Un review "plin de acid" al Alien Vs Predator.
Paul W.S. Anderson este un regizor ce habar nu are sa faca un film, ce sa mai spun un film care are si Alien si Predator in titlu. Ziceam ca lumea e nebuna de uraste Resident Evil The Movie chiar asa, nu intelegeam de ce fanii seriei de jocuri urau filmul ala, dar acum stiu. Pe langa capodopera ce a fost AvP 2 (dpdv al scenariului) , filmul AvP e o basina din aia muta si fara miros, mai mai ca nu e. Ce dracu, cum poti sustine ca esti fan al seriei Alien si al seriei Predator si sa iti bati joc toate regulile stabilite in celelalte filme?? Un mic exemplu lipsit de spoilere: Un alien are un ciclu de "nastere" simplu. Omu se apropie de ou, sare facehuggeru pe fata, trece ceva vreme, iese chestbursteru din el, fuge asta micu, mananca ceva si devine full grown Alien. In toate filmele din serie chestia asta dura ceva, cam cateva zile, dar nu, Paul W.S. Anderson ce zice el, sa ii puna pe fast forward, asa ca un Alien e gata in filmul lui in vreo 20 de minute. Deja vroiam sa opresc filmul. Sa nu mai zic de prima bataie dintre un Alien si 2 Predatori (pe rand) care mi-a facut rau cand am vazut ce ineptii se debiteaza acolo. Cume posibil ca SPOILERE
UN ALIEN SA FIE CAPABIL SA TERMINE 2 (DOI) PREDATORI!!! UN PREDATOR E CAPABIL SA ELIMINE 5, 6 ALIENI SINGUR, FARA AJUTORUL SHOULDER-CANNON-ULUI! GATA!!. Sa nu mai zic ca Predatorul are lamele de pe mana si tunul de pe umar in versiuni mai mari, dar degeaba, ca nu le prea pune la treaba plus ca SPOILERE
atat armura de pe el cat si lamele de pe mana NU sunt rezistente la acid, cum vine asta huh? Hai sa vanam alieni cu niste arme ce nu au efect asupra lor! GATA SPOILERE. Singura arma ce nu respecta ce e scris in spoiler e noul disc cu lame, ca altfel nu stiu sa il descriu, ce seamana prea mult cu o shuriken (sau cum le zice la stelutele chinezesti), dar e folosit prea putin.
Nu inteleg de ce s-a hotarat ca in acest film alienu sa nu mearga pe pereti si tavan, desi poate? Adica Alienu si Predatorul stau fata in fata si isi cara lovituri ca in box, ce jeg!! Oamenii chiar sunt enervanti si atat de prost bagati in film...toti sunt clisee. TOTI. Iar finalul (care lipseste din versiunea trasa din cinema) este atat de stupid si lipsit de logica...
Sa nu mai zic ca dupa ce si-a batut joc atat de Alien cat si de Predator P.W.S. Anderson o ia si pe regina Alien si o sdomizeaza asa nitel si o face sa se comporte ca un T-Rex din seria Jurrasic Park. De fapt filmul asta fura atat de mult de la Jurrasic Park ca imi vine cam rau numai cand ma gandesc.
Sunt (extrem de putine) momente cand se vede ca regizorul are cateva elemente la locul lor, dar per total filmul e atat de prost incat ma mir ca l-am putut urmari pe tot. Dureaza 1h 27 minute (sa nu cumva sa oboseasca americanii) si e plin, plin de fecale. Pentru filmul asta P.W.S. Anderson merita lasat gol-pusca in mijlocul desertului. Nu de alta da sa nu cumva sa mai faca vreun film.
Resident Evil mi s-a parut bunicel, cam de 6, dar eu nu am jucat jocurile, deci daca intre jocul RE si filmul RE e aceeasi diferenta ca intre jocul AvP 2 si filmul AvP...
Event Horizon era si el de 6, dar putea fi MULT mai bun daca avea un mijolc care suneasca inceputul si sfarsitul,
Mortal Kombat 1 (the movie) era si el tot pe acolo, numai
Soldier era mai rasarit din ce tin io minte, dar tot nu era nici ala cine stie ce, dar
AvP e crunt de prost. Se pare ca P.W.S. Anderson e bun numai la un singur lucru: DECORURI care sunt de nota 10 in toate filmele lui, poate ar trebui sa se ocupe de asta ca in rest e dus cu pluta.
Eu nici macar nu am mentionat cea mai aberanta parte a filmului si anume SPOILER
faptul ca singurul Predator ramas se aliaza cu singurul om ramas, o tipa care habar nu avea sa traga cu arma si impreuna se bat cu regina Alien! ABERATIE!!! GATA SPOILERE, dar macar printre aberatiile alea de scene se gaseste si unul din prea putinele momente de glorie al Predatorului. De fapt cu Predatoru treaba sta cam asa, are un mic si prea scurt moment cand face ceva tare si apoi se intampla ceva si o ia in gura. Alienu in schimb rupe, taie, mananca tot, are cam un singur moment de umilinta, deh, daca P.W.S Anderson e fan Alien, ce sa fac?! Sa nu mai zic ca penultima faza din film e copiata din Predator 2 (scena de aproape de final dintre Danny Glover si Predatori pe nava)...
Cu aceleasi decoruri, efecte, cu aceeasi poveste, cu aceeasi actori (nimeni nu e memorabil, nimeni nu e peste acceptabil in film), cu acelasi buget, dar cu un alte regizor si cu inca 10 - 20 minute de film in plus se putea face un film bun, cu adevarat bun, dar nu genial. Asa a iesit un mare rahat de care va sfatuiesc sa va feriti daca sunteti fani ai seriei Alien sau ai seriei Predator sau al jocului AvP 2, sa nu mai zic daca sunteti ca mine, fan al toate 3.
NOTA 2/10....MARE JEG...
Cautai mai bine si vedeti Alien 3 Special Edition (e pe dvd in colectia Alien Quadrology ce costa 2,5 milioane si care are toate filmele plus versiuni speciale ale lor. Eu nu am colectia, dar visez la ea

). Se spune pe net ca este un film superb, genial, mirobolant, muti spunand ca aceasta versiune speciala este cel mai bun film din serie...Deci la sapaturi

. Eu unul caut..