Laptop fara bios......
Moderator: Moderatori
Laptop fara bios......
Am luat acum cateva zile de la un amic un laptop Toshiba satellite pro vechi antic si demult.... si am observat ca nu are sau cel putin nu stiu eu sa intru in bios stie cineva cum se intra in bios caci cu tinut apasat de del nu prea merge
F1, F2, Tab+Del, ... şi în cel mai rău caz, utilitar de citire/scriere pentru BIOS. Dacă ţii o tastă apăsată la boot, ar trebui să-ţi dea POST error de Keyboard şi atunci să îţi ofere transparent opţiunea de intrare în BIOS.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
La un laptop nu este ca la un desk (cel putin din cate stiu eu de la ce mi-a trecut prin mana), adica sa apesi del la boot.
La dell-ul meu trebuie apasat Fn+F1 unde:
-Fn este o tasta langa Ctrl, care activeaza o functie suplimentara a unor taste (scrie cu albastru)
-tasta F1 are si functia de a intra in BIOS (scrie pe ea si Config)
Si nu stiu daca la toate este la fel, dar la ce am vazut eu, poti intra in BIOS chiar din Windows, iar efectul la schimbarea unor obtiuni fiind pe loc, la altele la primul restart.
La dell-ul meu trebuie apasat Fn+F1 unde:
-Fn este o tasta langa Ctrl, care activeaza o functie suplimentara a unor taste (scrie cu albastru)
-tasta F1 are si functia de a intra in BIOS (scrie pe ea si Config)
Si nu stiu daca la toate este la fel, dar la ce am vazut eu, poti intra in BIOS chiar din Windows, iar efectul la schimbarea unor obtiuni fiind pe loc, la altele la primul restart.
Ciudat e ca nici la calcul meu nu am gasi tasta magica pana acuma. Eu am un Compaq 5000 Series. Adica
Mb:Intel 810i
Cpu: 750 Mhz
Memorie: 192 SD RAM (mariti de la 64 la 192 prin adaugarea unui modul de 128)
Hdd: 20Gb
Video: Geforce2Mx32
Dvd-Rom: Teac 16 x
Cd-Rw: Sony CRX 210 E1 48/24/48x
Etc. Stiu ca la compaq tasta f12 a fost implementata de la modelele 7000 series si de la z1 in sus. La mine care e. Nu am mai gasit nimic despre modelul meu de calculator. Vechi antic si de demult. Pe care o sa l schimb de curand.
Mb:Intel 810i
Cpu: 750 Mhz
Memorie: 192 SD RAM (mariti de la 64 la 192 prin adaugarea unui modul de 128)
Hdd: 20Gb
Video: Geforce2Mx32
Dvd-Rom: Teac 16 x
Cd-Rw: Sony CRX 210 E1 48/24/48x
Etc. Stiu ca la compaq tasta f12 a fost implementata de la modelele 7000 series si de la z1 in sus. La mine care e. Nu am mai gasit nimic despre modelul meu de calculator. Vechi antic si de demult. Pe care o sa l schimb de curand.