Full CPU load

Fie că sunt sisteme de operare sau aplicaţii, le puteţi comenta aici.

Moderator: Moderatori

Post Reply
manson

Full CPU load

Post by manson »

Salut,
Am si eu o problema.Cand intru pe Lan sau pe NET procesorul este utilizat 100%.Procesul care il utilizeaza cel mai mult este explorer.exe(60%) si urmatorul e svchost(40%).Practic calculatorul de vine inutilizabil.E vreun virus?Orice sugestie e mai mult decat binevenita.
cimi

Post by cimi »

Puteai linistit sa incerci o scanare a sistemului sa vezi ce si cum si pe urma eventual sa intrebi. Ii ca si cum mi s ar bloca sistemul si as intreba inainte pe forum daca sa-l resetez sau nu.
Don't piss me off. i'm running out of places to hide the bodies.
iLogiK

Post by iLogiK »

era un bug in xp, care facea cateodata sa ocupe svchost.exe tot procesorul, dar nu era si explorer.exe
cauta pe forum svchost.exe , ca mai exista un topic, sa vezi daca asta ii problema si la tine.
manson

Post by manson »

Cimi,
Scanarea am facut-o cu o gramada de antivirusi(Mcafee Antivirus, BitDEfender, RAV etc.) care insa n-au gasit nimic.Asta inainte de a posta topic-ul.Daca totul era asa de simplu ca un restart ar fi fost tare bine...Am luat si ultimele patch-uri pt Windows XP si tot degeaba.
Lao

Post by Lao »

Incearca un Ad-aware sau Spybot,poate ai vreun program ascuns care acceseaza netul.
abis

Post by abis »

aceiasi problema am si eu

svchost.exe 99% si asta doar cand intru pe net (dial-up)

si nu e vorba de spyware si nici de vre-un virus... astea nu intra in calcul.
-=:=-
Br1ck.70p

Post by Br1ck.70p »

abis la tine sunt aproape sigur ca e Sasser. Nu vreau sa o nimeresc ca nuca in perete, dar sunt sigur.
"Daca regele vrea, atunci si legea vrea"

--vechiul nickname: D00d --
VDtot

Post by VDtot »

Sasser clar.Asa am patit si eu.Nici un Antivirus nu vedea.Pana la urma format :D
Br1ck.70p

Post by Br1ck.70p »

VDtot wrote:Sasser clar.Asa am patit si eu.Nici un Antivirus nu vedea.Pana la urma format :D
Si ca sa nu mai apara bagi un firewall si updateurile de Windows. Altfel esti f*cked up again and again.
"Daca regele vrea, atunci si legea vrea"

--vechiul nickname: D00d --
abis

Post by abis »

pai si daca ar fi Sasser cum se face de Microsoft Sasser (A-F) Worm Removal Tool 4.0 nu il detecteaza ?

in momentul e fata scriu postul de pe "windows-ul problema" daca ii pot spune asa si procesorul e doar 7% ??

daca ar fi sasser de ce nu e de fiecare date cand intru pe net 99% ?
-=:=-
manson

Nu cred ca e SAsser

Post by manson »

Multumesc lui clausoft pt link-uri si celorlalatipt sugestii.
DAR...desi m-am documentat in privinta "simptomelor" lui sasser si initial am crezut si eu ca el e de vina..cand am instalt Worm Removalde la micrososf am constat ca nu eram infectat.Deci....nici urma de Sasser...
si totusi am reusit sa revin la utilizarea proc-lui instaland un pseudo-antivirus de la Mcaffee(aia care fac si antivirusul) pe nume stinger care mi-a gasit un virus a sters fisierul cu pricina si n-am mai avut probleme pana acum...dar am uitat numele virusului
Post Reply