Acum, daca tot veni vorba, vad ca nu prea (sau de loc) ati bagat in seama numele mari ale rockului. Mie acum mi se pare ca Nirvana sunt cei mai si cei mai (oricum daca Kurt Cobain e mort nu a mai auzit nimeni de ei). Oare cand o sa se mai asculte numai rock (ca in vremurile de mult apuse) sau cand o sa apara tipii aia cu flower power care erau asa de "draguti" (cred ca mai e nevoie de un nou razboi ca sa spuna toti pletosi imbracati in haine cu floricele si ce semnul de la Merdes, nu fac reclam, de gat "make lov not war"). Oricum regret ca nu am trait in vremurile alea.
P.S. Numele de Courtney Love va spune ceva?[/quote]
[offtopic]courtney love este si solista de la 'the hole', in prezent se afla in tratative cu ploitie pt posesie de droguri si alte chestii teribiliste.
este vaduva lui cobain, mama fiicei acestuia si exista o ipoteza conform careia ea a fost cea care a 'aranjat' moartea lui cobain, ipoteza sustinuta si de un documentar in care se vorbeste despre problemele relatiei dintre ei si un eventual divort ce ar fi lasat-o pe ea pe drumuri, despre scrisoare de adio care contine 2 scrisuri diferite, etc...
[/offtopic]
cred ca e important ce stare ai atunci cand asculti ceva. mie imi place si metalul lui sabbath si calmul alora de la sonata arctica. sunt multe nume de la multe trupe, insa alea de suflet raman MetallicA, Lake of Tears, Black Sabbath, The Doors si Nightwish.
Imi incep lista preferintelor cu Pink Floyd si Anathema ( trupele de suflet), pentru a continua cu Tristania, Moonspell, Nightwish, The Cure, Rammstein, Lacuna Coil, Lake of tears, etc. Lista este foarte lunga dar cel mai important este ca fiecare trupa isi are 'locsorul' ei special in sufletul meu si ca adesea apelez la magia lor doar pentru a face lumea mai suportabila...
As vrea sa ma topesc intr-o lacrima si-n ea sa-si opreasca soarele razele si sa plang la capatul luminii...(Cioran)
mama cum a nimerit puddle of mudd-u intre toate alea
in afara de obsesia mea pentru muse,am dat-o pe faith no more,si astia destul de incalificabili . si am facut rost de un album negura bunget,destul de faini de anumite portiuni
finally .. gasesc si eu pe cineva care asculta Muse ... so cool ... in Bucuresti / Craiova / Medias cunosc destui rockeri si nici unuia nu i'a placut Muse ... dar eu nu sunt rocker si cred ca d'aia imi place numai mie
why ? ... si au un sound atat de incredibil ... sa tot faca ei muzica ... ca eu nu mai am nevoie sa ascult si alta formatie :0X:
cine a vazut RockAmRing 2004 pe MTV2 ? ... they rocked .. a facut vocalistu niste solouri de chitara .. uhuhu .. demential baiatu'
====>
I'm true to myself and thats all that matters. BIG
====>
daca "am dat-o" pe ei,inseamna ca imi plac.chiar foarte mult. e incredibil cum au influentat rockul care se practica azi ,sunt tatici.
si pentru mdanjay,high-five. muzica celor de la muse e teribil de frumoasa,am vazut o multime de concerte,am toate albumele,multe rare stuff,coveruri,mult live stuff si inca nu ma satur . matt bellamy,solistul,e categoric printre cei mai talentati oameni din muzica in ziua de azi . canta la chitara foarte bine,dovada ca e singurul chitarist din formatie,mai socate cate un solo de pian "jaw-dropping" (ma rog ,jaw-dropping pentru cei care nu asculta prea multa muzica bazata pe pian-zic asta mai ales ca sa nu-mi dea colegu peste nas cu vreun pianist obscur extrem de talentat si sa-mi zica "uite asta canta bine la pian" ) ,si are si vocea aia superba,si melodiile in care canta in registru de soprana . si face toate astea intr-un mod suficient de accesibil pentru cei care vad muzica doar ca si entertainment,si in acelasi timp suficient de profunda pentru cei care cauta si altceva. as putea sa vorbesc despre muse mult si bine,dar deja am inceput sa sun a groupie .
ah,v-am zis ca "plug-in baby" este printre cele mai bune riffuri all-time? deh,multe melodii ale lor ar merita sa intre in topuri de genul asta. si-
Colegu wrote:
ok,black sabbath e cel mai pur,imi retrag cuvintele,totusi titlul asta nu ma sperie..mie nu-mi plac..
[acum ţi-am văzut postul]
în acest caz, trebuie să asculţi neapărat cea mai bună melodie a lor: Sabbath Bloody Sabbath. Încearc-o, sunt sigur că îţi vei schimba părerea.
Metallica rulz. ACum imi place albumul MASTER OF PUPPETS, black album si SMurile SI Fade to black in special si restu nu e rau.
Si iron maiden sunt buni, mai ascult si Cradle of filth dar putin
follow instinct not a trend, go against the grain until the end
lordofthesewers.blogspot.com
k2ds>extrage si tu solourile alea de pian si pune-le si tu pe un sit in format mp3(128 kbps e suficient) ca sa pot si io sa ma pronunt
seagol>sabath bloody sabath o stiu,cei drept in varianta vader(care chiar e marfa)...dar avand in vedere vocea de la formatiile rock ar fi pacat sa ascult varianta originala ca mi-as schimba pararea..
asa se intampla si cu iron maiden..dupa mine vocalul strica absolut totul..
pacat de chitara aia...
recomand graveworm - fear of the dark(unde partile de chitara sunt inlocuite cu vioara)
muse, weezer, nirvana, stone temple pilots, the vandals, black sabbath, offspring, soundgarden, silverchair, rage against the machine, audioslave, red hot chili peppers, pj harvey, blur, travis, oasis, queens of the stone age, queen, korn, factory 81, system of a down, the cure, the strokes,pink floyd, motorhead,tenacious d, the hives, the dandy warhols, skunk anansie, slipknot, the white stripes, primus, tool, sum41, faith no more, jack johnson, THE PIXIES, rammstein, the vines, the distillers, rancid, black sabbath, led zeppelin, yeah yeah yeahs, the misfits, metallica, jefferson airplane, starsailor, velvet underground, the ramones, jane's addiction, the libertines, inxs, phoenix, staind, timpuri noi, doors, auf der maur, greenday, the clash
and i ran out of ideas. Da, si pe mine ma mira cand vad motorhead intre pink floyd si tenacious d, korn langa queen, white stripes in aceeasi lista cu zepp (ganditi-va la baterist :silly: ). Dar asta ascult. Asta si multe altele care insa nu-mi vin in minte acum.
corect GrimReaper, discutia e extrem de puerila si amuzanta. pjharvey, tom waits, mark lannegan au albume noi anul asta si, lucrul cel mai important, Colonelul are un album nou (Primus au scos anul trecut un album suspect, cu vechiul baterist) http://c2b3.com/
Am vazut ca a postat Colegu' cum ca Black Sabbath nu are legatura cu metalu' .. cum zicea reclama : "Wake up maaaan :morning: " .. Black Sabbath e unul din parintii metalului .. iar Metallica (formatia mea preferata .. dupa cum se vede si din avatar ) este cu siguranta numele care a perfectionat acest gen de rock.
Acum revenind la intrebarea topicului.. ascult in general tot ce inseamna rock dar am si preferinte, Metallica am mentionat mai devreme, mai sunt si AC/DC, Pink Floyd, Black Sabbath, Rammstein, Led Zeppelin, Nirvana, Nighwish, Dream Theatre, Scorpions si mai sunt muuuulte.. a da .. mai e si rockul romanesc, Luna Amara, Vama Veche, Implant pentru refuz ..
It's not that I don't like you/ I just don't wanna speak ....
Ok, hai sa zic si eu cateva, dar sa le si categorisesc : Black metal : Dimmu Borgir, Bathory, Opeth, si oleaca de COF Death metal : In Flames, Dark Tranquility, Arch Enemy, Amorphis Progressive metal : DREAM THEATER, Pain Of Salvation, Enchant Doom metal : My Dying Bride Gothic metal : Theatre Of Tragedy, Lake OF Tears, Haggard, Within Temptation, Lacuna Coil, Nightwish Heavy metal : Guns'n'Roses, Europe, Ozzy Osbourne, Van Halen, Def Leppard Grunge : Nirvana, Luna Amara Trash : Metallica
Si ar mai fi, dar nu-mi vin acum in minte. Asta numai in ce priveste rockul, ascult si altfel de muzica, evident.
black sabbath parintele metalului hahahahaaa..
inca din epoca bronzului si mai nainte facuse omu contactu cu aceste subst chimice
[/rant off]
acu serios,de cati maxim 50 de ani a aparut black sabbath?
io va spun,si din pacate tre sa ma credeti pe cuvant ca pionierul metalului este richard wagner!
si va spun ca daca ascultati urletul nibelungilor la chemarea lui alberich,screamingul vocal al lui abbath de la immortal,sau al oricarui solist black/death etc... va parea o musculita lovita de ploaie
sau superba orchestratie plina de sunete de timpane cand
uriasul fasolt i se adreseaza lui wotan in "aurul rinului" scena a 2-a..
un metal de cea mai buna calitate!
cat se poate de obiectiv,black sabbath este o gluma proasta in materie de metal/rock si ce mai vreti voi daca e sa o comparam cu adevaratul intemeiator al metalului..
e bine ca d'alde bathory s-a inspirat mai mult din wagenr decat din sabatul ala negru..
daca e sa pun o chitara electrica pe partitura lui klingsor,si daca-i mai pun si-un distors de metal,o sa-mi dati dreptate..!!
Mai rockeri...da' Judas Priest nu asculta nimeni?
Vad ca toţi ascultati Metallica, Iron maiden, Sabbath &so on. E bine, si eu ascult astea. Dar sa nu uitam de Judas Prest..care sunt de nota 10!!!
Vi-i recomand cu caldura
Da Judas Priest canta cel mai de calitate speed rock
Helford are o voce deosebita
Night Crawler imi place cel mai mult
Colegu, credeam ca am lamurit povestea cu Black Sabbath prin vara...
Sabbath ESTE parintele Heavy Metalului .PUNCT.
Nu cerd ca Iommi sau Buthler ascultau Wagner
Nu stiu cred ca e a o suta oara cand abordezi subectu asta
Daca nu iti place Heavyul sau Rockul in general nu mai interveni in astfel de discutii
Have you ever danced with the devil under the moon-light?
pai chestia e ca imi place,si-ti spun ca sabbath sau mai stiu eu ce iron maiden sau judas priest n-au nici o treaba cu ideea de rock/metal
cum poate sa fie parintele metalului cand stilul abordat e un pop de toata frumusetea..
e ca si cum as spune ca wagner a compus muzica de camera sau ca mahler a compus sonate pt pian....haha
"Trash : Metallica "
adevr grait-a cel ce-a spus-o....adevarat gunoi
btw, e thrash si nu merge singur ci death thrash care-nseamna "bataie mortala" si in nici un caz metallica nu cata d-astea..
vader sau kataklysm canta un death thrash
acu ma delectez cu satyricon,arcturus,falkenbach si in the woods
omnio kix ass
Da ai auzit cantecu ala de la Black Sabbath -Yeah de pe albumul My confessions, cica e irezistibil
Colegu nu ma pot compara cu tine in materie de muzica clasica, sau nu mai stiu ce.Sincer.Recunosc.
Dar tu anulezi toata muzica din secolul trecut si de la inventarea chitarei electrice incoace. Spui ca valoarea lor e zero. Nu cred ca mai vreu sa duc munca de convingere cu unu' care crede ca formatii ca BrandX, Marillion, Pink Floyd si alti sunt o nonvaloare, si care mai si pretinde ca e singuru paicia care se pricepe la muzica.
Have you ever danced with the devil under the moon-light?
TIAMAT kicks your lazy ass!!!! and SoulFly and Sepultura and Korn and Jimi Hendrix and Rhapsody AND LAKE OF TEARS(FOREVER AUTUM ascultati albumu asta ca va unge)!!!
Why don't you get a life and grow up,
Why don't you realize that you're fucked up,
Why criticize what you don't understand,
Why change my words, you're so afraid!
Da, foarte misto Tiamat, mai ales ultimele doua albume, cu care si-au schimbat stilul spre folk in mare masura... Si de acord cu ef in legatura cu Lake Of Tears cu albumul Forever Autumn...
livius,nu anulez deloc toata muzica din secolul trecut,sau chiar din secoll actual..
sunt un mare fan igor stravinski sau arvo part!
sunt o gramada care cica canta la pian(vezi claydermann) sau vioara,si la fel sunt si unii care cica canta la chitara electrica..
lake of tears - forever autumn e super!!
alaturi de cateva albume anathema ..
la sectorul metale grele ulver si nargaroth ascult acum
nu incercati ulver - nattens madrigal sub nici un motiv,pana acum e cel mai dur album pe care l-am ascultat(si am ascultat peste 500)
Genul preferat : Toate genurile de metal
Formatiile preferate : Amorphis, Anathema (perioada din 1995), Bathory, Candlemass, Casket, Catamenia(cea mai populara in playlist-ul meu), Crematory (best metal), Haggard, Nightwish, Manowar (best havy metal ever), Hammerfall, Paradise Lost, Rhapsody, Slayer, Samael, Therion, Theatre of Tragedy, Tiamat.
De la noi: Phoenix, Celelalte Cuvinte, Cargo (perioada cu Kempes la voce), Trooper, Taine. VOID, ai cumva DIABLO (sau ceva de genu asta, nu mai stiu exact) cu Dancing Queen (de la ABBA) ?? Am auzit-o o data la Studio rock si mi-a placut cum suna. Ai?
Da , de la Black Album au devenit mai comerciali , au venit cu un alt sound , si s-au tuns . Ce imi place mie ? Pai :
HEAVY METAL : W.A.S.P , Metallica (anii 80) , Helloween (anii 80) , Iron Maiden , Manowar
BLACK METAL : Mayhem , Darkthrone (apropo de ce a parasit Zephyrous formatia ?) , Immortal , Burzum .
POWER METAL : Hammerfall (formatia mea preferata) , Brainstorm (imi place Blind Suffering si Inside the Monster)
DEATH METAL (melodic,brutal etc.) : Taine , Children of Bodom , In Flames , Thornado
TRASH METAL : Pantera (dar heavy e mai mult - parerea mea)