu exemplar si m`am voie sa trag in "mine". ce tre` sa fac
:crazyeyes:
Te transformi in creatura d-aia suparata si-l omori p-ala din prima.
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
m0rpheus``

Post by m0rpheus`` »

Da, exact trebuie sa te transformi in creatura aia. Dar nici o sansa sa il omori din prima. Eu de 3 ori a trebuit sa ma transform pana sa il omor.

Cred ca d-aia iti da slayeri. Ca sa iti incarci anger-o-meter-u.

Oricum, preagateste-te ptr the biggest nastiest creature yet.
Overmind

Post by Overmind »

Ciudat; io l-am jucat pe hard si cand m-am transformat, l-am rupt p-ala din prima in bucatele.
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
m0rpheus``

Post by m0rpheus`` »

Mie 3 transformari mi-or trebuit sa il omor, si de fiecare data i-am bagat full damage, adica doar pe el dadeam si il si nimeream. Si cu primul atac si cu shockwave.(secondary)
Ankh

Post by Ankh »

thanks guys . credeam ca tre` sa folosesc io chestia aia atarnata e macara :angel:
Overmind

Post by Overmind »

1/2 SPOILER

Nope. Aia-ti va trebui la next boss.
Ankh

Post by Ankh »

in momentul in care eram io in dublu exemplar credeam ca tre sa folosesc smecheria aia, dar dupa ce l`am batut mar pe ala dintr-o singura transformare mi s`o deschis intrarea catre comenzile macaralei si m`am bighidit. :multi:

P.S. am fost un :angel: pt ca nu mi`am macelarit io familia
Overmind

Post by Overmind »

Si io tot pe Light l-am terminat;da cica se termina mai adevarat pe Dark.

Aw, cel mai mult mi-a placut faza cu Rusu' de la Asylum.
Corrosion

Post by Corrosion »

EH! Draci! N-am mai reusit sa-l termin. Eu efectiv am curatat TOT ce era prin penitenciarul ala, inclusiv curtea, si dupa dusuri nu mai aveam ce sa fac.... :(

Oricum... Jocul e super, e facuta bine atmosfera de groaza. SOrry GabYO! Abia saptamana trecuta m-am intors, si de draci ca nu stiam pe unde sa merg am pronuntat sentinta de executie la The Suffering.
Racer

Post by Racer »

Heeeelp.Vreau si eu sa joc jocul asta dar cand dau sa intru in el imi da mesajul ala de la windows "send - - dont send".Acelasi kit pe care il am eu il mai au vreo 3 si la toti le merge.Toti avem winXP.Am incercat sa-i schimb exe-ul dar degeaba.Mentionez ca ei au sp1 iar eu sp2 !!!!!!.Asta sa fie problema?
Reducere 1% la PC Garage: NQTB2Z1R
Overmind

Post by Overmind »

Io l-am jucat si pe SP2; mi-a mers; dar l-a mai bagat cineva pe SP2 si nu i-a mers. Deci s-ar putea sa fie de la SP2.
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Corrosion wrote:EH! Draci! N-am mai reusit sa-l termin. Eu efectiv am curatat TOT ce era prin penitenciarul ala, inclusiv curtea, si dupa dusuri nu mai aveam ce sa fac.... :(

Oricum... Jocul e super, e facuta bine atmosfera de groaza. SOrry GabYO! Abia saptamana trecuta m-am intors, si de draci ca nu stiam pe unde sa merg am pronuntat sentinta de executie la The Suffering.
Corrosion m-ai dezamagit... cum ai putut sa renunti la joc fara mila... sa-l pui la zid si sa-l executi... sa-l spanzuri... sa-l extermini... nu se poate asa ceva! :drinking:
Lasand gluma laoparte... chiar vroiam sa stiu finalul pe evil... dar daca l-am terminat pe good asta inseamna ca sunt good :oops:

Locked