Photoshop 6, 7 sau 8 ?

Despre grafică, imagine si tool-urile dedicate acestui domeniu

Moderator: Moderatori

Post Reply
Cradle

Photoshop 6, 7 sau 8 ?

Post by Cradle »

Folosesc Photoshop v6.0 de 1 ani (poate mai mult) si nici pana acum nu m-am plictisit de el. Vreau sa downloadez ultima versiune dar nu stiu ce e cu CS-ul ala de la "Photoshop 8 CS". E tot Photoshopul vechi imbunatatit sau e cu totul un alt program care face altceva ? Stiu ca suna ciudat. Vreau sa stiu, ca daca nu se compara cu 6 si o fi un "experiment" nou ce n-o sa mearga, mai bine nu pierd timpul sa-l downloadez (120Mb, parca). Intelegeti ce vreau sa spun ? :) Vreau un raspuns de la cei care au folosit v6 si acum folosesc v8. Merita sa-l iau ?

Intreb pentru ca am multi amici (artisti din strainatate - cu zeci de premii si concursuri castigate la categoria 2D Digital Art) care folosesc in prezent Photoshop v6.
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Nu sunt cine stie ce as in domeniul asta asa ca nu imi dau cu parerea. Dar AdrianXPC zicea intr-un thread ca la capitolul asta Photoshop 6 e mai bun ca variantele noi.
Painter ai incercat?
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
andrei

Post by andrei »

CS cred că vine de la Creative Suite.
Iar Photoshop 8 CS mi se pare excelent, acum nu mai ţin minte vers 6, ca să fac o comparaţie dar din câte ştiu tot ceea ce a fost revoluţionar a început cu photoshop 7, deci... ar fi bine să faci rost de ultima versiune.

work harder
std
Moderator

Post by std »

s|lent, adevarata revolutie in Photoshop cred ca a fost Photoshop 5. Dar n-am chef de flame acum, fiecare cu parerea lui :P.

Craddle, Photoshop CS este un Photoshop la fel ca celelalte. Numai ca mai nou. Are cateva imbunatatiri, eu il folosesc dealtfel, si sunt perfect multumit de el. Singurul lucru pe care il pot spune, imi placea mai mult icon-ul lui Photoshop 6 :lol: dar nu pierzi nimic daca il iei.
Cradle

Post by Cradle »

10x.
Nu am incercat painter - cred ca te referi la jasc paint shop pro, nu ?
Sau mspaint ? :)
andrei

Post by andrei »

std, într-adevăr, gusturile nu se discută, eu prefer ultimele versiuni ale programelor, în general...
aşa, puteam rămâne la photoshop 1, pt că de fapt acela a fost cel mai revoluţionar :P
... flame? unde, cine?

work harder
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Ma refer la Corel Painter, pe care multi il considera programul de desenat digital.
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
std
Moderator

Post by std »

Hei, Void a avut o idee...
Poti incerca Painter, mai ales daca ai experienta in pictura ne-digitala. Este un program excelent.

s|lent, si eu la fel :lol: chiar daca uneori mai apar si probleme...http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=27535 :lol: . Cat despre Photoshop I...asta a fost numai pentru Mac parca? Eu am pe-aici Photoshop 2.5 :P.
Guest

Post by Guest »

Eu folosesc PhotoShop 7 si is bun cu el. Nu sunt super mega pro. Dar imi fac texturile pt 3ds Max 5, si imi place. Imi mai fac o semnatura, un avatar, etc. e f bun si is multumit de el. PhotoShop le surclaseaza pe restu programelor de 2d Graphic Editing.
nvidiaram

Post by nvidiaram »

ca aspirant la rangul de "profesionist in prelucrarea digitala a imaginilor", a nu avea Photoshop ( orice versiune ) instalat in computer, e ca si cum un orb ar vrea sa devina parasutist.

...indispensable for graphic and Web design, photography, and video.
Bruce Fraser and Ben Long, Macworld
std
Moderator

Post by std »

Bun venit pe forum!
Te asigur ca nu e asa. Am vazut profesionisti lucrand cu Paint Shop Pro, si facand aceleasi lucruri ca in Photoshop. Deja si aici e o chestie gen x86 vs. Mac. Si PSP si Photoshop sunt programe cu capacitati apropiate, dar deja incepe sa fie vorba si de traditie. Cineva care si-a facut ucenicia in Photoshop pe vremea display-urilor cu 256 de culori nu se va chinui acum cu PSP.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
nvidiaram

Post by nvidiaram »

Bine v-am gasit!
Corecta si opinia ta (STD) si aici ai dreptate, gusturile nu se prea discuta :angel:
Guest

Post by Guest »

Eu am inceput Grafica 2d cu PSP, dar am vazut si Photoshop 7 si 8 si am ramas MASCA. Si de atunci folosesc Photoshop, numai. Si am mai folosit Corel 8 cred. Si o sa fac rost de 12 :D.
Alex_230

Post by Alex_230 »

parerea mea este ca un Photoshop 6 "imbibat" cu filtre de pe net e super si se poate face "virtualy" ori ce! asa ceva folosesc si eu desi as prefera brush-urile din Photoshop CS pt ca sunt mai complexe...
apropo ,se pot importa brush-urile din CS in versiuni mai vechi(v6 in cazul asta)?
nvidiaram

Post by nvidiaram »

Alex_230 wrote:apropo ,se pot importa brush-urile din CS in versiuni mai vechi(v6 in cazul asta)?

teoretic da. au aceeasi extensie (*.abr)
nvidiaram

Post by nvidiaram »

Merita trecerea de la 7 la 8? e mai stabil?

in afara de: Match Color command, Histogram palette, Shadow/Highlight correction,Text on a path si ca poti sa-ti customizezi "scurtaturile"

altceva?
dual PowerPC G5 1.8GHz, bus 900MHz, 3 GB CORSAIR TWINX1024-3200PT, 2x74Gb, Serial ATA 150, 5.2ms, 10.000 RPM, 8MB buffer, seria RAPTOR,ATI Radeon 9600 XT,MacOS X 10.3
andrei

Post by andrei »

ai aici mai multe reviewuri unde te vei lămuri pe deplin.

work harder
nvidiaram

Post by nvidiaram »

s|lent wrote:ai aici mai multe reviewuri unde te vei lămuri pe deplin.

da ok. dar aici intram intr-un domeniu in care promovabilitatea unui produs nou, face parte dintr-o alta discutie si categoric un alt topic. Si de ce afirm asta? pentru ca stiu tipografii care lucreaza cu Corel 5 !!! si nu din lipsa de finante, doar pentru ca tehnologia hardware de care dispunem este destul de invechita...si totusi defilam cu ea. Intrebam doar daca Adobe Ph 8 aduce un spor de performanta, stabilitate ( cu toate ca nici o versiune cu care am lucrat, [la vremea respectiva] incepand cu 3.0 nu au avut probleme...majore cu exceptia lui 6.0)

imi permit cu riscul de a enerva pe multi sa va fac un scurt istoric.
Brief Photoshop Timeline

1987 Thomas Knoll begins writing graphics subroutines on a Mac Plus.

1987 Thomas teams up with his brother John and combines these subroutines into an app. called "Display."

1988 Refined version of Display becomes "ImagePro."

1989 BarneyScan licenses the application to bundle with their slide scanner. About 200 copies are shipped.

1989 Adobe strikes a deal to license what becomes known as Photoshop. They begin 10 months of product development.

1990 Photoshop 1.0 ships in February.

1990 Version 2.0, code name "Fast Eddy," ships in the fall.

1993 Version 2.5.1 is released. One of the first apps to run native on a PowerPC chip. Also first release of Windows version (April, 93).

1994 Version 3.0 ships with the "Layers" capability.

1996 Version 4.0 ships. Controversial key commands are changed.

1998 Version 5.0, which includes the "History"palette, ships.

1999 Version 5.5 ships: the first true "web ready" version of the app.

http://www.storyphoto.com/multimedia/mu ... oshop.html
si de aici [1999 Version 5.5] multi stiu cum a evoluat.
Last edited by nvidiaram on Wed Sep 08, 2004 4:16 am, edited 2 times in total.
dual PowerPC G5 1.8GHz, bus 900MHz, 3 GB CORSAIR TWINX1024-3200PT, 2x74Gb, Serial ATA 150, 5.2ms, 10.000 RPM, 8MB buffer, seria RAPTOR,ATI Radeon 9600 XT,MacOS X 10.3
andrei

Post by andrei »

de ce nu îl încerci, pur şi simplu.. avantajele unei ultime versiuni sunt evidente..interfaţă mult îmbunătăţită, uneltele mai uşor de înţeles/folosit... lucruri concrete nu prea pot să spun pt că nu prea mă omoram cu photoshop 7.

work harder
Guest

Post by Guest »

Mie imi place Photoshop 7,8,Cs. Punct. Au si tutoriale foarte bune pentru cei care deabia au inceput. http://www.good-tutorials.com
andrei

Post by andrei »

că tot se discuta la modul general...
poate face cineva o paralelă Corel Draw vs Photoshop? Aş vrea să pricep unde e mai bun unul decât altul... şi evident, unde scârţâie fiecare.

work harder
jcdenton_

Post by jcdenton_ »

Am folosit initial Corel Draw (pentru ca nu era altceva) si ii credeam nebuni pe cei ce se aventurau pe taramul graficii digitale fara el ... Dupa care am descoperit "magia" Photoshopului si nu am mai reusit sa renunt la el. Fiecare program are anumite particularitati (imi place Photoshop-ul pentru scurtaturile pe tastatura bine gandite si pentru rotirea imaginii dupa un guideline), plusuri si minusuri, alegerea depinde de fiecare utilizator in parte. :oops:
paradox

Post by paradox »

jcdenton_ inseamnca ca tu foloseai corel pentru editare de poze. Corel mai stie inca un lucru pe care photoshop nu-l va sti prea curand: lucreaza cu vectori. Fa-mi tu o imagine in photoshop de la 0. Eu sunt de parere ca daca vrei grafica 2D de calitate folosesti corel si photoshop in paralel.
Image
andrei

Post by andrei »

paradox wrote:...Corel mai stie inca un lucru pe care photoshop nu-l va sti prea curand: lucreaza cu vectori.
Photoshop ştie foarte bine să lucreze cu vector shapes, vector masks.

work harder
paradox

Post by paradox »

Sme4gol wrote:
paradox wrote:...Corel mai stie inca un lucru pe care photoshop nu-l va sti prea curand: lucreaza cu vectori.
Photoshop ştie foarte bine să lucreze cu vector shapes, vector masks.
Hm...oare ne referim la acelasi lucru cu vectori?
Nu cred ca photoshop poate face un poligon perfect.
Image
CroW

Post by CroW »

Photoshop 8 CS merita!
"Laser frate!"
bloomfield

Post by bloomfield »

Într-o versiune mai veche de photoshop (nu mai ştiu dacă 5 sau 6) era o chestie care mie îmi lipseşte mult în ultimele versiuni: posibilitatea de a avea un view separat pentru o imagine. Folosind asta de exemplu puteai să lucrezi pe imagine la 800% şi să ai un view instant la 100%. Sau poate o fi dar nu o mai găsesc eu...
O barmaniţă virtuală aş putea accepta
...dar o bere virtuală?? Niciodată!
CroW

Post by CroW »

De fapt nu o mai gasesti tu! E chestia aia cu UP selecteaza imaginea in 2 up si o sa ai doua imagini. Si poti avea diferite zoom uri in aceastea doua!
"Laser frate!"
bloomfield

Post by bloomfield »

nu e vorba de preview pentru salvare pentru web ci de editare propriuzisă în design.
O barmaniţă virtuală aş putea accepta
...dar o bere virtuală?? Niciodată!
Post Reply